Mennydörgő ​robaj (Orkháború 1.) 31 csillagozás

John Caldwell – Benjamin Rascal: Mennydörgő robaj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Aranykéz Ghotagrom, a Legfőbb Kerítő fényűzően él Gogroomarban, aranytetős palotájában; díszes ruhákban páváskodik, értékes borokat vedel, tüzes szajhákat ölel; mázsaszám. Telik minderre abból a vagyonból, amit tíz éve, Groomar ostromát követően zsarolt ki a Káosz visszavonuló hadaiból. Akkor még ifjú volt, tetterős – és elég naiv ahhoz, hogy azt higgye, megúszhatja… Csakhogy Soldron Seliar, az Átokúr – a legrettegettebb Káoszpüspök –, a megsarcolt seregek ura most benyújtja a számlát. Ghotagrom kénytelen feladni egyhangú, tespedt életét. Az Átokúr parancsára elindul, hogy egyesítse a leghatalmasabb északi ork törzseket – a Gonosz Agyúakat, a Vágott Fülűeket, a Vascsizmákat, a Fekete Karmokat-, és százezres sereget gyűjtve délnek vonuljon, hogy letaszítsa trónjáról Grooms Evilági Helytartóját, a szeszélyes és zsarnoki Kerangort, minden orkok nagykodóját. Heroikus küzdelméhez támogatókat és ellenségeket bőségesen talál…

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, 2006
442 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639566438 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Razor P>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Mennydörgő robaj

Az orkokat a standard fantasyben általában a buta, legyakandó ellenfélként tartják számon. Vannak azonban világok, ahol jelentősebb szerepet játszanak, ilyen pl. Worluk is.
Az általam eddig olvasott kötetekben többnyire mellékszereplőként bukkantak fel, itt viszont egyből kaptam egy rakásnyi főszereplőt a fajtájukból, akik közül aztán egyiket-másikat szépen lassan megkedveltem. Hiába, a jó író(k) még az első látásra legellenszenvesebb figurákat is meg tudják kedveltetni az olvasóval :)
A regény nagy része az Északi Sereg toborzásáról szól, így aztán elég részletes bepillantást kapunk a különböző orktörzsek szokásaiba, élet és harcmodorába. Szerencsére különösebb előismeret nem kell a regényhez, így bátran ajánlom minden fantasykedvelőnek a regényt, főleg ha már unják az ember/(sötét/fél)elf/törpe főszereplőket.

BiroG>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Mennydörgő robaj

Történeti idővonalat tekintve az „ A Káosz káosza” könyv után járunk, azaz Groomar ostroma után kb. 10 évvel (ha jól emlékszem).
A Kondor birodalomba kapunk egy igen színes betekintést, igaz főképp az észeki ork fajokat ismerhetjük meg, illetve a területeket, ahol élnek.
Végig nagyon jó hangulatú olvasmány, sok meglepő fordulattal, ármánykodással és csatákkal.

ChEebor>!
John Caldwell – Benjamin Rascal: Mennydörgő robaj

A Káosz-sorozat egyik legfontosabb darabja a két kötetes Orkháború, és már az első kötet, a Mennydörgő Robaj is egy hihetetlenül gyors felütéssel indul, minek következtében a főhős neki is lát a toborzásnak. Ármány, kegyetlenség és vérontás követi útját, miközben felkeresi és alkuszik a különböző törzsek embereivel, miközben ő maga is próbál kikerülni szorult helyzetéből. Gyors iramú, fordulatos regény, a Caldwelltől már megszokott stílusban.


Népszerű idézetek

Razor P>!

– …ha párbajra szólítanának, és én lennék te, főség… úgy értem, harcedzetlen zöldhónaljú puhány… már meg ne haragudj… akkor feltétlen olyasféle vívási módot választanék, amihez jobban értek az ellenfelemnél. Vagyis: kopjadobás kizárt, íjászat kizárt, kardvívás kizárt… Folytassam, főség? Igen hosszú ám a lista, hogy mit ne válassz!
Ghotagrom eltöprengett ezen.
– Alig hiszem, hogy a borvedelés vagy a szajhászat, mint párbajforma megfelelne az Ork Törvény hagyományainak…
– Valamint a halálba fésülést, a gyilkos pacsulilöttyintést és a kanárisárga ruházat általi megvakítást is elfeledheted. – Vén Ordas vigyorgott. – Bajban vagy, főség!

389-390. oldal, III. Boranbőrtekercs / 10. Keselyűk tánca


A sorozat következő kötete

Orkháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Bánki Éva: Elsodort idő
Szakács Eszter: Babilon
Fróna Zsófia: Démonok közt
Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
Ashley Carrigan: Halál és Gloria
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai