Tengernyi ​szerelem (A Malory család 3.) 192 csillagozás

Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Georgina Anderson egy nagy csalódás után alig várja, hogy maga mögött hagyja Angliát, és a gyűlölt angolokat. Minél előbb vissza akar térni Amerikába, ezért fiúruhába öltözve felkéredzkedik a Maiden Ane fedélzetére, hogy a kapitány inasaként dolgozva tegye meg a hosszú tengeri utat hazáig. James, a Malory család fekete báránya hamar átlát a szitán, és elbűvöli az ártatlan lány bátor és önálló személyisége. Malory kapitány, aki annak idején megfogadta, hogy soha nem nősül meg, most mégis megtalálja szíve választottját: a lány soha nem tapasztalt szenvedélyt kelt a lelkében.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
GABO, Budapest, 2008
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892012 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Jeremy Malory · Warren Anderson · Derek Malory · Drew Anderson · Georgina Anderson · Nicholas Eden · Percival Alden · Boyd Anderson · Clinton Anderson · Conrad "Connie" Sharpe · Roslynn Chadwick · Thomas Anderson


Kedvencelte 44

Most olvassa 1

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

Silverlight>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Nagyon szórakoztató egy rész volt. Rég akartam már olvasni James Malory történetét, de valahogy nem tudom elképzelni annyi idősnek, amennyi. Főleg, hogy van egy nagy fia is. A történet végig izgalmas, a megtévesztés is pluszt ad neki. Az Anderson fivéreken és a James-Anthony vitatkozásokon nagyon jót szórakoztam. Humoros és aranyos az egész. Az angol arisztokrácia életének most egy kevésbé átlagos oldalát ismerhetjük meg, s nem igazán kerül központba a társadalmi elvárások, a kötelezettségek. Sokkal szabadabb arisztokrácia tűnik fel benne. Szerintem Georgina és James nagyon jó párosítás. Szeretem az írónő könyveit, mert kalandosak, izgalmasak, szórakoztatóak és nem utolsó sorban mindig van benne egy kis egyediség. Eleve tetszik, hogy ezúttal egy családra fókuszál, s egy-egy családtag történetét mutatja be.

>!
GABO, Budapest, 2008
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892012 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Jajjj ezek a Malory testvérek! Akkora lókötő mind, de minden stiklijük ellenére csak szeretni lehet őket. Micsoda történet volt ez is. Már annyira vártam, hogy a hírhedt kalóz (aki időközben jó útra tért) történetét megismerhessem. James már a korábbi kötetekben is felkeltette az érdeklődésem, így izgatottan vártam, ki lesz az a nő, akit végül társául választ. Igazán izgalmasan indult a cselekmény, hisz James és Georgina nem mindennapi helyzetben botlanak egymásba. Hiába a fiús öltözék, egy gyakorlott férfi szemét nem lehet megtéveszteni. Hamarosan izgalmas kaland veszi kezdetét, és egy meglehetősen érdekes és szenvedélyes macska-egér játék indul férfi és nő között. Mindig is szerettem az olyan sztorikat, ahol a nők álruhát öltenek különböző okokból. Ennek a történetnek is központi eleme volt ez az álöltözet. Georgina testvérei csak fokozták a jókedvet, hisz folyton civakodtak és ölték egymást, így nem hiányoztak a humoros jelenetek, hát mikor a két család össze lett eresztve. Nagyszerű kalandban lehetett részem az írónőnek hála, s egy újabb Malory került be a kedvenceim közé. A csodálatos, lassan kibontakozó szerelem pedig csak még tökéletesebbé tette az összhatást.

>!
GABO, Budapest, 2008
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892012 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
Tamlilla>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Ennyi szócsatát még könyvben nem olvastam, de meg kell mondjam nagyon élveztem. :)
Kurta-furcsa befejezés kicsit zavart, de mosolyogva tettem le a könyvet.
Ajánlom.

anikho >!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Aktuális szerelmem James Malory! <3

Hogy miért? Fúúúúú. Teljesen belehabarodtam. Veszélyes és szenvedélyes, plusz olyan arrogáns és szarkasztikus, hogy őrület. Imádtam olvasni, hogyan csábítja el George-ot. :) Főleg, hogy csak azért is így hívta a továbbiakban is.
Kedvenc lett a történet, tuti újra fogom olvasni.

Remélem lesz még ehhez hasonló sztori a sorozatban, bár nem tudom, tudja-e valaki hozni James szintjét. :)

2 hozzászólás
Heni_s_BookBar >!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Szinte faltam a lapokat olvasás közben, amely már jó ideje nem volt rám jellemző. Ez a regény számomra igazi boldogság hormon volt, ezért be is került a kedvenc könyveim közé.
Georgina egy bátor és életrevaló lány volt, ezért szimpatikus volt nekem az egész regényen át. Bár azt meg kell mondanom, hogy viccesebben nem is tudhatta volna James tudomására hozni, hogy vonzódik hozzá. James egy szarkasztikus és szenvedélyes férfi szereplő volt, akit egyre jobban meg lehet szeretni a történetben. Nagyon jó humora volt a könyvnek egészen a végéig. A mellékszereplők pedig nagyon jól ki voltak dolgozva, hiszen Georgina és James rokonai is más és más személyiség jegyekkel bírtak, azért igen sokszínűvé vált a regény. A szerelem szépen bontakozott ki és az erotikus jelenetek is ízlésesek voltak. A sorozat többi részét is elfogom olvasni, sőt, valószínűleg Johana Lindsey összes könyvét, mert csodálatos ír!
Ajánlom minden romantika és történelmi romantika kedvelőnek! ☺

Köszönöm szépen az ajánlást @Caledonia_Valley ! ❤

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Abszolút kedvenc. Az eddigi három részből ez tetszett a legeslegjobban.
James Malory, hát én egyszerűen imádlaaak *-* Már annyira, de annyira vártam ezt a részt, és basszus, nem csalódtam. James hihetetlenül vonzó, szellemes, védelmező, és gonoszkodó. Hogy ő mennyire szeret másokkal csipkelődni… :D
Georgie is mindjárt belopta magát a szívembe, nemcsak az álruháival, hanem az isteni modorával is. Ami a szívén, az a száján, és ezt nagyon szerettem.
Tetszett az egész hajóút, az utána való események, a visszaút, szóval minden. És végre, végre jutott hely több romantikának is, amit már annyira hiányolni kezdtem.
Ez a két szereplő végre nem volt olyan haragtartó, és habár nekik is beletelt egy kis időbe mire színt vallottak, de közben akkor is sokkal jobb viszonyban voltak egymással, mint Tony és Nicholas a feleségeikkel.
Georgina öt bátyja pedig nem semmi, főleg Warren. Jesszus, most már sokkal jobban várom Amy könyvét is :))))

Aninaa P>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Istenem, hogy én ezen mennyit nevettem! A Malory család után mostmár az Anderson fiúk is belopták magukat a szívembe. Nehéz lehet 5 idősebb fiútestvér mellett egyetlen lánynak lenni, de hát ez is eredményezett rengeteg vicces pillanatot. De a kedvenc részem, még mindig az, hogy Georgie fiúnak adta ki magát miközben James végig tudta hogy lány. Sokszor hangosan felröhögtem a képtelen helyzeteken :D James méltó “ellenfelet” kapott Georgi személyében (nem úgy mint szegény Anthony, azzal a nyomorult Roslynnal…) Nagyon tetszett ez a rész is! Örülök, hogy megjelentek az Anderson fiúk, mert igazi színt vittek a történetbe.

brigitta244>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

A három részből ez tetszett a legkevésbé. Jó volt jó volt, de mégsem az igazi. Sokszor ismételt történet egy fiatal lány beöltözik fiúnak és így szeretnek egymásba. Természetesen a férfi főhős tudja, hogy megjátssza a fiú szerepét a lány. Jamse Malory már az előző regényekben felkeltette a figyelmet és, hogy meggondolja a házassággal kapcsolatos elveit Georgit küldi neki az írónő, méltó párja a férfinak.
Szerencsére találkoztunk az előző részekben szereplő párokkal is. Bepillantást nyerhettünk az életükbe.

Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Georgina és James. James, sok nő álma, hiszen ő egy igazi kalóz. Mindemellett igazi úriember is. :-) Ilyenről álmodunk. :-) Továbbra is élveztem a Malory család történetét, nem okozott csalódást az újabb könyv. Csavaros, vicces történet, élveztem minden sorát. Georgina szimpatikus és vele együtt a férfi nem újabb szép példányai kerülnek a történetbe. Georgina az a nő, aki pontosan illik a férfihez, tudja őt kezelni és elfogadni.

Agatha>!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Már panaszkodtam amiatt, hogy újra egy olyan sorozat, ahol több testvér szívügyei kerülnek boncolgatásra részről-részre, és hogy már ilyet olvastam.
És így harmadik résznél sajnos már azt is elmondhatom, hogy lett még egy kliséje. Először egy utálom-de-vonzódom-hozzá érzéssel nyitunk, ahol az úr az én-aztán-soha-nem-fogok-megnősülni típus, míg a hölgy erősen házasságpárti, aztán bumm, dúl-a-love majd jön egy félreértés és – micsoda meglepetés – happy end.
Itt sem kellett csalatkoznom – hiszen nyilván szeretem a hepiendes szerelmi történeteket, ámbár szeretnék már néha meglepődni…
Ebben a részben az eddigi szalonok és báltermek nyújtotta háttér végre lecserélődött, és tengerre szálltunk. Valószínűleg a hajóséletből fakadóan végre voltak új elemek, és ezek olyan jól sikerültek, hogy nem bántam volna, ha hosszabb rész játszódik a hajón.
Ui.: és az első olyan rész, ahol passzolt a cím a történethez – én nem tudom, de annyira semmitmondóak tudtak lenni az eddigi részek címei, hogy még csak meg sem jegyeztem Ui2: csak nekem tűnt úgy, hogy olyan kurtán-furcsán lett vége ennek a résznek?


Népszerű idézetek

DarknessAngel >!

-…Valahogy sikerült beférkőznöd a szívembe, és nem tudtam megszabadulni tőled. Most már örülök neki, hogy ott vagy.
– Igen? Nem túl zsúfolt az a hely?
– Van még ott elég hely néhány gyerek számára is – mosolygott a lányra a férfi.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory
DarknessAngel>!

– James?
– Igen?
– Élvezni fogod a módszereimet, amivel megpróbállak majd meggyőzni.
A férfi felvonta az egyik szemöldökét.
– Igen?
A lány megsimogatta a férfi alsó ajkát.
– Bizony.
Még messze jártak a hintótól, a férfi mégis megállt a rakparton és megcsókolta. Georgina később nem emlékezett rá, hogyan jutottak haza.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory
DarknessAngel>!

– Ezt el sem tudom hinni! Az egészet szándékosan tetted? Eszméletlenre vertek a fivéreim! Ezt is beleszámítottad a tervedbe?
– Ez volt az ára annak, hogy megkapjam, amit akarok.

Miah>!

Istenem, milyen széles volt a válla! Illet rá a kőfal kifejezés, hatalmas kőfal, de szép téglákból épült. Szép? A lány felnevetett magában. Inkább jóképű téglák, nagyon jóképűek… Mi ütött belé?

4. fejezet

Reika>!

– Tudom, és meg is próbáltam. Csak túl kényelmetlen volt… Úgy értem, hogy… túl puha az ágya. – Inkább hazudik, minthogy beismerje az igazat. Azért nem tudott abban az ágyban aludni, mert az övé volt.
– Nem érzed jó magad az ágyamban?
Az elsőtiszt hahotázni kezdett, és a lány nem értette, hogy mit talál ennyire viccesnek. A kapitány még magasabbra vonta a szemöldökét. Valóban jól látja, hogy vidáman csillog a szeme? Akkor meg kéne könnyebbülnie. Mégis az a kellemetlen érzése támadt, hogy rajta mulatnak. Ráadásul fogalma sem volt, hogy miért. Nagyon unta már, hogy nem tudnak más szórakozást találni maguknak.
Türelem, Georgina. Tegyél úgy, mintha nem érdekelne a viselkedésük. Thomas bátyádon kívül te vagy az egyetlen Anderson, aki nem robbanékony. Mindenki ezt mondja.
– Biztos nagyon kényelmes az ágya, uram. Aki szereti a puha és párnás fekhelyet, nem is kívánhat jobbat. Én viszont a keményebbet szeretem, ezért…
A lány elhallgatott, mert az elsőtiszt megint jóízű nevetésben tört ki. James Malory pedig úgy viselkedett, mintha félrenyelt volna, mert köhögve előrehajolt a székén.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory · Thomas Anderson
Ercsusz>!

– Elkéstél, Eden – üdvözölte Anthony hűvösen. – Már abban reménykedtem, hogy elfelejtetted a címemet.
– Megpróbáltam, öregfiú, de a feleségem állandóan emlékeztet rá

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Nicholas Eden · Regina "Reggie" Eden
Ercsusz>!

– Ilyen hamar visszajöttél? Már kezdtem reménykedni, hogy a tenger fenekére süllyedtél, vagy valami hasonló csapás ért.
James felnevetett.
– Sajnálom, hogy csalódást okoztam neked, kölyök. A mostani utamon olyan értékes rakományt szállítottam, hogy még a szokásosnál is óvatosabb voltam. És neked hogy megy a sorod? Most is a heverőn alszol?
Nicholas elkomorodott.
– Amióta eltűntél, már nem. Most viszont megint veszélybe került a családi életem miattad, te senkiházi – morogta.
– Abban biztos lehetsz, kedves fiam – mondta
James gonosz mosollyal. – Örömmel segédkezünk minden nemes ügyben.
– Csupa szív vagy, Malory.

Kapcsolódó szócikkek: James Malory · Nicholas Eden
DarknessAngel>!

Ha egy fiúra ruhát húzunk, csúnya lány lesz belőle, viszont ha egy lányra nadrágot húzunk, azonnal csinos fiúvá válik.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson
1 hozzászólás
Ercsusz>!

– Legalább hívd meg őket vacsorára.
– Még mit nem!
– James!
A férfi ingerülten felmordult, de azért megállt, és visszafordult.
– Meg vagy hívva! – vetette oda, csak Drew-ra nézve.

Kapcsolódó szócikkek: Drew Anderson · Georgina Anderson · James Malory
Ercsusz>!

– Fogd be a szád, Georgie! – förmedt rá Warren.
– Nem! Ha Clinton is itt van, akkor nem tartozom engedelmességgel neked, Warren Anderson! – A lány felkapta az első keze ügyébe eső tárgyat. – Azonnal hagyd abba, különben… hozzád vágom.
A férfi azonnal megtorpant. Talán meglepődött, hogy a lány most az egyszer így szembefordult vele. Az is lehet, hogy komolyan vette a figyelmeztetését, és attól félt, hogy valóban fejbe kólintja. Clinton is megdermedt. Mindkét férfi riadtnak tűnt.
– Tedd le azt a vázát, Georgie – szólalt meg Clinton fojtott hangon. – Túl értékes ahhoz, hogy széttörd Warren fején.
– Ő biztosan nem így gondolja – válaszolta a lány gúnyosan.
– De igen – hebegte Warren.
– Az ég szerelmére, Georgie! – hangzott fel Boyd kiáltása. – Fogalmad sincs, hogy mit tartasz a kezedben. Légy szíves, hallgass Clintonra.
Drew először az öccse kétségbeesett arcára nézett, majd az előtte lévő két megdermedt férfira, végül a húgára, aki még mindig úgy tartotta kezében a szóban forgó vázát, mintha egy furkósbot lenne. Ekkor kitört belőle a nevetés.
– Ezt jól megcsináltad, Georgie! Nagyon ügyes vagy! – rikkantotta boldogan.
A lány csak egy gyors pillantásra méltatta.
– Most nincs kedvem tréfálkozni veled, Drew. Egyébként mit tettem?
– Rendkívül kényes helyzetbe hoztad őket, és most már biztosan meghallgatnak.


A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Karen Hawkins: Kockázatos szerelem
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lucinda Riley: Éjféli rózsa
Kimberley Freeman: Parázs-sziget
John Galsworthy: Modern komédia
Kristin M. Furrier: A történet folytatódik
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Julie Garwood: Két rózsa