Ördögből ​angyal (Locke család 2.) 89 csillagozás

Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ophelia ​Reid lélegzetelállító szépsége mindenkit lenyűgöz. Kár, hogy természete nem áll összhangban angyali külsejével. A lány egy rosszindulatú pletykafészek, éles nyelvétől senki sincs biztonságban. Miután sikerül megszabadulnia az apja által rákényszerített vőlegénytől, Duncan MacTavish-től, Ophelia elhatározza, hogy elsőbálozóként keres magának egy gazdag férjet. A hazafelé vezető úton azonban váratlan esemény történik… Raphael Locke, a hercegi cím várományosa és hatalmas vagyon örököse minden ifjú hölgy és lányos anya álma a londoni szezonban. A fiatalember azonban még nem szándékozik megnősülni. Amikor barátja, Duncan MacTavish kijelenti, hogy Ophelia sosem fog megváltozni, Raphael nem ért vele egyet, és a két barát fogadást köt. Raphael egy ügyes csellel vidéki birtokára viszi Opheliát, és bebizonyítja haragos vendégének, milyen helytelen a viselkedése. Közben jobban megismeri a lányt, és megtudja, miért lett ilyen elviselhetetlen a természete. Miután Ophelia magába száll… (tovább)

Eredeti mű: Johanna Lindsey: The Devil Who Tamed Her

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2013
384 oldal · ISBN: 9789636897192 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Elhaym
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Örökösben gyűlöltem Opheliát, egy rosszindulatú, elviselhetetlen hárpiát ismertem meg a személyében, aki egy gonosz pletykafészek is volt. Külsőre angyal, annyira gyönyörű, hogy minden férfi magának akarja, amint megpillantja, belül viszont ő maga az ördög. Romlott, hideg, hisztis, ármánykodó, hazudozó manipulátor. Őszinteséget egyáltalán nem ismeri, csak magával tud törődni, mások érzései egyáltalán nem érdeklik. Egy ilyen nőt nem akartam szeretni, azt sem tudtam elképzelni, hogy Rafe mi jót fog benne látni. Miért pont őt akarja feleségül venni? Nem tudtam elhinni azt sem, hogy ő valaha képes lesz megváltozni. Amikor Rafe elhatározza, hogy egy kedves, visszafogott nőt farag belőle, akit mindenki szeretni fog, azt éreztem ez egy lehetetlen küldetés lesz és csak kudarc lehet a vége. Aztán ahogy haladtam az olvasással rádöbbentem, hogy félreismertem őt. Úgy alkottam róla véleményt, hogy nem is tudtam mi lakozik a lelkében. Egy idő után nagyon megtudtam őt érteni és együtt is éreztem vele.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2013/11/21/johanna-lindsey-…

8 hozzászólás
>!
Iloonka 
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Azt hittem ,hogy nem tudja fokozni az írónő a második részt az elsőhöz képest. Tévedtem. Hihetetlen ,hogy mennyi mindent tud bemagyarázni és kimagyarázni az írónő a könyvben. Ráadásul az ,hogy Ophelia mennyire nagy jellemfejlődésen megy keresztül az még külön pont. Fantasztikus, amit az írónő csinál. Egy percig sem volt unalmas, fejezetről fejezetre haladva csak kíváncsibb lettem.
Valóban én is utáltam az első részben Opheliát, de azt hiszem ,hogy az írónő tökéletesen feltárta azt, hogy az olykor gonoszkodó emberek nem csak azért csinálják, hogy élvezzék ,hogy másokat megaláznak, hanem önmagukból indulnak ki. Ezt nagyon díjaztam, mert nagyon kevesen merik megkockáztatni azt, hogy egy negatív főhőst raknak be azzal a szándékkal ,hogy a végére jót csináljanak belőle. Ráadásul ezúttal egy lányról volt szó.
Raphaelt, ha lehet még jobban megszerettem azzal ,hogy önzetlenül segített minden útjába akadónak. Különös egyveleg azzal, hogy mi közben akkora nőcsábásznak állították be, közben nem volt rest segíteni másoknak.
És nem győzöm hangsúlyozni ,hogy megint tele volt húzásokkal az írónő, de tényleg. Határozottan kezdek rajongója lenni az írónőnek! Mi lesz, ha az egész sorozatot elolvasom?

>!
Sippancs P
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Én tényleg imádom Lindsey-t, az egy- és többkötetes könyvei is mind nagy kedvenceim, de ez a sorozata olyan középkategóriás, hogy alig térek magamhoz. Biztos, hogy ezeket a történeteket az írónő írta?
Mint ahogy már az első rész értékelésénél is megfogalmaztam, Ophelia egy kiállhatatlan nőszemély, akit képtelenség kedvelni. (A 120. oldalig – a teljesség igénye nélkül – a következő jelzőkkel illetik az ismerősei: rosszindulatú, gonosz, elviselhetetlen, hiú, hazudozó, dölyfös, pletykás, hárpia, fenn hordja az orrát.) Hiába fejlődött a jelleme, és hiába változott előnyére, engem nem tudott meggyőzni a „jókislányságáról”. Folyton az a járt a fejemben olvasás közben, hogy teljes képtelenség, hogy valaki néhány nap alatt és néhány szép szótól ilyen mértékű fordulatot vegyen.
És mi történt Rafe-fel, azzal a fiatalemberrel, aki az előző részben csak úgy sziporkázott, és csupa mosolyt csalt az ember lányának arcára? Hol vannak az ugratások? Hol van a belőle áradó férfiasság? És az izgalom? A válasz minden kérdésemre az, hogy sehol.
Továbbra is tartom azt az álláspontomat, hogy ez a sorozat nagyon kusza és kidolgozatlan, és akkor még a szörnyű fordítást meg sem említettem…

13 hozzászólás
>!
l_moni
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Egy elviselhetetlen, öntelt libából nem lehet egy hét alatt angyalt faragni.
Mesének jó volt, langyos szereplőkkel.

>!
knitta02
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Ez a könyv számomra sok szempontból furcsa volt. Egyrészt azért, mert nem volt bent a könyvtárban az előző kötet, így azonnal belecsöppentem a dolgok sűrűjébe. Másrészt a cselekmény is elég érdekesen alakult. Miközben olvastam, akaratlanul is eszembe jutott Shakespeare makrancos hölgye és Barbara Cartland Szívek párbaja.
A főhősnő, Ophelia először kicsit ellenszenves volt, de hamar kiderült, hogy a viselkedését nem a gonoszság vezérli – mint ahogy mindenki gondolja és sokszor sajnáltam is. Viszont meglepődtem, milyen gyorsan beletörődött az „elrablásába” és kicsit túlzásnak éreztem a könnyező, megtört verziót. Tetszett az anyjával való kapcsolata is. Raphaelen sem mindig tudtam eligazodni, de viccesnek találtam, hogy mindig egy lépéssel Ophelia mögött jár. Azért megérdemelt volna még egy kis szenvedést, mert sokszor elég úriemberhez méltatlanul viselkedett. Néha egyenesen kegyetlen volt!
A többi szereplőről csak annyit, hogy kedveltem a Locke család minden tagját és biztosan végigolvasom a sorozatot, viszont Sabrinában és Duncanben már nem vagyok annyira biztos. Szerintem őket hagyom utoljára.
Összességében tetszett a könyv, olvastatta magát, sőt már kívánságlistára is tettem!

>!
CharlesBrandon
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Ez a rész volt számomra az egyik legjobb. Annyira kíváncsi voltam, hogy hogyan is lesz Ophelia-ból egy rendes lány, nem pedig olyan beképzelt és idegesítő alak, mint amilyen az első részebn volt.

Cselekmény lendülete: 5
Igaz, hogy nem igazán bővelkedett cselekményekben, de mégis annyira olvastatta magát, hogy nem tudtam letenni. Kíváncsian vártam, hogy mi is lesz Ophelia-val. Azért volt benne izgalmas jelenet is, spoiler.

Szereplők: 5
Raphael mindig is szimpatikus volt a számomra, és ez ennél a r´sznél sem volt másképp.
Ophelia pedig, ahogy nem tetszett az első részben, úgy változott meg a véleményem ennél a résznél.

Az már biztos, hogy nem most olvastam utoljára ezt a részt. :))

>!
melka123
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Bár az előzményt nem ismertem, egy ismerősöm ajánlására belevágtam! Kellemes kis romantikus történet volt ez, érdekes karakterekkel és helyzetekkel. Egyszerű, de nagyszerű. Pihentető olvasást nyújtott, és néha ez is elég!

>!
GABO, Budapest, 2013
384 oldal · ISBN: 9789636897192 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
SICSI
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Ez sokkal jobb, mint az első rész. Pedig Ophelia annyira unszimpatikus volt az első részben, hogy nehezen vettem rá magam, hogy róla olvassak. Viszont Rafe már az előző részben is a kedvencem lett. Mozgalmasabb és szenvedélyesebb is volt.
Ami viszont nagyon idegesítő, hogy mindenki tegez mindenkit. Manapság sem tegezünk le egy idős nénit, akivel most találkozunk először. Akkoriban meg inkább a magázódás volt szokás. Ez persze nem az írónő hibája, hanem a rossz fordításnak köszönhető.

>!
Navi P
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Hát, nem mondom, hogy soha nem olvastam rosszabb könyvet, de jónak sem nevezném. Összecsapott, összedobált, ötlettelen, nem hiteles. Remélem a maradék kettő jobb lesz. Ha ezzel kezdtem volna Lindsey olvasását, soha nem venném többet a kezembe a műveit.

3 hozzászólás
>!
exodi
Johanna Lindsey: Ördögből angyal

Eleinte igazán hajmeresztő és furcsa sztori volt, a főszereplők teljesen őrültek és olykor csak a fejemet fogtam egy-egy mondat, vagy cselekedet után. Számomra néha annyira irreális volt a történetvezetés, hogy állandóan kizökkentem, nem igazán tudtam teljesen ráhangolódni a könyvre, habár a könyv felétől kezdve már egészen magába szippantott. Összességében nem tudnám megmondani miért, de tetszett. :D


Népszerű idézetek

>!
krisztina0419

A nők miért nézik mindennek a jó oldalát?
– Azért, mert a nőknek kell kiegyenlíteniük a férfiak pesszimizmusát.

43. oldal

>!
Sippancs P

A férfi megvajazott egy frissen sült kenyérből készített pirítóst.
– Hány éves vagy? Tizennyolc? Tizenkilenc? És még mindig nem sajátítottad el a türelmet? Igenis segítségre van szükséged. Nem bánom, ha a tanár szerepét kell játszanom.
– Talán az ördög szerepe jobban állna neked!

69-70. oldal

>!
Reika

A haragos arcú nőre pillantott, és rászólt: – Julie, menj haza.Tovább maradtál, mint kéne.
– De hiszen csak most érkeztem!
– Pontosan.

>!
Sippancs P

Márpedig Ophelia már régen rájött, hogy a hamis barátok is jobbak, mint ha egyáltalán nincsenek barátai.

103. oldal

>!
Sippancs P

Rafe majdnem kiugrott a bőréből, amikor elújságolta neki a hírt. Nem akart túl sok gyereket. Csak egy nagy kosárra valót, szokta mondogatni.

382. oldal

>!
Sippancs P

Ophelia Reid világéletében ellentétes érzelmeket váltott ki az emberekből. Isten olyan vonzó külsővel áldotta vagy verte meg, hogy mindenki megzavarodott és természetellenesen viselkedett a jelenlétében.

7. oldal

>!
Sippancs P

Nem tartotta hibának az őszintétlenséget, inkább csak jó megoldásnak, mert az igazság ritkán vált a javára, a hazugság viszont mindig kisegítette.

103. oldal

>!
Sippancs P

– Ne mondd, hogy még mindig a vastag pénztárcát tartod a legfontosabbnak! A pénzen nem lehet boldogságot venni, Phelia. A vagyon csak elviselhetőbbé teszi a boldogtalanságot, de hosszú távon nem segít rajta.
A lány beleharapott a kezében tartott falatba.
– És mi tenne boldoggá?
– A szerelem, természetesen.

222. oldal

>!
Iloonka 

– Ne maradj el sokáig, szerelmem. Itt várok rád! – kiáltott utána Rupert, és Ophelia még hallotta, hogy fájdalmasan felkiált. Az anyja bizonyára megütötte valamivel.

>!
Nikodéme

De csak az érez bűntudatot, akinek van lelkiismerete. Márpedig az ördögnek nincs!


A sorozat következő kötete

Locke család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!