Káosz ​Dréniában (Káosz-ciklus 9.) 43 csillagozás

John Caldwell: Káosz Dréniában

Skandar Graun – Drénia királya!

Nagyobb csapás nem érhette volna a tradícióira és a faj tisztaságára oly büszke Dréniát, mint hogy egy félvér korcs illesse az ősi Jégtrónt „retkes valagával”. Ám a sors fintorának s a rendíthetetlen Drén Törvény szigorának köszönhetően Skandar Graun lett a király, s ennek jogosságát senki nem kérdőjelezheti meg. Nyíltan nem támadhatnak ellene, de szinte mindennaposak az orgyilkos merényletek.

Sötét hatalmak munkálkodnak a háttérben, hogy elpusztítsák a bitorlót, és még sötétebb hatalmak küzdenek azért, hogy a korcs a trónon maradjon. Ám van valaki, akitől még a viaskodó felek is rettegnek: Kargil Yhron, az ezer éve halott egykori drén máguskirály most ismét az élők között jár, s úgy hírlik, hazatérni készül Dréniába, hogy démonokkal tépesse szét a korcs királyt, s visszaszerezze tőle ősi trónját. No persze ehhez még Skandar Graunnak is lesz egy-két buzogánycsapása…

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Cherubion, Budapest, 2000
492 oldal · ISBN: 9639346012 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Black_Dawn
John Caldwell: Káosz Dréniában

Ez az egy nekem nem nagyon jött be a sorozatból.
A Káosz kincse inkább humoros fantasy. Azt imádtam. Ez viszont inkább paródia már szerintem. Nekem kicsit sok volt. Azért nem mondanám rossznak, de a többi sokkal jobban tetszett.

>!
Zakkant_Tudós
John Caldwell: Káosz Dréniában

Sajnos nekem ez csak közepes volt, valahogy nem az igazi. Mind az előzménye (A Káosz Sárkányai), mind a folytatása (Vérkáosz) sokkal kidolgozottabbak, izgalmasabbak ennél. Talán ha egyszer Caldwell megírja a v2.0 verziót, az majd jobban le tud nyűgözni.

>!
ftamas
John Caldwell: Káosz Dréniában

Ez a könyv borzasztó volt. Teli van poénokkal, de ez önmagában még nem lenne nagy gond, a gond inkább a poénok minősége. Ezeken a poénokon, jókat röhögnek egy olyan kocsmában, amelyikben nemhogy éjszaka, de nappal se mernék bemenni. Bárgyú, nevetséges, unalmas, fárasztó. Igazából Skandar Graun se kellene be, de ő kellett, mert neki van „neve”. Ezt speciel bánom, mert ha nem szerepelt volna benne, lehet abbahagyom az első fejezet után. Így meg végigszenvedtem.
Kherthyomehr, azaz ravasz harcos, a fagyhercegek között, az egyetlen sárkány, aki gondolkozik is. Persze azért mély gondolatok tőle se várható. A többi sárkány sajnos inkább hatalommal rendelkező bestiának tűnik. Velük kapcsolatban nem ártott volna valami, ami kiemeli, megkora hatalmú lényekről van is szó.
Ha nem tudnám, hogy ez a sorozat nem így kezdődött anno a káosz szavával, akkor nem lenne ilyen „jó” az értékelésem.
Az egyetlen szerencse ezzel a könyvvel, hogy könyvtári. Nem bírnám elviselni azt a tudatot, hogy a polcomon van. Gyenge, nagyon gyenge…

>!
Andru
John Caldwell: Káosz Dréniában

Ez a regény nekem annyiban mindenképpen zseniális, hogy kiderül belőle, hogy az élet milyen faramuci dolgokat produkál. Ugyan nincs betű szerint megörökítve, de ahogy elképzelem, hogy bejelentik Skandar Graunt, mint királyt :D Még így írva is röhögök :D
Ettől függetlenül azért érdekes a történet bonyolítása. Már sokféleképpen meg akarták ölni a cimborát, de királyi orgyilkosságot eddig nem terveztek ellene :)

A fagyhercegeket nem szerettem, fennhéjázóak, még ha irtó okosak is. Azért nyilván megvolt a maguk haszna. És elég érdekesen alakították azért ők is a történetet, a maguk módján.
A fagyföldi kapitányt imádtam, főleg azért, hogy ő vette először a fáradtságot és megpróbálta megismerni a félorkot. Mondjuk, inkább kénytelen volt, de legalább volt benne annyi becsület ha már olyan marha kényesek rá, hogy nem felejtette el az esküjét.
A poénok a szokásosak, főleg a vége :) Vajon hova a fenébe tette el az író Skandar Graunt?
A többi szereplőket szintén szerettem, Alek mindent visz, Lucy a szokásos. A többieket szintén ismertem már innen-onnan regényekből, de azért így egy regényben sem voltak rosszak :)

>!
Eltiron
John Caldwell: Káosz Dréniában

Nem bírtam a felénél tovább, ez valami rettenetesen rossz. Már vagy harmadszor futottam neki, több esélyt nem kap.

>!
ChEebor
John Caldwell: Káosz Dréniában

Nem rossz a cselekmény, de a könyv túlságosan is a poénokra hajt.

>!
daario97
John Caldwell: Káosz Dréniában

40 oldalt bírtam.
Az alapötlet működhetett is volna, de ez már annyira erőltetett…

>!
Ashencold
John Caldwell: Káosz Dréniában

Valahol itt kezdődött a sorozat lejtmenete. És ki tudja, hol áll meg :). De ez még elment.

>!
Melchiadesian
John Caldwell: Káosz Dréniában

Lassan, de biztosan fomálódik a Káosz világának képe a könyvben. A „Két Lábon Járó Tepsi” – ahogy félpárevezős orkgorillánk nevezi őt – szemtelenül bemutat alattvalóinak, disznókat molesztál (ismét), betör pár koponyát, és igazából fogalma sincs arról, mi miért és miért úgy történik körülötte, ahogy történik. De ez nem feltétlenül baj. Az is bőven elegendő elfoglaltságot ad neki, hogy megtanítsa kesztyűbe dudálni „hűséges”, rasszista és pökhendi alattvalóit.

>!
Traclon
John Caldwell: Káosz Dréniában

Ez volt az utolsó igazán jó kötete a ciklusnak, mely még stílusában és hangulatában mérhető volt a klasszikus Káosz-könyvekhez. Ennek a végén kellett volna inkább valami frappáns befejezéssel lezárni az egészet.


A sorozat következő kötete

Káosz-ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

A. O. Esther: Kristályfény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
On Sai: Lucy
Helena Silence: Ezüsthíd
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Vivien Holloway: Tolvajbecsület
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai