Giant ​Days 1. (Giant Days 1.) 23 csillagozás

John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1. John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Susan, Esther, and Daisy started at university three weeks ago and became fast friends. Now, away from home for the first time, all three want to reinvent themselves. But in the face of handwringing boys, “personal experimentation,” influenza, mystery-mold, nu-chauvinism, and the willful, unwanted intrusion of “academia,” they may be lucky just to make it to spring alive. Going off to university is always a time of change and growth, but for Esther, Susan, and Daisy, things are about to get a little weird.

Collects issues #1-4.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
BOOM! Box, 2017
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781608869947 · Illusztrálta: Lissa Treiman, Max Sarin
>!
BOOM! Box, 2015
112 oldal · ASIN: B01E0IZ1HY · Illusztrálta: Lissa Treiman
>!
BOOM! Box, 2015
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781608867899 · Illusztrálta: Lissa Treiman

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

pikkupilvi P>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

A képregények egyszerűen nem az én világom, Garfieldot leszámítva. Ha jól emlékszem, eddig egy elvetélt kísérletem volt Scott Pilgrimmel évekkel ezelőtt off. Túl flaky ahhoz a képkockánként alakuló történet. Azt viszont meg kell hagyni, szórakoztató, vicces, mégis van mélysége, és a rajzok is szuperek. Lehet, eddig szatyorban laktam, de a jazz cigarette fogalmával eddig nem találkoztam, ma pedig pár órán belül kétszer is szembe jött, itt és egy interjúban.

Zsuzsanna_Makai>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Én szúrtam el a dolgot, ott h nem olvastam el a címkéket, nem tudtam, hogy ez egy ifjúsági képregény.
Innentől kezdve viszont nem fair, hogy 3 csillagot adtam neki, mert ugye a képregény nem tehet róla, hogy én túl öreg vagyok már ehhez.
De nem fogok többet adni rá, mert nem volt jó, to be fair; a rajzok csodásak.

Zsoofia>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Egyetemista szereplők? Realista kollégiumi setting? Nagyon jól megfogott lány-lány barátságok? Eszméletlenül jó revenge a bunkó parasztok általi lányok tárgyiasítására? Hatoful Boyfriend-cameo? Soroljam?

A YA-vel általánosan az a problémám, hogy nem éltem meg azt az amerikai tinédzserkort, amit nagyon gyakran ábrázolnak benne, a NA pedig lényegében szinonima lett az erotikus tartalomra, és valahol a kettő között eltűnik a fun. Mintha azzal, hogy valaki újfent iskolát vált, kiirtja az életéből a szórakozást (oh god, sose éreztem magam olyan jól, mint egyetemen). Minél több képregénybe kapok bele, annál jobban látom, hogy ez az én műfajom: IGENIS jogodban áll jól érezni magad 18-on felül is. Ebben a képregényben kínosan ismerős szituációk is felbukkantak a saját egyetemi éveimről (noha sose voltam kollégista). Megmosolyogtatott és mély nosztalgiával töltött el. Nagyon szerettem <3 (A fél csillag levonás azért jár, mert kicsit céltalan, de attl még nagyon menő!)

chibizso>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Sikerült a hétvégén megtudnom, miért is jó a #GiantDays.

John Allison (író), Max Sarin és Lissa Treiman (rajz) képregénye 3 barátnőről szól, akik az egyetemen szobatársakként próbálják túlélni az egyetemista létet. A fejezetek egy-egy téma köré épülnek (pl. influenza járvány, lányok képeinek feltöltése), de azért vannak átívelő szálak, mint például Susan gyerekkori barátja, McGraw, Esther drámái vagy Daisy gyógyszerekhez való vonzódása.

Nehéz volt kicsit belerázódni az egész Giant Daysnek a hangulatába, az első fejezet szerintem néhol elég kusza is. De a járványos témától kezdve nagyon könnyű bevonódni (COVID-19-től függetlenül is). Nem feltétlen a felső oktatásban eltöltött évek miatt fogjuk a lányokat szívünkbe zárni (legalábbis az én egyetemi tapasztalataim nem annyira egyeztek a lányokéval), hanem azért az őszinteséggel és naivitással, amivel a most megnyíló világ felé tekintenek. Ezen az úton nagyon sokszor elbotlanak. Ez utóbbi részével talán mégis lehet azonosulni.

Katja_Magnus>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Borzasztoan tetszett. Mind a harom karakterben van valami eredeti. Annyira, de annyira kulonboznek egymastol, hogy az ember akaratlanul is felteszi a kerdest magaban, hogy „ezek” hogy tudtak osszebaratkozni. De tenyleg. :D
Vegignevettem az egesz kepregenyt es pont a legjobb resznel lett vege, szerintem lefoglalozom a tobbi reszt is minel hamarabb. Ezt a sorozatot tuti, hogy vegig fogom elolvasni.

RitaMoly P>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Aranyos történet, jók az illusztrációk, de semmi extra. Valahogy se a cselekmény, se az atmoszféra nem tett rám mélyebb hatást. (Azt mondjuk nem értem McGraw miért néz ki 40 évesnek…) Valószínűleg azok, akik most kezdik az egyetemet nálam jobban fogják értékelni ezt a sorozatot.

>!
BOOM! Box, 2015
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781608867899 · Illusztrálta: Lissa Treiman
pistika P>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Nem is tudom mennyi ideig szerepelt a „meg kellene nézni” kupacban mire végre rászántam magam. Több különböző irányból jött az ajánlás, hogy ez valószínűleg tetszene nekem, de csak odáztam.
Most meg az egyik legjobban várt sorozatom.

Határozottan szeretem a Slice of life típusú dolgokat és ez tökéletes példája.
3 egyetemista, kollégista brit lány barátsága, szerelmi élete, tanulmánya, családi viszonya és hasonlók.
És… az az igazság, hogyha bele akarok menni, hogy mégis miről szól és miért érdemes belekezdeni ebbe, akkor rettenetesen nehéz lenne bármit is mondanom, mert olyanok történnek benne… amiket az előbb említettem és nem igazán több.

Imádom Esthert és Daisyt, Susan meg a patrónusom. Eddel szerintem meg nagyon jó barátok lennénk.
Mert erről szól igazán, a karakterekről, a személyiségekről, a kapcsolataikról és a problémáikról. Semmi őrültség, semmi nonszensz. És ezért csodálatos, mert földhöz ragadt, élet szagú, könnyű velük azonosulni.
Szívmelengető és szívfacsaró. Sírsz majd a boldogságtól, nevetéstől, szomorúságtól ahogy ez a 3 lány és baráti köre éli az életét, cseperednek, érettebbekké és bölcsebbé válnak.

Igényes rajzokkal és hazug, de jó hangulatot teremtő borítókkal, kiemelkedő történetmeséléssel és dramaturgiával. Nem igazán találok benne hibát, pontosan az, aminek mondja magát.

Amare>!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Hát én halálra röhögtem magam, de komolyan. A rajzok fantasztikusak és kifejezőek, maga a szöveg pedig aranyat ér. A létező legjobb kikapcsolódás és még realisztikus is.

Letti >!
John Allison – Whitney Cogar: Giant Days 1.

Szórakoztató volt amíg olvastam, némi valóságtartalma is volt, de úgy kifejezetten nem fogott meg, hogy vágyjak a folytatásra.

Ami kifejezetten idegesítő volt, hogy Susan „volt barátja” McGraw úgy nézett ki egyetemista létére, mintha az apukájuk lett volna. Az a bajusz, meg az arcvonások, sokkal idősebbé tették. A többi karakter ábrázolásával abszolút elégedett voltam, de ez nagyon mellé ment szerintem. :D


Népszerű idézetek

Amare>!

Esther, we love you. Who wouldn't? That big beautiful face, like a sexy moon.

Amare>!

– So, er…
– We're men, which means we never have to talk about this.

Amare>!

Oh Esther. That elbow, like a big erotic stress-spade.
– I'm never giving you a massage again.


A sorozat következő kötete

Giant Days sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim vs. the World
Jill Thompson: Magic Trixie
Ananth Hirsh: Lucky Penny
James Tynion IV: The Backstagers 1.
Noelle Stevenson: Nimona (angol)
Bill Watterson: The Days Are Just Packed
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger
Bill Watterson: Homicidal Psycho Jungle Cat
Bill Watterson: The Essential Calvin and Hobbes
Aliza Layne: Beetle & the Hollowbones