Hontalan ​lelkek (Hontalan lelkek 1.) 194 csillagozás

John Cure: Hontalan lelkek John Cure: Hontalan lelkek

Egy ​regény, amiben minden lehetséges. Egy amerikai kisváros, ahol szörnyű gyilkosságok történnek. Egy Átjáró, ami a szellemvilágot összeköti az élővel. Egy Dögkút, amiről legendák keringenek.

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével, Susannával, és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják.

Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk.

Jack Homa, a város öregedő seriffje, próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őriznek a múltból.
Mindeközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival, és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól.

De kicsoda Gerald, aki kezében egy véres… (tovább)

>!
Mogul, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
>!
R-misszió Alapítvány Midia, Nyíregyháza, 1999
376 oldal · ISBN: 9630612496

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Brendan Shad · Clive Wallace · Jack Homa · Karolin Wallace · Katty Wallace · Peter Maud · Robert Wallace · Susanna 'Suzy' Wallace · Thomas Robertson

Helyszínek népszerűség szerint

múzeum


Kedvencelte 32

Most olvassa 14

Várólistára tette 157

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Cicu
John Cure: Hontalan lelkek

"gyerekek lelke, sötét az este
este, este, a gyereket leste
leszállt az éj, minden sötét
Gerald eljön a gyerekekért"

Tyűha! Ez hátborzongatóan jó volt!
Imádtam minden sorát! ♥
Nagyon izgalmas, cselekménydús, és végig kellemesen nyomasztó atmoszférájú.
Ez az a könyv, amit ha olvasol, akkor éjjel tuti égve hagyod a kis éjjeli lámpád.
Abszolút kedvenc lett, és külön öröm, hogy mindez magyar író tollából született.
Szerencsére már csak pár nap, és érkezik az író újabb regénye:
John Cure: A gonosz új arca

Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a jó horrort, pszicho-thrillert, vagy szerette a Rémálom az Elm utcában-t mert Geraldot mintha Freddy Krueger-ről mintázták volna vagy szimplán azoknak, akik egy kis borzongásra vágynak :)

>!
R-misszió Alapítvány Midia, Nyíregyháza, 1999
376 oldal · ISBN: 9630612496
7 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P
John Cure: Hontalan lelkek

Már az első pár oldal után megvett magának a könyv! Régen féltem már ennyire egy könyv történetétől ezért kellemesen csalódtam benne. spoiler Bár nem mertem este vagy egyedül olvasni mégis élveztem. Szeretem azokat a könyveket, amik több szálon futnak és mégis érezni közöttük az átfedést, hogy az egyik hatással van a másikra. Remélem minél hamarabb olvashatok még az írótól, mert nemcsak a történet, de a stílusa is megfogott!

>!
Mogul, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
>!
Nikymeria P
John Cure: Hontalan lelkek

Megelőlegezek ennek a könyvnek egy 4-est.
Nagyon hamar befaltam ezt is, de azt hozzátenném, hogy elég nagy betűvel van szedve.
Szóval…
Ez egy 17 éve íródott regény. Én már a javított kiadást olvastam. Magával a történettel nem lenne baj: Amerika, tipikus családok, tipikus tragédiák, majd a csendes, békés kisvárosban elszabadul a gonosz és mészárol egy kis természetfelettivel, misztikummal. Szeretem az ilyet, akkor is, ha nemnagyon mutat már újat. Többet ki lehetett volna belőle hozni, de mint írtam, majdnem 20 éves regény, ami még nem indokolná a gyengeséget, de azt hiszem ez az első regénye lehetett az írónak, így sok az ismétlés, a párbeszédektől sem voltam oda, a szereplők sincsenek kidolgozva rendesen, néhol nagy az összevisszaság. Nagyjából az elején már ki is lehet találni a történet végét, és mégis… valahogy nem tudtam letenni, izgultam egy kicsit a szereplőkért, a végkifejletért. :) és olvastam volna még itt-ott. Nem volt bennem borzongás, de egy kis félsz mégis. Sosem lehet tudni. :)
Mindenképp meg kell említenem, hogy volt egy olyan érzésem, mintha majdnem! Stephen King: Az regényét olvastam volna.
Még jó, hogy trilógia lesz a Hontalan lelkek, nagyon várom a folytatást, mert mindenképpen ígéretes az író! Kell még nekem John Cure.
A borító külön dícséretet kap, az is majdnem! el lett találva.
Ui.: Kedves John! A poénokat nem lőjük le előre a fejezetek végén! :)

>!
Mogul, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
2 hozzászólás
>!
dagikám P
John Cure: Hontalan lelkek

Szívem szerint nagyon sok csillagot adnék neki,de sajnos csak 5-öt lehet. Ez tényleg nagyon hátborzongató volt,annak ellenére,hogy volt egy misztikus vonala. Volt,hogy este olvastam és félre kellett tennem,mert már nekem is sok volt. Sajnáltam a három gyereket és Robin volt számomra a legszeretetreméltóbb. Az író elég átéléssel ecseteli a gyilkosságokat. Nem gondoltam volna erre a végkifejletre. Holnap meg is veszem a köveztkező részt. :)

2 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
John Cure: Hontalan lelkek

Nagyon nehéz negatív értékelést írni szimpatikus, magyar szerző könyvéről, de ez… Ez valami horrorisztikus volt. És nem jó értelemben.
Nem rettegtem, nem féltem, inkább nevetségesnek éreztem az egész történetet. Végigolvastam, mert kíváncsi voltam a végkifejletre, de tépkedtem közben a hajamat.
Ilyen morbid módon különleges, figyelemfelkeltő borítóval és érdekes fülszöveggel sokkal többet váltam. Olcsó Stephen King utánzat, némi Rémálom az Elm utcában érzéssel… És ez a javított verzió! Milyen lehetett a régebbi? :/
Olyan sok értelmetlen butaság volt benne, hogy csapkodtam a fejem és oldalakat fotóztam ki @DarkDerina barátnőmnek, hogy OMG, ez most mégis mi?!
Csalódott vagyok. :(

3 hozzászólás
>!
Szimirza P
John Cure: Hontalan lelkek

A történet jó, érdekes, viszont volt némi hiányérzetem, mint hangulatában, mint leírásban, valahogy egy kicsit több borzongás, meg úgy mond körítés jót tett volna neki.

>!
julcseee P
John Cure: Hontalan lelkek

Annyira sokat ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból de sajnos szerintem nem sikerült. Vagy nem én voltam a célcsoport. Én imádom a horrorokat , a szellemes sztorikat , és az értékelések alapján valami nagyon félelmetesre számítottam de nem azt kaptam sajnos. Nem hogy nem voltak miatta álmatlan éjszakáim de még csak a könyv olvasása közben sem fogott el a félelem szikrája sem. Persze, voltak benne brutális reszek , de valahogy mégsem hozta meg a várt hatást.
Amit nagyon utálok hogy sok fejezet végén jött az a rész, amit gyűlölök, hogy : „ekkor még nem sejtették hogy a végzetükbe mennek” vagy hogy „nem tudták hogy innen nem jutnak ki élve” stb. Utalom az ilyet. És ha nem szabadságom alatt olvasom akkor szerintem ki sem olvastam volna ilyen hamar, mert sajnos nem volt az az érzésem, hogy jajj de olvasnàm. Inkább csak hogy legyek túl rajta végre. De lehet hogyha valaki amúgy nagyon félős es nem szokott horrorokat olvasni annak tetszeni fog. Olvastam hogy lesz második része. Még meglátom , de azért lehet adok neki esélyt.

3 hozzászólás
>!
Felixa P
John Cure: Hontalan lelkek

A hatás nálam bevált… Már a borító sejteti a tartalmat… Az oldalakat lapozva hol a kíváncsiság miatt olvastam gyorsan és fordítottam, hol pedig azért, hogy legyek már túl a borzongáson. Ja!, és csakis napközben ment az olvasás, este szándékosan nem vettem a kezembe. Kifejezetten félelmetes és hátborzongató történetet akartam, hát maximálisan megkaptam. Ezzel túl is léptem a komfortzónámon, de ezek után úgy gondolom, hogy bátrabban veszek a kezembe hasonló típusú olvasmányokat. Bár a lendületem még kissé visszafogott ebben a horror témában, de igyekszem edzeni magam…

>!
Angyalkaa P
John Cure: Hontalan lelkek

Pont olyan könyv amire számítottam.. :) Izgalmas, eseménydúsés lekötötte a figyelmem.. :) Imádtam minden sorát :D Kár hogy ilyen sokáig őrizgettem a polcon… :/ De sebaj…jöhet a folytatás… :D

>!
Picur888
John Cure: Hontalan lelkek

Ez volt az első könyvem az írótól, de nem az utolsó :) :)
Nekem nem voltak annyira vészesek a borzongós részek, bár én nem is éjszaka olvastam :) :)
Voltak benne azért elég durva részek, a gyilkosságoknál, a gyerekeket nagyon sajnáltam emiatt.
A kedvenc szereplőm persze a kis Robin volt, miatta nagyon aggódtam, főleg a történet végén, reméltem, hogy neki nem lesz baja :)
A könyv egyébként könnyen olvastatta magát, kíváncsi leszek a következő részre is :)


Népszerű idézetek

>!
Cicu

Ments meg Urunk a barátainktól,… az ellenséggel mi is elbánunk valahogy!

365. oldal

>!
Cicu

– Pedig bármi megtörténhet, és ezt ne felejtsd el!

228. oldal

>!
Cicu

Még hogy az öngyilkosság a gyáva emberek „sportja”. A FENÉT! Ahhoz kell igazán nagy bátorság, hogy az ember eldobja magától az életet!

48. oldal

>!
Cicu

A gyász sok mindent a felszínre hoz az emberből, ahogyan a szex is, de a kettő együtt egy lelketlen csendet és üres tekintetet eredményez.

322. oldal

>!
Cicu

Néha a legnagyobb hősök is elbuknak.

342. oldal

>!
Cicu

(…) eljön az a pillanat amikor az embernek szembe kell néznie a félelmeivel.

203. oldal

>!
Cicu

– Az emlékekkel meg kell tanulni együtt élni.

264. oldal

>!
Cicu

(…) ez a környék olyan veszélyes, hogy a pitbullok is csak kézen fogva mernek sétálni!

164. oldal


A sorozat következő kötete

Hontalan lelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Thomas Harris: A vörös sárkány
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chuck Wendig: Halálmadarak
Richard Godwin: A romlás labirintusa
Stephen King: Tortúra
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Stephen King: A két Rose