Tűzön ​és véren át (Orkháború 2.) 24 csillagozás

John Caldwell – Benjamin Rascal: Orkháború 2. – Tűzön és véren át

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Százezres seregek feszülnek egymásnak a Kishar folyónál, és az első ütközeteket követően nyilvánvalóvá válik, hogy az Északi Szövetség képtelen áttörni a jelentős számbeli fölénnyel bíró délieken. Ráadásul a csatába maga Kerangor nagykodó, Grooms Evilági Helytartója is beavatkozik egy hihetetlenül erőteljes varázsszerrel, villámokkal csapkodva, százával gyilkolva a hódítókat.
Némi tanácstalanság lesz úrrá az északiakon, de Aranykéz Ghotagrom fortélyos tervet eszel ki arra, hogyan fordítsanak az erőviszonyokon. Azonban, ahogy a mondás tartja: „Ork tervez, Grooms vérez”…

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, 2006
444 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639566446 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Razor P>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Orkháború 2. – Tűzön és véren át

Az első kötet vége némi kétségeket ébresztett bennem, miként is fog a sztori újabb 400+ oldalon folytatódni, de az írópáros sikeresen csűrte-csavarta a történetet, így kellően izgalmas maradt a történet és nem fulladt tömény hentelésbe. Megmondom őszintén volt egy bizonyos rész a könyv első felében, amit már kissé erősnek éreztem, de szerencsére a túlzott brutálist később hanyagolták, ill. a gyilkolást mindig próbálták némi humorral ellensúlyozni.
Összességében csak ajánlani tudom ezt a két kötetes sztorit. Történetileg rendben van, előismeret nem szükségeltetik és jó látni a dolgokat kicsit más fajok szemszögéből is.

>!
Cherubion, 2006
444 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639566446 · Illusztrálta: Szendrei Tibor
WoD>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Orkháború 2. – Tűzön és véren át

Jó volt, frappáns, szellemes, méltó kapcsolódó regény a Káosz-ciklushoz. A fél pontot azért vontam le, mert a szerző elég sokszor beleavatkozik a történetszálba. Valami hirtelen másképp történik, mint amit az ember várna és ekkor következik egy magyarázat. Ez máskor is jellemző volt Caldwellre – ami nem feltétlen baj –, de ezúttal talán kicsit sűrűbben fordult elő.

ChEebor>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Orkháború 2. – Tűzön és véren át

Az Orkháború második kötete méltó folytatása elődjének, és kiegyensúlyozottabb is. A történet lezárása váratlan, de kielégítő és a gyors akció továbbra is ügyes kézzel van megszőve.

maplacz>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Orkháború 2. – Tűzön és véren át

Nagyon jó kis könyv mind a két rész. Szórakoztató, könnyed, nem agyzsibbasztó és érdekes azoknak is akik nem ismerik a Káosz világát.


Népszerű idézetek

Shinzo P>!

Az ellenség készen áll! Kész arra, hogy hazánkat vérbe és sárba fojtsa, hogy az Ork Birodalomnak még az emlékét is örökre eltörölje. Mi döntünk: elfutunk, elbujdokolunk, menekülhetünk életünk végéig… vagy szembefordulunk, és lábunkat megvetve odaordítjuk a hódítóknak: „Eddig, és ne tovább!”. A Korok Hajnalán atyánk, Grooms, az Istenek Csatájában rettentő, ádáz harcok közepette szerezte meg ezt a hazát. Isteni Lényének halhatatlan vércseppjei beleivódtak a földbe, és taplálták, éltették azt. Aztán Ősapánk megteremtett minket, és nekünk adta Birodalmát! Nekünk adta, hogy sokasodjunk, gyarapodjunk, éljünk és meghaljunk rajta. Ez nepünk bölcsője az idők kezdete óta, itt minden egyes rög a miénk. Nincs, melyhez kevésbé ragaszkodnánk; nincs, minek elvesztése ne olyan lenne, mintha saját testünkből vágnának ki egy darabot! Én nem adom ezt a földet, az én földemet. Egyetlen egy rögét, egyetlen fűszálát, folyóinak egyetlen cseppjét sem. Megvédem az életem árán is, ha kell, mert atyáim is megóvták nekem, én pedig tovább akarom adni az utánam jövő nemzedéknek. Hogy itt élhessenek az orkok mindörökké, míg a világ világ. – Elhallgatott, végignézett a harcosokon, majd paripáját felágaskodtatva dobhártyarepesztőt ordított: – Murat shakarr!

362-363. oldal, V. Boranbőrtekercs / 8. Az Istenmezei Ütközet


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Bánki Éva: Elsodort idő
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve
J. Goldenlane: Isteni balhé
Szakács Eszter: Babilon
Hernád Péter: Pannónia Parancsnok
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Fonyódi Tibor: A háború művészete