Nyugtalanság (Charlie Parker 6.) 48 csillagozás

John Connolly: Nyugtalanság

KÖZELEDIK A BOSSZÚÁLLÓ

Daniel Clay pszichiáter erőszak áldozataivá vált gyermekekkel foglalkozott, de nyoma veszett.

VALAKI VESZÉLYBEN VAN

Lányát, Rebeccát árnyként követi egy volt fegyenc, akinek gyermeke szintén nyomtalanul tűnt el.

VALAKI BOSSZÚRA SZOMJAZIK

A gyilkosságért elítélt Frank Merrick már szabad, és most igazságot akar szolgáltatni.

EGY EMBER SEGÍTHET CSAK

Rebecca felfogadja Charlie Parker magánnyomozót, hogy védje meg .

Connolly mesterien szövi a természetfeletti elemeket nyugtalanító, sötét mesévé. Parkert magát is kísérti rejtélyes körülmények között meggyilkolt felesége és lánya szelleme, akik tanáccsal látják el, figyelmeztetik a veszélyekre, miközben a nyomozó egyre mélyebbre merészkedik a való világ és a saját lelke sötét bugyraiba. Connolly sötét, lírai és félelmetesen izgalmas regénye maradandó képeket éget a tudatunkba.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543611 · Fordította: Tavasz Marianna

Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

smetalin>!
John Connolly: Nyugtalanság

Az ember mindig nyugtalan lesz, ha ilyen témáról olvas, mint amiről a könyv is szól! Gyerekekről……
C.P. nyomozót megkeresi egy nő, hogy próbálja megvédeni egy embertől, aki folyton a nyomában van. Teljesen átlagosan indul a nyomozás, de tudjuk már, hogy Charlienál ez a szó nem létezik. Itt is a dolgok mélyére ás, és csúnya, gonosz titkok derülnek ki. Ahogy halad az ügy, egyre rondább dolgok kerülnek napvilágra.
és nincs megállás…….
Végig, feszültséggel teli volt a könyv, számomra ez a legjobb a sorozta eddig olvasott könyvei közül!

3 hozzászólás
tojunkies>!
John Connolly: Nyugtalanság

Erdekes, de nagyon eroteljes s hatborzongato. Mindenkepp egy jo horror tortenet. Nem felelmet araszt magabol hanem szorongast, nyugtalansagot :).

1 hozzászólás
minett>!
John Connolly: Nyugtalanság

Hát ez egyszerűen borzalmas, de mellette nagyon izgalmas is, bár én a természetfeletti szálat kihagytam volna.

Egres84>!
John Connolly: Nyugtalanság

Nagyon nehezen indult (az egész könyvnek van végig egy sötét hangulata), de az utolsó 2-300 oldalt már faltam. Nem tudom, illik-e egy ilyen témára ezt mondani, de nagyon tetszett a könyv! Megrázó és elgondolkodtató!

tothalexandra>!
John Connolly: Nyugtalanság

Nehezen és lassan olvastam el, az alaptörténet és a könyv megfogott a fülszöveg alatt, de valamiért nehezen olvastam el. Vontatottnak és sokszor elnyújtottnak éreztem. Több személy leírását és részvételét nem értettem a könyvben, illetve, hogy milyen kapcsolat miatt kerültek bele a könyvbe.

Márta_Mérőfi>!
John Connolly: Nyugtalanság

Egész végig a hideg rázott ettől a könyvtől, de nem bírtam abbahagyni, tudnom kellett, hogy mi lesz a vége. Néha kicsit nehézkes volt olvasni, ritkán fordul elő velem, hogy egy-egy oldalt kétszer kelljen olvasnom hogy megértsem, de valahogy ebben a könyvben voltak ilyen leíró részek, amik annyira unalmasak voltak, hogy nem tudtam figyelni miről szól az adott rész. Ezzel együtt a történet maga annyira felkavaró volt, hogy nem lehetett félretenni a könyvet. A hangulata nagyon nyomasztó és sötét, és néha igencsak sötét indulatokat vált ki az olvasóból egy-egy szereplő. Biztos, hogy nem olvasnám el újra.

ForgottenVampire>!
John Connolly: Nyugtalanság

John Connolly ebben a könyvében talán még a szokásosnál is közelebb hozza egymáshoz a természetfelettit és a valóságot. Számomra azért meggyőző ez a szerző, mert képes megfoghatatlanná tenni a misztikumot – olvasás közben az a szemünk előtt van, épphogy csak nem tudjuk megérinti. A sötét árnyak után a személyes kedvencem.
Az Ulpius-házról sok negatívumot lehet említeni, de a borító hátborzongatóan kifejezi a könyv hangulatát. (Főbb elemei egyébként az egyik külföldi borítóból származnak.)

mate55 P>!
John Connolly: Nyugtalanság

Egy író által írt "sorozatnál"biztos, hogy lesznek jobb és kevésbé jól sikerült írások.De,ha igazán borzongató olvasnivalóra vágyom, számomra Connolly egy jó választás.Ő egy olyan író, akinek könyveit egyszerűen muszáj elolvasni, mert valami olyat tud, amit csak nagyon kevesen.


Népszerű idézetek

Balboadream>!

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy mi teremtjük meg a saját szellemeinket, és hogy ezek, mint ahogyan az az álmainkban is történik, voltaképpen saját énünk egy részének tükrei: a bűntudatunkéi, a megbánásainké, a gyászunkéi. Talán ez egyfajta magyarázat az egészre. Mindegyikünknek megvannak a saját szellemei. Nem mindegyik a saját magunk által teremtett lény, de végül mind ránk találnak.

51. oldal

2 hozzászólás
bogi222>!

Ez a világ tele van összetört dolgokkal: összetört szívekkel és kerékbe tört ígéretekkel, megtört emberekkel…. Én is megtörtem, és viszonzásul én is összezúztam másokat… Úgy hiszem, hogy az, amit tettem, aránytalan azzal, amit velem tettek, de hát ilyen a bosszú.
…Én is bosszúálló voltam valaha.

9-10. oldal

_Numb_>!

– Üljön le – mondta.
Körülnéztem.
– Nincs szék.
Majdnem elmosolyodott, de aztán meggondolta, nehogy töredezetté váljon a sminkje.
– Akkor, gondolom, kénytelen állni.
Felsóhajtottam. Íme, ő a bizonyíték – ha egyáltalán kell bizonyíték – arra, hogy nem minden kövér ember kedves. Nem lehet általánosítani a Mikulás alapján.

147. oldal, 8. fejezet (Ulpius-ház, 2010)

Pömpilla>!

-Azt hiszi,hogy jó ember? – kérdezte – Hogyan tudhat valaki különbséget tenni a jó és a rossz között, amikor ugyanazokkal a módszerekkel él mindkét esetben?

440. oldal, IV.

Eowyn I>!

Egy maroknyi ember ült a szomszédos asztaloknàl, pont annyi, amennyi elegendõ ahhoz, hogy megteremtse azt a baràtsàgos légkört, ami egy reggelizõhelyhez dukàlt, mivel az ilyesmi az apró dolgok egyensúlyàtól függ.

29. oldal

Pömpilla>!

Ő profi volt, nem szadista.
….
Gyilkos volt, de másokért gyilkolt, nem magáért. Fontos különbség. Egy férfi, aki a saját céljaiért gyilkol, az ki van szolgáltatva az érzéseinek, és az ilyen ember hibákat követ el.

47. oldal, 1.

Eowyn I>!

Árnyként követtem a nő, hogy a sajàt szellemeim ne követhessenek engem.

44. oldal

Eowyn I>!

Vlahogy boldogtalannak tûnt, mint egy temetkezési vàllalkozó, aki éppen most vesztett el egy hullàt.

146. oldal

Eowyn I>!

Magam vagyok a Pokol
És senki nincs ott..

259. oldal

Eowyn I>!

Egyfajta mesterséges pokol tornàcàra kerültünk, ahol a dolgok kimondatlanok maradtak, mert attól rettegtünk, hogy azzal, ha hangosan kimondjuk õket, az egész törékeny építmény a fejünkre roskad.

280-281. oldal


A sorozat következő kötete

Charlie Parker sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darren Shan: Árnyak asszonya
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Dean R. Koontz: Idegen emlékek
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Tana French: A vétkes
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Helena Silence: Ezüsthíd