A ​Káosz Papja (Káosz-ciklus 3-5.) 53 csillagozás

John Caldwell: A Káosz Papja John Caldwell: A Káosz Papja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Skandar Graun, Yvorl isten félvér ork harcos-papja hosszú időn át sínylődik leggyűlöltebb ellensége, Feketebotos Mark'yhennon legsötétebb tömlöcében. Mivel megölt egy nagy hatalmú varázslót, bűnhődnie kell. Kínzásai végeérhetetlenek, és hiába mond le már-már az életéről a nyomorult félork, még meghalni sem hagyják… Ám a kegyetlen napok váratlanul véget érnek, és a félork belesodródik az évszázad egyik leghatalmasabb háborújába. A hadjárat a Koponya Birodalom ellen indul, ám csak kevesen sejtik, hogy egészen más lesz az igazi ellenség. Titokzatos hatalmasságok szövögetik sötét terveiket a háttérben. Árulás, csalárdság, borzalmas mészárlás veszi kezdetét…

Eredeti megjelenés éve: 1994

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1999
458 oldal · ISBN: 9639110612 · Illusztrálta: Szendrei Tibor
>!
Cherubion, Debrecen, 1994
414 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637841431 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Kedvencelte 12

Most olvassa 6

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Praetorianus P>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Semmi különös, csak a szokásos Skandar Graun. Néhány betört fej, vérző orr, ész nélkül lemészárolt emberek (és orkok, és törpék, és mindenféle népek), szóval a megszokott káoszos csihi-puhi.
Minden fantasy-rajongó kedvenc harcos-papja ezúttal emeli a tétet, belesodródik a káosz és a rend háborújába, pofozkodik egyet Groomsszal, megküzd a Mhyorival, hogy végül aztán kurtán-furcsán lezárja a Káosz sorozatot (legalábbis egy kis időre). Ez a gyűjtemény az eredeti ötkötetes sorozat 3-5. részét tartalmazza, és ez lett volna a nagy egész második fele, amíg Nemes István úgy nem döntött, hogy kisajtol még néhány kiflire valót Skandar Graun karakteréből. Ezek a történetek lényegében egy kerek egész történetet mesélnek el, és teszik ezt (a későbbiekkel ellentétben) nagyon élvezetes módon. Ezek még nincsenek túlírva, van bennük borongós hangulat, és egyre nagyobb helyet kap a humor is. A lezárás pedig igazán döbbenetes és tragikus. Én ilyen epikus befejezés, minden titkok kiderülte és minden szál elvarrása után hagytam volna a fenébe az egészet :)
A rövidségük és elnagyolt történetük természetesen meg sem közelíti az első részt, de ennél a fél csillagnál többet nem vagyok hajlandó levonni kedvenc gyerekkori fantasy-karakteremtől. Szép volt, jó volt :) Aki csak most ismerkedik a stílussal, az bátran adhat neki egy esélyt, magyar fantasyból nem igazán találni Caldwell korai regényeinél jobbat.

Andru>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Nekem ez a három regény így tesz ki egy egész történetet (mennyiségre is), így hát így is olvasom, egyben.
Időnként itt már megbonyolította az író rendesen a sztorit és elég nehezemre esett, hogy a végével egyetértsek. Valahogy már nem passzoltak annyira össze a darabok, bárhogy is igyekezett. Erőltetett lett. Megcsillan benne a régi humor itt-ott, de egy elég fanyar sztorira sikerült.

Carun P>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Sokadszori újraolvasás után is úgy érzem, hogy Skandar Graun utolsó (utolsó a fenét :D) három története messze alulmúlta az előző kötetek szintjét. Persze itt is volt harc, varázslat, cselszövés, humor, vér és BOSSZÚ, de mindez olyan nyögvenyelősen lett adagolva, hogy komolyan elgondolkodtam azon: látta-e ezeket a regényeket egyáltalán szerkesztő? Nem hiszem…

KreinekerHerbert>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Skandi Jó becenév; Megszokott kalandok maradtak és fordulatosabb lett így ezáltal IMÁDOM!

Rohír>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Amikor a Káosz elszabadul, minden Rend felborul! :)

ChEebor>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Az eredetileg tervezett (5 részes) Skandar Graun sorozat utolsó 3 része található a könyvben, de szerencsére azóta már vannak folytatások. A főhős ezúttal a Rend kötelékeibe kerül, és lassan kezd elbizonytalanodni addigi életét illetően. Aztán a szerelem is rátalál, jóllehet mindenki sejti, hogy nem ez lesz az ő végzete. A három regény mind jól sikerült, és minden izgalom és fordulat ellenére nagyon tragikus.

Traclon>!
John Caldwell: A Káosz Papja

Skandar Graun kalandjai folytatódnak, itt még szerencsére a régi jó, megszokott stílusban: kaland, humor, és brutalitás tökéletes elegye, három további regényen keresztül.
A befejezés (mellyel eredetileg lezárták volna az egész Káosz-ciklust) pedig szintén valami zseniális.


Népszerű idézetek

Carun P>!

– Fura egy szerzet vagy te, félvér. Úgy látom, Lendori Peltár nem tévedett: van benned valami szokatlan, valami rendellenes, ami előtt értetlenül állunk. Vad vagy és féktelen. Töretlenül ellenállsz minden kínzásnak. Fogvicsorgatva harcolsz az életedért. Lelkifurdalás nélkül megölöd a társaidat, a barátaidat is, ha az érdeked megkívánja… és néha mégis úgy viselkedsz, mint egy olyan teremtmény, akinek szíve van.

Carun P>!

– Igazad van, törpe! Legfőbb vágyam az, hogy mindenki más elől megszerezzem a Káosz Szívét, a képébe röhögjek Ywerdnek, kicsesszek Yvorllal, s ha lehetséges, jól seggbe rúgjam Mark'yhennont…

Carun P>!

És rá kellett döbbennie, hogy bár Yvorl hívei féktelen gyilkosok, és néha őrjöngő megszállottak, Mark'yhennon hívei még sokkal veszedelmesebbek: mert ők józan megfontolásból ölnek.


A sorozat következő kötete

Káosz-ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
George R. R. Martin: Kardok vihara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál