Lángoló ​szívek (Viking-trilógia 2.) 112 csillagozás

Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Johanna Lindsey mesterien szövi a romantikus történeteket, a vonzó hősök, a lebilincselő kalandok és a lüktető szenvedélyek szíven találják az olvasót.
Kristen Haardrad bátran állta Royce dühödt pillantását. A foglya volt ugyan Wyndhurst urának, de elhatározta, a rabszolgája nem lesz soha. A lány mit sem tudott a férfi szívében dúló gyűlölet okáról, sem az iránta érzett emésztő vágyról. A nagy hatalommal bíró szász nemesúr méltó vetélytársra talált a viking szépségben – mindketten büszkék és erősek voltak, ám egy nap leomlott a kétely és bizalmatlanság fala, és a mindent elsöprő szenvedély egymás karjaiba űzte őket.

Eredeti mű: Johanna Lindsey: Hearts Aflame

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
GABO, Budapest, 2012
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895112 · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kristen Haardrad


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar P
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

2. olvasásra is tetszett.
Hiába, még mindig imádom az olyan történeteket, ahol a pasi, még ha kicsit is, de makacsabb és emiatt késöbb tudja elfogadni a nyílvánvalót. Sokat mosolyogtam, míg Kristen elérte a célját.
1. olvasáskor négy csillagot adtam rá. Nem tudom miért. Sajnos nem írtam róla értékelést. De valoszínű az lehetett vele a bajom, hogy az első rész erősebb és megrázóbb történet volt valamint, hogy kevés volt itt az izgis rész.
De így is több csillagot érdemel és biztos megint elfogom olvasni.

>!
DarknessAngel P
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Már kezdek eléggé belerázódni ebba a régi világba. Kicsivel jobban tetszett, mint az előző rész, de azért még mindig nem győzött meg teljesen. Mintha valami hiányozna…
Azt hittem ez a rész Garrick és Brenna történetének folytatása lesz, de nem. A lányuk Kristen van a főszerepben, aki nagyon talpraesett. Sokkal jobban kezelte a kialakult helyzetét, mint annak idején az anyja. Nem volt hisztis, sőt, annyira makacs sem. :D Oké, ez nem teljesen igaz :D …de látni, hogy Brenna mindenre igazán jól megtanította.
Royce is nagyon szimpatikus volt. Fafejű, de szimpatikus. Mégis Kristen testvére Selig volt az, aki a leginkább megfogott. Alig várom, hogy a folytatásban csak róla olvashassak.

>!
Paulina_Sándorné
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Nagyon élveztem a könyvet. Tetszett Kristen stílusa, ahogy Royce felé fordult. Sokat mosolyogtam rajtuk. A vége nagyon jól sikerült. Imádtam azt a részt, mikor Brenna spoiler Nevettem mikor Brenna és Kristen is megrezzent spoiler. Örültem a végének.

>!
_Enii_ P
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Ebben a részben sem kellett csalódnom.Megvoltak benne ugyanazok a dolgok,mint az elsőben mégis tudott pluszot adni.A vége kifejezetten tetszett,hogy Brenna milyen "édesen"lepte meg őket éjszaka. :D Na,és persze a párbaj,ahol a győztes mindent visz a vesztes pedig csendben elkullog, S,hogy ki lett itt ki? Egyáltalán lehet-e egy játszmának két győztese? A végén minden kiderül. ;)

>!
Sippancs P
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Mi kell egy 5 csillagos történelmi romantikus könyvhöz?
Egy büszke viking nő, egy makacs szász férfi, feldühödött családtagok, néhány forró pillanat, némi gyűlölet és ellenállás, sok-sok szócsata, humor és romantika.
Lindsey teljesen levett ezzel a történettel a lábamról, új kedvencet avattam.

11 hozzászólás
>!
Timi
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Érdemes volt folytatnom a sorozatot, mert ez sokkal jobban tetszett, mint az első rész.
Tetszett a történet és a karakterek is jobban megkedveltem, mint a Fagyos tüzekben.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az utolsó kötet, remélem legalább annyira jó lesz, mint ez volt.

15 hozzászólás
>!
Elhaym
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Ez a könyv példa rá, hogy egy sorozatot nem szabad megítélni egy rész alapján. 2. kötet sokkal jobb és nem volt benne semmilyen zavaró dolog, vagyis csak egy. Kicsit sok volt a szex. :) Lindsey rengeteget fejlődött a 7 év alatt, ez a kötet egy Malory család rajongónak sem fog csalódást okozni.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/07/10/johanna-lindsey-…

>!
apwbdum
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Imádom Johanna Lindsey történeteit!
Valószínűleg nem árulok el nagy titkot ha leírom, hogy az első részben megismert Brenna és Garrick lányának történetét ismerhetjük meg. Jó látni, hogy Kristen örökölte szülei minden klassz tulajdonságát és mesterien keveredtek a makacs gének. Le a kalappal Lindsey előtt sikerült megint nagyot alkotni.

>!
Kler
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Jó kis történet, átlagos főszereplőkkel. Ennél azért van sokkal-sokkal jobb könyve is az írónőnek. Tetszik a viking vonal, jó erről a történelmi korról olvasni. Annyira nem lopta be magát a szívembe Kristen és Royce, az első kötet valahogy jobban tetszett. Makacs Kritsten, mint az öszvér, de nem értem miért tűrte el például a láncot ennyi ideig. Kicsit lehetett volna fordulatosabb a szerelmi szál. Azért összességében izgalmas és olvastatja magát.

>!
Delora
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Kristen az előző részből ismert szereplők lánya. Nagyon jól összegyúrta a kedvenc tulajdonságaimat az írónő. Ebbe a részbe nem éreztem azt az elsöprő szerelmet mint az első részben de nem is erőszakolta magát rá annyira a férfi. Azt hiszem ezáltal egálba van a két könyv. Nem tudnám megmondani melyik a nagyobb kedvenc.
Mindkét könyvet már olvastam, de Selig történetéig soha nem jutottam el. Most eljött az ideje. Remélem felnő az első két részhez.


Népszerű idézetek

>!
ggizi P

– Tehát szereted a lányomat?
– Az istenért, anya! – fordult hozzá Kristen. – Még sosem mondta, hogy szeret, és nem az anyám előtt akarom tőle hallani! Nem lehetnél kicsit…
– Nyugalom, gyermekem. Most nincs időnk érzelegni. Nem én tehetek róla, hogy eddig nem mondta, de nekem hallanom kell.
– Szeretem.
– Így semmit sem jelent, fenyegetés alatt – morgolódott Kristen.
Royce a kezébe vette a lány arcát és szembefordította magával. – Tényleg azt gondolod, hogy engem kényszeríteni lehetne erre, te boszorka? Szeretlek.

Kapcsolódó szócikkek: Kristen Haardrad
>!
DarknessAngel

Attól fogok szűz maradni, hogy azt hiszi, céda vagyok, gondolta a lány.

>!
Sippancs P

– Megütöttél – mondta. Nem kérdés volt, állítás.
– Igen, meg.
– Gondolom, meg kellene köszönnöm.
– Meg bizony.
– Te szemét.

53. oldal

>!
Sippancs P

A vikingek nem bízták jövőjüket a véletlenre, ők maguk szerették alakítani a sorsukat. Hitük szerint az istenek megjutalmazzák azokat, akik hősiesen mennek előre hódítani és nyerni. A vikingek nem értékelik a szelídséget vagy a szenvedő türelmet, ők megharcolnak azért, amit akarnak. A kudarc nem érdemel tiszteletet.

126. oldal

>!
Sippancs P

Egy csillogó kis kézitükör repült át a szobán Royce felé, amikor az belépett az ajtón. Egy ezüsttál is repült utána. Kristen a ládájában kutatott újabb muníció után.
– Most biztos nem vagy dühös, mert akkor fegyverrel támadnál.
– Ne akard, hogy az legyek!

360. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kristen Haardrad
>!
Kiwi 

– Fogd be a szád, Kristen, mert a hangod elárul, és akkor hiába fáradoztam. Mit gondolsz, Ivarr? Elmegy fiúnak?
– Azzal a dagadt állkapoccsal és azzal a nagy fejjel rásem néz senki – felelte Ivarr vigyorogva.


A sorozat következő kötete

Viking-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

A. O. Esther: Frigg rokkája I.
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Heather Graham: Eljő a reggel
Mark Lawrence: Bolondok hercege
Bernard Cornwell: Az utolsó királyság
Robert Low: A Sárkányhajó
Tim Severin: A viking – Vérszerződés
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Michael Crichton: Ködsárkányok
Giles Kristian: A bosszú istene