Nem ​kell mindig kaviár 15 csillagozás

Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Megjött végre teljes regényhősi mivoltában a tévésorozatból is jól ismert Thomas Lieven, a nők bálványa, a szuperkém és szuperszakács, számtalan izgalmas kaland legyőzhetetlen alakja. Ő az, aki mint valami mesehős győzedelmeskedik a világháború minden szörnyűsége felett, utcalányokat, milliomosokat, sokgyermekes családanyákat, sőt a francia, az angol és a német kémszolgálat embereit menti meg a biztos haláltól, a kínzásoktól, az éhezéstől. Ez a talpig elegáns angol úriember, akit előkelő londoni klubjának kényelmes bőrfoteléből penderít ki a háború viharaiba, egészen Canaris tengernagy karjai közé irigy bankár kollégájának ármánya, a James Bondok őse, csak talán még fordulatosabb, még szellemesebb kalandokkal dicsekedhetik. És persze kitűnő recepteket ad, nemcsak arra nézve, hogy hogyan lehet levenni minden korú és küllemű hölgyet a lábáról, hanem arra is, hogy mely alkalomból mit kell főzni.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: FilmRegények

>!
Cartaphilus, Budapest, 2006
658 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637448500 · Fordította: Horváth Géza, Kajtár Mária
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1993
548 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638224053 · Fordította: Horváth Géza, Kajtár Mária

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Lazacc
Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Az egyik kedvenc könyvem, évente-kétévente el kell olvasnom! Még kölyökként láttam a legendás sorozatot, ahol Siegfried Rauch alakította Thomas Lievent, zseniálisan! Könyvben talán még jobb.

1 hozzászólás
>!
Eowyn I
Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Nem annyira rossz könyv ez – csak borzasztóan tömény.
Egy szuszra nekem lehetetlne lett volna elolavsnom – szüneteket kellett hagynom, 20-30 oldalanként, olyan sok volt az információ. Nem fogom újraolvasni – valószínűleg.

>!
nyolcadikutas
Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Elment felette az idő. Tökéletes limonádé, de egyszerre sok. Apránként kell olvasni, mert egyben elveszi az érdeklődésünket. Ha nem vigyázunk, apránként is!

3 hozzászólás
>!
Rona_Kokkonen
Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Ez egy szuper könyv, egy botcsinálta titkosügynök életéről, aki ráadásul remek szakács. 14 évesen olvastam először és akárhányszor meglátom a könyv gerincét késztetést érzek, hogy újra a kezembe vegyem.
Nagyon jól felépített, mulatságos sztori a történelem egyik legsötétebb időszakából.

>!
anglee
Johannes Mario Simmel: Nem kell mindig kaviár

Kifejezetten rosszul vagyok a háborús könyvektől, egyáltalán nem kötnek le, semmilyen formában, de ez a könyv! Vicces! Fordulatos! Letehetetlen! Az elején indul a sztori, nem kell várni a kifejletre, és a vége is tökéletes, kerek egész. Azt kapod amit vársz, és amikor végzel vele, azt kívánod bárcsak olvashatnád még! …


Népszerű idézetek

>!
Spencer

– A saláta helyes elkészítése már-már kihalófélben lévő művészet- mondta Thomas Lieven. – Közép-Németországban édeskésen készítik, és ezért olyan az íze, mint a romlott süteményé, Dél-Németországban savanyú, mint a nyúleledel, Észak-Németországban pedig a háziasszonyok salátaolajat használnak hozzá. Ó, szentséges Lukullusz! Ajtókenegetésre tán megfelelne, no de salátához!

7. oldal, Prológus

>!
ReniK

Megjegyzés: Egy borzalmas háborúnak még távolról sincs vége akkor, amikor elvesztik…

477. oldal, Negyedik könyv - Második fejezet - 10. (Magyar Könyvklub, 1993)

>!
ReniK

… beláttam, hogy a hazámban kegyetlen gaztettek történtek. Kész vagyok bűnhődni, … Őszintén sajnálom, hogy szolgáltam ezt a bűnös kormányt. Hittem benne. Rosszul tettem. Kevesebbet kellett volna hinnem és többet gondolkoznom.

415. oldal, Negyedik könyv - Első fejezet - 3. (Magyar Könyvklub, 1993)

>!
ReniK

Két világháborút robbantottatok ki és vesztettetek el harminckét év alatt. Nem utolsó teljesítmény! Mi lenne, ha végre visszavonulnátok, semlegesek lennétek…?
– Eleget lőttetek már! – Mi lenne, ha – és kérem, ne háborodjatok fel mindjárt, ez csak javaslat – egyáltalán nem lőnénk, soha többé?
Jóságos isten az égben, de szép is volna!

435. oldal, Negyedik könyv - Első fejezet - 11. (Magyar Könyvklub, 1993)

>!
ReniK

… De százezrek számára nem mindegy, hogy nyugati vagy orosz fogságba kerül-e. És a százezrek között sok olyan is akad, aki nem tehet arról, ami ebben a háborúban történt…
– Vagyis ártatlanok? … – Nem üvöltöztek-e mindnyájan, hogy „Heil”, és nem hagyták-e, hogy Hitler úr azt tegye, amit akar?
– És a külföld? Talán nem hagyta, hogy Hitler úr azt tegye, amit akar? Nem csodálta talán, nem ámult el az olimpiáján, és nem nézte tétlenül, hogy lerohanja a kis népeket? … – Nem jött el Münchenbe Chamberlain úr?

401. oldal, Harmadik könyv - Harmadik fejezet - 7. (Magyar Könyvklub, 1993)


Hasonló könyvek címkék alapján

Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Rejtő Jenő (P. Howard): A pokol zsoldosai
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Anthony Horowitz: Mély vízben
Stephenie Meyer: A Vegyész
Mark Willson: A boldogság kék szörnyetege
Christine Nöstlinger: Néha jobb lenne egyedül
Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre
Thomas Glavinic: Hogyan éljünk?
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság