A ​mérgező szégyen gyógyítása 7 csillagozás

John Bradshaw: A mérgező szégyen gyógyítása

John ​Bradshaw a személyes fejlődés és kiteljesedés első számú szakértőjének számít. A lelki-érzelmi egészség témájában alkotók közül őt tartják a 20. század száz legbefolyásosabb szerzői egyikének. A gyermekkorral és családi kapcsolatokkal, valamint a bántalmazás, szenvedélybetegségek, társfüggőség és érzelmi labilitás hosszú távú hatásával kapcsolatos meglátásai forradalmasították a lelki gyógyulásról és a kapcsolati dinamikáról alkotott képet. Munkájával – így többek között négy New York Times-bestseller könyvével és öt nagy sikerű televíziós műsorával – milliókat segített hozzá a gyógyuláshoz.

A mérgező szégyen gyógyítása John Bradshaw talán legmaradandóbb műve. Felvázolja benne, hogy a fiatalon megtanult és felnőttkorba is magunk kalhurcolt egészségtelen mérgező szégyen miként válik a kényszeresség, a társfüggőség, a szenvedélybetegség és a túlteljesítés iránti késztetés fő mozgatórugójává. Míg az egészséges szégyen megerősít minket és segít megtartani a társas… (tovább)

>!
Casparus, Budapest, 2015
408 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638992451

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Aemitta>!
John Bradshaw: A mérgező szégyen gyógyítása

Nagyon jó könyv, mindenre kiterjed, jók a hivatkozások, a példák. És végre nem egy bulvárnyelvezeten írt pszichológiai kötet.

Joeymano>!
John Bradshaw: A mérgező szégyen gyógyítása

inkább elméleti, mint gyakorlati a könyv, de sok esetben egyetértek vele. azt még nem tudom, hogy akkor miért kellett akkor bemennem a könyvesboltba, és megvenni, de remélem idővel meg fogom érteni.


Népszerű idézetek

Aemitta>!

A szomorúság olyan energia, amit a gyógyulás érdekében ki kell adnunk magunkból.

Aemitta>!

A kedveskedés valódi célja a saját magunkról alkotott kép átalakítása, nem pedig a másik emberhez való jóság. A kedvesség alapvetően manipulációs eszköz, amivel befolyásolni próbáljuk az embereket és helyzeteket.

Aemitta>!

Feltehetően minden függőség magja és hajtóereje a mérgező szégyen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Forward: Mérgező szülők
Jack London: Alkoholmámorban…
Robin Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
Jill P. Weber: Nyugi
Jack London: A sárga sátán
Robert Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
Judith Herman: Trauma és gyógyulás
Kapitány-Fövény Máté: Ezerarcú függőség
Lori Gottlieb: Akarsz beszélni róla?
M. Scott Peck: Úttalan utakon