Foglyom ​vagy, szerelmem 178 csillagozás

Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rowena ​édesapját meggyilkolják, anyját belekényszerítik egy házasságba, őt pedig gyámság alá helyezik. Mindezt azért, hogy megszerezzék a családjuk vagyonát. Az országban dúl a törvénytelenség, és a gyengekezű király nem siet a bajba jutottak megmentésére. Ilyen reménytelen helyzetben egy nő ki van szolgáltatva a mohó, kegyetlen és bosszúszomjas hadurak kényének-kedvének. Gilbert, Rowena kapzsi mostohabátyja egy vénemberhez adja feleségül a lányt, hogy a házassági szerződés értelmében rátehesse a kezét az öreg birtokaira, és folytathassa az esküdt ellenségével vívott háborút. Rowena hiába tiltakozik, Gilbert azzal zsarolja, ha nem engedelmeskedik, megöli az anyját. A lány kénytelen hozzámenni az aggastyánhoz, aki azonban a nászéjszakán meghal, márpedig örökös nélkül nem lehet megszerezni a vagyont. A férfi kétségbeesésében szörnyű tervet eszel ki. Eltitkolja a férj halálát, elrabol egy névtelen szolgát és az ágyhoz láncolja… Warrick egészen fiatal korában, egy aljas áruló miatt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
GABO, Budapest, 2012
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895754 · Fordította: Gonda Éva

Enciklopédia 1


Kedvencelte 28

Most olvassa 4

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ViveEe P
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Teljes mértékben felháborító ez a könyv a női nemmel szemben tanúsított bánásmód miatt, de mégis nagyon, de nagyon tetszett.
Az elején ódzkodtam a könyvről, pedig pont az történt, ami a fülszövegben le van írva, és ami felkeltette az érdeklődésemet, de mégis baromira bizarr volt.
De ahogy Rowena elkerült Warrickhoz és elkezdték a sajátos szado-mazo játékukat egyre jobban imádtam a könyvet.
Elképesztő milyen buták és gőgősek tudtak lenni, de ez működtette az izgalmat, a konfliktust. Valahol minden lány vágyik egy erős vadember lovagra. Rowena kapott is egy csinos darabot. :)
Gilbert pedig az egyik legszánalmasabb idióta akiről eddig olvastam.
Ajánlom, mert a főszereplők hülyeségei ellenére nagyon szórakoztató könyv. :)

>!
Nikyy18
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Nagyon tetszett. Sikerült végig fenn tartania az érdeklődésem. Meg volt benne minden ami kell egy jó könyvhöz. Csak ajánlani tudom.

>!
szymba23
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Végre, az egy-két negatív értékelésű könyv után most ez kellett.
Már a borító és a fülszöveg is elnyerte a tetszésemet, így nagyon nagy elvárásokkal kezdtem bele.
Élveztem ezt a könyvet, két olyan főszereplő románcát ismerhettem meg, akiknek nagyon sok megpróbáltatáson kellett végig menni, de végül megtalálták az igazi boldogságot.
Egy percig sem ítéltem el a kemény Lordot, de együtt éreztem Rowena-val…
Magával ragadó volt, a sok bántással, csábítással, parancsolgatással, lenézéssel és végül a szerelemmel. :)

>!
katalinko
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Könnyed kikapcsolódás – jó kis romantikus történet volt. Az eleje elég érdekesen indult…de összességében, izgalmas, fordulatos volt, teli cselszövéssel : ) Nem hittem, hogy Warrick képes lesz valaha is túllépni ezen a dolgon. A vége kicsit gyorsan le lett zárva, de nagyon tetszett.

>!
krisztina0419
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Kellemes csalódás volt ez a könyv. Nem voltak nagy elvárásaim , és mégis vidáman olvastam az utolsó sorokat.
Nagyon jó a történet és a szereplők kidolgozása, valamint nem hemzseg a kliséktől ( de azért akad benne)
Az én figyelmemet végig fent tudta tartani, és a fél csillag levonás az állandó némberezés miatt van. Engem nagyon bosszantott!!!

>!
Hayako 
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Eddig még csak egy könyvet olvastam Johanna Lindsey-től, ami ugyan rendes iparosmunka, de valahogy nem lett a szívem csücske. Ám ez teljesen más tészta! Már maga az alapszituáció is egyedi, hogy épp főhősünket (férfi) kell megmenteni, mert elrabolják. Ha nem tudnám miért kényszerült erre Lady Rowena, még nevetnék is, de sajnos gonosz unokaöccsének képtelen nemet mondani és ez a gyengesége végigkíséri az egész könyvön. Rowena ugyanis úgy érzi, minden az ő hibája és mikor lovagunk kezei közé kerül, nem is tiltakozik. Igen, elég elcsépeltnek és agyonhasználtnak tűnhet, de mégis működik… ahogy a kémia is a szereplők között. Először féltem, hogy Rowena Stockholm-szindromás lesz és ez fogja végigkísérni a könyvet, de a nő nem hagyja magát, bár a helyzete nem épp rózsás. Mondhatni két férfi tartja rabságban őt: csak az egyiket szereti, a másikat viszont nem. A vége is megdöbbentett, spoiler A lezárás gyors volt, de mivel lovagunk olyan csúnyán viselkedett vele, tetszett, hogy a lány nem adta meg magát olyan gyorsan. A borító nagyon tetszik és a tartalom is hozza amit kell, ajánlom!

>!
Csavattka
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Néhol kegyetlen és megdöbbentő. Olykor pikáns és erotikus. Elgondolkodtam párszor olvasás közben, hogy lehet ilyen beteg alapsztorit kitalálni? Bár valószínűleg akadtak hasonló szituációk e korban… hiába szeretném az ellenkezőjét állítani. Maradjunk annyiban, hogy jó korba születtünk. Többségében a döntést a saját életünket illetően már mi hozhatjuk meg… Többségében!
Mindent egybevetve izgalmas, kalandos és szófordulatokban bővelkedő könyv volt! Lekötötte a figyelmemet és vártam a végkifejletet! Olvasását ajánlom a műfaj kedvelőinek! ❤❤❤

>!
Szyszyyy IP
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Hamar a végére értem, ugyanis nagyon érdekelt.
De eléggé vegyesek az érzéseim.
Egyrészt tetszett és megvan benne, a maga kifordult módján a romantika is.
De egyben bosszantott is. Hisz valljuk be, elég kegyetlen tud lenni.
A férfi főszereplőt például nem igazán kedveltem meg. Nekem néha sok volt az, amit megtorlás gyanánt csináltatott. Tudom, hogy neki is megvolt erre az oka, de akkor is…
A hősnő viszont szimpi volt. Nagyon sokat kibírt és nem kesergett a sanyarú sorsán, hanem kitartott.
Összességében; Egyszer jó volt és nem bánom, hogy elolvastam.

>!
floretit97
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Már olvastam korábban ezt a könyvet. Már akkor lenyűgözött és ez most sem volt másképpen. Imádom Johanna Lindsey könyveit, de az a könyv valahogy még jobban megfogott. Most is letehetetlen volt a számomra. Csak ajánlani tudom.

>!
Elhaym
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

Könyv végét jobban is ki lehetett volna dolgozni, túl gyorsan lett minden cselekményszál lezárva, de Lindsey szerencsére most sem okozott csalódást. Akiknek tetszett a Viking trilógia, azok ezt a könyvet is nagyon fogják szeretni. Sok szex, évődés, cselszövés, humor jellemzi ezt a sztorit is.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2013/02/11/johanna-lindsey-…


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Remélem, Richard értékeli, hogy ennyi mindent megteszek érte.
– Örülni fog, ha otthon minden rendben megy. Nem kell tudnia a konyhán támadt tűzről, a mosóudvarra beszabadult tehénről, vagy a kereskedőről, aki többet akart felszámolni a sóért, és neked kellett rendreutasítanod. Richard majd meglátja a frissen sült halat meg a főtt tojást az asztalán, rád mosolyog és elmeséli az ő napját, ami semmi sem volt a tiédhez képest. Aztán dicsekedni fog a barátainak, hogy neki van a legcsodálatosabb felesége az egész országban. Aki sosem panaszkodik, sosem nyaggatja olyasmivel, amiről ő semmit sem tud, és ritkán nyúl a pénztárcájába.
Emma kuncogott.
– A feleségnek tényleg ilyen szentnek kell lennie?
– Természetesen nem – felelte Rowena, miközben elvezette Emmát a fortyogó zsiradék bűzétől. – Ha még mindig annak a vén kéjenc Lyonsnak a felesége lennék, akkor a legdrágább borsot venném meg, és az egészet a tányérján lévő hal belsejébe tömném.

370-371. oldal

>!
Cheril

– Ha még egyszer elájulsz, megverlek – morogta Warrick.
Így akarja megnyugtatni?

>!
Halasz_Marta

A kis boszorkány tényleg elbűvölt, és arra gondoltam hogy ha már úgyis átvette az uralmat a váramban, akkor tényleg az úrnőjévé teszem.

369. oldal

>!
Halasz_Marta

– Miért akarnék hozzád menni, Warrick? Mondj egyetlen indokot!
– A gyerekünk nem lesz fattyú!

405. oldal

>!
Halasz_Marta

– A pokolba Rowena! Majdnem halálra ijesztettél! – menydörögte mérgesen.
Csak majdnem? Mikor lesz végre szerencséje?

413. oldal

>!
Cheril

– Nem. Valósággal kivirult, amióta nem vagy ott, és nem ijesztgeted állandóan. Kecsességet és szépséget hoz a lovagterembe. Emma imádja. A szolgáid engedelmeskednek neki. Melisant jobban szeret vele lenni, mint a saját nevelőnőjével. És még az ifjú hölgy modora is sokat javult, mióta Beatrixot elküldted, hogy a jövendőbeli apósával lakjon. Szerintem ezt is a kis Rowenának köszönheted.
– Talán ide kéne hoznom – jegyezte meg Warrick gunyorosan. – Lehet, hogy egyedül bevenné nekem Ambray várát.

>!
Hayako

A férfi legalább százévesnek tűnt, és úgy nézett ki, mint egy hulla. Falfehér bőrébe az évek megszámlálhatatlan ráncot véstek, a maradék haja hófehér volt, csak egy halványszőke csík árulta el az eredeti hajszínét.

Kapcsolódó szócikkek: megszámlálhatatlan
>!
Cheril

– Miért panaszkodsz? – kérdezte Warrick. – Hiszen meghallgattam minden szavadat.
– Inkább mulattál a szavaimon – háborgott a lány.
– Nem mindegyiken.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: A katedrális
Joseph Bédier: Trisztán és Izolda regéje
Bertrice Small: A fúria
Berde Mária: Romuald és Andriána
Thomas: Trisztán és Izolda
Catherine Archer: A Sárkány vére
Judith McNaught: Álomkirályság
Sabine Ebert: A bába nyomában
Kinley MacGregor: Vágyak vonzása
Heather Graham: Rózsák között