Kalandos ​szerelem (A Malory család 9.) 86 csillagozás

Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

A MALORY CSALÁD TÖRTÉNETE FOLYTATÓDIK!
Katey Tyler egy unalmas connecticuti faluban nőtt fel. Apját fiatalon elvesztette, és anyja halála után úgy dönt, semmi sem köti már a szülőfalujához. Egy váratlan örökség lehetővé teszi, hogy megvalósítsa régi álmát, és világ körüli útra induljon. Először Angliába hajózik, hogy felkeresse az édesanyja rokonait, akikkel még soha nem találkozott.
Útban Anglia felé Katey megismerkedik a hajó tulajdonosával, a jóképű Boyd Andersonnal. A fiatalember éppen azt fontolgatja, hogy Londonban telepszik le.
Katey unalmas gyermekkora után élményekre és izgalmakra vágyik. Nem kell sokáig várnia a kalandokra, mert hamarosan belekeveredik egy gyermekrablásba, bűnözőnek nézik, letartóztatják, kalózok elől kell menekülnie, találkozik az anyja rokonaival és a Malory családdal. Megdöbbentő titkokat tud meg a származásáról, és megismeri a szerelem minden örömét és fájdalmát.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
GABO, Budapest, 2010
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893897 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Georgina Anderson · Boyd Anderson · Judith Malory · Katey Tyler · Roslynn Chadwick · Tyrus kapitány


Kedvencelte 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Silverlight>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Tetszett annyira, mint az előző kötet, mégis úgy éreztem, hogy hiányzik valami. Az Anderson fivérekről szóló könyveket, pont annyira szeretem, mint a Malory családról szólókat. Boyd már az előző részben felkeltette a figyelmem, s alig vártam már, hogy olvashassak róla. Kalandos könyv, de feleannyira sem, mint az előző, persze nem lehet minden történet egyforma. Az egész történet tulajdonképpen az Első látásra szerelem és a Tévedések vígjátéka egyvelege. Igazi romantikus történet tele tévedéssel, meglepő fordulatokkal és bonyodalommal. Sőt volt olyan fordulat, ami engem is megtudott lepni, hiszen semmiféle célozgatás nem volt előtte.Nagy hangsúlyt kap benne ismét a családi összetartás és a szeretet. James és Anthony Malory ismét hozza a formáját, s így megint egy humoros történet kerekedett ki az egészből.

>!
GABO, Budapest, 2010
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893897 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

A Malory család 9

Ez a rész kicsit laposabb volt, mint a többi, talán azért, mert most nem Maloryk voltak a főszereplők, habár Katey mégis csak Malory unokahúg volt. Azért tetszett.
Boyd-ot szerettem, kellemes dögös férfi volt, viszont Katey-t nem tudtam megkedvelni.
Hazudozós volt, és fura elképzelései voltak az életről, amikhez körömszakadtáig ragaszkodott és nehezen adta meg magát a szerelemnek.
Persze voltak izgalmas kalandok a történetben, de azok is kicsit erőltetettnek tűntek.
Továbbra is James és Anthony volt a két kedvencem, ők továbbra is hozták a történetet, viccesek és szerethetőek voltak. Nélkülük biztos még laposabb lett volna.

DarknessAngel >!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Tudtam, hogy Boyd jobban fog tetszeni, mint Drew :) Azért, még mindig nem egy Malory, de egy Andersonhoz képest nem rossz.
A történet nagyon jól kezdődött ezért már nagyba beleéltem magam, hogy mi hogy lesz. Katyt is szimpatikusnak találtam, és nagyon tetszett, hogy egy világkörüli útra készül, mégis egy kicsit csalódnom kellett. Az úttól sokkal többet vártam, és magától a cselekménytől is, ami később nagyon ellaposodott.
Ne értsetek félre, mert tetszett, csak a végén már mindent olyan erőltetettnek éreztem… főleg a Katy családjáról kiderülő dolgot. De még az is tetszett a maga módján, úgyhogy tényleg nem tudom, mi bajom :D
Mint már említettem, Boydot sikerült sokkal jobban megkedvelnem, mint Drewt. Nagyon kitartó volt azt meg kell hagyni. Itt-ott egy picit már erőszakosnak éreztem, és édes istenem, akkora egy hülye volt, hogy az nem igaz!
Sajnos, ebben a részben valahogy nem éreztem azt a nagy romantikát, és a mindent elsöprő szerelmet, amit a többi kötetben. Viszont a James – Tony részek megint nagyon jók voltak.
Kedvencem pedig a „lakatlan szigetes”, és a Maiden George-on történő beszélgetés.

Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Nagyon élveztem a történetet. Tetszett, ahogy Boyd kínlódott. Bár néha idegesítő volt Katey, megértem őt. Imádtam újra a Malory családról olvasni. James és Tony nagy kedvencek. Szeretem a szócsatáikat, főleg mikor az amerikai rokonokat „bántják”. Tetszett a meglepetés a történetben.

Kicsicsillag123 P>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Azt reméltem újabb kedvencet avathatok majd, mert nagyon vártam és kíváncsi voltam Boyd történetére. Bevallom azért érdekelt annyira, mert végre feltűnt egy olyan férfi aki nem kifejezetten házasságellenes, sőt meg is akar házasodni csak épp még nem találta meg a megfelelő nőt. Hát ez a momentum megvolt és továbbra is tetszett, hogy a sorozatban először nem kellett az oltárig rugdosni vagy épp oldalakon keresztül olvasni, hogy miért is nem akar megnősülni aktuális főszereplőnk. Piros pont ezért igazi felüdülés volt, legalábbis miután túljutott a már megszokott gyűlölködős részeken és igazán belevetette magát a hódításba. Viszont most pont ellenkezőleg, a női szereplőnk nem nyerte el a tetszésem. Amit sikerült kiküszöbölni Boyd-nál az Katey-nál jelent meg, halmozottan is. Ugyanis Katey nem akart férjhez menni egy teljesen értelmetlen okból kifolyólag, amit egyáltalán nem értettem és ő idegesítően sokáig kitartott mellette. A csavar pedig annyira egyértelmű volt, elismerem először magamtól nem gondoltam rá de miután kiderült azaz érzésem volt, hogy 'persze, persze, hogy ennek kellett történnie, ez kihagyhatatlan volt', és egyáltalán nem éreztem azt a 'mindjárt leesek a székemről' féle meglepetést. Összességében jó volt, tényleg tetszett, de továbbra is tartom, hogy James és Georgina története a legjobb a sorozatban.

ieszti>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Na igen ezek a Malory fivérek… mindig kiderül valami a múltjukból – na de persze a poént nem lövöm le.

Boyd számomra eddig nem volt kedvenc, sőt… most viszont kellemesen csalódtam benne. Katy számomra egy kicsit túlságosan is álmodozó benyomását keltette, de hát elvégre amérikai… bármit megtehet… pénze van elképzelése van… csak hát a dolgokba nem gondol bele túlságosan… De sebaj azért őt is megkedveltem a könyv közepe felé…

Összességében: még mindig csak ajánlani tudom ezt a sorozatot.

Zsofcsi>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Eddig mindegyik Malory mű belopta magát szívembe, de ez egy kicsit csalódást okozott.

Cs_N_Kinga>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

Ebből a történetből is hiányolom azt a humort, amit az elején laptam. Van benne, de nem olyan mennyiségben. Viszont annyira magukkal ragadnak a történetek… nehéz letenni. Már megint egy újabb gyerek bukkan elő. Hát kezdenek fogyóban lenni, kíváncsi vagyok, kikről fognal szólni a további történetek, mert a gyerekeik már nem mehetnek se egy andersonhoz, se egy maloryhoz természetesen, pedig vicces volt james és anthony kis szócsatái velük. Na lássuk is a következőt!

ginewer>!
Johanna Lindsey: Kalandos szerelem

A legunalmasabb könyv, amit olvastam. Szánalmas „fordulatok”, erőltetett az egész torténet.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Olyan tapintatos voltál, mint egy hentesbárd.

411. oldal

SzAngelika>!

– (…) De ígérd meg, hogy Boyd mellé állsz majd, amikor meg kell győzni az öcsédet! – kérlelte Georgina a férjét.
James szemöldöke a homloka közepéig szaladt.
– Annyi nem elég, hogy életben hagyom?

444. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Boyd Anderson · Georgina Anderson · James Malory
Szelén P>!

(…) – Azt hiszem, haza kéne jönnie, uram – jelentette szolga, amikor a lovával a kocsi mellé ért. – Lady Roslynn nagyon haragszik… magára.
– Mit tettem már megint? – érdeklődött Anthony.
– Nem említette. De erős skót akcentussal beszél.
– Ha jól tudom, ez azt jelenti, hogy Roslynn iszonyúan mérges – jegyezte meg James, és hirtelen visszatért a jókedve.
– Nem mindig – morogta Anthony. – Csak többnyire.
Most Jamesen volt a sor, hogy jót nevessen.
– Azt hiszem, mégis nálatok ebédelek, drága öcsém. Hirtelen megéheztem.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory · Roslynn Chadwick
Sippancs P>!

– Akkor térjünk rá a részletekre – javasolta James. – Ha már biztos vagy abban, hogy Katey a gyilkos indulatokon kívül egyéb érzelmeket is táplál irántad, akkor lassan kezd el lerombolni a védőgátakat. Szerintem veled szemben többet is felépített már, ezért ne akarj ajtóstul rohanni a házba. Ne feledd, hogy óvatosan és ravaszul kell előre haladnod.
– És nagyon fontos a szemkontaktus – vetette közbe Anthony. – Bámulatos, hogy mennyi mindent el lehet érni a tekintetünkkel. Ne feledd, hogy a szemünkkel fejezzük ki a legtöbb érzelmet. Néha egy érzéki pillantással sokkal többet el lehet érni, mint a szavakkal, amelyek könnyen elronthatnak mindent.
– De vigyázz, hogy hova nézel! – emelte fel az ujját James. – Egyik nő sem szereti, ha a mellét bámulják. Valami rejtélyes okból kifolyólag sértőnek találják.
– Én sem értem, hogy miért háborodnak fel ezen, de a bátyámnak igaza van – helyeselt Anthony.
Boyd úgy érezte, jegyzetelnie kéne, de ekkor James a vállára tette a kezét.
– Most pedig lássunk egy gyakorlati példát, kölyök.
– Mit akarunk gyakorolni? – lepődött meg Boyd.
– Azt, hogy a pillantásoddal mit tudsz elérni egy nőnél. De ne feledd az alapszabályt: légy tapintatos!
Boyd kicsit kényelmetlenül érezte magát, hogy ilyen próbán kell átesnie, de megpróbált engedelmeskedni – mire a két Malory fivér jobbra-balra dőlt a nevetéstől.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Boyd Anderson · James Malory · Katey Tyler
Szelén P>!

– Szerinted ez a sok utas nem elég jó rakomány? – érdeklődött Boyd.
Tyrus felhorkantott.
– Amikor nekem kell egész úton szórakoztatnom őket? Ráadásul hallgathatom a panaszkodásaikat! A rum meg a gyapot nem siránkozik mindenért.
– Az is ugyanolyan hasznot hajt, ha az összes kabin tele van. Nem ez az első alkalom, hogy utasokat szállítunk. Most csak azért ódzkodsz tőlük, mert nem tudod kiverni a fejedből azt a tagbaszakadt nagymamát, aki megpróbált elcsábítani.
Tyrus felnyögött.
– Ne is emlegesd! Még nem is említettem, hogy az egyik éjszaka beosont a kabinomba, és bebújt az ágyamba. Halálra rémültem, amikor arra ébredtem, hogy hozzám dörgölőzik!
Boyd felnevetett.
– Remélem, nem használtad ki a helyzetet!

Kapcsolódó szócikkek: Boyd Anderson · Tyrus kapitány
Szelén P>!

– Adhatnátok néhány tanácsot, hogyan nyerjem el a nő jóindulatát.
Anthony a háta mögé pillantott, majd Jamesre nézett, végül csodálkozva felkiáltott:
– Minket kérdezel?

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Boyd Anderson · James Malory
Sippancs P>!

– Mindjárt pofon vágom! Utoljára figyelmeztetem! – kiáltott fel elfúló hangon.
– Ne tegye, kedvesem. Nem venném a lelkemre, ha megfájdulna a keze.

103. oldal

5 hozzászólás
Sippancs P>!

– Úgy nézek ki, mint egy előkelő hölgy, aki siránkozik az őt ért veszteség miatt?
– Szerintem inkább olyan vagy, mint a legidegesítőbb nő az egész világon. Ez az igazság.
– Köszönöm szépen a bókot. Igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt.

324. oldal

Sippancs P>!

A szerelmet nem lehet megtervezni, Katey. Egyszer csak felbukkan az életünkben, és minden tervet felborít.

382. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katey Tyler
Ercsusz>!

– Miért nem mondtad el? – förmedt a férjére. – Azt hitted, hogy nem érteném meg? Hiszen nem először fordul elő a családodban!
Az utolsó megjegyzés hallatán Anthony Jamesre pillantott. A bátyja az ajtófélfának támaszkodva figyelte a jelenetet. Most felvonta a szemöldökét, nem törődve a fájdalommal.
– Olvasd már el azt a levelet! – szólt rá az öccsére. – Meghalok a kíváncsiságtól, hogy a nejed mivel vádol engem.
– Téged? Amikor velem kiabál? Én inkább tőle hallanám, hogy mi hozta ki ennyire a sodrából.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory · Roslynn Chadwick

A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Robin LaFevers: Sötét diadal
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Heather Graham: A hódító viking
Iris Johansen: A Szél Táncosa
Loretta Chase: Egy lehetetlen úr
Julie Garwood: Az őrangyal
Kinley MacGregor: Vágyak vonzása
Loretta Chase: Úri csirkefogó