A ​gonosz új arca 168 csillagozás

John Cure: A gonosz új arca John Cure: A gonosz új arca John Cure: A gonosz új arca

"A ​holtak visszatérhetnek az élők világába?
John Marllow, a Véres Casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó. Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Felhőtlen, boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett… (tovább)

>!
Enigma, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155888014
>!
Mogul, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668142
>!
Mogul, 2015
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158027205

1 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Forth · Alfred Heckview · Bobby 'Túró' Dartsman · Dorothy Holle · Dr. Ronald McWorth · Edward Church 'Eddie' · Gemma 'Gemsi' Samworth · Harry Notfree · John Marllow · Joseph Church 'Joe' · Michael Lander · Thomas Marker


Kedvencelte 18

Most olvassa 10

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Cicu>!
John Cure: A gonosz új arca

Már a Hontalan lelkekkel a szívembe lopta magát az író, imádom a stílusát!
Ő az az író, aki képes, úgy hátborzongató könyvet írni, hogy a humor sem marad ki belőle.

Nagyon vártam már, hogy olvashassam az új könyvét, és nem kellett csalódnom, sőt!
Érezhető, hogy eltelt 16 év a két regény megjelenése közt. Már az első regény is remek volt, imádtam, de ez mindent visz! Sokkal kiforrottabb az egész, a karakterek remekül kidolgozottak, szinte kézzel fogható a lelki vívódásuk, olvasás közben átéled az érzelmeiket, mintha csak a bőrükbe bújnál.
A több szálon futó cselekmény végig fenntartja az izgalmat, nincs üresjárat, filmszerűen pörögnek az események.
„A nyomasztó légkör megteremtése mellett könyörtelenül adagolja a feszültséget, amit olykor könnyed humorral vagy épp mélyről feltörő, ösztönös szexualitással old fel.”
Imádtam minden sorát! :) ♥ Remélem a következő regényre nem kell ennyit várni!

Ha egy valóban jó pszicho-thrillerre vágysz, akkor ezt semmiképpen ne hagyd ki!
Én imádtam, remélem, hogy Te is fogod! :)

5 hozzászólás
smetalin>!
John Cure: A gonosz új arca

Nagyon vártam már, hogy olvashassam a könyvet! de mint a csillagokból is kiderül, nem azt kaptam amit vártam! Valószínű az ingerküszöbömmel van a gond, a plafonon érzi jól magát, e könyv meg még a szőnyeg rostjai közt mászkál! „ Megdöbbentő erejű……..” egy újszülött kismacskában több erő van! Nagyon erőltetett a stílus, karakterek, „poénok” ,minden, oda nem illő szavaktól hemzseg: közért-bolt, majomkeringő- verekedés, most maradjunk ezeknél, de volt még! Az első 100 oldal után már éreztem, hogy ez nem nekem íródott. A gonosz attól nem lesz gonoszabb, hogy folyamatosan csúnyán beszél, csak ebben a könyvben próbálják ezt elérni!
Az egész történeten lehetett volna még mit javítani, mert nekem összecsapottnak hatott, és sok felesleges kitérőt tartalmazott! spoiler
Majdnem elfelejtettem, ami a legjobban tetszett, az a borító!! Az tényleg nagyon gonosz lett!!

41 hozzászólás
Szilvi00 P>!
John Cure: A gonosz új arca

Remekül felépített és lebilincselő könyv volt, nagyszerű karakterekkel. Engem már az elején beszippantott a történet és végig izgalomban tartott. Könnyen olvastatta magát, elég gyorsan el is fogytak a lapok. A váltott szemszögnek köszönhetően minden lényeges szereplő életébe és érzéseibe betekintést nyerhettem. Szerencsére a gyilkos naplója nem volt túlrészletezve, nekem ennyi pont elég volt, több hátborzongató részletre nem is vagyok kíváncsi. Nem kedvelem ezt a hasonlatot, de most előttem is filmszerűen pörögtek az események. Egyedül a végével nem voltam teljesen kibékülve…Nem mintha spoiler csak pont erre számítottam és jól jött volna valami kis meglepetés.

Lanore P>!
John Cure: A gonosz új arca

Sajnos elmaradt a katarzis élmény, de végső soron kaptam egy jó kis krimit. Maga az alaptörténet nagyon tetszett, jó volt az elgondolás, ahogy az író (aki mint megtudtam, magyar) összekapcsolta a múltat és a jelent, ahogy megismertette velem a szereplőket, tetszettek a karakterek is, de végig volt egy kis hiányérzetem. Tudom, hogy ez így furán hangzik, de nekem a nagybetűs Gonosz nem volt elég gonosz, még akkor sem, amikor az ő sorait olvastam, túl gyorsak voltak az ő fejezetei, sajnos nem tudta elhitetni velem azt, hogy tényleg egy elmebeteg pszichopata fejében járok. Jó, oké, gondolom, hogy nem egyszerű egy normális embernek pszichopataként írnia, amikor ő maga nem az, de azért néhány írónak mégiscsak sikerült (a Vérember írójával például még véletlenül sem találkoznék személyesen, annyira élethű volt). Ezt leszámítva krimiként megállja a helyét a történet, Agatha, Joe és Eddie világában érdekes volt elmerülni, egy hétköznapinak tűnő, de titkokkal teli családot ismerhettem meg.
OFF: sajnos nem tudom kihagyni, mert nagyon szúrja a szemem: a könyv adatlapján lévő 5 csillagos értékelések nagy része szeptemberben született, az íróik akkor regisztráltak, és azóta be sem léptek az oldalra, csak ezt az egy 5 csillagot adták… ez arra pont elég volt, hogy a könyv a 15. legjobb krimi legyen. No comment.

11 hozzászólás
Nikymeria P>!
John Cure: A gonosz új arca

Nagyon sokat kellett várnom erre a könyvre, hogy megjelenjen és végül csalódjak is egy kicsit. Kiszámítható volt és egészen a 202. oldalig kellett várnom, hogy beinduljanak az események. Rossznak nem mondanám, de valahogy nem erre számítottam.

5 hozzászólás
julcseee P>!
John Cure: A gonosz új arca

Nagyon jó könyv volt de az első gondolatom az volt, hogy kevés! Még, még, még olvastam volna spoiler. De ezért így is egy nagyon jó regényt kaptam, nem is tudom, voltak benne horrorisztikus részek, és brutálisak is, de mégsem nevezném azért ezt a Stephen King regényekhez hasonló horrornak, más volt ez, de máshogy jó :)

2 hozzászólás
Nello>!
John Cure: A gonosz új arca

Milyen is ez a tökéletes könyv? Minden meg van benne, amire az olvasónak szüksége van. Adott egy szerelmi történet, egy vétlen rémálmokkal küzdő kisfiú, bonyodalmak, egy elborult elme, és egy mindenre elszánt nyomozónő. Az olvasó, amikor belekezd a történetbe, egy mindennapi képet kap egy boldog házasságról, de mint mindig a sötét felhők már gyülekeznek.
Bővebben:http://mondedeslivre.blogspot.hu/2015/11/john-cure-gono…

Kókuszka>!
John Cure: A gonosz új arca

Mintha nem is ugyanaz az ember írta volna, mint „A fekete esernyős férfi” -t.

1 hozzászólás
mrsp>!
John Cure: A gonosz új arca

Már a fülszöveg elolvasása után nagyon izgatott lettem emiatt a könyv miatt, mert, mint szerintem mindenki, én is imádom az izgalmas, nem hétköznapi történeteket, amikről ordít, hogy nem, én nem állok be a sorba, és leszek a 857365. sablontörténet, ami mindenkinek már a könyökén jön ki. És John Cure könyve pont ilyen. Már a borító, a cím és a fülszöveg első pár mondata is rendkívüli izgalomba hozza az olvasót, és előrevetíti, hogy itt nem fog unatkozni. Sőt! Rettegni fog, meg fog kérdőjelezni mindent, amiben eddig hitt és még többet akar majd John Cure könyveiből. Engem megvett kilóra, tűkön ülve várom már a következő könyvét, illetve hogy hozzájuthassak az előzőhöz. :)

Ritka az olyan könyv, amit két nap alatt darálok le, de ez tipikusan az a könyv volt. Egyszerűen rabul ejtett, nem tudtam letenni. Olvastam itthon, a buszon, az iskolában órákon, szünetekben, szalagavatós énekpróbán éneklés közben, egyszóval mindig, amikor sikerült egy-két percet elcsalnom, ezt a könyvet bújtam. Valamiért úgy érzem, hogy megérintette a lelkemet, teljesen hozzám szólt.

A cselekmény roppant izgalmas, az alapötlet nagyon egyedi. Mindig is érdekeltek a hasonló „tabutémák”, a gyilkosok gondolatai, a lélekvándorlás és egy nyomozás részletei, és ebben a könyvben pont ezeket az elemeket találtam. Nagyon tetszett, hogy a szempontok gyakran váltakoztak, a szerző beiktatott pár fejezetenként visszaemlékezéseket, régi naplóbejegyzéseket, így a múlt és a jövő egyszerre haladt. Az is nagyon jó ötlet, hogy néhány fejezet ugyanazzal a szóval ért véget, ahogy a következő kezdődött, ez fokozta a feszültséget.

A szereplőket nagyon megkedveltem, a kedvencem Gemsi és Joseph Cruch lettek. Nagyon örülnék neki, ha lenne a regénynek folytatása, amiben mondjuk Gemsi egy új ügyet göngyölít fel, és valamilyen úton-módon megemlítik Josephet is. De ez csak ábrándozás. :)

Ez a könyv egyszerűen maga a tökély! Imádom, az biztos, hogy a kedvenc könyveim között kiemelkedő helyet foglal el. És hogy van-e bármi hiba is ebben a könyvben? Nos, néhol a helyesírás, azon még lenne mit javítani. Viszont tekintve, hogy ez a debütáló Mogul Kiadó első könyve, szerintem ennyi még bőven belefér. :)

Tényleg őszintén mondom, hogy mindenképpen el kell olvasnotok ezt a könyvet. Annyira fantasztikus, félelmetes és mélyre hatoló, megismerhetitek belőle egy ember sötét oldalát és olyan kalandokat élhettek át a történet főszereplőivel, amikről álmodni sem mertetek volna.

http://mostjo.blogspot.hu/2015/09/john-cure-gonosz-uj-a…

Darko>!
John Cure: A gonosz új arca

A héten kaptam meg elővételben rendeltem, még a megjelenés előtt. Dedikált példány.
Gondoltam beleolvasok aztán majd a nyaralásra magammal viszem.
Ennek az lett az eredménye, hogy a délutáni programoknak lőtte, mert a könyvet olvastam. Nekem ez a könyv egy katarzis volt. Fantasztikus élmény. :) Írni meg semmit nem tudok róla, mert szpojlerezném. Az első könyve is tetszett a szerzőnek, de ez felül múlta minden várakozásomat. A nyaralás alatt újraolvasom. ;)


Népszerű idézetek

Cicu>!

Lélekben veled vagyok. Mindig. Minden helyzetben.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Lander
4 hozzászólás
Cicu>!

Lehet, hogy esélytelennek látszik a helyzet, de ne feledd, örökké nem eshet!

123. oldal

2 hozzászólás
Cicu>!

Nő vagyok, nekem szükségem van biztonságérzetre egy kapcsolatban. Szeretném látni, hogy a kapcsolatunk tart valamerre, hogy van közös jövőnk.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gemma 'Gemsi' Samworth
Cicu>!

Szerette volna kitépni a lelke mélyén tomboló fájdalmat, a jövőtől való félelmet és a kétségeket.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Church 'Eddie'
Cicu>!

Nem fényevő vagyok, csak bizonyos dolgokat nem eszem.

258. oldal

Cicu>!

Márpedig akadályok mindig vannak (…)

26. oldal

Cicu>!

(…) a bizonytalanság az egyik legrosszabb dolog az életben.

58. oldal

Cicu>!

Mi lesz, ha lesz egy csók, amely mindent megmérgez?

97. oldal

Cicu>!

Ha valakitől elveszik az álmait, az mindennél fájdalmasabb. Mert álmok nélkül, remény nélkül meghal a lélek.

97. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
M. J. Arlidge: Bújócska
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Daniel Cole: Rongybaba
A. J. Finn: Nő az ablakban
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Yrsa Sigurðardóttir: Gének
Federico Axat: Öld meg őt is!
Alex Michaelides: Néma tanú
Annie Ward: Gyönyörű rossz