Hontalan ​lelkek (Hontalan lelkek 1.) 415 csillagozás

John Cure: Hontalan lelkek John Cure: Hontalan lelkek John Cure: Hontalan lelkek

Egy ​amerikai kisváros, ahol szörnyű gyilkosságok történnek…

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével, Susannával és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják.

Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk.

Jack Homa, a város öregedő seriffje próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őriznek a múltból. Mindeközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól.
De ki az a Gerald, aki kezében egy véres csákánnyal bújik meg a sötét árnyékban? És mit akarnak Robintól a halott gyerekek szellemei?

John Cure Magyarország egyik legnépszerűbb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
426 oldal · ISBN: 9789635700035
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635700028
>!
Mogul, 2016
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229

1 további kiadás


Enciklopédia 45

Szereplők népszerűség szerint

Jack Homa · Gerald Procord · Joe Hartfield · Arnold Portman · Benjamin Hook · Brendan Shad · Clive Wallace · Elizabeth Robertson · Eva Cous · George Creed · Harris J. Taylor · John DePalma · Karolin Wallace · Katty Wallace · Peter Maud · Robert Wallace · Robin Wallace · Susanna 'Suzy' Wallace · Thomas Moon · Thomas Robertson

Helyszínek népszerűség szerint

múzeum · dögkút


Kedvencelte 58

Most olvassa 14

Várólistára tette 263

Kívánságlistára tette 220

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Cicu>!
John Cure: Hontalan lelkek

„gyerekek lelke, sötét az este
este, este, a gyereket leste
leszállt az éj, minden sötét
Gerald eljön a gyerekekért”

Tyűha! Ez hátborzongatóan jó volt!
Imádtam minden sorát! ♥
Nagyon izgalmas, cselekménydús, és végig kellemesen nyomasztó atmoszférájú.
Ez az a könyv, amit ha olvasol, akkor éjjel tuti égve hagyod a kis éjjeli lámpád.
Abszolút kedvenc lett, és külön öröm, hogy mindez magyar író tollából született.
Szerencsére már csak pár nap, és érkezik az író újabb regénye:
John Cure: A gonosz új arca

Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a jó horrort, pszicho-thrillert, vagy szerette a Rémálom az Elm utcában-t mert Geraldot mintha Freddy Krueger-ről mintázták volna vagy szimplán azoknak, akik egy kis borzongásra vágynak :)

>!
R-misszió Alapítvány Midia, Nyíregyháza, 1999
376 oldal · ISBN: 9630612496
7 hozzászólás
Euthümia_K P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Bajban vagyok az értékeléssel, nem igazán tudom eldönteni, hogy tetszett-e a könyv vagy sem. A Hontalan lelkek a második könyvem az írótól, de valahogy nekem most nem nyújtott olyan élményt, mint A fekete esernyős férfi.
Egyrészt maga a történet nem rossz; vannak érdekes és megrázó jelenetek, ugyanakkor összességében mégis olyan erőltetett az egész. Szeretem a szellemes történeteket, imádom a borzongós, félelmetes sztorikat, de sajnos a Hontalan lelkek egyáltalán nem félelmetes. Ettől függetlenül el fogom olvasni a történet folytatását, mert a fülszöveg alapján ígéretes(ebb)nek tűnik. Ezen kívül John Cure már egyszer bizonyított A fekete esernyős férfival, hogy tud kimondottan izgalmas, eseménydús és érdekfeszítő történeteket is írni.

Regina_Elek>!
John Cure: Hontalan lelkek

Bűn és bűnhődés

Egy elszigetelt kicsi város, ahol megmagyarázhatatlan, brutális, a józan ész által felfoghatatlan bűncselekmény sorozatok vették kezdetét, aminek elkövetésére nincs gyanúsított, sem ésszerű magyarázat. Egy évekkel ezelőtt elkövetett bűn, amit minden lakosa kíván elfelejteni, mégis kísérti őket a bűntudat. Egy átok, ami e kicsin városkát megfertőzte, és amitől nincs hova menekülni.

Egy klasszikus kisvárosi história, ami a horror műfaj szempontból teljes mértékben megállja a helyét. Ideglelő, hátborzongató, váratlan és úgy tartalmaz nosztalgikus horror elemeket, hogy eredetisége megmarad.

Egy páratlan, magyar író alkotta lidérces rémtörténet.

https://anigersbooks.blogspot.com/2022/06/john-cure-hon…

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635700028
Razor P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Pár héttel ezelőtt, hazafelé menet egyik edzőtársammal, Vikivel beszélgettünk a „para” élményeinkről (para, mint elsősorban ijesztő, nem paranormális, egyikőnk se látott szellemet off) és akkor emlegette fel ezt a könyvet. Láttam, hogy az Álomgyárnál épp nagyon akciós az első rész, és a többire is van kedvezmény, így végül lecsaptam a teljes trilógiára (plusz a szerző boszorkányos kötetére), majd a megérkezése után másnap bele is vágtam, úgy is rég olvastam már horrort.
A történet ugyan magyar szerző műve, ám a helyszín az Egyesült Államok egy fiktív városkájában játszódik, a 90-es évek végén. Az előző évben egy kegyetlen sorozatgyilkos borzolta a kedélyeket, akit nem sikerült elkapni és úgy tűnik, a regény kezdetekor ismét „munkába állt”. Miközben a helyi seriff tehetetlen, az áldozatok száma pedig egyre gyarapodik, úgy ismeri meg jobban az olvasó a város lakóit és annak titkos, bűnös múltját.
A sok szereplőt felvonultató cselekmény engem némileg Kingre emlékeztetett. Kellően részletesen be lettek mutatva az egyes szereplők, ám kicsit talán túl sokan voltak, a regény végére egyes karakterek – pl. a két FBI-ügynök – félre lettek hajítva. Ill. nekem a gyász feldolgozása bizonyos szereplőknél (spoiler végett nem nevesítek) nagyon kurta-furcsa volt, bár szokták mondani, hogy ki így, ki úgy dolgozza fel szerettei elvesztését.
Amit még nem tudok, hogy szándékos volt-e vagy kezdő írói hiba (ugyan javított verzió, de a cselekmény nem változott), de elég hamar rá lehetett jönni, hogy ki lesz a tényleges hunyó, egyedül a miként módja és a titokzatos jelenségek magyarázata váratott magára.
Összességében viszont tetszett, amit olvastam, így a jövő év elején igyekszem sort keríteni a trilógia hátralévő két részére is.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635700028
2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Ez volt a második könyvem John Cure szerzőtől, de biztosan nem az utolsó, mert akárcsak a Hamu c. kötet, ez is izgalmas és fordulatos volt végig. Én nem vagyok odáig a horror kötetekért, a thrillereket jobban szeretem, amikor együtt izgulhatok ugyan a szereplőkkel, de nincsenek benne félelmetes jelenetek. Ennek ellenére ebben a Hontalan lelkekben pont azok az elemek tetszettek a leginkább, amik horrorisztikussá tették az egész kötetnek a légkörét: a hontalan gyermekek szellemei, illetve a misztikus, paranormális vonal úgy egészében.
A kisvárosban gyilkosságok sora kerül napvilágra, ami miatt a rendőrség és az FBI is gőzerővel nyomoz nem sok sikerrel. Sorban hullanak az emberek, amit az író mindig nyersen, finomkodás nélkül ír le, úgyhogy azoknak a könyvmolyoknak ajánlom csak a kötetet, akik bírják a véres jeleneteket is.
A kötet utolsó bekezdése sejteti az olvasókkal, hogy lesznek itt még „érdekes” dolgok a folytatásban is, úgyhogy remélem, hogy hamar sorra tudom keríteni majd a második részt is, mert kíváncsi vagyok, mik fognak még történni ebben a kisvárosban.
Bővebben: link

CsakSimánDorka>!
John Cure: Hontalan lelkek

Már az első pár oldal után megvett magának a könyv! Régen féltem már ennyire egy könyv történetétől ezért kellemesen csalódtam benne. spoiler Bár nem mertem este vagy egyedül olvasni mégis élveztem. Szeretem azokat a könyveket, amik több szálon futnak és mégis érezni közöttük az átfedést, hogy az egyik hatással van a másikra. Remélem minél hamarabb olvashatok még az írótól, mert nemcsak a történet, de a stílusa is megfogott!

>!
Mogul, 2016
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
Nikymeria P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Megelőlegezek ennek a könyvnek egy 4-est.
Nagyon hamar befaltam ezt is, de azt hozzátenném, hogy elég nagy betűvel van szedve.
Szóval…
Ez egy 17 éve íródott regény. Én már a javított kiadást olvastam. Magával a történettel nem lenne baj: Amerika, tipikus családok, tipikus tragédiák, majd a csendes, békés kisvárosban elszabadul a gonosz és mészárol egy kis természetfelettivel, misztikummal. Szeretem az ilyet, akkor is, ha nemnagyon mutat már újat. Többet ki lehetett volna belőle hozni, de mint írtam, majdnem 20 éves regény, ami még nem indokolná a gyengeséget, de azt hiszem ez az első regénye lehetett az írónak, így sok az ismétlés, a párbeszédektől sem voltam oda, a szereplők sincsenek kidolgozva rendesen, néhol nagy az összevisszaság. Nagyjából az elején már ki is lehet találni a történet végét, és mégis… valahogy nem tudtam letenni, izgultam egy kicsit a szereplőkért, a végkifejletért. :) és olvastam volna még itt-ott. Nem volt bennem borzongás, de egy kis félsz mégis. Sosem lehet tudni. :) Mindenképp meg kell említenem, hogy volt egy olyan érzésem, mintha majdnem! Stephen King: Az regényét olvastam volna. Még jó, hogy trilógia lesz a Hontalan lelkek, nagyon várom a folytatást, mert mindenképpen ígéretes az író! Kell még nekem John Cure.
A borító külön dícséretet kap, az is majdnem! el lett találva.
Ui.: Kedves John! A poénokat nem lőjük le előre a fejezetek végén! :)

>!
Mogul, 2016
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
2 hozzászólás
Csabii>!
John Cure: Hontalan lelkek

Pár napja befejeztem már a könyvet de hagytam neki időt a leülepedésre. Megmondom őszintén nem szoktam magyar írótól olvasni és most sem ez volt a cél. Teljesen vakon vettem a könyvet csak elolvastam a leírást a hátsó részén meg megnéztem a borítót.
Mondom „uhhhhhhhh de kemény uuuuuhhhhh”. Nekem ezt el kell olvasnom.
Volt egy másik aktuális olvasmányom de belekezdtem ebbe és hozzá se szagoltam a másik könyvhöz amíg ezt be nem fejeztem. Haha

I-mád-tam! Nagyon jó történet nagyon jó karakterek akikről kellő mennyiségű információt kapunk kik is ők.
Vezetett végig a sztori és a gyilkosságoknál kezdtem rájönni, hogy mi is a nagy helyzet. Vicces lehettem kívülről mikor rám tört a felismerés na de mindegy.

Pár nap alatt befaltam a könyvet az utolsó betűig és ha nem most utaznek vissza németbe és nem csomagoltam volna össze a könyveim még azelőtt, hogy megtudtam volna milyen eszméletlen jó is a történet akkor tuti a folytatást elolvastam volna az úton.

Fél csillagot le kellett vonnom. Mégpedig azért mert a 34. Oldalon van egy név tévesztés de olyan tévesztés, hogy aki elolvassa a könyvet addig az tudja nem olyan kis hiba ez. Plusz van benne, talán 4-5 is amit én észre vettem hogy egyszerűen hiányzik az adott betű a szóból.
Ettől függetlenül a történet nagyon jó és senkinek ne vegye kedvét az említett hiba.
Jó év indító élmény volt!

kratas P>!
John Cure: Hontalan lelkek

A szándékot értékelem három csillagra, mert az alapötlet még egész ehető lenne, de az, hogy az egész egy Stephen King koppintás (igen, még a zárójelbe tett, feszültségkeltést kelteni szándékozó szavak is), az elrontja az ötletet.
Na és a gagyi, egyáltalán nem paráztató párbeszédekről ne is szóljak inkább. Azok aztán végleg tönkrevágták, pedig még az indulás egész jól sikerült.

7 hozzászólás
dagikám>!
John Cure: Hontalan lelkek

Szívem szerint nagyon sok csillagot adnék neki,de sajnos csak 5-öt lehet. Ez tényleg nagyon hátborzongató volt,annak ellenére,hogy volt egy misztikus vonala. Volt,hogy este olvastam és félre kellett tennem,mert már nekem is sok volt. Sajnáltam a három gyereket és Robin volt számomra a legszeretetreméltóbb. Az író elég átéléssel ecseteli a gyilkosságokat. Nem gondoltam volna erre a végkifejletre. Holnap meg is veszem a köveztkező részt. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

Ments meg Urunk a barátainktól,… az ellenséggel mi is elbánunk valahogy!

365. oldal

Cicu>!

[…] ez a környék olyan veszélyes, hogy a pitbullok is csak kézen fogva mernek sétálni!

164. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Még hogy az öngyilkosság a gyáva emberek „sportja”. A FENÉT! Ahhoz kell igazán nagy bátorság, hogy az ember eldobja magától az életet!

48. oldal

Cicu>!

[…] eljön az a pillanat amikor az embernek szembe kell néznie a félelmeivel.

203. oldal

Cicu>!

– Az emlékekkel meg kell tanulni együtt élni.

264. oldal

Cicu>!

A gyász sok mindent a felszínre hoz az emberből, ahogyan a szex is, de a kettő együtt egy lelketlen csendet és üres tekintetet eredményez.

322. oldal

Cicu>!

Néha a legnagyobb hősök is elbuknak.

342. oldal

Cicu>!

– Pedig bármi megtörténhet, és ezt ne felejtsd el!

228. oldal


A sorozat következő kötete

Hontalan lelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Yrsa Sigurðardóttir: Emlékszem rád
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: A halálsoron
Chris Carter: Egy gonosz elme
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Stephen King: A kívülálló