Hontalan ​lelkek (Hontalan lelkek 1.) 357 csillagozás

John Cure: Hontalan lelkek John Cure: Hontalan lelkek John Cure: Hontalan lelkek

Egy ​regény, amiben minden lehetséges. Egy amerikai kisváros, ahol szörnyű gyilkosságok történnek. Egy Átjáró, ami a szellemvilágot összeköti az élővel. Egy Dögkút, amiről legendák keringenek.

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével, Susannával, és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják.

Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk.

Jack Homa, a város öregedő seriffje, próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őriznek a múltból.
Mindeközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival, és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól.

De kicsoda Gerald, aki kezében egy véres… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
426 oldal · ISBN: 9789635700035
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635700028
>!
Mogul, 2016
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229

1 további kiadás


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Jack Homa · Brendan Shad · Clive Wallace · Karolin Wallace · Katty Wallace · Peter Maud · Robert Wallace · Susanna 'Suzy' Wallace · Thomas Robertson

Helyszínek népszerűség szerint

múzeum · dögkút


Kedvencelte 53

Most olvassa 18

Várólistára tette 251

Kívánságlistára tette 223

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Cicu>!
John Cure: Hontalan lelkek

"gyerekek lelke, sötét az este
este, este, a gyereket leste
leszállt az éj, minden sötét
Gerald eljön a gyerekekért"

Tyűha! Ez hátborzongatóan jó volt!
Imádtam minden sorát! ♥
Nagyon izgalmas, cselekménydús, és végig kellemesen nyomasztó atmoszférájú.
Ez az a könyv, amit ha olvasol, akkor éjjel tuti égve hagyod a kis éjjeli lámpád.
Abszolút kedvenc lett, és külön öröm, hogy mindez magyar író tollából született.
Szerencsére már csak pár nap, és érkezik az író újabb regénye:
John Cure: A gonosz új arca

Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a jó horrort, pszicho-thrillert, vagy szerette a Rémálom az Elm utcában-t mert Geraldot mintha Freddy Krueger-ről mintázták volna vagy szimplán azoknak, akik egy kis borzongásra vágynak :)

>!
R-misszió Alapítvány Midia, Nyíregyháza, 1999
376 oldal · ISBN: 9630612496
7 hozzászólás
Euthümia_K P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Bajban vagyok az értékeléssel, nem igazán tudom eldönteni, hogy tetszett-e a könyv vagy sem. A Hontalan lelkek a második könyvem az írótól, de valahogy nekem most nem nyújtott olyan élményt, mint A fekete esernyős férfi.
Egyrészt maga a történet nem rossz; vannak érdekes és megrázó jelenetek, ugyanakkor összességében mégis olyan erőltetett az egész. Szeretem a szellemes történeteket, imádom a borzongós, félelmetes sztorikat, de sajnos a Hontalan lelkek egyáltalán nem félelmetes. Ettől függetlenül el fogom olvasni a történet folytatását, mert a fülszöveg alapján ígéretes(ebb)nek tűnik. Ezen kívül John Cure már egyszer bizonyított A fekete esernyős férfival, hogy tud kimondottan izgalmas, eseménydús és érdekfeszítő történeteket is írni.

CsakHencsi P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Alapvetően nem lett volna rossz könyv, de a stílusa… nekem a kilencvenes évek ponyvaregényeit juttatta eszembe, túlbonyolított mondatok, néha teljesen lényegtelen információk, ismétlések (a kocsmáros összes felbukkanásánál megtudjuk, hogy meghalt a felesége, de nagyon imádták egymást, Suzannának meg állandóan meredeznek a mellbimbói, de közben nagyon boldog, mert annyira ideális a családja, hogy őrület), a sztori pedig erősen hajaz a Rémálom az Elm utcában című örökbecsűre. Viszont köszi az ingyenes e-book kiadást. De! Olyan orbitális helyesírási hibák vannak benne, hogy felsírtam. Konkrétan attól mikor megláttam ezt: Clive megilyedt. Hát én is. Meg az indokolatlan használata az idézőjeleknek ez nem tudom, hogy kiadói hiba, vagy írói koncepció. Például miért kell idézőjelbe tenni azt, hogy „Merci”? Vagy azt, hogy „dömper”?
Ezek miatt gondolkoztam, hogy két és fél vagy három csillag legyen, de megadtam a hármat, mert első próbálkozásnak elment, de az író második könyvénél szigorúbb leszek.

7 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
John Cure: Hontalan lelkek

Már az első pár oldal után megvett magának a könyv! Régen féltem már ennyire egy könyv történetétől ezért kellemesen csalódtam benne. spoiler Bár nem mertem este vagy egyedül olvasni mégis élveztem. Szeretem azokat a könyveket, amik több szálon futnak és mégis érezni közöttük az átfedést, hogy az egyik hatással van a másikra. Remélem minél hamarabb olvashatok még az írótól, mert nemcsak a történet, de a stílusa is megfogott!

>!
Mogul, 2016
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
Nikymeria>!
John Cure: Hontalan lelkek

Megelőlegezek ennek a könyvnek egy 4-est.
Nagyon hamar befaltam ezt is, de azt hozzátenném, hogy elég nagy betűvel van szedve.
Szóval…
Ez egy 17 éve íródott regény. Én már a javított kiadást olvastam. Magával a történettel nem lenne baj: Amerika, tipikus családok, tipikus tragédiák, majd a csendes, békés kisvárosban elszabadul a gonosz és mészárol egy kis természetfelettivel, misztikummal. Szeretem az ilyet, akkor is, ha nemnagyon mutat már újat. Többet ki lehetett volna belőle hozni, de mint írtam, majdnem 20 éves regény, ami még nem indokolná a gyengeséget, de azt hiszem ez az első regénye lehetett az írónak, így sok az ismétlés, a párbeszédektől sem voltam oda, a szereplők sincsenek kidolgozva rendesen, néhol nagy az összevisszaság. Nagyjából az elején már ki is lehet találni a történet végét, és mégis… valahogy nem tudtam letenni, izgultam egy kicsit a szereplőkért, a végkifejletért. :) és olvastam volna még itt-ott. Nem volt bennem borzongás, de egy kis félsz mégis. Sosem lehet tudni. :)
Mindenképp meg kell említenem, hogy volt egy olyan érzésem, mintha majdnem! Stephen King: Az regényét olvastam volna.
Még jó, hogy trilógia lesz a Hontalan lelkek, nagyon várom a folytatást, mert mindenképpen ígéretes az író! Kell még nekem John Cure.
A borító külön dícséretet kap, az is majdnem! el lett találva.
Ui.: Kedves John! A poénokat nem lőjük le előre a fejezetek végén! :)

>!
Mogul, 2016
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027229
2 hozzászólás
Csabii P>!
John Cure: Hontalan lelkek

Pár napja befejeztem már a könyvet de hagytam neki időt a leülepedésre. Megmondom őszintén nem szoktam magyar írótól olvasni és most sem ez volt a cél. Teljesen vakon vettem a könyvet csak elolvastam a leírást a hátsó részén meg megnéztem a borítót.
Mondom „uhhhhhhhh de kemény uuuuuhhhhh”. Nekem ezt el kell olvasnom.
Volt egy másik aktuális olvasmányom de belekezdtem ebbe és hozzá se szagoltam a másik könyvhöz amíg ezt be nem fejeztem. Haha

I-mád-tam! Nagyon jó történet nagyon jó karakterek akikről kellő mennyiségű információt kapunk kik is ők.
Vezetett végig a sztori és a gyilkosságoknál kezdtem rájönni, hogy mi is a nagy helyzet. Vicces lehettem kívülről mikor rám tört a felismerés na de mindegy.

Pár nap alatt befaltam a könyvet az utolsó betűig és ha nem most utaznek vissza németbe és nem csomagoltam volna össze a könyveim még azelőtt, hogy megtudtam volna milyen eszméletlen jó is a történet akkor tuti a folytatást elolvastam volna az úton.

Fél csillagot le kellett vonnom. Mégpedig azért mert a 34. Oldalon van egy név tévesztés de olyan tévesztés, hogy aki elolvassa a könyvet addig az tudja nem olyan kis hiba ez. Plusz van benne, talán 4-5 is amit én észre vettem hogy egyszerűen hiányzik az adott betű a szóból.
Ettől függetlenül a történet nagyon jó és senkinek ne vegye kedvét az említett hiba.
Jó év indító élmény volt!

KönyvMoly_1989>!
John Cure: Hontalan lelkek

Nagyon nehéz negatív értékelést írni szimpatikus, magyar szerző könyvéről, de ez… Ez valami horrorisztikus volt. És nem jó értelemben.
Nem rettegtem, nem féltem, inkább nevetségesnek éreztem az egész történetet. Végigolvastam, mert kíváncsi voltam a végkifejletre, de tépkedtem közben a hajamat.
Ilyen morbid módon különleges, figyelemfelkeltő borítóval és érdekes fülszöveggel sokkal többet váltam. Olcsó Stephen King utánzat, némi Rémálom az Elm utcában érzéssel… És ez a javított verzió! Milyen lehetett a régebbi? :/
Olyan sok értelmetlen butaság volt benne, hogy csapkodtam a fejem és oldalakat fotóztam ki @DarkDerina barátnőmnek, hogy OMG, ez most mégis mi?!
Csalódott vagyok. :(

4 hozzászólás
kratas P>!
John Cure: Hontalan lelkek

A szándékot értékelem három csillagra, mert az alapötlet még egész ehető lenne, de az, hogy az egész egy Stephen King koppintás (igen, még a zárójelbe tett, feszültségkeltést kelteni szándékozó szavak is), az elrontja az ötletet.
Na és a gagyi, egyáltalán nem paráztató párbeszédekről ne is szóljak inkább. Azok aztán végleg tönkrevágták, pedig még az indulás egész jól sikerült.

7 hozzászólás
dagikám>!
John Cure: Hontalan lelkek

Szívem szerint nagyon sok csillagot adnék neki,de sajnos csak 5-öt lehet. Ez tényleg nagyon hátborzongató volt,annak ellenére,hogy volt egy misztikus vonala. Volt,hogy este olvastam és félre kellett tennem,mert már nekem is sok volt. Sajnáltam a három gyereket és Robin volt számomra a legszeretetreméltóbb. Az író elég átéléssel ecseteli a gyilkosságokat. Nem gondoltam volna erre a végkifejletre. Holnap meg is veszem a köveztkező részt. :)

2 hozzászólás
Dors_Peabody>!
John Cure: Hontalan lelkek

Kicsit nehéz értékelést írnom, mert nem is tudom igazán eldönteni, hogy tetszett-e igazán. Vagyis inkább tetszett is meg nem is. Igazság szerint jól szórakoztam, a történet lekötött, a sztori annak ellenére érdekelt, hogy teljesen nyilvánvaló volt már az elején is, hogy mi lesz a végkifejlet. Azonban a kidolgozottsággal adódott némi problémám. A sztoriban sokkal több és mélyebb lehetőségek lettek volna, mint ami megvalósult. De erre az ember lánya tud nagyvonalúan legyinteni, pláne ha egy sorozat kezdő kötetéről van szó. A karakterek kidolgozatlansága, színtelensége viszont már nagyon zavaró volt. Ami meg végképp borzasztóan dühített, az a Wallace család. spoiler
Mindenesetre a sorozatot folytatom, hátha lesz ez még jobb is. Mert azért kíváncsi vagyok:).


Népszerű idézetek

Cicu>!

Ments meg Urunk a barátainktól,… az ellenséggel mi is elbánunk valahogy!

365. oldal

Cicu>!

[…] ez a környék olyan veszélyes, hogy a pitbullok is csak kézen fogva mernek sétálni!

164. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Még hogy az öngyilkosság a gyáva emberek „sportja”. A FENÉT! Ahhoz kell igazán nagy bátorság, hogy az ember eldobja magától az életet!

48. oldal

Cicu>!

[…] eljön az a pillanat amikor az embernek szembe kell néznie a félelmeivel.

203. oldal

Cicu>!

A gyász sok mindent a felszínre hoz az emberből, ahogyan a szex is, de a kettő együtt egy lelketlen csendet és üres tekintetet eredményez.

322. oldal

Cicu>!

Néha a legnagyobb hősök is elbuknak.

342. oldal

Cicu>!

– Pedig bármi megtörténhet, és ezt ne felejtsd el!

228. oldal

Cicu>!

– Az emlékekkel meg kell tanulni együtt élni.

264. oldal


A sorozat következő kötete

Hontalan lelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Stephen King: A kívülálló
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Robert McCammon: Egy fiú élete
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Yrsa Sigurðardóttir: Emlékszem rád