Fagyos ​tüzek (Viking-trilógia 1.) 216 csillagozás

Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Johanna Lindsey romantikus regényeiben hús-vér figurákból, izgalmas kalandokból és lüktető szenvedélyből szövi lebilincselő történeteit.

A jeges tengeren átkelő vikingek egy portyájuk alkalmával foglyul ejtik Lady Brennát, a bátor kelta szépség azonban megesküszik, hogy neki senki nem fog parancsolni – még a jóképű, de faragatlan Garrick Haardrad sem.

Garrick, a kegyetlen viking törzsfő fia, aki ahhoz szokott, hogy mindent megkap, amit csak kíván, vad ösztönösséggel teszi magáévá Brennát. A lány eleinte minden idegszálával küzd a rabszolgasors és nemegyszer mind a tíz körmével gazdája ellen, ám kiderül, a férfi korántsem olyan, mint elsőre látszik. És miközben Brenna bosszúra készül, Garrick csókjai elvarázsolják, és a fagyos norvég télben a vadóc kelta lány izzó szenvedélyre lobban.

Eredeti megjelenés éve: 1980

>!
GABO, Budapest, 2012
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895082 · Fordította: Dobos Lídia
>!
GABO, Budapest, 2011
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895082 · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Garrick Haardrad


Kedvencelte 23

Most olvassa 1

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dawnofmyth>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Szórakoztató volt, rengeteget nevettem közben. Brenna nekem túlzás volt kissé, és az elrablása utáni kalandja is. Garricket nagyon bírtam, függetlenül a kezdeti ridegségétől. Nagyon gyorsan haladtam vele, ami meglepett, mert egyáltalán nem a zsánerem.

Ibanez P>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Egy kihívásra, random választották ki nekem ezt a könyvet, hááát, nem mondom, hogy nem gondoltam azt, hogy feladom, de hát már ismertek, milyen mazochista vagyok, még az a francos erotikus címke se riasztott el. Legnagyobb meglepetésemre nem is szenvedtem vele annyira, bizonyára a két nap délutáni heverészés közbeni olvasása és a viking korszak magával ragadó (hideg, havas, északi fényes) bája ragadott inkább magával, nem pedig a két főhős önmarcangolása és ide-oda huzakodása. A „megölik a családom és rabszolgává tesznek majd amint belép az új tulajdonosom én azon kezdek filózni, hogy huh, de dögös izmai vannak, milyen jó pasi” jelenet, na jól van, hagyjuk már :-D A szexjelenetek igazán kimaradhattak volna, szerintem nem történt volt semmi baj, ha csak utalás van rá, hogy megtörtént és hogy hogyan (kedvvel avagy erőszakkal), ha egy kicsit több lett volna a nem kettejük huzavonája, de egy kis háborús izgalom, vagy bármi, szerintem egész ütős kis könyvet lehetett volna belőle varázsolni. Szerintem Az elfeledett királynő sokkal jobb volt, izgalmasabb is és a történet nagyon hasonlított és egy másikat is olvastam a közelmúltban, szerintem a három közül az a nyertes, ez. A végén viszont meg kell mondjam, meglepődtem, mert spoilerúgyhogy ez jó húzás volt. Összességében szerintem romantikát és erotikát kedvelőknek kellemes olvasmány.

2 hozzászólás
nypiro P>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Kihívásokhoz kerestem könyvet és erre esett a választásom. Az írónőtől még nem olvastam, történelmi romantikoskat már igen, de ezt a kort még nem. Sőt vikingeket sem.
Látszik, hogy nem „mai” a mű, a nyelvezete alapján, fogalmazásban, de rendkívűl szórakoztató volt. Idézeteket tettem is ki ☺
A középkorban teljesen más volt a férfi-nő kapcsolat, nem vacilláltak annyit, nem volt sok dráma, sőt ha volt felesége egy vikingnek még mellette lehetett ágyasa is, amit a feleség eltűrt spoiler.
Brennát kelta lány, elrabolták a vikingek, majd a Norvégiában való életet írja le a könyv. Van benne néhány bonyodalom, hiszti Brenna részéről, ármánykodás a családfő irányába, de szerencsére HE. Valamiért megtetszett a könyv. Érdekes.

Silverlight>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Tipikusan az a könyv, ami tetszett is, meg nem is. Maga a történet tetszett, mert amúgy is szeretem a" foglyod vagyok és beléd szeretek" típusú könyveket. Olvastam már hasonlókat, viszont a könyvben olvasott durvaságok néha felborzolták az idegeimet. Persze elhiszem én, hogy ez a korszak erről szólt, és tényleg hitelesen ábrázolhatta ezt a világot, amikor a szász-viking ellentét fennállt és másra sem törekedtek, hogy egymást pusztítsák. A nőkkel szembeni barbár viselkedés nem tetszett. nagyon jól bemutatta, hogyan bántak a vikingek az elrabolt szász nőkkel. Brutális….. Mégis az érzelmes és a két főszereplő kapcsolata nagyon átjött és megtetszett. Kicsit sok volt a vége felé a csavar, néha úgy éreztem túl sok is. Mindenesetre összességében nem bántam meg, hogy elolvastam.

>!
GABO, Budapest, 2012
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895082 · Fordította: Dobos Lídia
DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Jó volt, jó volt, de valahogy olyan… nyers volt. Mondjuk nem is igazán tudom, mit vártam egy vikingekről szóló könyvtől. Mindenesetre meglepett a jó, és a rossz értelemben is :D
Az elején még tetszett, de aztán kiderült, hogy ki Garrick igazából, és onnantól eléggé nehezteltem rá. Kicsit talán úgy voltam, mint Brenna. Nem igazán volt kedvemre, de azért éreztem azt a vonzást is az irányába. Igazából itt vagy a főhősre, vagy a hősnőre haragudtam… mikor hogy >.<
Mégis jár a történetre a 4 csillag, mivel tetszett. Érdekes volt. Eléggé el lett húzva a nagy egymásra találás, de a körülményeket nézve ez teljesen érthető. A végére persze megbékéltem mindenkivel, és tetszett a szép lezárás :)

Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Johanna Lindsey a történelmi romantika egyik meghatározó alkotója, mindig csodás történetekkel örvendezteti meg az olvasókat. Ez a kötet már jó ideje várt a polcomon, mégis nagy reményekkel vágtam bele. Miután kézbe vettem mégsem csúszott úgy, mint vártam. Nem az a jól megszokott Lindsey kötet volt. Nagyon vontatottan indult el a történet, néha már gondolkoztam rajta, hogy feladom. Viszont, ahogy haladtam az oldalakkal, egy fokkal szerethetőbbé vált a történet. Sajnos a szereplőket nem sikerült a szívembe zárnom. Az egész cselekmény tele volt durvasággal, erőszakkal, hála a viking kultúrának. Ahogy a nőkkel bántak, számomra felháborító volt. A két főhős is folyamatosan harcban állt egymással, és amikor véletlenül éppen jól megvoltak, akkor is történt valami negatívum, így az egész könyv hangulata borongós volt és fájdalmas. A végét pedig összecsapottnak éreztem. Persze minden a helyére került, de kicsit többet, szebbet vártam volna. Szerencsére Johanna Lindsey-től több jó könyvet olvastam eddig, mint rosszat, úgyhogy a trilógia további két kötetét is elolvasom, hátha több szerencsével járok.

Kuri_Szilvia P>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

A történet maga tetszett, de több olyan pont is volt amire meglepetten néztem csak. Apuci segítséget szeretne hívni, és ezzel sikerül neki egy mészárlást előidézni. Brenne kicsit vad lány, családját elveszti, őt elrabolják, rabszolgává teszik, és bár küzd, és akarat erejével kivívta a tiszteletem, mégis valahogy nem tetszett egy a viszonylag gyors behódolás Garricknak.
Garrick igazi viking, amit a testvéréről már nem tudok elmondani. Ebben a korban teljesen más volt a férfi-nő viszonya, és ezt az írónő nagyon is kihangsúlyozta a történetben. Hiteles volt a hangulat, a viking stílus, bár csak történelemből ismerjük, hogy ilyen volt.

Ancsúr>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Az első könyvem az írónőtől, és az első kellemes csalódásom tőle.
Nagyon tetszett ez a vikinges alaptörténet, ami nem feltétlenül aranyos, kedves embereknek akarja bemutatni ezt a népcsoportot, ami így csak még vonzóbbá teszi a könyvet.
A szereplők annyira nem lettek a kedvenceim, de akkor is jó volt így, az utolsó oldal után végig gondolni, hogy mi vezethet egy vadóc lány nővé érésévé. Garrick meg… Na, jó, ő maradjon csak meg a nők álmának. :D
Már nézem is, hogy kikről fog szólni a sorozat többi része.

3 hozzászólás
zöldelefánt P>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Tetszett, bár néha időzavarba keveredettem. most hány hét hogyis?!
Voltak érdekes részek, voltak durvák, volt szép tájleírás.. amit nagyon szeretek, voltak mulatságos odaszólogatások.
A végen csavar, csavar hátán. Kicsi bénaság is volt benne, de összeségében tetszett.
A kutya neve Kutya. Ez nagyon tetszett. :)

Heni_s_BookBar>!
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Hú..hát ez nem olyan volt, mint amire számítottam! Olyan durva és hűvös volt a féfi főszereplő. :( Nekem sajnos nem sikerült őt megszeretnem. Brenna igazi vadóc lány volt, de azt ki nem állhatom ha egy nő megjátsza magát, hogy neki bizony nem kell a férfi, miközben majd megeszi a fene annyira szeretné azt a pasast. A romantikus történelem hol szerepel benne ?, mert nekem ez most így kimaradt az olvasás közben. Imádom a vikingeket és tudom, hogy sokszor erőszakosak és barbárok…de most valahogy nem azt éreztem, hogy egy erős viking férfi és egy vadóc kelta lány szerelméről olvasok, hanem valami teljesen másról… Olyanról, ami nem igazán tetszett nekem. Bevallom őszintén, hogy nincs is nagyon kedvem most folytatni a sorozatot, pedig nálam van még a 2. és a 3. része is. Sőt még egy kihívást is létre hoztam hozzá..


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Nehéz elhinni, hogy ekkora pusztítást tud véghezvinni a szerelem – mondta Brenna elgondolkodva.
– Látszik, hogy te még soha nem voltál megcsalt szerelmes, különben ismernéd, milyen pokol az.

150. oldal

Sippancs P>!

Ha egy viking portyázni indul, tudja, hogy az életét teszi kockára. Vagy hősi halált hal, vagy fogságba esik és lemészárolják, és ez utóbbi nem annyira dicsőséges halál.

300-301. oldal

nypiro P>!

Garrick ököllel verte az ágyat dühében:–Hogy Loki vigyen el!–üvöltötte.

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Carmarham · Garrick Haardrad
8 hozzászólás
hrabi>!

-Hogy van a lány, Garrick? – kérdezte az anya – Csak tegnap láttam, de tele volt keserűséggel. Alig akart velem beszélni.
-Hát ……..sajnos megtalálta a nyelvét.

Cheril>!

– Ki vagy te, viking?
– A gazdád, legalábbis ezt mondták nekem.
Brenna levegő után kapkodott: – Nem, én nem leszek senkinek a tulajdona!
Garrick megvonta a vállát. Hát annyi bizonyos, ez nem afféle jámbor rabszolga, gondolta. – Nem sok választásod van.
– Azt mondtam, nem! – kiálltotta Brenna lassan, tagoltan. Egész lénye lázadt a birtoklás ellen. – Nem, soha!
– Erről nem nyitok vitát – vágta rá Garrick, immár ingerülten.
– Én sem – válaszolta fensőbbségesen a lány, ami igencsak meglepte a férfit.
Garrick akarata ellenére is elnevette magát. Egy biztos, ilyen rabszolgája még soha nem volt. Még életében nem látott ilyen hollófekete, szinte kékes hajat, ilyen márványfehérségű bőrt, és ilyen meseszép arcot.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Garrick Haardrad
Lunemorte P>!

Te biztos tengerész vagy, különben tudnád, hogy tavasszal vetünk és ősszel aratunk, így aztán közben nem sok dolog akad a földeken.

Sippancs P>!

– Sajnálod, Brenna, de vajon érted-e? Belátod-e, hogy jobb még születéskor elveszíteni egy gyermeket, mielőtt a kicsi megtudná, mit tartogat neki az élet, és mielőtt a szülei megtudnák, milyen érzés szeretni azt a gyereket, mintsem elveszíteni később, amikor a halálába szinte a szülei is belepusztulnak?

384. oldal

Lunemorte P>!

Lenhaja szépen befonva, arcának ártatlan kifejezést adott zöld szeme.

Lunemorte P>!

– A vikingek évről évre vakmerőbbek lesznek – fogott bele a magyarázatba Angus.


A sorozat következő kötete

Viking-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Ilona Andrews: Áradó hold
Diana Gabaldon: Az idegen
L. J. Shen: Vakmerő
Ella Steel: Érzéki rabság
L. J. Shen: A csóktolvaj