A ​lány, akit élve ástak el (Medúza-krónikák 1.) 225 csillagozás

John Cure: A lány, akit élve ástak el John Cure: A lány, akit élve ástak el

MINDIG ​LEHET ROSSZABB…

Az Ördögkatlannak nevezett vörös szoba szörnyű kínok és halálsikolyok színhelye.

A magukat Vérbrigádnak nevező társaság saját otthonukból rabol el nőket, hogy azután a hírhedt darkneten keresztül tegye közzé a haláltusájukról készült videókat.

A félholt lányt egy hajléktalan férfi kaparja ki a sáros földből. A lány a nevén kívül semmi másra nem emlékszik. Zorának hívják. Ő a Vérbrigád rémtetteinek egyetlen túlélője. Napjait egy szanatóriumban tölti, ahol próbál megbarátkozni nőiességében megcsonkított testének látványával, és igyekszik felidézni az emlékeit. A nyomozást vezető rendőrtiszt, felismerve a lányt fenyegető életveszélyt, egy régi barátját hívja segítségül. Bízik abban, hogy ő képes lesz megtalálni és megállítani a vérszomjas társaságot.

Huszti Nimród visszavonultan él egy aprócska faluban, ahol ideje nagy részét sorsukra hagyott macskák és kutyák megmentésével tölti. Ugyan reflexei megkoptak, és a múlt démonaival is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635704521
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
416 oldal · ISBN: 9789635704538
>!
Enigma, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155888021

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Huszti Nimród


Kedvencelte 23

Most olvassa 15

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 232

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Kókuszka>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Egy kihívás miatt kezdtem el és olvastam végig. Most vetődött fel bennem először minek olvasok thrillert, horrort, mikor utálom az erőszakot. Dark web témáját más írók is feldolgozták, de nem ennyire „disznóölésre” hasonlító módon, vagy csak nekem nem volt „szerencsém” hozzá. Felkavaró a nők kiszolgáltatott helyzetéről, brutális kínzásairól olvasni, úgy hogy még védekezni sem lehet ellene, hisz az aberrált bántalmazók házhoz jönnek és onnan rabolnak el. Nem vitatom az író írni tudását, nem is ez az első könyvem tőle, de ez most nagyon nem az én könyvem volt.

10 hozzászólás
dagikám>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Még szerencse,hogy nem éjszaka kerítettem sort erre a könyvre,még az én gyomrom az is megfeküdte.
Egy súlyosan bántalmazott nőt élve ásnak el,de szerencséjére megmenekül,és innentől kezdve elindul a 3 gyilkos után a hajsza, akiknek nem ez a lány az első áldozatuk.
A lány szinte alig emlékszik valamire,de Nimród, a volt katona,rendőr barátja kérésére beszáll a nyomozásba. Vajon mi az összefüggés megkínzott és megölt lányok között? Ki áll ennek a morbid perverziónak a hátterében?
Letehetetlen könyv volt. Mindenképpen el fogom olvasni a folytatást.

Cukormalac P>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Azt hittem, A szomszéd lány után nehéz lesz rám hozni a frászt irodalmilag, a Medúza-krónikák első részének mégis sikerült. Egy ponton meg is ijedtem attól, hogy a túlságosan érzékletes leírások miatt nem fogom tudni egyhamar befejezni, de mivel már apránként összeálltak bennem a kirakósdarabkák, kíváncsi voltam a befejezésre, vajon helyesen tippeltem-e. Az addig vezető út azonban eléggé elnyújtott, Nimród belső vívódásait mondjuk nyugodtan el lehetett volna osztani hárommal is, és akkor jut mindegyik könyvbe… A sok borzalmat ellensúlyozni kívánó szerelmi szál erős jóindulattal elmegy, de nem éreztem annyira helytállónak, mint az Istentelen vidék esetében, viszont az önjelölt állatvédőség eleinte egy nagyon is szimpatikus vonal volt a főszereplő profiljában. (Aztán sajnos folyamatosan rugdalta elfelé a pöttyöst, így a végére egyetlen kedvelhető figuraként Végpont, az etikus hacker maradt.) Maga a könyv remekül meg van írva, kimerítő részletességgel használja a magyar nyelvet és ijesztő alapossággal mutatja be a dark web legmélyebb bugyrait, de minden tényezőt mérlegelve egy erős közepesnél most nem ért többet nálam. Kíváncsian várom viszont a folytatásokat és a szerző egyéb köteteit is.

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
416 oldal · ISBN: 9789635704538
Hellena P>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Az értékelés olvasható a blogomon:
https://thedeathgoddess.blogspot.com/2021/01/john-cure-…

Nem tudtam, hogy magyar szerzővel van dolgom, egészen addig, amíg az első oldalon meg nem láttam a magyar keresztnevekkel rendelkező szereplőket. Be kell vallanom, elsőre furcsák is voltak; kevés hazai irodalmat olvasok, de azt hiszem, ezen sürgősen változtatni kell.

A szerző nem sokat bajlódik a felvezetéssel, rögtön belecsöppenünk a sűrűjébe egy gyilkossággal és emberrablással. Aztán, mint a híradóban, a véres részek után jön a cukiság: Nimród megment egy néhány hetes kiscicát. Aztán megint vált a kép, és megtalálják a lányt, akit élve ástak el.

A cselekmény több szálon fut: vagy egy Nimródnak, egy Zorának, és még egy a soron következő áldozat(ok)nak. Az ilyet szeretem. Meg az olyat is, amikor a leírtak olyan erősen hatnak rám, hogy konkrétan gyomorgörccsel ülök a könyv fölött és várom, mi lesz ebből.
Régóta vártam már egy olyan könyvre, ahol ennyi vér van, ilyen brutalitás, és ilyen elmebeteg elkövető. Elég sokszor szisszentem vagy kiáltottam fel olvasás közben.
A dark webért külön jár a piros pont, ebből az ötletből sokat lehet kihozni, de eddig még nem láttam, hogy bárki hozzányúlt volna a témához, főleg így. spoiler Szerintem nem is kell ragozni.

A szerelmi szál meg egyszerűen kell. Biztos, hogy a későbbiekben lesz még jelentősége, és nem csak azért van ott, mert miért ne, vagy hogy oldja a feszültséget.

Nimród karakterével egy új kedvencet avattam; katona, macskás és jó humorú… Hatalmasakat nevettem a beszólásain. Az előéletéről még szívesen olvastam volna, remélhetőleg a további részekben még több háttérinfo kerül elő róla.
Gréti nagyon cuki, Zorát rettenetesen sajnáltam (a kilétére egyébként elég hamar rájöttem), a legközelebb viszont Karola szála állt hozzám – az ő történetének egy része nagyon elevenembe talált.

A vége egy kicsit túl egyszerűen jött, kicsit még húzhatta, vagy esetleg jobban bemutathatta volna, hogy hogyan jöttek rá, kiket és hol kell keresni. Ez kicsit olyan húzás volt, mint amilyeneket akciófilmekben lehet látni.

Egyébiránt bátran ki merem jelenteni, hogy nemzetközi színvonalú bűnügyi thrillert olvastam. Ami sajnos egy kicsit levesz az értékéből, az a szerkesztés; az újranyomás előtt érdemes lenne az illetékeseknek átnézni, hogy ne maradjanak benne elgépelések, nem egyeztetett mondatrészek, ly-j hiba, stb. Az olvasás élményét számomra nem rontották ezek, de azért fennakadtam rajtuk. spoiler Emiatt vonom le azt a fél csillagot. Ezt jelzésnek szánom, egyénként ettől eltekintve új kedvencet avatok.

Mónika_T P>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Egy ígéretes kezdéssel rögtön belecsöppentünk a dolgok kellős közepébe. Sajnos aztán egy időre leült a történet.
Sok volt a múltbeli, magánéleti és egyéb elkalandozás, ami bevallom engem egyáltalán nem érdekelt. off
Szeretem az állatokat, főleg a macskákat. Az is rendben van, hogy kell a történetbe más is, nem csak kínzás, gyilkolászás meg nyomozás.
Na de ennyi?
Én jól meglettem volna cicázás, kutyázás nélkül is. Sőt, a szerelmi szál nélkül is.
A fő cselekmény viszont brutálisan (szó szerint)
jó volt, még ha részben kiszámítható is. Imádtam! Legszívesebben csak ezeket a részeket olvastam volna.
A szereplők érdekesek, remekül kidolgozottak. Még a mellékszereplők is.
Kár, hogy a vége olyan gyorsan elintézett lett.

Ritkán olvasok magyar írótól, de John Cure többi könyvét is be kell terveznem. Tudnom kell mire képes még!

betweenhorrortales>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Nem is tudom, hogy kezdjek hozzá az értékelőhöz. A könyv nehéz témát dolgoz fel, ami a Dark Webről és a bántalmazott nőkről szól. Őszintén szólva, nem hittem volna, hogy két nap alatt kiolvasom a könyvet, annyira letehetetlen volt számomra az olvasmány, hogy még magam is meglepődtem ezen, hogy falom a lapjait. John Cure Hontalan Lelkek című könyvét már olvastam, és tudtam mire számítsak.

Nekem a könyv, ha lehet ilyet mondani, nagyon tetszett. Minden részét kíváncsisággal és izgalommal olvastam végig. Nem volt benne üresjárat, unalmas rész. Igaz, hogy nehéz témát dolgoz fel, de ettől függetlenül is az író jól megoldotta a fogalmazást benne. Azt hiszem, joggal lehet az író Magyarország horror könyv írózsenije, mert ámbár beteg részekkel ellátott lapokkal megtűzdelt könyv, de a horror fanoknak bátran tudom ajánlani, mert nagyon hátborzongató egyben zseniális olvasmány.

Zoltan_Greenwood P>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Szuper jól indult a könyv azt meg kell mondani!
De utána egy picit gyengült az egész.
Viszont izgalmas kis thriller könyv lett!
Jó a sztori, minden!
Jöhet még az írótól több is!

Türkiz>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Tudom, hogy kevéset olvasok magyar szerzőktől, de amikor ilyen könyv kerül a kezembe, rögtön felmerül a kérdés, hogy „De miért?!” Többet kellene! Először furák voltak a magyar nevek, de hamar magával ragadott a történet és már nem zavart. Jó a történet és szimpatikusak a karakterek. Mindig is szerettem az erős egyéniségeket és Zora kétség kívül a legerősebb. Azok után amiken átment, sokan választották volna a „könnyebb utat”. Megkedveltem Nimródot is, és nagyon szurkoltam neki, hogy összejöjjön Grétivel. Bár nem voltak csavarok, nagy fordulatok a történetben és nem volt követhetetlenül sok szereplő sem, de egészen a könyv végéig nem jött rá, hogy ki áll a rablások és kínzások hátterében. Várom a folytatást!

Chriss>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Szerintem ez a könyv John Cure eddigi legjobb története. Sok olyan szereplőt találtam, akivel azonosulni tudtam, de legfőképpen Zorával. Szegény lánynak nagyon nem lehetett könnyű, de ennek ellenére erős marad, és nem adja fel. Majd összeszedegetem a gondolataimat, és egy bővebb értékelést is írok a blogomra. Azt veszem észre, John könyvről könyvre érettebb és kiforrottabb lesz. Hajrá! :)

Pesu>!
John Cure: A lány, akit élve ástak el

Sosem olvastam még az írótól, de már nagyon régen terveztem! És nem csalódtam! :)
Persze furcsa volt, hogy Magyarországon játszódik és magyar szereplőkkel, de meg lehetett szokni!
Nimród hihetetlenül okos és profi a szakmájában. Nagyon érti a dolgát és bárhová be tud épülni, bárkinek ki tudja adni magát!
Brutális gyilkosságok történnek, amelyikre nem derülne fény, ha az egyik áldozatot nem találják meg élve elásva. Egy nő aki túlélte a borzalmakat! De mégis mi történt és kik képesek ilyesmire? Valamint miért?
Rengeteg ember esik áldozatul egy társaságnak akik kegyetlenül megkínozzák, majd megölik és eltemetik őket. Ebbe az ügybe keveredik bele Nimród is. Aki azt hitte végre nyugodtan visszavonulhat és élheti a saját életét. De ez nem ilyen egyszerű. Nem tud nemet mondani egy bajbajutott nőnek, hiszen egy bajbajutott állatot sem tudna cserben hagyni!
Ha kíváncsi vagy hogyan alakul az ügy, mi lesz a lánnyal és Nimróddal akkor olvasd el ezt a könyvet! Minden titokra fény derül! ;)


Népszerű idézetek

S_Évi>!

A szeretet táplál, míg a gyűlölet elvesz. Benne van a szóban is, hogy etet, míg a másik ölet.

166. oldal

Hellena P>!

Az embereknek az a legnagyobb bajuk, hogy mindig másokkal vannak elfoglalva.

13. oldal

Gabriel6 P>!

Ez az egy életem van. Persze mondogathatjuk, meg hihetünk abban, hogy majd újjászületünk, de ha így is van, az engem hol kellene, hogy érdekeljen? Ebben az életemben sem emlékszem az előzőre, nem? Ezt kellene már megtanulnia az embereknek, hogy a mostra figyeljenek. A mostban éljenek. Mert nincs más. És annyira fontos a pillanatot megélni, mert most ebben a pillanatban is, ahogy beszélünk, már múlik is el. És a mostból már csak múlt lesz.

165. oldal

SchizoVampire P>!

    – Jó, hát a szarszagot is meg lehet szokni, de attól az még szarszag. Nem?

190. oldal

SchizoVampire P>!

    – A magyar közoktatás arra is képtelen lenne, hogy egy rózsaszínre festett mamutot felfedezzen a diákok között – jegyezte meg Holvay „Szókratész” Viktor ezredes. – Arra képes, hogy megölje a kreativitást, és olyan embereket bocsájtson útjára, akik kötelességtudó, sótlan hivatalnokok lesznek, vagy szó nélkül ácsorognak három műszakban az összeszerelő szalag mellett. Amivel nincs is baj. […]

101. oldal

S_Évi>!

Az ember az egyetlen élőlény, aki tisztában van azzal, hogy meg fog halni. És azt hiszem, ez egész életünkre rányomja a bélyegét. Mármint a haláltól, az ismeretlentől való félelem. Ez ad táptalajt az összes vallásnak is.

166. oldal

S_Évi>!

Amint megérkezett a pusztuló vályogházhoz, leparkolt a rozoga drótkerítés előtt, majd kérdés nélkül besétált az udvarra, és egy drótvágóval kiszabadította a hóban vacogó kutyát a kegyetlen rabságból. Már az ölébe, véve vitte kifelé Roxyt, amikor véreres szemű, csontos arcú, ápolatlan férfi rontott rá a házából. Nimród karjaiban a kutyával a férfi felé fordult, és nagyon határozottan rákiáltott, hogy álljon meg. Az ember megtorpant, és döbbenten bámult le a nála egy fejjel alacsonyabb, keménykötésű , szemüveges férfira, akinek a frizurája olyan volt, mintha egy rendőrségi rohamkocsiban nyírták volna fazonra. De nem is katona kiállása, és az ellentmondást nem tűrő hangja ijesztette meg, hanem az a romboló düh, ami az előtte álló ismeretlen férfi szemében izzott.
– Csak hogy világos legyen a helyzet – mondta neki Nimród –, két lehetőség van. Az egyik, hogy visszatakarodsz a házadba, én pedig elviszem a kutyát, te pedig patkányokon kívül semmilyen állatot nem tartasz többet. Ezt szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogom. A másik, hogy megpróbálsz feltartóztatni, de akkor nagyon durván begyűrlek a fagyott farönkök alá, ahonnan a tavaszi olvadás beállta előtt senki nem szed ki. Mondjuk egy-két bordatörést az első verziónál is megérdemelnél, de ettől most eltekintek.

22. oldal

Hellena P>!

Már épp le akartam tenni a telefont, hogy megalázottságomban életem hátralevő részét metrópótló autóbuszként éljem le a fővárosban.

142. oldal

1 hozzászólás
Szandesz91>!

Csakhogy a szeretethez sokkal több erő kell, mint a gyűlölethez, és ezért is van ennyi gyűlölködő ember. Mert azt könnyebb, mint szeretni a másikat, elfogadni olyannak amilyen. Egyéniségnek.

166. oldal

Kiss_Dorina_Hedvig>!

Szerette érezni a macskák energiáját. Úgy tapasztalta, az egyik legjobb terápia a stressz és a depresszió ellen.

24. oldal


A sorozat következő kötete

Medúza-krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Alex North: A Suttogó
Chris Carter: Kivégzés
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
M. W. Craven: A bábuk tánca
Meiszner Krisztina: MásValaki problémája
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: A búra alatt
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház