Lángoló ​szívek (Viking-trilógia 2.) 158 csillagozás

Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Johanna Lindsey mesterien szövi a romantikus történeteket, a vonzó hősök, a lebilincselő kalandok és a lüktető szenvedélyek szíven találják az olvasót.
Kristen Haardrad bátran állta Royce dühödt pillantását. A foglya volt ugyan Wyndhurst urának, de elhatározta, a rabszolgája nem lesz soha. A lány mit sem tudott a férfi szívében dúló gyűlölet okáról, sem az iránta érzett emésztő vágyról. A nagy hatalommal bíró szász nemesúr méltó vetélytársra talált a viking szépségben – mindketten büszkék és erősek voltak, ám egy nap leomlott a kétely és bizalmatlanság fala, és a mindent elsöprő szenvedély egymás karjaiba űzte őket.

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
GABO, Budapest, 2012
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895112 · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kristen Haardrad


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Dawnofmyth>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Ez a rész sokkal jobban tetszett :) talán azért, mert a főszereplő nem volt olyan eltúlzott karakter. Esendőbb volt, azt hiszem, de mégis erős. Ez is tele volt vicces jelenetekkel :) a kedvencem spoiler :D ott nagyon nevettem. Itt is jó volt a férfi főszereplő, sok nevetést köszönhettem a jeleneteinek.

Nikyy18>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Jó volt újra olvasni egy régi kedvencet. Még mindig nagyon jó ha az ember egy kis kikapcsolódásra vágyik.

meteoritastar>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

2. olvasásra is tetszett.
Hiába, még mindig imádom az olyan történeteket, ahol a pasi, még ha kicsit is, de makacsabb és emiatt késöbb tudja elfogadni a nyílvánvalót. Sokat mosolyogtam, míg Kristen elérte a célját.
1. olvasáskor négy csillagot adtam rá. Nem tudom miért. Sajnos nem írtam róla értékelést. De valoszínű az lehetett vele a bajom, hogy az első rész erősebb és megrázóbb történet volt valamint, hogy kevés volt itt az izgis rész.
De így is több csillagot érdemel és biztos megint elfogom olvasni.

DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Már kezdek eléggé belerázódni ebba a régi világba. Kicsivel jobban tetszett, mint az előző rész, de azért még mindig nem győzött meg teljesen. Mintha valami hiányozna…
Azt hittem ez a rész Garrick és Brenna történetének folytatása lesz, de nem. A lányuk Kristen van a főszerepben, aki nagyon talpraesett. Sokkal jobban kezelte a kialakult helyzetét, mint annak idején az anyja. Nem volt hisztis, sőt, annyira makacs sem. :D Oké, ez nem teljesen igaz :D …de látni, hogy Brenna mindenre igazán jól megtanította.
Royce is nagyon szimpatikus volt. Fafejű, de szimpatikus. Mégis Kristen testvére Selig volt az, aki a leginkább megfogott. Alig várom, hogy a folytatásban csak róla olvashassak.

Silverlight>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Ez a kötet is volt annyira izgalmas, mint az előző. Örülök, hogy olvashattam Brenna és Garrick gyermekeiről. Bár elég későn esett le, bár gyanús volt végig a dolog. Ismét megdöbbentett a barbár életmód és az emberi gyűlölet és rosszindulatú viselkedés. Most másik oldalról szemlélhettem a dolgokat, hiszen a szász rabságban szenvedett egy viking lány. Meg is állapítottam magamban, hogy azok sem különbek mint a vikingek. El tudom képzelni, hogy milyen lehetett a történelemnek ezen korszaka.

>!
GABO, Budapest, 2012
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895112 · Fordította: Dobos Lídia
Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Vééégre! Ez a rész már ezerszer jobb volt, mint a sorozat első kötete. Már az elejétől kezdve érdekesen indult a történet (főleg, mivel időközben jó pár év eltelt), és végig megmaradt a lelkesedésem, ahogy haladtam tovább. A szereplőket is könnyebben megszerettem, mint az előző részben. Itt már a szerelmi jelenetek is szebben, terjedelmesebben és részletesebben lettek kidolgozva, és többször is megjelentek a cselekmény során. Ráadásul vicces epizódokból sem volt hiány. Azt gondolná az ember, hogy két makacs, kemény fejű főhős nehezen találhat egymásra, de hasonlóan az első részhez, ez most sem volt probléma. Szerencsére már jóval kevesebb volt a durvaság, azonban a rabszolga tartó rendszert továbbra sem tudtam megszokni és azt a magatartást sem, amit velük szemben tanúsítottak. Ennek ellenére, ebben a könyvben végre azt kaptam, amit Johanna Lindsey köteteiben annyira szeretek. Kíváncsian várom a sorozat harmadik és egyben befejező részét, remélem méltó lezárása lesz a trilógiának.

Ancsúr>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

A „Lángoló szívek" méltó folytatása a „Fagyos tüzeknek”. A tűz és a jég egyszerre van jelen ebben a sorozatban. Egyre jobban tetszik ez a sorozat. :)
Ha valaki szerette az első részt, annak van egy jó hírem: ez a történet is ugyanolyan hangvételben íródott, mint az előző könyv. Annyi különbséggel, hogy Kristen és Royce talán még nagyszerűbb páros, mint Garrick és Brenna.

8 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Nagyon élveztem a könyvet. Tetszett Kristen stílusa, ahogy Royce felé fordult. Sokat mosolyogtam rajtuk. A vége nagyon jól sikerült. Imádtam azt a részt, mikor Brenna spoiler Nevettem mikor Brenna és Kristen is megrezzent spoiler. Örültem a végének.

_Enii_>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Ebben a részben sem kellett csalódnom.Megvoltak benne ugyanazok a dolgok,mint az elsőben mégis tudott pluszot adni.A vége kifejezetten tetszett,hogy Brenna milyen "édesen"lepte meg őket éjszaka. :D Na,és persze a párbaj,ahol a győztes mindent visz a vesztes pedig csendben elkullog, S,hogy ki lett itt ki? Egyáltalán lehet-e egy játszmának két győztese? A végén minden kiderül. ;)

Sippancs P>!
Johanna Lindsey: Lángoló szívek

Mi kell egy 5 csillagos történelmi romantikus könyvhöz?
Egy büszke viking nő, egy makacs szász férfi, feldühödött családtagok, néhány forró pillanat, némi gyűlölet és ellenállás, sok-sok szócsata, humor és romantika.
Lindsey teljesen levett ezzel a történettel a lábamról, új kedvencet avattam.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

Attól fogok szűz maradni, hogy azt hiszi, céda vagyok, gondolta a lány.

ggizi P>!

– Tehát szereted a lányomat?
– Az istenért, anya! – fordult hozzá Kristen. – Még sosem mondta, hogy szeret, és nem az anyám előtt akarom tőle hallani! Nem lehetnél kicsit…
– Nyugalom, gyermekem. Most nincs időnk érzelegni. Nem én tehetek róla, hogy eddig nem mondta, de nekem hallanom kell.
– Szeretem.
– Így semmit sem jelent, fenyegetés alatt – morgolódott Kristen.
Royce a kezébe vette a lány arcát és szembefordította magával. – Tényleg azt gondolod, hogy engem kényszeríteni lehetne erre, te boszorka? Szeretlek.

Kapcsolódó szócikkek: Kristen Haardrad
Sippancs P>!

– Megütöttél – mondta. Nem kérdés volt, állítás.
– Igen, meg.
– Gondolom, meg kellene köszönnöm.
– Meg bizony.
– Te szemét.

53. oldal

Sippancs P>!

A vikingek nem bízták jövőjüket a véletlenre, ők maguk szerették alakítani a sorsukat. Hitük szerint az istenek megjutalmazzák azokat, akik hősiesen mennek előre hódítani és nyerni. A vikingek nem értékelik a szelídséget vagy a szenvedő türelmet, ők megharcolnak azért, amit akarnak. A kudarc nem érdemel tiszteletet.

126. oldal

Sippancs P>!

Egy csillogó kis kézitükör repült át a szobán Royce felé, amikor az belépett az ajtón. Egy ezüsttál is repült utána. Kristen a ládájában kutatott újabb muníció után.
– Most biztos nem vagy dühös, mert akkor fegyverrel támadnál.
– Ne akard, hogy az legyek!

360. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kristen Haardrad
Ancsúr>!

A nehézségeket is könnyebb elviselni, ha van kivel megosztani […].

Kiwi>!

– Fogd be a szád, Kristen, mert a hangod elárul, és akkor hiába fáradoztam. Mit gondolsz, Ivarr? Elmegy fiúnak?
– Azzal a dagadt állkapoccsal és azzal a nagy fejjel rásem néz senki – felelte Ivarr vigyorogva.


A sorozat következő kötete

Viking-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Helen Mittermeyer: A fátyolhercegnő
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Kathleen E. Woodiwiss: Örökké
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből
Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz