Konyak, ​a barbár (Konyak, a barbár 1.) 15 csillagozás

John Caldwell – Jeffrey Stone – Benjamin Rascal: Konyak, a barbár

Az ellenséges lovasok lesiklottak a nyeregből, és kardjukkal mély gödröket vájtak a termőföldbe. Beletaszigálták ebbe íjat szorongató társaikat, és elkezdték betemetni a gödröket.
– Magasságos Krómisten! Ezek bevetik ellenünk az íjászaikat! Tavasszal kikelnek, és lenyilaznak mindenkit!

Konyak, a gleccserkékre pofozott fejű, verébsörényű barbár hüméria havas hegyei között látta meg a napvilágot, s a napvilág őt. Mindketten elbrozadtak. Apja patkolókovács volt, ám hamarosan módosította szakmáját: elpatkoló kovácsra. Anyja először özvegy lett, majd hirtelen néhai. A korán – hajnali fél négykor – árvaságra jutott Konyak nem maradt sokáig egyedül. Jó kedélyű rabszolgavadászok keletre hurcolták, s arénába vetették. Ám a kutyaeledelnek szánt barbár úgy küzdött, akár egy sarokba szorított hiéna; bűzölgött és kacagott. És így lett a világ leghíresebb kalandora: Konyak, az arénák Oroszlánszagú bajnoka…

>!
Cherubion, Budapest, 2000
340 oldal · ISBN: 9639110604 · Illusztrálta: Kim Aradtak

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

vadpingvin>!
John Caldwell – Jeffrey Stone – Benjamin Rascal: Konyak, a barbár

Egy Forintért sikerült licitálnom rá, de ezt az árat többszörösen megérte! :D
Imádtam az Éj-Káosz paródia-trilógiát. A Telepítvény már gyengébb eresztés volt. A Star Wars paródiák pedig már borzasztóak.
Mivel ez a regény az utóbbi korszakból való, kicsit féltem tőle, de nagyon vicces volt. Oké, itt-ott fárasztó meg erőltetett, de rengetegszer felkacagtam közben.
Paródiaregényektől nem megszokott módon jó vastag a könyv, több, mint 300 oldalon át nyomják a baromságokat. (A jó értelemben.)
Még a folytatását kellene megszereznem…

Akela1987>!
John Caldwell – Jeffrey Stone – Benjamin Rascal: Konyak, a barbár

Teenager koromban olvastam el először, 2002-ben. Akkor elég gyorsan kiolvastam és könnyesre röhögtem magam rengeteg oldalán. Most újra beszereztem ezt a paródiát és ismét jókat derültem rajta. A Torrente-típusú fekete, alpári, kommersz humorral operál a könyv, teli rengeteg akkori kulturális utalással, legyen az film, zene, könyv vagy celeb alany. És bár nem az emelkedett, igényes és virágnyelvbeli mivoltáról lesz híres senki számára, abban a műfajban, amiben íródott, kétségtelenül nagyot üt és kimondottan jónak mondható.


Népszerű idézetek

CarmenV>!

Az alkotás kényszere nem ismer művészetet…. mint ahogy azt egy régi harcostársam, Suleran J. Fayard, a zokni mágus is megmondta.

35. oldal

CarmenV>!

Azt képzelte, hogy mesebeli mágusok jelentek meg az erdőben, és lángot szórtak, tűzgolyókat robbantgattak. Így izgalmasabb volt a menekülés.

253. oldal


A sorozat következő kötete

Konyak, a barbár sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Leda D'Rasi: Lidércfény
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
J. Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Rick Riordan: Hádész Háza