Szívedben ​a válasz (Callahan-Warren család 1.) 14 csillagozás

Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vannak ​azok az ifjú hölgyek, akik pénzért és társadalmi rangért mennek férjhez, és van az a néhány szerencsés, aki szerelemből házasodik. Tiffany Warren azonban azért, hogy véget vessen egy viszálynak. Édesanyja ígéretéhez híven Tiffany vonakodva bár, de a vadnyugatra utazik, hogy találkozzon rég elfeledett apjával és az apja ősi ellenségének legidősebb fiával, Hunter Callahannel. Amint a két család frigy révén egyesül, okafogyottá válnak a kérdéses földterület körüli viták.
A vonatrablás zűrzavarában Tiffany megragadja a kínálkozó alkalmat, és úgy dönt, hogy a családjuk új házvezetőnőjének bőrébe bújik, így ott élhet az apja közelében, és megismerheti az igazi természetét, ahogy a szomszédban élő marhapásztorét is, akit jegyesének szántak. De Tiffany túl későn eszmél rá, hogy a Warren és a Callahan család közti viszály időközben elfajult, mert Callahanék elrabolják Warrenék házvezetőnőjét, amint leszállt a vonatról.
Tiffany, aki Jennifer Flemingnek adja ki magát,… (tovább)

Eredeti cím: One Heart to Win

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
GABO, Budapest, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634068488 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hunter Callahan · Tiffany Warren


Most olvassa 2

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Elisabeth_Montagu
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Mostanában elég sok történelmi romantikusat olvastam és mondhatni kicsit megcsömörlöttem.
Az írónő könyvei nálam mindig nagyon két esélyesek. Kb 50-50%-ban imádom és utálom a történeteit. Ennek ellenére a könyv fülszövege annyira megfogott, hogy rögtön előrendeltem.
Tegnap este kezdtem olvasni és együltő helyemben kiolvastam. Azt hiszem innentől egyértelmű, hogy ez a könyv az „imádom” kategóriába került :)
A fülszöveg szépen felvezeti a történet alapját képező bonyodalmakat. Adott két család, egy több évtizedes ellentét, valamint egy tűzszüneti kísérlet, melyet egy házzaságnak kellene véglegesítenie.
A két főhős, Tiffany és Hunter között a kezdetektől érződnek azok a bizonyos szikrák.
Tiffany személysége nekem nagyon tetszett. Erős, makacs és nagyon kitartó. Mivel a cselekményeket jórészt a lány szemszögéből ismerjük meg, Hunter jelleme nem annyira pozitív az elején. Igazi szoknyapecérnek tűnik… és mint ilyen természetesen nagyon magával ragadó.
Ami kicsit érdekesnek hatott, az a házvezetőnőhöz való hozzáállásuk, a nyiltságuk, Jennifer szabadszájúsága. Egy igazi házvezetőnő nyilván nem így viselkedik, de szerencsére Callahanék ezt nem tudhatják.
Természetesen HE- kapunk a végére és a történet teljes lezárását :)

>!
Kathreen 
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Néhol vicces, néhol idegesítő romantikus történet, ami meg van fűszerezve töménytelen félreértéssel.

2 hozzászólás
>!
miaow P
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Tartottam ettől a regénytől, hiszen Lindsey asszonyság a tapasztalataim alapján hajlamos elég hullámzó minőségben ontani a regényeket. Hm, ez a mű átlagosnak mondható: nem untam, de izgalmamban sem rágtam tövig a körmeim.
Maga a történet sok meglepő fordulatot nem tartogatott, de aranyos, élvezetesen limonádés olvasmányak bizonyult, s a humor, no meg némi krimibe illő elem felcsillant benne. Ami igazán érdekessé tette a számomra, az az amerikai helyszín, a vadnyugatos téma: jólesett ilyesmit olvasni most, kiszakadni a történelmi romantikusokban gyakori angol arisztokraták világából. Viszont pont a témaválaszás miatt erősebb karaktereket vártam, különösen ami a férfiakat illeti. Jelen regény pasi hőse szimpatikus fickó jó szívvel és humorérzékkel, de némi több macsóságot elbírt volna a karaktere. Hm, ha már itt tartunk, sokkal, de sokkal jobban megdobogtatta szívem Degan, izgalmas titokzatos egyéniségnek találom. S igazán meglepett – mivel nem olvastam el előre a további két kötet fülszövegét –, hogy a második rész az ő története lesz, vagyis részemről jöhet a folytatás.

>!
Betonka_Wass
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Minden ízében vadnyugati történet volt: vonatrablással, tehenészfiúkkal, marhacsordákkal, szerencsevadászokkal és a kötelező lövöldözéssel. Meg némi szerelemmel. Bővelkedett konfliktusokban, félreértésekben, megtévesztésekben, csupán egy baj volt: minden megoldás, történés előre borítékolható volt. A hősnőt sem kedveltem.
Valószínűleg passzolom a folytatásokat.

bővebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2019/08/johanna-lind…

>!
Nympha17
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Megesik, hogy az ember olvasás terén néha valami könnyen fogyaszthatóra vágyik, és nálam a kosztümös-romantikus könyvek abszolút ebbe a kategóriába tartoznak. Az ilyenekben pont az a jó számomra, hogy biztosan tudom mi lesz a vége, nem kell sokat gondolkodni rajta, sem agyon izgulnom magam, hisz a főhősnő és a főhős biztosan egymásba szeretnek és biztosan együtt is maradnak a végén. Maximum a happy endig tartó út rejthet meglepetéseket, és talán ez az, aminek köszönhetően el lehet dönteni, hogy az ilyen típusú könyvek közül melyik a jó és melyik rossz. Szerencsére Johanna Lindsey műve az előbbi kategóriába tartozik.

Épp a már említett könnyen fogyasztható részlegen kerestem magamnak valami kis apróságot, mikor szembe jött velem a Szívedben a válasz című könyv. Johanna Lindsey neve ismerős volt számomra, bár még nem olvastam tőle, de mindig terveztem, hogy adok neki egy esélyt. Most pedig elérkezettnek láttam az időt ennek az esélynek a megadására. A fülszöveg romantikát és kalandot ígért, mindezt a Vadnyugaton, amire mindig vevő vagyok, ráadásul a borító is tetszett – bár, hogy ki van rajta, arról fogalmam sincs, mert egyik szereplőre sem hasonlít a képen szereplő fickó, az is biztos, ráadásul a felszerelése elégé modern.

Először azt hittem, nem fogom kedvelni Tiffanyt – jaj, a nevétől még mindig kiráz a hideg –, de Callahanéknél annyira szépen levetkőzte az úri modorát, hogy végül sikerült el fogadnom őt. Vicces volt, ahogy próbálta megértetni velük mi egy házvezetőnő igazi munkája, és hogy mennyire nem vették komolyan, mikor megvallotta, hogy nem tud főzni. Nagyon díjaztam, mikor kiállt magáért, és munkára fogta a férfiakat, és végül egész szépen helyt állt abban a vadvilágban. Csak az nem tetszett benne, hogy mennyire makacsul próbálta tagadni az érzéseit Hunter iránt a végén, amikor pedig arra már semmi szükség sem volt. Igazából az írónő ezzel csak nyert néhány plusz oldalt, de a történet szempontjából nem lett volna lényeges.

Hunter Callahan a tipikus vidám, jóképű fickó, aki minél nagyobb nőcsábásznak próbál látszani, hogy elkerülje a kényszer házasságot, félve attól, hogy a jövőbeni ara egy elkényeztetett kisasszony lesz. Tiffanyhoz viszont már az első perctől fogva vonzódik, és nem is fél kimutatni az érzéseit.Talán ő a történet legtipikusabb férfi-karaktere, ami csak egy romantikus könyvben előfordulhat, a döntései és a cselekedetei épp ezért semmilyen meglepetést nem tartogattak számomra. El voltunk egymással, de annyira nem érintett meg a személye, talán mert a valóságban sem tudok sokat kezdeni a hozzá hasonlóan sármos nagy dumás alakokkal. Tiffany viszont abszolút jól kezelte, helyre tette ha arra volt szükség, és nagyon jók voltak a flörtölős jeleneteik. Persze borítékolható volt, hogyan ér véget a kapcsolatuk, és az első szeretkezős jelentnél is azonnal meg volt a fantasztikum, de mint fentebb írtam, az ilyen történeteknél pontosan ez várható és ezt is akartam kapni.

Ami az izgalmat nyújtotta a kötetben, az a családok közötti konfliktus volt. Hogyan reagáltak a szülők és testvérek, maga az egész város Tiffany és Hunter románcára, illetve hogy mi is volt az oka a két család generációkon átívelő vitájának. Erre jött még ráadásként, hogy vajon miért is élnek külön Tiffanyi szülei, illetve a városkában élő bányászok mesterkedései. Gyakorlatilag ezek a szállak voltak azok, amik fenntartották az érdeklődésem olvasás közben, hiába volt ez az egész csak egy jól felépített háttér a borítékolható románc köré.

Végezetül, hadd szóljak párszót a kedvenc szereplőmről, Degan Grantről, mert róla muszáj. Ő egy hírhedt mesterlövész, aki Mr. Callahan megbízásából vigyázz a család fiaira, ne hogy baj érje őket vagy bajt csináljanak, így egy fajta békefenntartóként van jelen a történetben. Imádtam, hogy a marcona ábrázata miatt, mindenki tartotta tőle, és hogy egyből csönd lett a színen, ha feltűnt. Pedig ő volt az egyetlen, aki egyből beállt csinálni a házi munkát Tiffanyi mellé. Elégé titokzatos személyiség, szóval nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele, ugyanis a sorozat következő része az ő könyve lesz.

Összegezve tehát pontosan azt kaptam, amit vártam és amit akartam, és jól szórakoztam olvasás közben. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyire volt pontos az írónő Vadnyugatról alkotott képe, de velem sikerült elhitetnie, hogy ott vagyunk és azt mondom, ez esetben ez elég is. Biztos, hogy folytatni fogom a többi könyvvel, mert engem most nagyon elkapott ez a sorozat.

https://konyvvandor.blogspot.com/2019/09/vadnyugati-rom…

>!
Brigitta_Halász
Johanna Lindsey: Szívedben a válasz

Reggel elkezdtem, délután befejeztem, tehát mondhatjuk, hogy tetszett :)
Voltak benne jó ötletek, de igazán nagy csattanókra nem kell számítani. Jobban tetszett volna, ha több szó esik a vadnyugati mindennapokról, lovaglásról stb, plusz ez a viszálykodás elég erőltetett volt, így egy csillagot levontam, de ezen kívül teljesen jó volt. Persze nem maradhatott el a kötelező jajnemlehetünkegyütt, de szerencsére csak pár oldalt szánt rá az írónő, úgyhogy ki lehetett bírni :)
Nekem a szereplők is szimpatikusak voltak, bírtam JennyTiffanyt, és Huntert is, szerintem jók voltak együtt. Igaz, nem gondolnám, hogy egy házvezetőnő valaha is így viselkedett volna, és azt elfogadják meg nem hiszem, hogy összességében korhű lenne, de annyira nem vagyok tájékozott de aránylag kimagyarázta magát a könyv. Egy napos kikapcsolódásnak pont tökéletes, meglátom mit ajánlanak a folytatások.


Népszerű idézetek

>!
Queen001 P

– Sarah Wilsonnak valójában hány gyereke van, hogy ilyen… érzékletesen fogalmazott? Öt? Hat?
– A legutóbbi számoláskor tizenkettő volt.
– És még nem lőtte le a férjét?

175. oldal

>!
Queen001 P

– Nem is veszek mindent komolyan… Rendszerint. Igazából kellemes, kiegyensúlyozott a temperamentumom.
– És eddig hol rejtegette?

175. oldal

>!
Queen001 P

– Caleb az imént érkezett lovon, és szavamra, nagyon kétségbe van esve. Egy nőre van szüksége, de azonnal, és maga az.
– Tessék!?
– A feleségéhez, Shelához. Vajúdik, de az orvos csak pár nap múlva jön vissza a városba.
– Nem várhatna a szüléssel?

301. oldal

>!
Queen001 P

– Még soha életemben nem aludtam mással egy ágyban – suttogta vissza. – Attól tartok, nemigen megy ez nekem.
– Pedig egyszerű. Bújjon hozzám, ha fázik. Húzódjon el, ha melege van. Rúgjon belém, ha horkolok. Én igyekszem nem ezt tenni, ha maga horkol.

311. oldal

>!
Queen001 P

    – Milyen csinos ló.
    Hunter felhorkantott, ezért Tiffany hátrafordult. A férfi grimaszolva szólt oda a lónak:
    – Ne is figyelj rá, Foltos, nem is mondta rád, hogy csinos. – Aztán lehajolt, és azt súgta Tiffanynak: – Többet ne sértegesse az öregfiút, mert nagyon érzékeny.

179. oldal

>!
Queen001 P

(…) Elindult vissza a házba, de megtorpant, amikor eszébe jutott a kismalac a karjában. Megfordult, hogy visszavigye a mamájához.
    Hunter kinyújtotta a kezét.
    – Majd én visszaviszem. Ha jól sejtem, még meg kell terítenie, vagy ezt-azt befejeznie vacsora előtt.
    Tiffany bólintott, és átadta az állatkát. Épp belépett az ajtón, amikor meghallotta Zachary hangját:
– Ez meg mi a fenét keres itt? Jakesnek jobban kellene ügyelnie a vacsorához valókra!
    Tiffany visszakiáltott, amint végigmasírozott a folyosón:
    – Nem lesz belőle vacsora! Soha!
    – Jól hallottam? Csak nem…
    Tiffany a családfő többi szavát már nem hallotta, mert a hangját elnyomta Hunter nevetése.

277. oldal

>!
Queen001 P

    (…) Odaállt Sam és Roy közé, míg az apjuk kiment, hogy beengedje… az ellenséget.
    – Jesszus, Frank, mi ez a fényes vacak a padlón? – ez volt az előtérbe belépő Zachary első kérdése.
     – Márvány.
     – Az asszony műve, mi? Nem törik el, ha rálépünk, ugye?

355. oldal

>!
Queen001 P

    – Itt minden nyugalmasabb – ismerte el Tiffany, mert eszébe juottak Hunter szavai.
    – Pontosan!
    – Hordhatunk bricseszt és széles karimájú kalapot, ha épp ahhoz van kedvünk.
    Rose falkacagott.
    – Ezek szerint elmesélték?
    – És tehenet is foghatunk lasszóval, ha azt szereténk.
    – Nos…
    – És lehet a házi kedvencünk egy disznó!
    – Hogyan? Azt már nem!
    – Gyere ide, Max! – kiáltott Tiffany.
    A kismalac kidugta a fejét a paraván mögül, ahol eddig édesdeden aludt. Azonnal odaügetett az ágyhoz. Tiffany felkapta, és összedörgölték az orrukat.
    Rose először hitetlenkedve bámulta őket, majd elnevette magát.

393. oldal


A sorozat következő kötete

Callahan-Warren család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nora Roberts: A Nyugat dala
Zane Grey: Végzet a prérin
Victoria Morrow: Angyal a karjaimban
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Julie Garwood: Váltságdíj
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Francine Rivers: Hang a szélben
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jeaniene Frost: Síri csendben
Julie Garwood: A menyasszony