A ​Káosz Szíve (Káosz-ciklus 2.) 106 csillagozás

John Caldwell: A Káosz Szíve John Caldwell: A Káosz Szíve

Skandar Graun, Yvorl isten félork harcos-papja nem tétlenkedik túl hosszan Lendoron. Sietve magára haragítja Verghaustot, a manók istenét, majd megregulázza annak feldühödött híveit. Aztán Yvorl egy minden eddigi megpróbáltatást felülmúló feladatot testál rá: elküldi az Entrópia létsíkjára, a Limbóra, ahol évszázadok óta nyugszik erős őrizet alatt a világ legerőteljesebb varázseszköze, a rubintüzű Káosz Szíve.
Ahhoz, hogy a legendás kincseskamrába bejuthasson, tizenkét mágikus kulcsot kell megszereznie, melyek mindegyikét varázslók, szörnyetegek, démonok és egyéb rejtélyes lények őrzik. Skandar Graun gyorsan új társakra bukkan, ám kezdeti lelkesedése hamar alábbhagy, amikor rádöbben, hogy egyikük az életére tör…

John Caldwell ezen műve a mostanra klasszikussá vált Káosz-ciklus egyik legfordulatosabb és legszórakoztatóbb darabja.

Eredeti megjelenés éve: 1990

186 oldal · puhatáblás · ISBN: 963756800X

Skandar Graun

ViraMors P>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Az a 3 csillag alulról kapirgálja a 3,2-t, mert határozottan jobban tetszett, mint az első rész, de annyira azért nem, hogy a 3,5-t megadjam neki. Ez a könyv a többszintes szerepjátékos dungeon, felfűzve egy hatalmas jutalommal kecsegtető küldetés mézes madazgjára, de legalább van annyira tisztességes spoiler, hogy ebből meg sem próbál titkot csinálni. Vitathatatlan előnye a Limbó, ami szerintem sokkal-sokkal több lehetőséget rejt magában, mint amennyit olvashattunk róla, és a pörgős, akciódús történetvezetés. Hátránya viszont a felszínesség, a kidolgozatlanság, a következetlenség, a hatalmas logikai hibák, és az, hogy a szereplők többsége szabályosan értelmi fogyatékos. Már persze akinek volt szerepe azon túl, hogy fölbukkant, aztán 25 oldalon belül elhalálozott.
Hiába a függővég, nem érzem azt, hogy borzasztóan kapkodnék a következő kötet után, de azért nem kizárt, hogy folytatni fogom.

trombitang>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

A 90-es években a SEGA jóvoltából játszhattunk egy bizonyos Golden Axe nevű kardozós-kalandozós játékkal, melyben három karakter – egy barbár, egy törpe és egy amazon – közül választva valamiféle küldetést kellet teljesíteni. Sokféle-fajta ellennel akadhattunk össze, sőt, még mágiát is használhattunk, vagy éppenséggel elszenvedhettük azt.
Olvasás közben nekem számtalanszor ez a játék jutott eszembe. Több videojátékos „eszköz” fel lett vonultatva a könyvben: szintek, szintkapuk, portál, stb…
Egyértelmű, hogy ez a játékszerű történetvezetés(?) tudatos volt az író részéről. (Talán egy kísérlet volt?) Furcsa volt számomra, és nem is igen tudtam a videojáték-feeling-től szabadulni, de ettől függetlenül tetszett a történet. Legjobban egyébként Skandar Graun erkölcsi fejlődésének örültem. Az előző résztől eltérően itt-ott már sikerült megértenem és együtt éreznem vele.

Razor P>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Bár a Káosz-ciklus 2. köteténél is érezni lehetett még a szerepjátékos alapokat (a Limbó a 12 kulcsával lényegében egy jókora, szopatós "dungeon"), ez semmit sem von le az érdemeiből. A történet most is pörgős, cselekménydús, egymást váltják az akcióban gazdag és a humoros jelenetek, a Limbó pedig nagyon fantáziadúsan van felépítve. A regény könnyen olvastatja magát, kikapcsolódásnak ideális.

Cherubion, 2011
Mrs_Mila>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Egy újabb zseniális Skandar Graun történet!!!
Komolyan, függője lettem ennek a kétbalkezes antihősnek. Ki az a hülye, aki még a gonoszt, akit szolgál is magára tudja haragítani?!
Olyan jó volt olvasni, és annyira bánt, hogy ennyire rövid :D Legalább dupla ilyen hosszúságban akarok minden egyes könyvet :))
Történésekben itt sem volt hiány, csak mondom, mivel viszonylag kevés oldalszám áll rendelkezésre, néhol úgy éreztem, hamar le vannak tudva dolgok. Na de ez nem von le az értékéből a könyvnek :))
Jó kis karakterek vannak, hazugságok, átverések, gyilkolás és minden, ami kell!
A mi kis két lábon járó pestisünk pedig alkot, mint mindig. Hát lehet rá egy percig is haragudni? Nem.
Azt hiszem, rövidesen végig olvasom az összes részt. :)

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Ott folytatja ahol az előző befejezte. Skandar megint bajban van, egy újabb lehetetlen küldetésre kell mennie. Most is kap társakat de ahogy az első részben itt is kapunk árulást, harcot, mágiát, és a társak halála sem várat magára.
Lehet, hogy most kicsit jobban tetszett vagy csak én lettem lágyszívűbb ezt még nem tudom.
Egy a lényeg itt van a következő kötet is a polcomon hamarosan neki is láttok.

Eltiron>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Csak azért nem teljes 5 csillag, mert megelőzi a Káosz Szava és követi a Káosz éve, amik még ennél is jobbak.

GumiApo_Tóth_Péter>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Nagyon pörgős, nem lehet rajta fél percet sem pihenni. Már sokadszorra olvasom újra.

Siriane P>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Hogy én mennyire úúúúúútálom a függővégeket… pedig az utolsó pillanatig vártam, még a fogyatkozó könyvet figyelve is, hogy hogy fogjuk egy huszárvágással lezárni a dolgot, hogy meglegyen a „boldog” vég.
A Limbó érdekes világ, ötletesen épülnek egymásra a szintek, még ha a kötet vékonysága miatt nem is volt lehetőség mindent kibontani. Pedig szerintem még lehetett volna mit mesélni. :) Volt néhány zavaró hiba(?), spoiler Sokszor érződött úgy, hogy túl könnyen jutnak túl az ellenfeleken, így végül is olyan tét nélküli nagy kalandnak érződik az egész, de ennek ellenére a történet élvezhető, olvastatja magát, a függő vég miatt meg a folytatást is várja az ember, úgyhogy a hibái ellenére nem kap rosszabb csillagozást a történet.
Vagy csak túl elfogult vagyok. :)

Enisz>!
John Caldwell: A Káosz Szíve

Kamaszként nagyon szerettem. Ez már elég rég volt, de pár évvel ezelőtt újraolvasva sem volt rossz.

Razor P>!

Timakrisz folyamatosan ismertette észrevételeit.
– Jobbról senki, balról senki… elöl… mintha mozogna valami… Ja, nem vészes, csak egy kardfogú vérmenyét lesett ránk, de már eliszkolt…

246. oldal, 11. A leszámolás (Cherubion, 2011)

darkfenriz>!

– Lecsapolom a véredet, és megfürdök benne vacsora előtt! Ivókupát csináltatok a koponyádból, egyetlen füledet megcukrozva, csemegeként fogyasztom el, a bőröd fog otthont adni legkedvesebb férgeimnek…

csartak P>!

Skandar Graun épp egy meredekebb lejtőn baktatott lefelé öles léptekkel, kissé csörömpölve nehéz páncéljában, amikor különös jelenség késztette megtorpanásra.

Siriane P>!

Nekem azonban szükségem van valakire, akitől rettegni tudok, különben nincs értelme az életemnek. Te leszel az a férfi, Skandar Graun! Mi ketten élve fogunk kijutni erről az átkozott Limbóról, és akkor a tied leszek. Azt akarom, hogy néha alaposan páholj el; neked olyan csodálatosan erős a markod!

Kapcsolódó szócikkek: Skandar Graun

Káosz-ciklus sorozat · Összehasonlítás