F**k ​It – B…a meg! 55 csillagozás

Az igazi spirituális út
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

Isteneket ​keresünk, és elmulasztjuk az élet csodáját.
Maga alá temet a múltunk, aggaszt a jövőnk, és közben lemaradunk a jelenünkről.

Nekünk, embereknek olykor megfordul a fejünkben, hogy az életünk tökéletesen értéktelen, és azon töprengünk, mi értelme ennek az egésznek. Keressük azokat a dolgokat, amelyek fontosak lehetnek a számunkra, kötődni kezdünk hozzájuk, és aztán az élet elveszi őket tőlünk. Ez pedig nagyon tud fájni. Aztán újra azon töprengünk, mi értelme ennek az egésznek. Aztán újabb dolgokat keresünk, amelyek számíthatnak, aztán kötődni kezdünk ezekhez is, de az élet őket is elveszi tőlünk. És ez is piszkosul fáj. De azért keresünk tovább.
Ezzel csak az a gond, hogy legtöbbször olyan dolgok miatt aggódunk, amelyek ha képesek lennénk három lépés távolságból megfigyelni őket, rájönnénk, hogy egyáltalán nem is fontosak. És annyi időt és energiát áldozunk arra, hogy ezeken pörögjünk, hogy egyszerűen nem marad időnk és energiánk a tényleg fontos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Bioenergetic, Budapest, 2021
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632913889 · Fordította: Szarvas Réka
>!
Bioenergetic, Budapest, 2019
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632913889
>!
Bioenergetic, Budapest, 2017
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912349 · Fordította: Szarvas Réka · Illusztrálta: Gaia Pollini

2 további kiadás


Enciklopédia 6


Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

„– (…) meglátogattam a főnököm, (a püspököt), miután eldöntöttem, b…a meg, hadd lássa végre az igazi énem, minden tökéletlenségével. Az eredmény: elvesztettem a munkámat, az otthonomat, a jövedelmemet, a helyemet a közösségben, a biztonságomat, és így tovább. De nem veszteség volt ez, hiszen visszanyertem a szabadságomat, a hitelességemet, az elhivatottságomat, a belső boldogságomat és a valódi életemet.
Hatalmas bátorság kell a b…a meg kimondásához, különösen, ha úgy tűnik, sok a vesztenivalód, rengeteget kockáztatsz, vagy igen mélyre zuhanhatsz. A b…a meg nem arról szól, hogy bántó szavakat vágjunk a többiekhez, hanem arról, hogy szembenézz önmagaddal (vagy legalább is a saját egóddal). A b…a meg tao útja arról szól, hogy nézz szembe a saját félelmeiddel, és mondd ki, hogy nem fogod többé a saját személyiségedet háttérbe szorítani. A b…a megnek ára van, ám a jutalom sokszor jóval nagyobb, mint a veszteség. A b…a meg kemény dolog, de szükséges, ha az akarsz lenni, akinek lenned kell.”

Őszintén szólva már egy ideje nézegettem a boltokban a könyv első megjelenését, és mikor láttam, hogy a bővített kiadás ismételten polcra került, megvettem.

Viszont nem erre számítottam, óriási döbbenet volt, és nem jó értelemben.

Mert igen, ezt a fajta életérzést jó magam is elég erősen gyakorlom, de és itt a lényeg az esetemben, nem tarkítom mindenféle trágársággal.
Oh, szent sem vagyok. Nő létemre bizony kicsúszik néha ez meg az a számon, de nem beszélek úgy, mintha mindennapi szóhasználatom lenne. A hideg rázás el is indult bennem, mikor valahol a felénél felfogtam, megutáltatta velem az író ezt a szót, és majdhogynem ezt az életérzést is.
Bár megváltozni nem fogok, hisz szeretek forgalommal szembe menni, az én személyiségem a maga varázsával és milliónyi hibájával nem fér meg, ebben a társadalomban oly kedvelt felfogásokkal. Nem is akarok úgy gondolkodni, vagy élni, ahogy manapság dívik. Sose ment, és amilyen öntörvényű vagyok félő csak „megrontanám” a népet.

Viszont két dolgot megállapítottam:
1. Átlagban azon emberek terjesztik a „sz*rd le” életérzést, akik anyagilag fentebb állnak az átlagnál, vagy volt valamilyen háttér szél amíg áttértek.
2. Ugyan azon módszereket csomagolják be a maguk kis cicomáival, és mi megvesszük a könyvet, mert az hisszük ez valami új, valami más, mint az eddigiek.
De valljuk be, akinek 4-5 könyv olvasása után is maki az élete és nem tesz ellene semmit, annak ez a kényelmes, vagy még nem érett meg a változásra. Mert amikor valóban tele van az a bizonyos butykos, akkor fogsz lépéseket tenni, ebben biztos vagyok.

Én úgy gondolom, hogy ezt meglehet tenni abban a formában is, ahogy én teszem. Sokat dolgozva és tanulva, közben figyelve az embereket és magunkat, és menni előre, a célunk felé, de, ettől még enni kell, a számlákat be kell fizetni. Én azt vallom, ha van egy célom az életben, azért nem vagyok rest korán kelni, mosolyogni és minden nap apró lépéseket tenni felé.
De nem felejtem el a gyökereimet, mit raktam le eddig az asztalra, alias hol vagyok most, és mit kell tennem azért, hogy megvalósuljon. Itt nyilván nem arról hablatyolok, hogy át kell gázolni másokon, meg a régi barát nem barát. Hanem arról, hogy bármi is legyen az ember célja, és bármilyen hosszú idő is kell hozzá, el lehet érni. Viszont kellenek a kis sikerek, tehát nem szüntelen a végéről álmodozom, hanem teszek érte, hogy a hétköznapokat is megfényesítse egy – egy apró siker, ami természetesen kell a végcél eléréséhez. És igen, lekopnak barátok, sajnos néha a társ is, de el kell gondolkozni azon megéri e, feláldozni ezen embereket úgymond.

És igen, ha rossz az életed, gondod van a munkáddal, leharcolt a lelked, akkor nem az első kocsma fogja megoldani a gondodat. De nem is az, hogy dobsz mindent a kukába.
Okkal vagy ott ahol vagy, és szépen apránként kell átcserélni a mozzanatokat.

Szóval visszatérve a könyvhöz, olvasmányos, azt nem tagadom.
A felfogás amit terjeszt befogadható, de a gyomrom ezt a mérhetetlen káromkodást és egyéb rizsát már nem bírta megemészteni.

Úgy gondolom, biztos megvannak ennek a könyvnek is a maga „hívei”!
Én újfent nem tértem meg és nem is fogok.

Egy olvasásnak megfelelt!

Szimirza>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Az az igazság, hogy szórakoztató, elgondolkodtató, de nem spirituális :) Voltak benne nagyon jó részek, ugyanakkor olyanok is, amik kevésbé tetszettek. Egy próbát mindenki tehet vele :)

calmovato>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

3 és fél csillag mellett döntöttem végül. Szórakoztató, humoros olvasmány az önsegítő témakörön belül, viszont engem zavart az, hogy a kötet identitászavarral küzd. Tulajdonképpen nem tudod eldönteni, ez most kifigurázza a spirituális dolgokat, vagy épp csak egy erősen kirívó ágazata akar lenni. Hogy innovatív utakra akar törni, vagy csak bemutatni a rendszernek, és a társadalomnak.
Mindezek ellenére a stílusa nekem rettenetesen tetszett, és a tanácsok/gyakorlatok java része is teljesen rendben van. Viszont úgy érzem, az a személy tudja jól értelmezni a benne olvasottakat, aki foglalkozik rendszeresen a lelki egészségével is. Ha most mindezt a szomszéd Feri bácsinak a kezébe adnám, akkor valószínűleg Feri bácsi azt venné ki az egészből, hogy igyon tovább minden nap meg 1 üveg bort, trambulinozzon a műtött térdével, mert cs*ssze meg mindenki. Szóval ettől az egész képzavartól lehet sok embernek ez a könyv többet árt, mint használ. Ha valaki lusta, nem érdekli semmi, ne Parkintól várja a változtatást először, mert könnyen gödörbe ragadhat miatta a bokája, és akkor lesz csak az igazi b*zdmegezés.

UI: Bocsi Feri bácsi hogy felhoztalak példának, remélem este együtt nézzük a meccset még azért.

1 hozzászólás
RandomSky>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Van ez a jó magyar kifejezés, hogy akinek már nagyon elege van, az „vegye be a lesz.rom tablettát”, és aki ezt érti, az Parkin könyvét is fogja. Az Olaszországban élő angol író életfilozófiája is ebből indul ki: van, amikor eljön az a pont, hogy azt kell mondani valamire, hogy b…a meg!
A hogyanokról, miértekről, és a kimondás jótékony hatásairól szól ez a könyv, sokszor viccesen, általában jóval mélyebben szántva, mint amilyennek látszik, s persze van, amivel nem értettem egyet (de ez magától értetődik egy efféle könyvnél). Az átlag nyugati ember számára ennél érthetőbben és hatásosabban aligha lehet megfogalmazni és megtanítani, hogy vegye már végre lazábban az életet, fogja már fel, hogy mi az, ami tényleg számít, és így tovább.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2014-11-22+…

Lovebooks>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Inspiráló, határozottan kedèlyjavító, mosolyfakasztó iromány. Örülök, hogy a kezem között tudhattam. Sokat nevettem, mosolyogtam rajta. Közben rájöttem, nèha èrdemes elengedni a terheket, bosszúságokat. Mások tanulság, hogy nem èrdemes rágörcsõlni az èletre. :) Úgy is az lesz, aminek lennie kell.

sünmalac>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Amikor annyira besokallsz,hogy a hajad égnek áll… Vagy annyira csüggedt vagy a tehetetlenség miatt…akkor vedd elő ezt a könyvet és üsd fel valahol. Bárhol. Ha konkrét választ akarsz, akkor az arra vonatkozó résznél. Hidd el segít! Bár mindent nem lehet úgy felfogni,hogy nem érdekel, lesz.rom, mégis eszedbe kell,hogy jusson nem akaszthatod fel magad :/ Nekem kicsit a Most hatalma a gyakorlatban c. könyv jutott eszembe, ami a buddhista felfogás felé hajlik. Minden úgy jó, ahogy van ;)

nowheregirl>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Nagyjából ez a könyv tökéletesen leírja, hogy hogyan fogom fel a dolgokat. Nagyon jó, nagyon sokat segít. És most valahogy nem érdekel, hogy csak ennyi értékelést írok. B….a meg.

lizas_book_corner>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Ez a könyv ráébreszt arra, mik az igazán fontos dolgok az életben, és mik azok, amelyekkel túlságosan sokat foglalkozunk. A különböző fejezetek az élet más-más területére vonatkoznak, de a mondanivaló ugyanaz: rengeteget aggódunk jelentéktelen dolgokon. Ezt a könyvet mindazoknak ajánlanám, akik szeretnék egy kicsit elengedni a mindennapok szorongásait, és szeretnének más szemmel tekinteni a világra. A könyv szerkesztése elég hektikus, ami néhol zavaró, bár a szerző nem az elsőtől az utolsó oldalig történő olvasásra buzdít. A szerző által a könyv végére beemelt egyéb szövegek megzavarják a koncepciót, és az olvasási élményt. Néhol túl sok saját életből vett példa – főleg a második könyvben (Fuck it – Csináld, amit szeretsz!), és emiatt sokszor naplójellegű a könyv. Emellett számomra zavaró volt, hogy egy fuck it/$@!% meg című könyv nem vállalja a saját címének leírását. Mindezek mellett elolvasása óta a munkahelyi fiókomban tárolom, ha időnként egy kis plusz „$@!% meg”-érzésre lenne szükségem.

taMara>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Pár évvel ezelőtt kaptam a könyvet és akkor nem tudtam elolvasni, egyszerűen nem voltam kés rá és képtelen voltam befogadni a mondanivalóját. Úgy tűnik mára megértem rá, vagy épp a szükség kívánta, hogy elolvassam a könyvet. Nagyon sokmindenre rávilágít a szerző, amik már eleve foglalkoztattak, szóval nálam most ez a könyv teli találat volt. És mindezt olyan baráti és közvetlen formában tette, ami engem igazán meglepett. Ajánlom mindenkinek, aki elégedetlen és nem találja a helyét a világban. (Előny, ha szeret és tud filozofálni)

ivett_hosszu>!
John C. Parkin: F**k It – B…a meg!

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Szerintem egyáltalán nem egy rossz könyv, főleg, hogy én alapvetően jobban érzem magam attól ha káromkodok. Lehete ez most gáz, de tényleg jobban érzem magam. Természetesen nem embereket szidok, hanem csak úgy azt mondom én is, hogy b*a meg. De a könyv után nem vagyok biztos abban, hogy ezt eddig jól csináltam.
Hajlamos vagyok rettentő sok dolgon befeszülni és bekerülni egy olyan állapotba, ahonnan rohadt nehéz visszajönni, erre a küzdelemre általában rá is mennek dolgok, sokszor még én magam is…
Amikor ilyen depis hangulatba kerültem, akkor olvastam jobban ezt a könyvet, és hát .. segített.
Persze nem értek egyet minden gondolattal én se, de szerintem alapvetően nincs semmi gond ezzel a könyvvel, kell az életbe a b*a meg, mert különben bele lehet őrülni, az biztos.


Népszerű idézetek

Jeffi P>!

Ne feledd: bárhová is megyünk, önmagunkat mindig magunkkal visszük.

175. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Nikolett0907 P>!

– […] meglátogattam a főnököm, (a püspököt), miután eldöntöttem, b…a meg, hadd lássa végre az igazi énem, minden tökéletlenségével. Az eredmény: elvesztettem a munkámat, az otthonomat, a jövedelmemet, a helyemet a közösségben, a biztonságomat, és így tovább. De nem veszteség volt ez, hiszen visszanyertem a szabadságomat, a hitelességemet, az elhivatottságomat, a belső boldogságomat és a valódi életemet.
Hatalmas bátorság kell a b…a meg kimondásához, különösen, ha úgy tűnik, sok a vesztenivalód, rengeteget kockáztatsz, vagy igen mélyre zuhanhatsz. A b…a meg nem arról szól, hogy bántó szavakat vágjunk a többiekhez, hanem arról, hogy szembenézz önmagaddal (vagy legalább is a saját egóddal). A b…a meg tao útja arról szól, hogy nézz szembe a saját félelmeiddel, és mondd ki, hogy nem fogod többé a saját személyiségedet háttérbe szorítani. A b…a megnek ára van, ám a jutalom sokszor jóval nagyobb, mint a veszteség. A b…a meg kemény dolog, de szükséges, ha az akarsz lenni, akinek lenned kell.

Előszó az új kiadáshoz

13-14. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

RandomSky>!

Ha valaki nyilvánvalóan személyeskedik veled, általában a saját negatív érzelmeit szellőzteti meg. Talán az árnyoldalukat tükrözöd vissza, azt a részüket, amelynek létezését képtelenek elfogadni. Talán egyszerűen csak irigyek valamiért. Talán csak rossz hangulatban vannak, és le akarják vezetni valakin. De az igazság az, hogy szinte minden esetben, amikor valaki személyeskedik veled, az sokkal inkább szól róla, mint rólad.

148. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Jeffi P>!

Egy időben például tele voltak a lapok Victoria Beckhammel, hogy túl vékony, hogy csak a banán héjának a belsejét eszi, vagy hogy csak lenyalogatja a sót a sült krumpliról. Sápítoztak, hogy milyen rossz példát mutat a fiatal nőknek. Már bocsi, de szerintem igenis jó példa, remekül mintázza, hogy ha annyit eszel, mint egy gyomorbajos madárka, akkor úgy is fogsz kinézni, mint egy gyomorbajos madárka.

66. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

1 hozzászólás
Jeffi P>!

Minden egyes dolog, ami számít, olyan mintha megterveznénk az életünket, és azt várnánk, hogy a sors majd ehhez igazodik.

41. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

jadett>!

Mindenkinek van egy egyedi EGK-ja, azaz Elcseszett Genetikai Kódja.

149. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Jeffi P>!

Feszült és ideges? Elküldjük önt Angliába egy hosszú hétvégére. Az angolokhoz képest mérföldekkel szabadabbnak, nyugodtabbnak és nyitottabbnak fogja érezni magát!

163. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

2 hozzászólás
katonakitti I>!

Amikor azt mondjuk, b…a meg, nem vesszük többé komolyan a dolgokat.

18. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Dékány_Peppe_Péter>!

Az utóbbi években a szupermarketek rengeteg olyan termékkel álltak elő, amelyek látszólag nem tartalmazzák azt , amiről azt gondolnád , hogy egyébként kellene, így aztán ezeket esszük :
– gluténmentes tészta
– kakaómentes csoki
– koffeinmentes kávé
– cukormentes édesítő
– gluténmentes kenyér
– tejmentes jégkrém
– cukormentes sütemény
– zsírmentes keksz
– húsmentes kolbász

Szerintem vicces, már látom magam előtt a következő újítást : ételmentes. Alig várom, hogy kipróbálhassam az ételmentes lasagnét, pizzát vagy tiramisut. Nagy sikere lenne, csakúgy, mint az összes cukor- és gluténmentes cuccnak, amelyek azoknak az embereknek készülnek, akiknek nem kéne ilyeneket enniük, csak nem bírják megállni.

83. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út

Kapcsolódó szócikkek: kávé · kenyér · kolbász · sütemény · tészta · tiramisu
Rita_Sándor>!

Amikor azt mondod, b…a meg, elengedsz valamit, amihez ragaszkodtál – általában olyasvalamit, ami fájdalmat okozott.

17. oldal

John C. Parkin: F**k It – B…a meg! Az igazi spirituális út


Hasonló könyvek címkék alapján

Eckhart Tolle: Új Föld
Johann Hari: Tönkretett figyelem
Őszentsége, a XIV. Dalai Láma – Desmond Tutu – Douglas Carlton Abrams: Az öröm könyve
Ludányi Bettina – Sienna Cole: Nőiség napló
Malcolm Gladwell: Kivételesek
Roxie Nafousi: Manifesztáció
Tony Attwood: Az Asperger-szindróma kézikönyve
David R. Hawkins: A tudatszintek meghaladása
Yung Pueblo: Lehet könnyebb
Alan Watts: A bizonytalanság bölcsessége