A ​gonosz új arca 134 csillagozás

John Cure: A gonosz új arca John Cure: A gonosz új arca

"A ​holtak visszatérhetnek az élők világába?
John Marllow, a Véres Casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó. Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Felhőtlen, boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett… (tovább)

>!
Mogul, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668142
>!
Mogul, 2015
326 oldal · ISBN: 9786158027212
>!
Mogul, 2015
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158027205

Kedvencelte 16

Most olvassa 12

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Chrissie
John Cure: A gonosz új arca

Már a Hontalan lelkekkel a szívembe lopta magát az író, imádom a stílusát!
Ő az az író, aki képes, úgy hátborzongató könyvet írni, hogy a humor sem marad ki belőle.

Nagyon vártam már, hogy olvashassam az új könyvét, és nem kellett csalódnom, sőt!
Érezhető, hogy eltelt 16 év a két regény megjelenése közt. Már az első regény is remek volt, imádtam, de ez mindent visz! Sokkal kiforrottabb az egész, a karakterek remekül kidolgozottak, szinte kézzel fogható a lelki vívódásuk, olvasás közben átéled az érzelmeiket, mintha csak a bőrükbe bújnál.
A több szálon futó cselekmény végig fenntartja az izgalmat, nincs üresjárat, filmszerűen pörögnek az események.
„A nyomasztó légkör megteremtése mellett könyörtelenül adagolja a feszültséget, amit olykor könnyed humorral vagy épp mélyről feltörő, ösztönös szexualitással old fel.”
Imádtam minden sorát! :) ♥ Remélem a következő regényre nem kell ennyit várni!

Ha egy valóban jó pszicho-thrillerre vágysz, akkor ezt semmiképpen ne hagyd ki!
Én imádtam, remélem, hogy Te is fogod! :)

5 hozzászólás
>!
Kathryn
John Cure: A gonosz új arca

Coming Soon…

01/30_Update:
Már ideje lett volna elolvasnom az irományt, mert más jó ideje a birtokomban volt. Nem volt túl nagyon kedvem krimit olvasni, de azért adtam neki egy esélyt, hisz' az iró első könyve nagyon tetszett, kb. tiz évvel ezelőtt. Úgy gondoltam nem lehet csalódás. Igaz, a boritó nekem nem jön be, de ez más másodlagos. Valami véletlen folytán nem tudtam annyira odafigyelni a történetre az elején. Totál kikapcsolt az agyam.

Bővebben: http://simplexautumn.blogger.hu/2017/01/30/konyv-a-gono…

6 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
John Cure: A gonosz új arca

Remekül felépített és lebilincselő könyv volt, nagyszerű karakterekkel. Engem már az elején beszippantott a történet és végig izgalomban tartott. Könnyen olvastatta magát, elég gyorsan el is fogytak a lapok. A váltott szemszögnek köszönhetően minden lényeges szereplő életébe és érzéseibe betekintést nyerhettem. Szerencsére a gyilkos naplója nem volt túlrészletezve, nekem ennyi pont elég volt, több hátborzongató részletre nem is vagyok kíváncsi. Nem kedvelem ezt a hasonlatot, de most előttem is filmszerűen pörögtek az események. Egyedül a végével nem voltam teljesen kibékülve…Nem mintha spoiler csak pont erre számítottam és jól jött volna valami kis meglepetés.

>!
smetalin
John Cure: A gonosz új arca

Nagyon vártam már, hogy olvashassam a könyvet! de mint a csillagokból is kiderül, nem azt kaptam amit vártam! Valószínű az ingerküszöbömmel van a gond, a plafonon érzi jól magát, e könyv meg még a szőnyeg rostjai közt mászkál! „ Megdöbbentő erejű……..” egy újszülött kismacskában több erő van! Nagyon erőltetett a stílus, karakterek, „poénok” ,minden, oda nem illő szavaktól hemzseg: közért-bolt, majomkeringő- verekedés, most maradjunk ezeknél, de volt még! Az első 100 oldal után már éreztem, hogy ez nem nekem íródott. A gonosz attól nem lesz gonoszabb, hogy folyamatosan csúnyán beszél, csak ebben a könyvben próbálják ezt elérni!
Az egész történeten lehetett volna még mit javítani, mert nekem összecsapottnak hatott, és sok felesleges kitérőt tartalmazott! spoiler
Majdnem elfelejtettem, ami a legjobban tetszett, az a borító!! Az tényleg nagyon gonosz lett!!

38 hozzászólás
>!
Lanore P
John Cure: A gonosz új arca

Sajnos elmaradt a katarzis élmény, de végső soron kaptam egy jó kis krimit. Maga az alaptörténet nagyon tetszett, jó volt az elgondolás, ahogy az író (aki mint megtudtam, magyar) összekapcsolta a múltat és a jelent, ahogy megismertette velem a szereplőket, tetszettek a karakterek is, de végig volt egy kis hiányérzetem. Tudom, hogy ez így furán hangzik, de nekem a nagybetűs Gonosz nem volt elég gonosz, még akkor sem, amikor az ő sorait olvastam, túl gyorsak voltak az ő fejezetei, sajnos nem tudta elhitetni velem azt, hogy tényleg egy elmebeteg pszichopata fejében járok. Jó, oké, gondolom, hogy nem egyszerű egy normális embernek pszichopataként írnia, amikor ő maga nem az, de azért néhány írónak mégiscsak sikerült (a Vérember írójával például még véletlenül sem találkoznék személyesen, annyira élethű volt). Ezt leszámítva krimiként megállja a helyét a történet, Agatha, Joe és Eddie világában érdekes volt elmerülni, egy hétköznapinak tűnő, de titkokkal teli családot ismerhettem meg.
OFF: sajnos nem tudom kihagyni, mert nagyon szúrja a szemem: a könyv adatlapján lévő 5 csillagos értékelések nagy része szeptemberben született, az íróik akkor regisztráltak, és azóta be sem léptek az oldalra, csak ezt az egy 5 csillagot adták… ez arra pont elég volt, hogy a könyv a 15. legjobb krimi legyen. No comment.

11 hozzászólás
>!
julcseee P
John Cure: A gonosz új arca

Nagyon jó könyv volt de az első gondolatom az volt, hogy kevés! Még, még, még olvastam volna spoiler. De ezért így is egy nagyon jó regényt kaptam, nem is tudom, voltak benne horrorisztikus részek, és brutálisak is, de mégsem nevezném azért ezt a Stephen King regényekhez hasonló horrornak, más volt ez, de máshogy jó :)

2 hozzászólás
>!
Kókuszka 
John Cure: A gonosz új arca

Mintha nem is ugyanaz az ember írta volna, mint „A fekete esernyős férfi” -t.

1 hozzászólás
>!
Nello P
John Cure: A gonosz új arca

Milyen is ez a tökéletes könyv? Minden meg van benne, amire az olvasónak szüksége van. Adott egy szerelmi történet, egy vétlen rémálmokkal küzdő kisfiú, bonyodalmak, egy elborult elme, és egy mindenre elszánt nyomozónő. Az olvasó, amikor belekezd a történetbe, egy mindennapi képet kap egy boldog házasságról, de mint mindig a sötét felhők már gyülekeznek.
Bővebben:http://mondedeslivre.blogspot.hu/2015/11/john-cure-gono…

>!
Uszáma
John Cure: A gonosz új arca

Nem csak a borító, de maga a történet is nagyon kíváncsivá tett, hiszen mindig vevő vagyok az újdonságokra, és pszicho-thrillert eddig még nem nagyon olvastam, így bár thrillerrel/horrorral már találkoztam, mindenképpen szerettem volna megtudni, hogy a pszicho előtagtól mennyire különbözik társaitól. Azt hiszem részben sikerült is megkapnom rá a választ.
Egy dolgot biztosan kijelenthetek, a gördülékeny olvashatóság miatt hihetetlen könnyen lehet haladni a könyvvel, és akár a „magába szippant” szóhasználatot is megemlíthetném. Már az első oldalaktól kezdve megtapasztalhatjuk ezt az érzést, és én ezt inkább a valósághű írásmódnak tudtam be. Annyira életszerű volt a leírás, még a durvább jeleneteknél is, hogy így könnyen meg is tudta tartani az érdeklődésem. Emellett a különböző események, időbeni váltakozások is nagyon sokat hozzátettek ehhez a már-már filmszerű élményhez.
Ami miatt maradt egy pici hiányérzetem, az a nagyobb csattanó eljövetele, avagy valamiféle olyan szál behozatala, ami végig ott lett volna a szemünk előtt, s esetleg a végén állhatott volna össze a kép. Így talán egy kicsit egyértelműbb maradt a dolog, viszont annak kidolgozottsága, és az események, apróbb utalások összekapcsolása mindenképpen értékelendőek, valamint a megmagyarázható dolgokon túlmutató végkifejlet is igazán egyedivé teszi az összképet.
Sajnos a legizgalmasabb részeket nem fejthetem ki bővebben, hiszen akkor „lelőném a poént”, viszont annyit elárulhatok, hogy a végkifejlet előtti részek is bőven tartogatnak magukban ilyen jeleneteket, a „gyilkos” fejében lezajló gondolatokat is nagyon érdekes volt olvasni, ami egy kicsit más megvilágításba helyezte az addigiakat, a végkifejletet tekintve sem okozott csalódást.

Összességében tehát abszolút nem bánom, hogy olvashattam ezt az igazán életszerű, de mégis misztikus pszichothrillert. Amennyiben egy kicsivel több gonoszság, és egy kis megtévesztő csavar is várt volna a végén, akkor akár tökéletesnek is mondhatnám a történetet. Közben pedig mégis ez teszi (plusz az a „kis” misztikum) oly' egyedivé. Mindenesetre mindenkinek ajánlom, hogy a végére járjon a dolgoknak, s remélem mindenki legalább annyira fogja élvezni az olvasását, mint én.
Teljes: http://konyvspiraciok.blogspot.com/2015/10/john-cure-go…

>!
Darko
John Cure: A gonosz új arca

A héten kaptam meg elővételben rendeltem, még a megjelenés előtt. Dedikált példány.
Gondoltam beleolvasok aztán majd a nyaralásra magammal viszem.
Ennek az lett az eredménye, hogy a délutáni programoknak lőtte, mert a könyvet olvastam. Nekem ez a könyv egy katarzis volt. Fantasztikus élmény. :) Írni meg semmit nem tudok róla, mert szpojlerezném. Az első könyve is tetszett a szerzőnek, de ez felül múlta minden várakozásomat. A nyaralás alatt újraolvasom. ;)


Népszerű idézetek

>!
Chrissie

Lélekben veled vagyok. Mindig. Minden helyzetben.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Lander
4 hozzászólás
>!
Chrissie

Lehet, hogy esélytelennek látszik a helyzet, de ne feledd, örökké nem eshet!

123. oldal

2 hozzászólás
>!
Chrissie

Nő vagyok, nekem szükségem van biztonságérzetre egy kapcsolatban. Szeretném látni, hogy a kapcsolatunk tart valamerre, hogy van közös jövőnk.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gemma 'Gemsi' Samworth
>!
Chrissie

Szerette volna kitépni a lelke mélyén tomboló fájdalmat, a jövőtől való félelmet és a kétségeket.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Church 'Eddie'
>!
Chrissie

Nem fényevő vagyok, csak bizonyos dolgokat nem eszem.

258. oldal

>!
Chrissie

(…) a bizonytalanság az egyik legrosszabb dolog az életben.

58. oldal

>!
Chrissie

Mi lesz, ha lesz egy csók, amely mindent megmérgez?

97. oldal

>!
Chrissie

Ha valakitől elveszik az álmait, az mindennél fájdalmasabb. Mert álmok nélkül, remény nélkül meghal a lélek.

97. oldal


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Forth · Alfred Heckview · Bobby 'Túró' Dartsman · Dorothy Holle · Dr. Ronald McWorth · Edward Church 'Eddie' · Gemma 'Gemsi' Samworth · Harry Notfree · John Marllow · Joseph Church 'Joe' · Michael Lander · Thomas Marker


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Dennis Lehane: A Mystic River rejtélye
Tom Rob Smith: A tanya
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Pierre Lemaitre: Téboly
Bleeding Bride: A téboly kertje
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Brigitte Aubert: Az erdei halál