Szeress ​örökké (Sherring Cross 2.) 75 csillagozás

Johanna Lindsey: Szeress örökké

A ​tengerentúlon népszerű írónő, kinek először jelenik meg könyve magyarul, a múlt századi Angliába és Skóciába kalauzolja az olvasót. Abba a korba, amikor leplezetlen ellenszenv dúlt angolok és skótok között, s amikor a házasságok ritkán köttettek szerelemből. A meglepetéseket tartogató, olykor vaskos humorú, de ízig-vérig romantikus történet főhőse Lady Kimberly. Az ifjú angol nemeshölgy édesanyja halála után várni akar az esküvővel, míg letelik a gyászév, ám a hozományra éhes, türelmelen vőlegény elhagyja. Valójában a lány csak azért bánkódik, mert szertefoszlik a remény, hogy elkerüljön az apai háztól. Atyja, Amburough gróf ugyanis elviselhetetlen zsarnok, s ő maga is alig várja, hogy megszabaduljon éles eszű leányától, és nőül vehesse a csinos özvegyet, kire szíve régóta vágyik. A lady-nek tehát nincs más választása, mint elfogadni a házasságközvetítő hercegi pár kegyes vendégszeretetét, s a többi eladó lánnyal együtt várni a kapható férjjelöltet. Az ifjak közül Lachlan… (tovább)

Szeress mindörökké! címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635484607 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Kedvencelte 11

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

nat>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

Másodszori olvasásra annyira már nem voltam elájulva tőle, pedig ez volt az egyik kedvenc könyvem az írónőtől. Valószínű nem az első rész olvasása után kellett volna előkapni újra, főleg úgy, hogy az elsőt is már olvastam korábban.
Az első olvasásom és a mostani élmény alapján adom a csillagot :)

Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

Ezt most sokkal jobban tetszett, mint az előző. Szerethető személyek, vicces helyzetek. Elegendő romantikával, amit imádok. Kimberly szimpatikus figura, tetszett, ahogy Lachlan-nal viselkedik, közelít hozzá. Rengeteget nevettem a közös jeleneteiken. Imádnivalóak együtt. A nevetéstől eldobtam a könyvet, mikor megjelent a jövendő mostohaanyja és Lachlan-t meglátva elájult. Tetszett a történet alakulása is.

2 hozzászólás
Odilia>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

1. Olvasás:
4,5 csillag
Jobban tetszett, mint az első rész, viszont a végét összecsapottnak éreztem.

2. Olvasás:
5 csillag
Imádtam! Még a vége is tetszett :-))) Imádom a skótokat, a zsémbes angol hercegeket, az tüzes lányokat, s ha mindez egy történetben van :-D

Mrs_Curran_Lennart P>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

Megjelenése óta (ami nem mostanában volt) vagy féltucatszor olvastam ezt a könyvet. könnyű, humoros kis románc szeretni való szereplőkkel. Laclan, a főhősünk egy nagyra nőtt vonzó skót nemzetségfő súlyos anyagi gondokkal, az a típus, akinek egy nő sem tud ellenállni. Igencsak meg is lepődik Lady Kimberly csípősségén. A hölgy pedig nem fél kimondani a véleményét. Könnyed szórakozást ígérő olvasmány, mindig jót derülök rajta. Nem nyálas és csöpögős, mégis magával ragadó. ezután a könyv után már kimondottan kerestem az írónő többi művét.

kicsikler>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

Beköszöntött a jó idő, kedvem támadt napozni és unaloműzésnek ezt a könyvet választottam ki a polcról. Gondoltam ez majd elszórakoztat, de inkább bosszankodtam Lachlan viselkedése miatt…egyáltalán nem volt szimpatikus főhős.

ZsúésKrisz_Olvas>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

Imádtam a könyvet, egyszerűen nem tudtam letenni. Bár az első fejezetbe nagyon megijedtem, hogy ez nekem nem fog menni, ugyanis borzasztó nehéz volt a tájszólás miatt olvasni. De szerencsére csak ez az egy fejezet volt ilyen.(vagyis csupán 9 oldal)
Mindig történt valami, és amit leginkább imádtam benne, az az egészet átölelő szenvedélyesség volt, amit nincs az a kőszívű ember, aki meg nem érez. Nagyon szórakoztató volt látni, hogy hiába gyűlölünk valakit, ha olyan szenvedélyesség szikrázik köztünk, egyszerűen nem tudunk ellenállni neki. Egyszóval, aki ezt a könyvet a kezébe veszi, számítson sok sok erotikára. Mindenkinek ajánlom!

http://zsuolvas.blogspot.hu/2011/01/johanna-lindsey-sze…

virginbergh I>!
Johanna Lindsey: Szeress örökké

Mostanában elolvastam egypár olyan könyvet, amiket tavaly vagy épp csak tavaly előtt adtak ki és ahogy megszoktam a nyelvezetüket, úgy volt picit nehezebb rávennem magam, hogy belekezdjek ebbe a regénybe.. és azt hiszem : pont jókor jött!
Nem sejtettem volna, hogy ennyire hozzám fog szólni ( oh, az angolok és főleg a skótok kapcsán pedig nagyon is evidens volt! ), de az írónő fogalmazásmódja sokszor annyira megnevettetett, hogy olvasás közben könnyes szemekkel irogattam fel magamnak azokat az idézeteket, oldalszámokat, amiket muszáj leszek újra visszakeresni, idézetet megosztani nektek is, mert volt pár olyan jelenet, és párbeszéd, aminek a kacagtató megfogalmazása sokkal magasabb szintre emelte ezt a kötetet, mint bármelyik másik új könyv, amit mostanában volt szerencsém elolvasni! Amikor nem arról van szó, hogy csúnya szavakat használunk.. oh, én imádtam Lachlant! Annyira őszintén adta magát, és még ha néha sikerült is elragadtatnia magát, akkor sem volt sértő, utálatos…helyette volt benne valami csibészség és aranyos sárm! Pont egy olyan férfi, aki vigyáz a nőre, értékeli őt, a szavait is, tud hallgatni rá.. és végre nem olyan makacs, önfejű, zord férfi karakter volt, ami mostanában annyira jellemző a könyvekre.. Persze, ez a könyv csak egy csipet erotikát rejt, sokkal inkább romantikusabb annál, de pont ezért, hogyha valaki nem ódzkodik a tájszólástól és olyan igazán romantikus megoldásoktól, akkor ezt a regényt nagyon fogja szeretni! Filmet készítettek már belőle? Ahogy itt beszélnek egymással az esküszöm megérne egy egész estés alkotást..:DD Imádnám <3
Ami zavart benne, az egyrészt sajnos a fordítás hibája lehet, de ilyet még egy könyvben sem láttam, hogy folyamatosan keverve lenne a múlt-jelen idő. Nagyrészt egy mondaton belül is… :( A másik dolog pedig a vége volt… spoiler
Fontos! Úgysem bírom magamban tartani, de Lachlan! Végre egy férfi, aki nem úgy szólítja a nőt, hogy „ asszony ”! Attól mert valaki ki van gyúrva, úgy néz ki, mint egy hegyomlás és ha megszólal akkor beleremeg a föld, nem kell, hogy folyamatosan káromkodjon és ősember módjára beszéljen a nővel! Johanna Lindsey pl. ezzel a könyvvel megmutatta azt, hogy tájszólással beszélő, forróvérű skótban is több lehet az udvariasság, mint a mostani öltönyös, milliárdos pasasokban! Szóval, aki ilyeneket olvas, érdemes egy esélyt adnia ennek a könyvnek és érezni fogja mennyire kivételes! <3


Népszerű idézetek

virginbergh I>!

Első találkozásuk alkalmával csaknem perceken belül megkérte Megan kezét, és amikor a lány visszautasította, ellovagolt vele, hogy legyen ideje átgondolni az ajánlatot. És talán maga felé tudta volna Megant hajlítani, ha a lány vőlegénye nem ered azonnal a nyomukba, hogy egykettőre visszaszerezze tőle a menyasszonyát. De Megan valóban különleges volt; ilyen csinos lányt valószínűleg nem talál még egyet.

14. oldal

virginbergh I>!

Dicséretes tulajdonság, ha az ember elkerüli a hibát, mielőtt még elkövetné.

44. oldal

virginbergh I>!

– Tudod -e, drágám, hogy amikor így feldühödsz, zöld szikrákat szór a szemed? Felettébb csábító.
– Hogyhogy?
Lachlan felsóhajtott. – Sok tekintetben magad vagy az ártatlanság, azt hiszem. Szaladj, kislány, vagy itt helyben megcsókollak, és fütyülök rá, ki néz minket.
Kimberly előtt nem volt világos, mit értett csábító alatt, mert a férfi nem tette hozzá, hogy mire csábítja; arra gondolt, hogy talán alaposan el akarja náspángolni. De az utolsó mondatát már nem lehetett félreérteni.

90. oldal

virginbergh I>!

Hangos dörömbölés a falon, majd a kérdés :
– Ébren vagy, Kimber?
Most már igen, gondolta Kimberly. Teljesen ébren.

105. oldal


A sorozat következő kötete

Sherring Cross sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!