Csodatévő ​szerelem (A Malory család 4.) 164 csillagozás

Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

A Malory család legfiatalabb tagja, Amy Malory is felcseperedett, és gyönyörű lány lett belőle. Az első bálja után mindenki arra számít, hogy egy tisztességes fiatalember megkéri a kezét. Ám a heves természetű és önfejű csitri a lehető legalkalmatlanabb férfit szemeli ki magának, a jóképű és szigorú felfogású hajóskapitányt, aki majdnem a bitófára juttatta a lány nagybátyját, James Maloryt. A mogorva Warren Andersont megdöbbenti Amy merész közeledése, annál is inkább, mert James Malory rakoncátlan természetű unokahúgáról van szó. A férfi szívét megkeményítette egy régi csalódás, és esze ágában sincs behódolni a csitri bájainak. Mégsem tud ellenállni a lány varázslatos egyéniségének. Amy kitartása és töretlen optimizmusa egy olyan szerelem felé sodorja, amely nemcsak a lelki békéjét veszélyezteti, hanem egy családi viszály további elmérgesedését is jelentheti. Vajon megtörténik a csoda? Warren megszabadul a múlt árnyaitól, és képes lesz még egyszer szeretni?

A szerelem hatalma címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
GABO, Budapest, 2008
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892135 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Jeremy Malory · Warren Anderson · Derek Malory · Amy Malory · Drew Anderson · Georgina Anderson · Percival Alden · Regina "Reggie" Eden · Conrad "Connie" Sharpe · Thomas Anderson


Kedvencelte 27

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

anikho>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Ha olvasói válságban vagy, a történelmi romantikus garantáltan kirángat onnan. Köszönöm!
Nagyon gyorsan tudtam haladni vele, annak ellenére, hogy a főszereplők nem lettek a kedvenceim. Jobban örültem James és George jelenlétének, úgy gondolom, nélkülük messze nem lett volna ilyen színvonalas a cselekmény. Külön örülök a kis Jacknek.
Távol áll tőlem Amy rámenőssége, néhol már tényleg majdnem idegesített. Szegény Warren.. ezt azt ostromot nem csodálom, hogy nem bírta állni sokáig.
Igazából, tetszett, jó volt olvasni egy ilyen kis szösszenetet.

Dixy05>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Hihetetlen, de eddig az összes kötet és az összes páros megnyert magának. Ezzel a kötettel sem volt másként. Képtelenség lenne kedvencet választani. Nem hiába szeretem az írónő könyveit. Ez a sorozat pedig egyértelműen favorit számomra. A történet nem indul könnyen, hisz Amy úgy dönt, hogy megszerzi magának Warren Andersont, kerül amibe kerül. Nehezebb feladatot nem is választhatott volna, ugyanis a férfi egy múltbeli csalódás miatt képtelen megbízni a nőkben, hinni a szerelemben és a házasság intézményében. Ehhez társul némi korkülönbség és a családok közötti apró ellentét. Persze hősnőnk nem adja fel, bármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet. Egy váratlan ellenség felbukkanásának és egy nem várt túszejtésnek köszönhetően azonban végre megtörik a jég és Amynek sikerül közel kerülnie Warren szívéhez. Persze a sikerhez rögös út vezet, és egy kis családi besegítés sem jön rosszul a végén. Nagyon szerettem ezt a történetet is. Igazán példaértékű volt Amy kitartása, ahogyan küzdött a végsőkig, hogy a szeretett férfi szívét elnyerje. Számtalan vicces jelenet tarkította a cselekményt, jókat kuncogtam olvasás közben. A két komisz nagybácsi Anthony és James most is kitett magáért.

>!
GABO, Budapest, 2008
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892135 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
DarknessAngel >!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Hihetetlenül aranyos, és hihetetlenül szórakoztató.
Warren nem okozott csalódást, menten megszerettem ^^ Imádtam az egészet úgy, ahogy volt. Amy egy nagyszerű lány, és az a folyamatos szókimondása… :D Olyan jó volt, hogy végre valaki ennyire nyíltan ki meri mondani az érzéseit, és hogy ennyire optimista a hozzáállása. Amy nem adta fel, ha Warrenről volt szó. Őt akarta, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy a férfi is akarja, szeresse őt.
Warren viselkedése fokozatosan változott meg, a végére egész szépen kikupálódott az örökös rosszkedvéből.
Ami pedig a legjobban tetszett, végre nem egy kényszerházasság :)
Nem tudom, hogy mennyire spoiler, de James eladta a Maid Anne-t ??? Miért? Én annyira szeretem azt a hajót :(

pöttyös>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Vúúúú, hát ez nagyon aranyos volt. :D Már vagy 3 hete az ágyam előtt várakozott az elolvasandó könyvek kupacán, de sosem vettem elő; milyen kár! Ma akartam valami gyorsat olvasni, ami kikapcsol és annyira belemerülök, hogy elfelejtem, hogy milyen sokat kellene tanulnom, khm… :D
Sajnos olvasás után fél órával el kellett jönnöm itthonról, és ottmaradt szegény az ágyamon, aztán miután hazaértem, folytattam, de annyira nagyon élveztem, hogy muszáj volt megint letennem, hogy tovább tartson, mint egy különlegesen finom édesség. :D
Miután elolvastam a fülszöveget, kicsit meghökkentem, hogy Amy „udvarol” Warren-nek, és bevallom, kicsit idegenkedtem is. De pár oldal után ez az idegenkedés semmivé foszlott, mert Amy annyira természetesen mondta ki, hogy „Akarlak, Warren Anderson.”, hogy egyáltalán nem tűnt furának ez a felállás. És annyira megszerettem őket, hogy el sem tudom mondani.
Amy kicsit hasonlít rám, mert nagyon sok szeretet van benne, és amikor Warren mond valami csúnyát vagy bunkót, akkor sosem húzza fel az orrát, mert akit igazán szeretünk, annak elnézzük az ilyen hibákat is. És nagyon önfeláldozó volt, kivételesen derűs természetű, aki még egy kősziklát is megolvaszt. Nem mellesleg szókimondó és határozott nő, aki tudja, mit akar. Nem voltak felesleges konfliktusok, és amikor olyanra fordult a helyzet, belátta a „vereséget” is. Azért tettem idézőjelbe, ert olyan fogalom, mint vereség, Amy Malory szótárában nem létezik.
Na és Warren… Csodálatos férfi. :D Ahhoz képest, hogy 383 oldalas a könyv, és mint minden romantikus regényben, a boldog vég nem a 70. oldalon következik be, hanem jóval később, nem tűnt soknak Warren húzódzkodása. Mert teljesen érthető, hogy egy olyan múlttal, ami mögötte áll, nem egyszerű egy csupa szív lány teljesen ösztönös és tisztán felkínált érzelmeit elfogadni. De még itt meg kell említenem a Malory fivéreket is, akik nem kedvességből és mosolyból és pillecukorból állnak… :D
A humor is kiemelkedő volt a regényben. Amy-nek annyi vicces kijelentése volt, és a nagybácsik reakcióján is rengeteget lehetett nevetni. :D És amikor bekapcsolódott a kínais szál is, azt éreztem, hogy hűha, van itt minden. Persze csak jó értelemben. :D
Még mindig nagyon szeretem a sorozatot, mert haladósan lehet olvasni, a karakterek színesek, szét lehet nevetni magunkat, a romantikus szálak nagyon cukik, és a férfi főszereplők sem elhanyagolhatóak. :D

Aninaa P>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Mostmár így a 4. rész után ki merem jelenteni, hogy számomra ez egy nagyon jó sorozat. Ez a rész is hozta a már megszokott szintet. Amy és Warren nagyon jól passzoltak egymáshoz. Amy töretlen optimizmusa és kitartása egy szentet is kísértésbe vinne. Hihetetlen céltudatossággal vágott bele a férfi meghódításába, amit nem is titkolt, és ez eredményezett sok vicces helyzetet. De most sajnos már nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy egyre nagyobbak a korkülönbségek. Itt már 18 év!! ami számomra rettenetesen sok és zavaró. Ezt az egyet nagyon sajnálom, mert így nem tudtam felhőtlenül belemerülni, mindig ott motoszkált a fejemben, hogy az apja lehetne…

Odilia>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Újraolvasás :)
Ez a kedvencem a sorozatból :D Amy és Warren szerelme csodálatos. Hiába a nagy korkülönbség, Warren megkeseredettsége, ha a rakoncátlan Amy valamit a fejébe vett….

1 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Amy és Warren. Eddig talán őket tartom a fő kedvenceimnek. Warren-t pedig beveszem a kedvenceim csapatában. Tetszik, ahogy Amy megkörnyékezi a férfit. Bár azt hiszem, hogy az adott korhoz képest Amy túl merész, de hát az ember mit várhat egy Malory-tól. Szereti és spoiler. Sokat mosolyogtam olvasás közben, azon, ahogy Warren próbál menekülni a lány elől, ellenállni neki.

Ercsusz>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Amy igazi csintalan és vakmerő kis fruska. Az biztos, hogy nagyon hasonlított Reginához, le sem tagadhatná, hogy rokonok. Igazi Malory, aki nem adja fel, ő bizony meg akarja szerezni az örökösen morcos és forró fejű Warrent. Íme a tökéletes példa, milyen az amikor a nő cserkészi be a kiszemelt prédáját és bármi áron, de nem hagyja, hogy az megszabaduljon tőle. Csodálom Amy kitartását. Sokszor nem tudtam eldönteni, melyikük a makacsabb. Amy, mert nem hátrált a tervétől és az elhatározásától vagy Warren, mert még mindig ellen tudott állni és nemet mondani a lánynak.
Azt hiszem, még jobban tetszett, mint James története. És Jeremy :) szegény srác pórul járt a fogadással, de még mindig nagyon imádom. Remélem hasonló nővel kerül össze, mint amilyen Amy, mert akkor hojjojjoj :)

Becca>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

ez tetszett eddig a legkevésbé -_–
Amy kitartó volt az igaz de baromi idegesítő is ezzel az állandó optimizmussal, hogy úgyis az enyém leszel majd meglátod… Warren meg ezzel az úgysem tudsz meggyőzni kislánnya-al..

ancineni P>!
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem

Nagyon szeretem a Malory család történeteit. Jó érzés belekezdeni egy újabb kötetbe, biztonságérzetem van, tudom, hogy jó élményekkel fogok gazdagodni. Még ha nem is lesz a kedvencem az adott páros, akkor is az elvárt színvonalat hozni fogja a könyv.
Warren könyvét vártam már. Kíváncsi voltam, hogy hogyan ejti el zsákmányát Amy. Nem volt egyszerű dolga ezzel a csökönyös, kemény fejű, cinikus, nyers férfivel. Tetszett, hogy Warren a végén sem vált papuccsá, mert ez a 180 fokos fordulat nem tette volna hitelessé a történetet számomra.
Amy az általam olvasott történelmi romantikusok legcéltudatosabb, legmakacsabb, legkitartóbb, legoptimistább hősnője. Nekem egy kicsit sok is volt a személyiségéből, egy picit több büszkeséget elvártam volna tőle.
A váza miatti kavarodás igazán izgalmassá tette a könyv utolsó harmadát. Anthony és James hozta a formáját, nagyon remélem, hogy az összes kötetben megjelennek. Ők adják számomra a Malory család savát-borsát.
Egy újabb szuper Malory történetet olvastam.


Népszerű idézetek

Silverien>!

— A fene egye meg, George, mi a francot csinálsz te itt? Már ágyban kellene lenned.
— Nem akarok lefeküdni, inkább teázom — hallotta Amy George felhőtlenül nyugodt hangját.
A válasz hallatán James még ingerültebb lett.
— Akkor most megindult a szülés vagy nem?
— Megindult, igen, és most ráadásul teázom is. Nincs kedved velem tartani?
James egy pillanatig hallgatott, próbálta túltenni magát a hetyke válaszon.
— A fene egye meg, George, nem úgy csinálod ezt az egészet, ahogyan kell! — Majd belépett a szalonba. — Most azonnal felmész és lefekszel.
— Az ördögbe is, James, hagyj békén! — hallotta Amy Georgie zsörtölődését. — Hamarosan ott fekszem majd abban az ágyban, és rekedtre kiabálom a torkomat. Úgy lesz minden, ahogy akarod, de még nem készültem fel rá.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · Georgina Anderson · James Malory
2 hozzászólás
DarknessAngel >!

A fickó mosolyogva ment ki. Amy megállította, mielőtt még bezárhatta volna az ajtót.
– Sajnálom, hogy megpróbáltam szétverni a fejét. Nem magának szólt, ugye megérti?
– Ne aggódjon, kisasszony. Férfi hamar jön.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory
DarknessAngel >!

– Kétlem, hogy ez a kínai uraság megtartja a szavát. A vázát csupán Amyért cserében akarta megszerezni. Amit ő valójában akar, az a váza és a vérbosszú.
– Nem kaphatja meg mindkettőt.
James felhúzta a szemöldökét ezen a rendíthetetlen naivitáson.
– Biztos vagyok benne, nagyon le lesz sújtva, hogy te nem engeded, drágám.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory
Miah>!

— Most már mehetünk, James bácsi — mondta Amy, és odaállt a nagybátyja mellé a
frissítőktől roskadozó asztalhoz.
— Hála istennek — felelte James, majd szinte gondolkodás nélkül megkérdezte: — De
miért ilyen korán?
— Mert Warren is elment.
James felsóhajtott, és a kabátokért indult.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · James Malory · Warren Anderson
Ercsusz>!

Drew megragadta a kezét, gyengéden behajlította, hogy csókkal illesse a lány
ujjait. Amikor felegyenesedett, Amy észrevette a monoklit a szeme alatt. Feltűnt neki a heg Warren száján is, és nem volt túl nehéz kitalálnia, mi történhetett.
— Fáj? — kérdezte együtt érzően.
— Rettenetesen. — vigyorodott el szélesen Drew, meghazudtolva saját állítását.
— Megcsókolhatnád, hogy hamarabb meggyógyuljon.
Amy huncutul visszamosolygott rá.
— Kaphatsz egyet a másik szemed alá is.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · Drew Anderson · Warren Anderson
Ercsusz>!

— Ó, annyi baj legyen. Persze Boyd kicsit különösnek találta, amikor megcsókoltad az orrán, és azt mondtad neki: „Holnap találkozunk."
— Nem tettem ilyet — döbbent meg Georgina. — Ugye, nem?
— Az volt a legviccesebb, hogy háromszor próbált emlékeztetni téged, holnap már az óceán közepén lesznek, de te oda sem figyeltél rá. Úgy ment el, hogy közben azt mormolta, itt az időjárás megbolondítja az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · Boyd Anderson · Georgina Anderson
Ercsusz>!

– […] Valószínűleg mind átjönnek Angliába a szülésre, ami pedig most már bármikor bekövetkezhet.
– Szent isten! – kiáltott fel egyszerre Percy és Derek. Derek hozzátette:
– Akkor nem csoda, hogy tegnap minden ok nélkül megütött.
– Még sosem láttam, hogy valaki ennyire különbözzön a sógoraitól, mint amennyire James Malory azoktól az amerikai fickóktól – mondta Percy.
– Még annyira sem bírja őket, mint az öreg Nicket, pedig őt sosem állhatta – fűzte hozzá Derek.
– Pontosan – mondta Jeremy.

Ercsusz>!

— És mi a véleményed a szöktetésről?
— Nos… csodálatosan hangzik. De te szöktetsz meg engem vagy én téged?

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · Warren Anderson
Ercsusz>!

— Szóval itt vertek össze annak idején? — fordult Anthony a testvéréhez, amint beléptek a földszinti hatalmas dolgozószobába. — Itt volt hozzá elegendő hely.
— Hallgass, Anthony!
De Anthony mindig csak olyan tanácsot fogadott meg, ami a kedvére való volt. Ezért folytatta.
— Meg kell mutatnod nekem azt a híres pincét is, ha már itt vagyunk, hogy mesélhessek majd róla Jacknek, ha eljön az ideje.
— Biztos vagyok benne, hogy érdekelni fogja, a bácsikája hogyan akasztotta fel kis híján az apját.
James előrelépett. Connie közéjük ugrott. Ekkor lépett be Warren, hogy megkérdezze:
— Nem tudtok megvárni?
A két testvér azonnal elfordult egymástól. Connie megigazította magán a kabátot, és helyeselt:
— Jó időzítés, jenki. Már majdnem elfeledkeztek róla, hogy te vagy az, akit össze akarnak verni.

miaow P>!

– Szeretném, ha újra tudna mosolyogni. Boldoggá akarom tenni, és begyógyítani a sebeit.
– Akkor ajándékozz neki egy viccgyűjteményt.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · Jeremy Malory

A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Winterborne választottja
V. E. Schwab: A Fényigéző
Emily Hart: A renegát
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Lisa Kleypas: Bűvölj el alkonyatkor
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Kate Morton: A tóparti ház
Karen Hawkins: A makrancos hercegnő
Julia Quinn: Miss Bridgerton miatt