Szívedben ​a válasz (Callahan-Warren család 1.) 62 csillagozás

Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vannak ​azok az ifjú hölgyek, akik pénzért és társadalmi rangért mennek férjhez, és van az a néhány szerencsés, aki szerelemből házasodik. Tiffany Warren azonban azért, hogy véget vessen egy viszálynak. Édesanyja ígéretéhez híven Tiffany vonakodva bár, de a vadnyugatra utazik, hogy találkozzon rég elfeledett apjával és az apja ősi ellenségének legidősebb fiával, Hunter Callahannel. Amint a két család frigy révén egyesül, okafogyottá válnak a kérdéses földterület körüli viták.
A vonatrablás zűrzavarában Tiffany megragadja a kínálkozó alkalmat, és úgy dönt, hogy a családjuk új házvezetőnőjének bőrébe bújik, így ott élhet az apja közelében, és megismerheti az igazi természetét, ahogy a szomszédban élő marhapásztorét is, akit jegyesének szántak. De Tiffany túl későn eszmél rá, hogy a Warren és a Callahan család közti viszály időközben elfajult, mert Callahanék elrabolják Warrenék házvezetőnőjét, amint leszállt a vonatról.
Tiffany, aki Jennifer Flemingnek adja ki magát,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
GABO, Budapest, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634068488 · Fordította: Weisz Böbe
>!
GABO, Budapest, 2019
416 oldal · ISBN: 9789634068860 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hunter Callahan · Tiffany Warren


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Átlagosan kellemes történet volt, végre egy kis vadnyugat-feeling, ez tetszett, de sajnos nem kerültek hozzám közel a karakterek. Degan viszont érdekes, úgyhogy megörültem neki, hogy a következő rész az ő története.

meteoritastar>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Kedves kis történet volt. Tetszett, hogy most a legidősebb testvér nem az a komor alak volt, akinek minden a vállát nyomja. Hanem egy nőcsábász cowboy. Az is jó volt, ahogy Tiffany körül legyeskedett.
De legyeskedhetett volna többet, jobban meg kellett volna mutatni a nőcsábász, laza oldalát, ha már így lett beállítva. Nagyon szimpatikus volt, hamar megkedveltem. De mivel valójában helyén volt a szíve, így a drámák, szócsaták elmaradtak.
Tiffanyt eleinte nem kedveltem. De ahogy bekerült a házba és próbálta megállni a helyét kezdett szimpatikus lenni.
Rose titka….. Jajj ez nagyon nem tetszett. Nem csak azért,mert az én ízlésemnek nem felelt meg, hanem mert logikátlan is volt. Marhaság. Már bocsánat.
spoiler
Örültem volna, hogy ha Tiffany testvérei és Hunter tesók több szerepet kapnak. Hiányóltam a tesvéri cívódásokat. Ez nagyon kellett volna ebbe a történetbe, ha már egy népes család vette körül a párost. Jó lett volna többet mosolyogni.
Deagen már első pillanattól szimpatikus volt. Valamiért azt gondóltam, hogy ő is Hunter testvére. Meglepett. Remélem a törénete jó lesz. Nagyon érdekel.
A történetben kevés volt az izgalom. Ami meg volt, az jobban is ellehetett volna húzni.
Elég sok nem tetsző dolgot soróltam fel. De volt egy nagy hibája. Ha ez nem lett volna, akkor a Rose titkát leszámítva , a többit meg se említettem volna.
Ez pedig az volt, hogy a páros elnyomta a mellékszereplőket. Nem kaptak teret. Mintha csak díszek lettek volna. Álltaluk jobban megismerhettük volna a két főszereplőt.
De így is egész jó kis könnyed, romantikus történet volt.

Bagneso>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Mindig megfogadom, hogy több történelmi romantikust fogok olvasni, aztán amikor kezembe kerül egy újabb mindig csodálkozom, hogy már megint mennyit várattam ezt a műfajt. Pedig imádom! :) Nem is igazán tudok mellényúlni, és bár nem volt egy felejthetetlen élmény, azért ezt a regényt is élveztem. Persze a hosszú fekete hajú cowboy főhős sem nehezítette meg ezt az élvezetet! :) Hunter karatkere gyorsan levett a lábamról, tetszett az évődős, közvetlen, pajkos hozzáállása. Viszont Tiffany nagy agonizálása már idegesítő volt kicsit. A történet rövidsége ellenére volt bőven kibogozni való, ami a múltat, a jelent és a jövőt is illeti, talán már túl sok is, de viszonylag gyorsan, különösebb felfordulás nélkül sikerült mindennek elrendeződnie, a konfliktusoknak, a viszályoknak, a családi és szerelmi kapcsolatoknak egyaránt. Kicsit azért a szenvedély hiányzott, de a könnyed, romantikus hangulat kárpótolt. Eddig keveset olvastam Johanna Lindsey-től, de ezt a sorozatát most kiszúrtam, és jól is tettem. Szerintem a következő olvasmányom máris a második rész lesz! :)

zöldelefánt P>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Az elején nagyon kínlódtam, valami miatt nem fogott meg. Aztán mikor Hunter a képbe került és kezdtek az események is érdekessé válni, az én figyelmem is fokozódott.
Volt, hogy hangosan felnevettem. A végén mikor már a szülök is jelen voltak, voltak jó poénok. Volt, hogy izgultam mit hoz ki a történetből az írónő. Ennek ellenére még sem nyerte el teljes mértékben a tetszésemet. Néha kicsit félre siklottak az apróbb események. Ennek ellenére fogom folytatni a sorozatot.

Ani249>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Johanna Lindsey hozzá a tőle megszokott humoros történetet. Érdekesnek ígérkezik ez az új családregény. Ebben az első részben Tiffany és Hunter ismerkedik meg egymással. A családi viszály megszüntetése érdekében még gyerekkorukban eljegyezték őket egymással. Vicces volt a cívódásuk. Nagyon érdekelt, hogy miért ment el Rose. Tetszett ez a kis vadnyugati hangulat.

miaow P>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Tartottam ettől a regénytől, hiszen Lindsey asszonyság a tapasztalataim alapján hajlamos elég hullámzó minőségben ontani a regényeket. Hm, ez a mű átlagosnak mondható: nem untam, de izgalmamban sem rágtam tövig a körmeim.
Maga a történet sok meglepő fordulatot nem tartogatott, de aranyos, élvezetesen limonádés olvasmányak bizonyult, s a humor, no meg némi krimibe illő elem felcsillant benne. Ami igazán érdekessé tette a számomra, az az amerikai helyszín, a vadnyugatos téma: jólesett ilyesmit olvasni most, kiszakadni a történelmi romantikusokban gyakori angol arisztokraták világából. Viszont pont a témaválaszás miatt erősebb karaktereket vártam, különösen ami a férfiakat illeti. Jelen regény pasi hőse szimpatikus fickó jó szívvel és humorérzékkel, de némi több macsóságot elbírt volna a karaktere. Hm, ha már itt tartunk, sokkal, de sokkal jobban megdobogtatta szívem Degan, izgalmas titokzatos egyéniségnek találom. S igazán meglepett – mivel nem olvastam el előre a további két kötet fülszövegét –, hogy a második rész az ő története lesz, vagyis részemről jöhet a folytatás.

Elisabeth_Montagu>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Mostanában elég sok történelmi romantikusat olvastam és mondhatni kicsit megcsömörlöttem.
Az írónő könyvei nálam mindig nagyon két esélyesek. Kb 50-50%-ban imádom és utálom a történeteit. Ennek ellenére a könyv fülszövege annyira megfogott, hogy rögtön előrendeltem.
Tegnap este kezdtem olvasni és együltő helyemben kiolvastam. Azt hiszem innentől egyértelmű, hogy ez a könyv az „imádom” kategóriába került :)
A fülszöveg szépen felvezeti a történet alapját képező bonyodalmakat. Adott két család, egy több évtizedes ellentét, valamint egy tűzszüneti kísérlet, melyet egy házzaságnak kellene véglegesítenie.
A két főhős, Tiffany és Hunter között a kezdetektől érződnek azok a bizonyos szikrák.
Tiffany személysége nekem nagyon tetszett. Erős, makacs és nagyon kitartó. Mivel a cselekményeket jórészt a lány szemszögéből ismerjük meg, Hunter jelleme nem annyira pozitív az elején. Igazi szoknyapecérnek tűnik… és mint ilyen természetesen nagyon magával ragadó.
Ami kicsit érdekesnek hatott, az a házvezetőnőhöz való hozzáállásuk, a nyiltságuk, Jennifer szabadszájúsága. Egy igazi házvezetőnő nyilván nem így viselkedik, de szerencsére Callahanék ezt nem tudhatják.
Természetesen HE- kapunk a végére és a történet teljes lezárását :)

Kathreen>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Néhol vicces, néhol idegesítő romantikus történet, ami meg van fűszerezve töménytelen félreértéssel.

2 hozzászólás
hovi P>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Most is, mint mindig sajnos rá kell jönnöm, hogy hiába próbálkozom a történelmi romantikussal egyszerűen nem nekem találták ki ezt a műfajt. Ezért is kapott csak három csillagot. Már majdnem ott voltam, hogy félbehagyom, de erőt vettem magamon és folytattam tovább.
Az elején kínkeservesen rágtam át magam. Tiffany személyisége egyszerűen az őrületbe kergetett. Tényleg így viselkedtek abban az időben a hölgyek vagy ez most csak egy „kivételes gyöngyszem” volt, akinek az volt a célja, hogy agyvérzésem legyen. ÁÁÁÁ!
A történet vége felé azért javult a helyzet, mikor válaszokat kaptunk pár dologra és egy kicsit fel is pörgött az esemény. De nem lett a szívem csücske ez a könyv :(

Szyszyyy I>!
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Nem volt rossz.
Majdnem megadtam a négy csillagot rá.
A szereplők kedvelhetőek. A kialakult helyzet is érdekes. Engem nagyon érdekelt, hogy Tiffany anyja miért ment el.
Az is érdekelt, hogy vajon mi lesz, ha kiderül Tiffany hazugsága. Szóval fenntartotta az érdeklődésemet.
Akadt néhány jópofa jelent is, amin tudtam mosolyogni.
De valamiért mégsem tudott teljesen magába szippantani.
Viszont egyszer mindenképpen érdemes volt elolvasnom. Jó volt ez a vadnyugati atmoszféra is. :D


Népszerű idézetek

Queen001 P>!

– Sarah Wilsonnak valójában hány gyereke van, hogy ilyen… érzékletesen fogalmazott? Öt? Hat?
– A legutóbbi számoláskor tizenkettő volt.
– És még nem lőtte le a férjét?

175. oldal

Queen001 P>!

– Még soha életemben nem aludtam mással egy ágyban – suttogta vissza. – Attól tartok, nemigen megy ez nekem.
– Pedig egyszerű. Bújjon hozzám, ha fázik. Húzódjon el, ha melege van. Rúgjon belém, ha horkolok. Én igyekszem nem ezt tenni, ha maga horkol.

311. oldal

Queen001 P>!

– Nem is veszek mindent komolyan… Rendszerint. Igazából kellemes, kiegyensúlyozott a temperamentumom.
– És eddig hol rejtegette?

175. oldal

Queen001 P>!

– Caleb az imént érkezett lovon, és szavamra, nagyon kétségbe van esve. Egy nőre van szüksége, de azonnal, és maga az.
– Tessék!?
– A feleségéhez, Shelához. Vajúdik, de az orvos csak pár nap múlva jön vissza a városba.
– Nem várhatna a szüléssel?

301. oldal

Queen001 P>!

    – Itt minden nyugalmasabb – ismerte el Tiffany, mert eszébe juottak Hunter szavai.
    – Pontosan!
    – Hordhatunk bricseszt és széles karimájú kalapot, ha épp ahhoz van kedvünk.
    Rose falkacagott.
    – Ezek szerint elmesélték?
    – És tehenet is foghatunk lasszóval, ha azt szeretnénk.
    – Nos…
    – És lehet a házi kedvencünk egy disznó!
    – Hogyan? Azt már nem!
    – Gyere ide, Max! – kiáltott Tiffany.
    A kismalac kidugta a fejét a paraván mögül, ahol eddig édesdeden aludt. Azonnal odaügetett az ágyhoz. Tiffany felkapta, és összedörgölték az orrukat.
    Rose először hitetlenkedve bámulta őket, majd elnevette magát.

393. oldal

Queen001 P>!

(…) Elindult vissza a házba, de megtorpant, amikor eszébe jutott a kismalac a karjában. Megfordult, hogy visszavigye a mamájához.
    Hunter kinyújtotta a kezét.
    – Majd én visszaviszem. Ha jól sejtem, még meg kell terítenie, vagy ezt-azt befejeznie vacsora előtt.
    Tiffany bólintott, és átadta az állatkát. Épp belépett az ajtón, amikor meghallotta Zachary hangját:
– Ez meg mi a fenét keres itt? Jakesnek jobban kellene ügyelnie a vacsorához valókra!
    Tiffany visszakiáltott, amint végigmasírozott a folyosón:
    – Nem lesz belőle vacsora! Soha!
    – Jól hallottam? Csak nem…
    Tiffany a családfő többi szavát már nem hallotta, mert a hangját elnyomta Hunter nevetése.

277. oldal

Queen001 P>!

    – Milyen csinos ló.
    Hunter felhorkantott, ezért Tiffany hátrafordult. A férfi grimaszolva szólt oda a lónak:
    – Ne is figyelj rá, Foltos, nem is mondta rád, hogy csinos. – Aztán lehajolt, és azt súgta Tiffanynak: – Többet ne sértegesse az öregfiút, mert nagyon érzékeny.

179. oldal

Queen001 P>!

    (…) Odaállt Sam és Roy közé, míg az apjuk kiment, hogy beengedje… az ellenséget.
    – Jesszus, Frank, mi ez a fényes vacak a padlón? – ez volt az előtérbe belépő Zachary első kérdése.
     – Márvány.
     – Az asszony műve, mi? Nem törik el, ha rálépünk, ugye?

355. oldal

Zyta88>!

– Maga beragyogja a házat, Vöröske, úgy bizony. Az az érzésem, hogy sokat leszek láb alatt. (…)
– Akkor reménykedjen, hogy nem taposok magára.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hunter Callahan · Tiffany Warren

A sorozat következő kötete

Callahan-Warren család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
Jude Deveraux: Veszélyes hírnév
Catherine Anderson: Nyári szellő
Julie Garwood: Két rózsa
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Gayle Callen: Bűnös szerelem