Fekete ​lángok 26 csillagozás

John Caldwell: Fekete lángok

Az ​Átok: ” Dimuran eljő majd, hogy visszavegye, ami az övé, s akkor az Ayvar-szigeteket a legsötétebb iszonyat árasztja el.”

A világtól elzárt Ayvar-szigeteken alig-alig létezik mágia. Shayand di Grasya, Myamod különös ura az egyetlen igazi mágus a térségben, s éppen ezért nem gyakori eset, hogy bárki is háborgatni merészelje félelmetes palotája nyugalmát. Shayand békés, harmonikus életet él két kedvesével, s nem foglalkozik a kastélya falain kívüli zűrzavaros világgal. Ám egy napon ayvari zsoldosok törnek be a várba, hogy aztán több halottat hátrahagyva, sikoltozva, fejvesztve meneküljenek. De ki futamította meg őket? Mily rettenet támadt rájuk, aminek láttán még a zsoldosokat vezető varázsló is szörnyet halt? Miféle rémség bujkál a Sírkertben, amely még magát a vár félelmetes urát is megtámadta? És a szolgák egyre az Átokról suttognak: ”Dimuran jön, Dimuran eljön értünk…”

Hátborzongató helyzetek, sötét történések, szörnyű titkok, ősi rejtélyek, nyomasztó hangulat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek

>!
Cherubion, Debrecen, 2002
288 oldal · ISBN: 9639346470

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Wolf (különböző neveken)


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

stenonisfromperelin>!
John Caldwell: Fekete lángok

Messziről kerülgetem a Káosz világát, vagyis inkább az engem, össze-összeakadunk. Nem tudom, lesz-e ennél több a dologból… Az eleje levett a lábamról, nagyon bejöttek a karakterek és imádtam volna azt is, ahogy haladt a történet és hullt le a lepel a titkokról, mert remek volt. Remek lett volna. Hangulatos volt, ötletes, kidolgozott, és közben egyre rosszabb volt olvasni. Mintha a stílusa útközben, a cselekmény felpörgése közben szétesett volna. Visszagondolva az elején is voltak szófordulatok, amik kizökkentettek, a hangulat megalapozása mégis rendben volt, a csatajelenetek viszont erőltetettnek tűntek és fárasztottak. Meg kell viszont említenem az előszót, mert a könyv születése szerintem óriási, és ha valamit, a hangulatot sikerült átadni, bekúszott a bőröm alá.

Razor P>!
John Caldwell: Fekete lángok

A kötet elején a karaktereket bemutató rész némileg furcsa volt, de aztán elkapott a hangulat és a történet.
Annyira nem éreztem hú de sötétnek, mint sok helyen sugallták, de tény, hogy nem egy vidám történet, nevetni nem igazán kellett rajta.

atr0p0sz>!
John Caldwell: Fekete lángok

Emlékszem, hogy nagyon különc könyv, mégis nagyon tetszett. Vadászom a könyvet. Ha valaki eladná, megvenném szívesen normális áron.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szelén P>!

És még egy érdekesség: a könyv is visszahat a zenére. Amikor elmeséltem Gabriel Wolfnak a történetet, melyet részben az ő zenéje és dalszövege ihletett, s a képet is megmutattam, annyira megtetszett neki és zenésztársának, hogy megváltoztatták a Finnugor-album címét Black Flamesre (Fekete lángok).

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Wolf (különböző neveken)

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Császára
Christie Golden: A Holtak Tánca
Mark Lawrence: A Hazug kulcsa
Anne Rice: Lestat herceg
Jon Sprunk: Az Árny fia
Darren Shan: Rémségek Cirkusza
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér
Joe Hill: NOS4A2
Scott Hawkins: Az Égett-hegyi könyvtár
Peter Clines: 14