Fényhozó (Káosz-ciklus 6.) 26 csillagozás

John Caldwell: Fényhozó

Skandar Graun semmire sem emlékszik kalandos múltjából; együgyű boldogságban éldegél Kirovangban, szajhákat futtat Korgan kocsmájában, és éjt nappallá téve sörrel öntözgeti szomjas gigáját. Minden remekül megy, ám egy napon megjelenik valaki, aki kizökkenti a félorkot e kellemes disznólkodásból. Finomlelkű Aleysia, a vékonydongájú elf lány alaposan felbosszantja Skandar Graunt, elfordítja tőle saját pártfogoltjait, kirúgatja kedvenc törzshelyéről, sőt, Kirovang teljes lakosságát ellene uszítja. Az egykori harcos-pap lassan ocsúdik, azt hiszi, csak egy engedetlen lányt kell jobb belátásra térítenie, de hamarosan rádöbben, hogy maga a Fényhozó látogatott el hozzá, hogy együtt számoljanak le a múlt egy rettenetes kísértetével.

A Káosz-ciklus hatodik része eredetileg a Fényhozó című antológiában szerepelt, s most először jelenik meg önálló kötetként.

Eredeti megjelenés éve: 1994

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Cherubion

>!
Cherubion, 2012
166 oldal · ISBN: 9786155228001

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Razor P>!
John Caldwell: Fényhozó

A Káosz elszabadul lezárt egy hosszú történetfolyamot, ám Skandar Graun ebből semmire sem emlékezve tengeti életét Kirovangban. Persze nem is ő lenne, ha nem kerülne hamarosan megint csávába, ezúttal konkrétan egy magát a Fényhozónak nevező lány és a Sötétség harcosa közti küzdelem kellős közepén találja magát.
Mivel ez a történet eredetileg kisregényként íródott egy antológiába, kevesebb fordulatot és karaktert vonultat fel „teljes értékű” társaihoz képest. Persze így is szórakoztató olvasmány volt, ám remélem mielőbb visszatér Skandi jó öreg harcos-pap énje.

>!
Cherubion, 2012
166 oldal · ISBN: 9786155228001
darkfenriz >!
John Caldwell: Fényhozó

Nem olyan nagy történet mint a korábbiak, de azért szórakoztató. Skandar Graun bunkóbb mint valaha bár korábbi kalandjaira egy mágikus pecsét miatt nem emlékszik.
Végül van ki eszébe juttassa, de ő sem ússza meg szárazon. Ahogy Skandi sem, csak ő a kellemesen zárult események és a tucatnyi orksör miatt.
Talán még most is jár a lába a felhúzott lovagi páncélnak Korgan kocsmája előtt?

GumiApo_Tóth_Péter>!
John Caldwell: Fényhozó

Kicsit furcsa a könyv eleje hirtelen elszakadva mindentől, de szépen összeérnek a szálak a végére és minden a helyére került.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
John Caldwell: Fényhozó

Szegény Skandar Graun :)
Nagyon durva Aleysia :)
ő kettejük kapcsolatát dolgozza fel regény .

Siriane P>!
John Caldwell: Fényhozó

Az előző kötet után ódzkodtam ebbe belefogni, de kellemesen csalódtam. Bár a történet eredetileg csak kisregény, ezáltal a történetvezetés is egyszerűbb, viszont hangulatában megint sikerült hoznia az „igazzzzy” Káoszos életérzést.
A vége felé itt-ott túlontúl zavaros lett Aleysia története, de ezzel együtt szépen össze lett kötve az előző kötetek történeteivel és szereplőivel, így megint csak lesz mire építkezni.
spoiler


Népszerű idézetek

Carun P>!

Skandar Graun megigazította disznószaros zekéjét, és úgy érezte, most már készen áll az üzleti tárgyalásra.

darkfenriz >!

Úgy látom, legalább téged nem tudott megfertőzni az a kis ribanc a ragályos szeretetével. Orkokra nyilván nem hat a varázsa… Hiszen titeket, ronda férgeket nem szeret senki, és ti sem szerethettek.

45. oldal


A sorozat következő kötete

Káosz-ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Terry Pratchett: Fegyvertársak
Kerstin Gier: Zafírkék