Tengernyi ​szerelem (A Malory család 3.) 137 csillagozás

Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Georgina Anderson egy nagy csalódás után alig várja, hogy maga mögött hagyja Angliát, és a gyűlölt angolokat. Minél előbb vissza akar térni Amerikába, ezért fiúruhába öltözve felkéredzkedik a Maiden Ane fedélzetére, hogy a kapitány inasaként dolgozva tegye meg a hosszú tengeri utat hazáig. James, a Malory család fekete báránya hamar átlát a szitán, és elbűvöli az ártatlan lány bátor és önálló személyisége. Malory kapitány, aki annak idején megfogadta, hogy soha nem nősül meg, most mégis megtalálja szíve választottját: a lány soha nem tapasztalt szenvedélyt kelt a lelkében.

Eredeti mű: Johanna Lindsey: Gentle Rogue

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
GABO, Budapest, 2008
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892012 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Kedvencelte 36

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Tamlilla P
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Ennyi szócsatát még könyvben nem olvastam, de meg kell mondjam nagyon élveztem. :)
Kurta-furcsa befejezés kicsit zavart, de mosolyogva tettem le a könyvet.
Ajánlom.

>!
anikho
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Aktuális szerelmem James Malory! <3

Hogy miért? Fúúúúú. Teljesen belehabarodtam. Veszélyes és szenvedélyes, plusz olyan arrogáns és szarkasztikus, hogy őrület. Imádtam olvasni, hogyan csábítja el George-ot. :) Főleg, hogy csak azért is így hívta a továbbiakban is.
Kedvenc lett a történet, tuti újra fogom olvasni.

Remélem lesz még ehhez hasonló sztori a sorozatban, bár nem tudom, tudja-e valaki hozni James szintjét. :)

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Abszolút kedvenc. Az eddigi három részből ez tetszett a legeslegjobban.
James Malory, hát én egyszerűen imádlaaak *-* Már annyira, de annyira vártam ezt a részt, és basszus, nem csalódtam. James hihetetlenül vonzó, szellemes, védelmező, és gonoszkodó. Hogy ő mennyire szeret másokkal csipkelődni… :D
Georgie is mindjárt belopta magát a szívembe, nemcsak az álruháival, hanem az isteni modorával is. Ami a szívén, az a száján, és ezt nagyon szerettem.
Tetszett az egész hajóút, az utána való események, a visszaút, szóval minden. És végre, végre jutott hely több romantikának is, amit már annyira hiányolni kezdtem.
Ez a két szereplő végre nem volt olyan haragtartó, és habár nekik is beletelt egy kis időbe mire színt vallottak, de közben akkor is sokkal jobb viszonyban voltak egymással, mint Tony és Nicholas a feleségeikkel.
Georgina öt bátyja pedig nem semmi, főleg Warren. Jesszus, most már sokkal jobban várom Amy könyvét is :))))

>!
Paulina_Sándorné
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Georgina és James. James, sok nő álma, hiszen ő egy igazi kalóz. Mindemellett igazi úriember is. :-) Ilyenről álmodunk. :-) Továbbra is élveztem a Malory család történetét, nem okozott csalódást az újabb könyv. Csavaros, vicces történet, élveztem minden sorát. Georgina szimpatikus és vele együtt a férfi nem újabb szép példányai kerülnek a történetbe. Georgina az a nő, aki pontosan illik a férfihez, tudja őt kezelni és elfogadni.

>!
Ercsusz
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Tetszett, hogy még az első találkozásuk előttra nyúlik a könyv kezdete. Így legalább az ő szemszögükből is láthatom azt a bizonyos kocsmai esetet.
A hajózás elején nagyon nem szerettem Gerogie viselkedése. Tudom, hogy kisasszony meg minden, de akkor is mivel van már tapasztalata hajózásnál, igazán figyelhetett volna, hogy úgy viselkedjen, mint egy hajósinas, nem pedig a hajó kapitánya. Azt is megértettem, hogy a matróz miért törölte képen. Az előítéletét egyáltalán nem díjaztam. Zsarnoknak titulálni valakit csak azért, mert azt akarja, hogy időben elé tegyék az ételt (mindezt úgy, hogy pont ez a feladata?). Pontosan tudta, mire vállalkozik hajósinasként, mégis kisasszonyként viselkedett. Aztán szerencsére James bevetette magát és megváltozott minden.
Amerikába érkezve pedig még jobb lett a helyzet. Eleinte mikor mindegyik Anderson fivér ott volt, nem bírtam követni, mikor melyik beszél és mit :) De idővel megszoktam őket, akárcsak a Malory fivéreket és családot :) És amikor James is felbukkant :) Elképzeltem az emberkupacot, ahogy egymás hegyén hátán kicsi a rakást 'játszanak'. Vicces :) Ez a két család tökéletes párosítás.
Amikor pedig ismét Angliában voltak megintcsak fokozódott minden. A kikötőben Derekbe, Percybe és Jeremybe botlás is hatalmas volt. Warren megjelenése pedig tényleg már csak a hab volt azon a bizonyos tortán. Na meg a végén az az össznépi banzáj :)
Jó volt, határozottan jó. Most kíváncsi lettem, úgyhogy jöhet a mogorva, összetört szívű Warren ;)

>!
CharlesBrandon 
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Az egyik kedvencem. :-) A benne lévő szereplők egyszerűen csodásan „meg vannak írva”. Mind a Maloryk és mind az Andersonok, akik csak most bukkantak fel a Malory-család történetének hosszú láncolatában, és aminek nagyon örülök. Georgina testvérei nagyon szimpatikusak egytől egyik, mindegyik egy külön egyéniség. Velük fel lett dobva a történet az egyszer már biztos. :) Már nagyon várom, hogy megtudjam, mi is történt velük.
Teljes mértékben megérdemli ez a történet az öt csillagot, sőt ha lehetne, akár többet is adnék neki. ;)

>!
pöttyös
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

OMG, ez a kedvencem ebből a sorozatból. Eddig. :D
Minden sorát szerettem a könyvnek, bár az elején kicsit untatott, amikor felidéztük az előző könyv végén történt eseményeket. Bár így legalább az is fel tudja venni a
fonalat, aki nem olvasta a második részt. De szerencsére viszonylag hamar elkezdődnek az új események, amikkel alig tudtam betelni. Kezdjük azzal, hogy Georgina Anderson, akinek 5 kigyúrt security méretű bátyja van, fiúruhákba öltözve hajósinasnak áll véééletlenül pont James Malory hajóján, akinek szintén rengeteg fiútestvére van. Ebből következik,hogy 11 részes a sorozat. :DDD
Nagyon sokat nevettem Georgie, azaz George szerencsétlenkedésén a hajón, és azt hittem, hogy a tengeri útjuk végén ellaposodnak az események, de szerencsére nem ez történt. Megismerkedünk George bátyjaival, akik közül nekem Warren a legszimpatikusabb, címszavakban, mert nem akarok spoilerezni: bál, pince, verekedés, még több verekedés, és… :D
A kedvenc részeim valamiért mindig azok voltak, amikor egymásnak estek a testvérek. Én is elég sokat téptem a húgom haját, és karmoltuk egymást, de megtermett és „érett” férfiak esetében ez sokkal-sokkal viccesebb. :D Mindig az a kép lebegett a szemem előtt, amikor a mesékben a verekedés porfelhőjéből csak itt-ott látszik ki egy-egy kar, fül vagy láb. :D Az Angliában játszódó események is irt viccesek voltak, Derek és Percy két tökkelütött, de szerencsére szerepel a Tony-Roslynn és Nicholas-Regina páros is, ennek apropóján szintén rengeteget nevettem, amiért Regina állandóan a díványra száműzi a férjét, ha össze mer szólalkozni a nagybátyjaival. A két Malory testvért természetesen sosem kell félteni.. :D
Beleolvastam a 4. rész fülszövegébe, és nagyon megvidámodtam, mert láttam, hogy az olyan rész lesz, amikor Amy üldözi majd Warrent. Alig várom. :D

>!
vmonika_
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Szeretem Johanna Lindsey könyveit, mert tudom, hogy mikor a kezembe veszek egyet közülük, biztosan nagyon fogom szeretni. Ez most sem volt másképp, nagyon jót szórakoztam. :D
Már az első részben is nagyon megkedveltem a Malorykat, hát még itt! Imádtam Tony és James közös jeleneteit. :-) Egyébként nagy ügyesen sikerült Tony könyvét kihagynom, de nem baj, bepótoljuk.
A két főszereplő szócsatáit, jeleneteit is nagyon szerettem, a köztük lévő kémiát, izzást pedig nagyon jól megteremtette az írónó. És természetesen most már Georgina fivéreire is nagyon kíváncsi lettem. :-)

>!
Reika
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Kicsit féltem újraolvasni, mert szép emlékek fűződnek hozzá, és nem akartam több évvel később csalódni benne, de erről szó se volt. Mutatja ezt a késői időpont is. Képtelen voltam letenni, még ha ezt holnap fájlalni is fogom. Egyszerűen imádom a Malory családot, és James az egyik kedvencem. Imádom, ahogy Anthonyval piszkálják egymást, vagy Nicholasszal, vagy igazából bárki mással. Még a szemöldök vonogatását is szeretem. :D
James Malory egy gátlástalan gazfickó, vagy mondjam inkább, hogy a „nők nagy kedvelője”? De abszolút ellenállhatatlan. Pimasz, nagyképű, és jó vastag bőr van a képén, az már biztos. :D Az észjárása pedig csavaros, és egy igazi kőfal. Nem tehetek róla, oda vagyok a humoráért, és a modoráért.
Georgie, vagy George pedig egy igazán kedvelhető női szereplő. Nem tartott Jamestől, csak ha igazán volt rá oka, és bátran visszamondogatott neki, és gúnyolódott, ha úgy hozta a helyzet. De emellett hűséges, kedves és gyengéd nő is.
Imádtam az évődésüket, és a ritkább békés, gyöngéd, szerelmes pillanataikat. A könyv teli van mulatságos helyzetekkel, jelenetekkel, és párbeszédekkel, ezért szinte nem is volt olyan fejezet, ami ne mosolyogtatott volna meg egy kicsit se.

>!
carduelis
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Csillagos ötös. Letehetetlen. Új kedvenc családregényem van. James iszonyú jó figura volt, karizmatikus, brutális, humoros. George meg maga az abszolút naivitás. És mégis működött a páros. Megnyerhetné James a világtörténelem legantiromantikusabb lánykérését. De hozzá ez passzol :D


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

-…Valahogy sikerült beférkőznöd a szívembe, és nem tudtam megszabadulni tőled. Most már örülök neki, hogy ott vagy.
– Igen? Nem túl zsúfolt az a hely?
– Van még ott elég hely néhány gyerek számára is – mosolygott a lányra a férfi.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory
>!
DarknessAngel

– James?
– Igen?
– Élvezni fogod a módszereimet, amivel megpróbállak majd meggyőzni.
A férfi felvonta az egyik szemöldökét.
– Igen?
A lány megsimogatta a férfi alsó ajkát.
– Bizony.
Még messze jártak a hintótól, a férfi mégis megállt a rakparton és megcsókolta. Georgina később nem emlékezett rá, hogyan jutottak haza.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory
>!
DarknessAngel

– Ezt el sem tudom hinni! Az egészet szándékosan tetted? Eszméletlenre vertek a fivéreim! Ezt is beleszámítottad a tervedbe?
– Ez volt az ára annak, hogy megkapjam, amit akarok.

>!
Miah

Istenem, milyen széles volt a válla! Illet rá a kőfal kifejezés, hatalmas kőfal, de szép téglákból épült. Szép? A lány felnevetett magában. Inkább jóképű téglák, nagyon jóképűek… Mi ütött belé?

4. fejezet

>!
Reika

– Tudom, és meg is próbáltam. Csak túl kényelmetlen volt… Úgy értem, hogy… túl puha az ágya. – Inkább hazudik, minthogy beismerje az igazat. Azért nem tudott abban az ágyban aludni, mert az övé volt.
– Nem érzed jó magad az ágyamban?
Az elsőtiszt hahotázni kezdett, és a lány nem értette, hogy mit talál ennyire viccesnek. A kapitány még magasabbra vonta a szemöldökét. Valóban jól látja, hogy vidáman csillog a szeme? Akkor meg kéne könnyebbülnie. Mégis az a kellemetlen érzése támadt, hogy rajta mulatnak. Ráadásul fogalma sem volt, hogy miért. Nagyon unta már, hogy nem tudnak más szórakozást találni maguknak.
Türelem, Georgina. Tegyél úgy, mintha nem érdekelne a viselkedésük. Thomas bátyádon kívül te vagy az egyetlen Anderson, aki nem robbanékony. Mindenki ezt mondja.
– Biztos nagyon kényelmes az ágya, uram. Aki szereti a puha és párnás fekhelyet, nem is kívánhat jobbat. Én viszont a keményebbet szeretem, ezért…
A lány elhallgatott, mert az elsőtiszt megint jóízű nevetésben tört ki. James Malory pedig úgy viselkedett, mintha félrenyelt volna, mert köhögve előrehajolt a székén.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory · Thomas Anderson
>!
Csoszi P

– Egyértelmű, hogy nem hagyhatjuk itt – morogta James ingerülten.
– Persze – bólintott Connie.
– Riasztaná a házat.
– Persze.
– Nem kell mindenben egyetértened velem, Connie.
– Dehogynem. Nem akarom elveszíteni a fogaimat.

Kapcsolódó szócikkek: Conrad "Connie" Sharpe · James Malory
>!
Ercsusz

– Elkéstél, Eden – üdvözölte Anthony hűvösen. – Már abban reménykedtem, hogy elfelejtetted a címemet.
– Megpróbáltam, öregfiú, de a feleségem állandóan emlékeztet rá

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Nicholas Eden · Regina "Reggie" Eden
>!
Ercsusz

– Ilyen hamar visszajöttél? Már kezdtem reménykedni, hogy a tenger fenekére süllyedtél, vagy valami hasonló csapás ért.
James felnevetett.
– Sajnálom, hogy csalódást okoztam neked, kölyök. A mostani utamon olyan értékes rakományt szállítottam, hogy még a szokásosnál is óvatosabb voltam. És neked hogy megy a sorod? Most is a heverőn alszol?
Nicholas elkomorodott.
– Amióta eltűntél, már nem. Most viszont megint veszélybe került a családi életem miattad, te senkiházi – morogta.
– Abban biztos lehetsz, kedves fiam – mondta
James gonosz mosollyal. – Örömmel segédkezünk minden nemes ügyben.
– Csupa szív vagy, Malory.

Kapcsolódó szócikkek: James Malory · Nicholas Eden
>!
Ercsusz

– Legalább hívd meg őket vacsorára.
– Még mit nem!
– James!
A férfi ingerülten felmordult, de azért megállt, és visszafordult.
– Meg vagy hívva! – vetette oda, csak Drew-ra nézve.

Kapcsolódó szócikkek: Drew Anderson · Georgina Anderson · James Malory
>!
Ercsusz

– Fogd be a szád, Georgie! – förmedt rá Warren.
– Nem! Ha Clinton is itt van, akkor nem tartozom engedelmességgel neked, Warren Anderson! – A lány felkapta az első keze ügyébe eső tárgyat. – Azonnal hagyd abba, különben… hozzád vágom.
A férfi azonnal megtorpant. Talán meglepődött, hogy a lány most az egyszer így szembefordult vele. Az is lehet, hogy komolyan vette a figyelmeztetését, és attól félt, hogy valóban fejbe kólintja. Clinton is megdermedt. Mindkét férfi riadtnak tűnt.
– Tedd le azt a vázát, Georgie – szólalt meg Clinton fojtott hangon. – Túl értékes ahhoz, hogy széttörd Warren fején.
– Ő biztosan nem így gondolja – válaszolta a lány gúnyosan.
– De igen – hebegte Warren.
– Az ég szerelmére, Georgie! – hangzott fel Boyd kiáltása. – Fogalmad sincs, hogy mit tartasz a kezedben. Légy szíves, hallgass Clintonra.
Drew először az öccse kétségbeesett arcára nézett, majd az előtte lévő két megdermedt férfira, végül a húgára, aki még mindig úgy tartotta kezében a szóban forgó vázát, mintha egy furkósbot lenne. Ekkor kitört belőle a nevetés.
– Ezt jól megcsináltad, Georgie! Nagyon ügyes vagy! – rikkantotta boldogan.
A lány csak egy gyors pillantásra méltatta.
– Most nincs kedvem tréfálkozni veled, Drew. Egyébként mit tettem?
– Rendkívül kényes helyzetbe hoztad őket, és most már biztosan meghallgatnak.


A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Jeremy Malory · Warren Anderson · Derek Malory · Drew Anderson · Georgina Anderson · Nicholas Eden · Percival Alden · Boyd Anderson · Clinton Anderson · Conrad "Connie" Sharpe · Roslynn Chadwick · Thomas Anderson


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója
Jane Austen: Értelem és érzelem
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Leila Meacham: Somerset
Luca Di Fulvio: A lány, aki megérintette az eget
Colleen McCullough: Tövismadarak