Mondd, ​hogy szeretsz (A Malory család 5.) 106 csillagozás

Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Kelsey Langton családját egyik csapás éri a másik után. Az ifjú hölgy nem tudná elviselni, hogy az imádott kishúga egy fillér nélkül az utcára kerüljön, ezért egy árverésen áruba bocsátja magát. Lord Derek Malory nyeri meg a licitet, és így Kelsey a szeretője lesz.
Derek, a jóképű és ellenállhatatlan csirkefogó soha nem tapasztalt gyönyörökkel ismerteti meg ártatlan szeretőjét. Izgalmas kalandjaik során Kelsey mindvégig el akarja titkolni előkelő származását, hiszen nagy szégyent hozna a családjára, ha kiderülne, hogy mit tett. Vajon a kimondhatatlan szerelemnek végül sikerül legyőznie a társadalmi előítéleteket?

Pénzen vett szerelem címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
GABO, Budapest, 2009
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893002 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Jeremy Malory · Warren Anderson · Derek Malory · Georgina Anderson · Nicholas Eden · Percival Alden · Jason Malory · Kelsey Langton · Roslynn Chadwick


Kedvencelte 11

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Silverlight>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Ismét egy érdekes történet a Malory család egy tagjáról, ezúttal az egyik gyerek talál szerelemre. Szerencsére ismét felbukkantak az ismerős szereplők, s James, Anthony, Regan mindig megmosolyogtattak. Ebben a kötetben a túlzott segítségnyújtás mellett, bőven akadnak titkok. Az arisztokrácia tagjaiból kilógó tagok jelennek meg ismét. Kelsey a saját boldogságát és erkölcseit képes sutba dobni a családjának megmentése érdekében. Derek egy érdekes személyiség, nekem nem annyira szimpatikus szereplő. Jeremyt sokkal inkább kedveltem. A végére sikerült mindent összekutyulni, majd kikutyulni.

>!
GABO, Budapest, 2009
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893002 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
anikho>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Jó volt, tetszett, de nem tudtam odaadni a maximális csillagmennyiséget. :D Ennek ellenére persze nagyon is élveztem.

Derek egy tünemény. Majdnem sikerült beleszeretnem, de az én könyvesálompasis ízlésemnek ő túl jófiú volt. :) Kelsey-vel tök jó párt alkottak, aranyosak voltak együtt, bár hiányoltam a civakodást, egymás szekírozását. Valahogy kevés volt az ilyenfajta szenvedélyből.. ha fellelhető lett volna néhány ilyen jelenet, a romantikus részek is nagyobbat ütöttek volna.
De nincs harag, kellemesen lefoglalt másfél-két napig. :)

Jöhet a többi!

Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

A sorozat minden eddig olvasott része igazán különleges és izgalmas volt a maga nemében. Más okból, de végül mindegyik kötet kedvencként végezte. Ez a rész sem maradt el a többitől, imádtam minden sorát. Izgalmas és szórakoztató volt, sok-sok szerelemmel, humorral és némi hátborzongató epizóddal. Derek és Kelsey történetét is nagyon szerettem, szinte rögtön a szívembe zártam a párost. Most sem indult egyszerűen a szereplők kapcsolata, ugyanis egy nem éppen erkölcsös helyen veszi kezdetét a történet. Kelsey, hogy családján segítsen és húgának is megfelelő életet tudjon biztosítani, kénytelen lemondani az erkölcsös és szép életről, és áruba bocsátani magát. Ekkor bukkan fel Derek Malory, aki gáláns lovagként a megmentésére siet. Persze Derek nem ismeri a lány származását és az indokait. A botrány már készülődik, de a szerelemnek nem tud határt szabni egyetlen társadalmi konvenció sem. Párosunknak számos megpróbáltatással kell szembenézni, mire végre lecsillapodnak a kedélyek, és minden titokra fény derül, majd minden kirakós a helyére kerül. Hála a népes Malory családnak a sziporkázó beszólások és ugratások most sem maradtak el, és tovább emelték a történet nagyszerűségét. Külön öröm volt, hogy az írónő többször is visszautalt az előző kötetek eseményeire és szereplőire, így ha valaki ezzel a kötettel indítaná a család történetét, akkor sem tapogatózna sötétben. Örülök, hogy elolvashattam és a magaménak tudhatom ezt a könyvet is.

>!
GABO, Budapest, 2009
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893002 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
pöttyös>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Úúú, még mindig nagyon szeretem Maloryékat! :D
Amikor elkezdtem olvasni, azt volt az első gondolatom, hogy fúúúj, hogy lehet ilyen Kelsey nagybátyja vagy kije, hogy ilyen ötletet ad neki. Végül áldottam az eget, hogy Kelsey ennyire lökött és eltökélt, hogy tényleg felállt arra a dobogóra, és hagyta, hogy Derek Malory megvegye. Az egyik kedvenc részem az volt, amikor Derek otthagyta Kelsey-t a házikóban, és miután felment a lány Londonba, olyan jól megmondta a magáét Dereknek, élvezet volt hallgatni. :D
Ebben a részben is felbukkannak a Mallory-k és tartozékaik, és rengeteg vicces helyzetet generálnak. Egyedül azt sajnáltam, hogy ebben most egyik Malory sem verte meg a másikat, helyette kaptunk egy Elizabeth nénit, aki bár keveset szerepel, mégis egy családba illő megmondóember. :D Jöhet a folytatás!

DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Esküszöm, ez a sorozat egyre csak jobb és jobb. Igazából a Pénzen vett szerelemnek köszönhetem, hogy rátaláltam a Malory családra, mivel nagyon sokáig hajkurásztam a könyvet, de csak a Mondd, hogy szeretsz címmel találtam rá, amikor kiderült, hogy ez egy sorozat :D Szóval, talán ez volt AZ a várva várt történet, amit már annyira el akartam olvasni.

Derek egyszerűen csodálatos. El sem akarom hinni, hogy Malory létére ennyire helyén van az esze. Annyira, de annyira jó volt ezt most olvasni, teljesen belebolondultam mind a történetbe, és Derekbe *-*
Kelsey is mélyen belopta magát a szívembe – nem drámázik, szerény, kedves, aranyos, és hihetetlenül jószivű. Sok nehézségen kellett átmennie, és ő egyre csak küzdött.

Ami még vagy 1000 pluszot hozátett a könyvhöz, az a mérhetetlen humor. Ennyit én még egyik részen sem nevettem :D Ami Haverstonban történt az mindent megért. Nincs annál jobb, amikor együtt van a család. :D Tony és James… megunhatatlan :D De jó volt, hogy nem csak egymást tudták ugratni hála Warren, Nicholas és Jason jelenlétének :D
Ezt akármikor, akárhol újra tudnám olvasni :)))))

brigitta244>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Nem igazán tetszett ez a rész. Hiába a sorozat egyik legjobb százalékát viseli. Valahogy utam az egészet. Klisés volt az egész történet. A sok szereplő is rontott a helyzeten. Jó mindegyiküket ismertük az előző kötetekből, de mégse jött ki jól.

Becca>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

először is sokkal jobban tetszett mint vártam volna
volt benne izgalom, meglepetés, szerelem
leginkább meglepetések
úgy gondolom, hogy ezek a leírások, amik visszautalnak 1-1 párocskára hogy hogyan is jöttek össze tök fölöslegesek.. biztos, hogy nem ezzel kezdi az ember (pláne h rá van írva h 5. rész) szóval tisztában van az előzményekkel… mindegy, ezen változtatni nem lehet
(épp azt nézem, hogy a Pénzen vett szerelem is és a Mondd, hogy szeretsz is illik hozzá címnek ;) )

Ercsusz>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Az a rengeteg visszaemlékezés kicsit zavaró volt. Nem is az, hogy ismétlés képpen visszajöttek az előző részben történtek, hanem a módja. Annyira unalmasan és leírásszerűen volt tálalva az egész, hogy az valami szörnyűség. Emiatt annyira nem élveztem az elejét, de szerencsére amilyen uncsi volt az eleje, olyan jó lett a vége! Mindig is azok a részek voltak a kedvenceim, amikor az egész család jelen van és főleg a vitáik! :)

Valahogy éreztem, hogy a bonyodalomat az a megszállott bolond fogja biztosítani. Ez kicsit új volt nekem, mert eddig csak filmekben találkoztam hasonlóval, de nagyon tetszett! De azt hiszem, számomra nem is ez volt a történet meghatározó része, hanem inkább, ami ezután történt. Na meg ráadásnak ott volt a begyöpösödött Jason is, akiről ugye kiderült, hogy mégsem annyira prüd és maradi, mint ahogy azt eddig gondoltam volna.
Imádtam a kavarodást és a vitázást és a sötétben tapogatózást Derek a családja előtti nagy bejelentésénél. Innentől kezdve szinte folyamatosan nevettem olvasás közben. Utána persze még ott voltak Kelsey fogadóbeli látogatói is :D Na meg nem gondoltam volna, hogy ezt még lehet fokozni… de a nagynéni felbukkanásakor kiderült, hogy hatalmasat tévedtem :)

Az azért érdekelt volna, hogy a család többi tagja mit szól Mollyhoz. Vagy meg se tudták? Ami nagyon zavart, hogy ha már az előző részekben Hawke volt, itt miért kellett Jamest Héjának hívni? És olyan rég volt már bababejelentés. Mentségül szolgál, hogy ez szinte ott folytatódik, ahol Amy és Warren abbahagyta, de akkor is…

papramona>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Végre egy nagyon kerek egész történetet olvastam a sorozatból. A kitekintések és emlékeztetők a múlttal kapcsolatban sokat segítettek nekem, hogy képben, legyek ki-kivel van, mert már annyira népes a család, hogy bevallom néha a kevésbé kedvenc szereplőknél gondolkoznom kellett, hogy mi is volt az ő történetük?
Mielőtt leírnám a gondolataim, nem tudok szó nélkül elmenni Ashford lénye mellett. spoiler spoiler.
Kelsey karakete is hagy kivetnivalót maga után. Komolyan ennyire hülye, hogy bevettem amit a nagybátyja mondott neki????!!! Az ő tanult, művelt, iskolázottságával nem fér a fejembe, hogy mondhatott igent ilyenre, nem és nem, semmilyen körülmények között. Emellett nagyon kellemes személyiség, kedves, szórakoztató, okos (bizonyos dolgokat leszámítva), nagyon szeretetreméltó nő, tényleg a kedves és a kellemes amivel a legjobban jellemezném, és persze nagyon szép is, de külön öröm, hogy nem a külsőségekre helyezték a hangsúlyt, hanem a belső értékekre. Derek hamar rájött, hogy többet érez, mint testi vonzalom. Derek egész már férfi, mint amire a korábbi részekből következtetni lehetett, de nagyon pozitívan csalódtam, nagyon-nagyon jól nevelt, figyelmes, előzékeny férfi, mégis ott van benne a Maloryk harcias oldala, amikor kell előjön belőle az állat, de mégis igazi úr, és teljesen levett a lábamról, most már James után ő lett a második Malory akit nagyon megszerettem, és remélem róla is olvashatunk a következő részekben.
Élveztem a kezdeti jeleneteket Jeremyvel, de úgy érzem neki még kell pár év, hogy megkomolyodjon, mint apja.
Kicsit sem hiányzott Amy és Warren, ami nem gond, szerencsére a többiek akiket jobban kedvelek sokat szerepeltek.
Mollyt sem értettem, és nem értettem vele egyet, mert bárhogy is nézte mások érdekeit, valahogy mégis azt érzem, hogy a szégyen volt az ami visszatartotta, hogy felfedje az igazságot, kicsit önzőnek érzem és nem engesztelt ki nyomtalanul az erre adott magyarázta. Francesnek meg aztán tényleg semmi értelme nem volt, hogy legyen, meg úgy általában mint szereplő sem, én csak kihagytam volna a könyvből.
Reggie hozta a szokásos imádom formáját! :) Kedvenc női szereplőm. I love Malory család.

wallery>!
Johanna Lindsey: Mondd, hogy szeretsz

Számomra Jeremy története után ez a második legjobb. Derek szintén közel állt a kezdetektől fogva a szívemhez, így nem volt nehéz szeretni. Kersleyvel való kapcsolata pedig nagyszerűre sikerült


Népszerű idézetek

DarknessAngel >!

– De vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy az, hogy mások mit mondanak?
– Ez valami beugrató kérdés?
– Ez nem vicc, Tony – torkolta le Roslynn. – A szerelem sokkal fontosabb, és ezt te is tudod. Vagy talán azt akarod mondani nekem, hogy nem vettél volna feleségül, ha nem akad néhány gróf meg földesúr a családfámon?
– Válaszolnom kell erre?

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Roslynn Chadwick
DarknessAngel>!

– Ezzel magam sem értek egyet, Jason… te jó ég, ez azt jelentené, hogy egyetértek Jamesszel? – kérdezte Anthony megjátszott méltatlankodással. – Ros, tapintsd meg gyorsan a homlokomat. Biztos elkaptam Judithtói a lázat.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory · Jason Malory · Roslynn Chadwick
DarknessAngel>!

– A fiamnak igaza van. Ha feleségül veszi a lányt, fenntartás nélkül támogatom.
A szobában minden tekintet Jason felé fordult, s a legtöbb döbbenten, hitetlenül meredt rá. És ismét úrrá lett a csönd.
Elsőként Georgina törte meg.
-Te jó ég, James, én nem is tudtam, hogy ennyire meggyőző vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Derek Malory · Georgina Anderson · James Malory · Jason Malory
DarknessAngel>!

-… Egyébként sikerült szert tennem egy új versenylóra, és szeretném, ha megnéznéd.
– Percy is vett egyet – mondta Derek. – Csurogni fog a nyálad, ha meglátod az övét.
Nicholas kuncogni kezdett.
– Már tegnap láttam. Mit gondolsz, kitől szereztem az új versenylovamat? Sikerült azt a drága fiút megint meggyőznöm.

Kapcsolódó szócikkek: Derek Malory · Nicholas Eden · Percival Alden
Sippancs P>!

– Elmondtad neki, Tony bácsi?
Anthony jót nevetett.
– Dehogy mondtam, kölyök – felelte jókedvűen. – Ha én azonnal észrevettem, akkor szerinted ő nem? Amikor James még nálam is sokkal bujább és élvetegebb volt?
James felvont szemöldökkel fordult az öccse felé.
– Tessék? Buja és élveteg?
Anthony szemöldöke is felszaladt a homlokára.
– Nem így volt?
– Lehet, de nekem jobban tetszik Reggie megfogalmazása. A „nők nagy tisztelője” sokkal jobban hangzik.

237-238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory · Regina "Reggie" Eden
Ercsusz>!

– Most már egyértelműen a családhoz tartozik. Na persze neked már eddig is a sógorod volt, ami már önmagában is elég sajnálatos, de legalább velünk, többiekkel nem állt rokonságban – egészen mostanáig.
– A sógorokat az ember nyugodtan semmibe veheti. Az én George-dzsom ezt igazán remekül csinálja veled, nem igaz? – felelte James.
Anthony kuncogott.
– Az a drága lány kifejezetten imád engem, és ezt te is tudod.
James felhorkant.
– Épp annyira imád téged, Tony, mint amennyire én az ő családját.

nykyriana>!

(…) Vagy talán azt akarod mondani nekem, hogy nem vettél volna feleségül, ha nem akad néhány gróf meg földesúr a családfámon?
– Válaszolnom kell erre?
– Legott képen teremtelek, ember, ha nem vagyon képességed komolyan viselni magad – mondta Roslyn immáron széles skót tájszólással.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Roslynn Chadwick
DarknessAngel>!

(…) – Jason viselkedéséről beszélek. Nem lesz semmi bajod attól, ha beszélsz vele, és felhívod a figyelmét arra, hogy milyen lehetetlenül ésszerűtlen.
– Én? Még hogy én adjak tanácsot az egyik vénnek? – és James nevetni kezdett.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory · Jason Malory
Sippancs P>!

James az ég felé emelte a tekintetét.
– Ezek a nők! A folyosóra is kihallatszott, ahogy átkozta Ashfordot, és most mégis sír, pedig már megmenekült. Ezt nem értem.
Anthony felkacagott.
– Ez olyan női dolog, amit egy férfi soha nem érthet meg.

355-356. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory
Sippancs P>!

Anthony jót nevetett.
– Nem szívesen ismerem el, de a jó öreg Nicknek igaza volt. Annyira szeretjük az unokahúgainkat, hogy meg van kötve a kezünk. Sajnos nem bánhatunk úgy a férjeikkel, ahogy a kedvünk tartja.
– Bizony – sóhajtott fel James. – Bár én azt vallom, hogy amiről nem tudnak, az nem bántja őket. Így azért van némi szabadságunk.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory · Nicholas Eden

A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Ingalls Wilder: Azok a boldog, arany évek
Elizabeth Gilbert: A lélek botanikája
Cassandra Clare: A hercegnő
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Leila Meacham: Somerset
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!