Az ​igazi (A Malory család 10.) 99 csillagozás

Johanna Lindsey: Az igazi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Richard ​Allen kilenc évvel ezelőtt megszökött Angliából, és azóta önkéntes száműzetésben él a Karib-tengeri szigeteken. Zsarnok apja a születése óta kegyetlenül uralkodott rajta, ráadásul már gyerekkorában kiválasztotta leendő feleségét, és egy olyan megtámadhatatlan házassági szerződést kötött a lányos szülőkkel, amely a két család egyesülési szándékát foglalta írásba. Richard még gyerek volt, amikor először találkozott menyasszonyával, és az ifjú jegyesek az első
pillanattól kezdve kölcsönös ellenszenvet éreztek egymás iránt. Ezért Richard tizenhat évesen felszállt az első induló hajóra, és elmenekült az apja elől.
A szokatlan környezetben hamar barátokra talál, és kalóznak, majd kincsvadásznak áll. Senkinek sem beszél a múltjáról, és franciának adja ki magát, nehogy az apja pribékjei rátaláljanak. Amikor egy fontos ügy miatt vissza kell mennie Angliába, gondosan ügyel arra, hogy megőrizze a titkát, de egy álarcos bálon az élete váratlan
fordulatot vesz.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
GABO, Budapest, 2011
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894757 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Drew Anderson · Georgina Anderson · Richard Allen · Gabrielle Brooks · Julia Miller


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Nekem nem ez lesz „az igazi” JL regényem. Bizonyos részek tetszettek, főleg a pengeváltások, de az alapszitu már nem annyira. ÉS nem szeretem, ha a főhős pasi egy másik nőbe szerelmes. Azt a szálat gyorsan rövidre kellett volna zárni. A szerződés is túl volt csavarva és bonyolítva. De azért egynek elment, veszem elő a következő részt.

Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Óóó micsoda történet volt ez. Telve izgalommal és nem várt fordulatokkal. Minden sorát imádtam, és örömmel olvastam. Persze itt most nem kifejezetten a Malory család valamely tagját találta meg a szerelem, hanem a család barátai között alakult ki ez az érzelem. Persze nem ment könnyen a dolog. Richard és Julia élete felett már születésük pillanatában döntés születik. Amint elérik a megfelelő életkort házasságot kell kötniük, amit egy szülők által megkötött szerződés garantál. A két gyermek így már egész fiatal kora óta meglehetősen nagy gyűlölettel viseltetik egymás iránt. Persze azt csak később látják be, hogy nem egymást gyűlölik, hanem a helyzetet, amibe Richard apja kényszeríti a fiatalokat. Így a sok elfojtott feszültséget mindig egymás fizikai bántalmazása által vezetik le. Richard, hogy apja akaratát megsemmisítse, elmenekül és csak évek múltán tér vissza. Éppen elcsábítana egy gyönyörű nőt, akiről kiderül, hogy nem más, mint a neki szánt menyasszony. Richard ismét menekülőre fogná, de apja közbelép, így majdnem egy fegyenctelepen találja magát. Azonban Julia és a Malory család ismét a legjobbkor érkezik. A két fiatal összefog, hogy együtt akadályozzák meg az életüket gúzsba kötő házasságot. Majd a közös idő és a közös küzdelmek ráébresztik őket arra, hogy mégiscsak tökéletes társai egymásnak, és a gyűlölet könnyen át tud alakulni egy másfajta érzelemmé. Időközben Richard múltjára is fény derül, ami meglepő fordulatot tartogat a történet végére.

>!
GABO, Budapest, 2011
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894757 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Az előző két rész után már ideje volt megint egy nagyszerű történetnek, szerethető szereplőkkel, és tele izgalommal.
Richard Allen, hát én egyszerűen imádlak :hearts: Az elején egy kicsit féltem, hogy nem fog tetszeni a karaktere, mivel Drew könyvében nem igazán keltette fel az érdeklődésem, de nem így lett. Mert nem csak, hogy tetszett, hanem egyenesen imádtam. Teljesen levett a lábamról :) Olyan kedves, és szerethető… valahogy sosem tudtam rá haragudni, még akkor sem, amikor kiderült, hogy miket művelt Juliaval kiskorukban.
Juliaval sem volt semmi bajom, könnyű volt megkedvelni. Tetszett az elején levő „megismerkedésük”, a visszaemlékezések, James Malory :D,a megmentés, újraismerkedés… szóval, minden.
Richard és Julia kapcsolata olyan gyengédnek és ártatlannak mondható. Már az első együttlétük is… *szerelmes sóhaj*
Alig várom, hogy a következő résznek is nekikezdjek.

Ercsusz>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Ugyan nem egy Malory, de akkor si sokkal jobban szerettem, mint az előző részt. Sőt!
Richardtól nagy hülyeség volt az álarcosbálos eset, de végülis kellett bele, hogy később megtalálja az ő angyalát. spoiler Épp ideje volt már! :) Már akkor sejtettem, hogy kedvelni fogom, mikor feltűnt Drew könyvében. Kedves, szerethető, figyelmes és még a hajókhoz is ért.
Julia ugyan nem nemes, de eléggé gazdag ahhoz, hogy irigykedjenek rá. Szerencsére nem az a tipikus elkényeztetett fruska, aki apuci kedvence. Határozottan tetszett a karaktere.
Jó is volt a gyerekkori civakodás meg gyűlölködés mert adott egyfajta parazsat az egésznek. Ezek a folyamatos vitatkozások nagyon megdobták a történetet és ezáltal legalább nem tudott ellaposodni, sőt azt mondhatnám, hogy kifejezetten élveztem, ahogy egymás vérét szívták. Aztán mikor kisztázták a dolgokat és rájöttek, hogy végülis nem is olyan rossz a másik az aranyos volt. Az első együttlétük pedig igazán romantikus! :)
James még mindig fantasztikus és még mindig imádom! :) Nagyon tetszett az alakítása a rabszállítón, mert annyira nem illett hozzá, mégis valamilyen szinten ez is beletartozna az életébe.

Kathreen >!
Johanna Lindsey: Az igazi

Richard és Julia is elég makacs és keményfejű volt, ami nem igazán segítette elő a kapcsolatuk előre haladását.

Naomi1>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Imádtam Richard jeleneteit, de lehetett volna benne több bonyodalom.

ArnoDorian>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Egy szóval hogyan is lehetne összefoglalni? Egyszerűen csak úgy, hogy nagyszerű. Számomra ez a rész is abszolút öt csillagot érdemel. Az igaz, hogy meglepett , hogy ez a rész nem is igazán a Maloryk-ról szól, hanem ők csak amolyan háttérszereplők voltak a történetben, de ettől függetlenül nagyon jó volt. Tetszett az alaptörténet, és az hogy ez hogyan is bontakozott ki.
A szerepkőkről annyit, hogy nagyon jók voltak, bár Julia inkább olyan semmilyen szegénykém, de Richard nagyon jó volt benne (és természetesen a Maloryk és az Andersonok is ;)).

Elhaym>!
Johanna Lindsey: Az igazi

A 26 éves, hosszú fekete hajú Richardot imádtam, minden jelenetét élveztem, többször is megnevettetett. Gondolatai is jók voltak, bírtam az összecsapásait James Maloryval.
Titkok, humor, barátság, családi szeretet kapott nagy szerepet ebben a könyvben, egy Malory rajongó se hagyja ki. Remélem ez nem a befejező rész, szeretném ha Anthony és James lánya is kapna egy könyvet. Ha Lindsey megírja előre garantált a sok nevetés. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/01/25/johanna-lindsey-…

dzsiudzsicu>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Nem volt rossz a könyv, de nem is lesz a kedvencem. Az elején elég vontatottam tudtam olvasni, aztán meg ahogy az előttem szóló írta, a 200. oldal után lett izgalmasabb. Nem volt rossz a történet, de szerintem nem sikerült annyit kihoznia belőle, mint amit lehetett volna. Kicsit hiányoltam a szereplők „vívódását”, a belső gondolataikat. És szerintem az egymásra találás is egy kissé el volt nagyolva….mármint nekem túl gyorsan és túl „egyszerűen”, hirtelen történt.
Azért mindezek ellenére egy kellemes kis limonádé volt!Nem kell tőle túl sokat várni, és akkor nem is lesz csalódás!

wallery>!
Johanna Lindsey: Az igazi

Richard: csak szeretni lehet, s az James Maloryval való alaphelyzete csak érdekesebbé teszi a karakterét és a történet is. Szerelem, család, utazás, titok, enyhe humor: megvan minden benne.


Népszerű idézetek

SzAngelika >!

– Mondjuk meg az igazat, drágám. Lady Candice-nek olyan hangja volt, mint egy torkon szúrt disznónak.

324. oldal

3 hozzászólás
Szelén>!

– Tetszett a bátyám?
A nő felnevetett.
– Nem kell féltékenykedned. Miért ne kedveltem volna, amikor mindig nagyon előzékeny volt velem. – Míg te nem, tette hozzá magában, de nem mondta ki hangosan.
– Míg én nem. – A férfi megtette helyette.
– Sss! – próbálta elhallgattatni Julia.
– Ne csitítgass, amikor az egész világ tudja, hogy gyűlöltük egymást.
– Ne túlozzál.
– Rendben. Akkor csak egész Anglia.

Kapcsolódó szócikkek: Julia Miller · Richard Allen
Szelén>!

– Nem bánnád, ha bocsánatot kérnék Georginától a sok kellemetlenségért, amit a rajongásommal okoztam neki?
– De igen.
– Csak egy percig tartana.
James hangja hirtelen vészjósló lett.
– Mondtam, hogy felejtsd el.
Richard felsóhajtott.
– Akkor átadnád a bocsánatkérésemet? Mondd meg neki, hogy ő az egyik legelragadóbb nő a világon, akit valaha ismertem…
– Ne feszítsd túl a húrt, kölyök!
– …de most már különbséget tudok tenni a gyerekes rajongás és a szerelem között – fejezte be a mondatot Richard.
James szigorú pillantást vetett rá.
– Nem fogom megmondani a feleségemnek, hogy a második helyen áll, te tökfilkó. Átadom a bocsánatkérésedet, de egy szóval sem többet.
– Rendben – vigyorgott Richard.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory · Richard Allen
SzAngelika >!

– Eszedbe ne jusson valaha ebbe az utcába költözni, kölyök. Soha.
– Megígérem, hogy ez nem fog megtörténni. (…)
– Még látogatóba sem jössz? A látogatások alól kivételt tehetek. (…)
– Csupa szív vagy, Malory.
– Így születtem.

413. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Malory · Richard Allen
Szelén>!

– Ha rám emeled a kezed, börtönbe vettetlek! – fenyegette meg Julia.
– A halott nők nem beszélnek.

Kapcsolódó szócikkek: Julia Miller · Richard Allen
Sippancs P>!

– Úgy tűnik, már elég jól úszol – állapította meg Richard. – Tehát most nem játszhatom a gáláns lovagot, aki megmenti szíve hölgyét.
A férfi nevetve taposta a vizet, és Julia tréfásan lelocsolta.
– Így viselkedik egy gáláns lovag?
– Elrontottad a játékot, mert nem kerültél veszélybe! – panaszkodott a férfi, de közben széles mosollyal nézett rá. – Megmutassam, hogyan kell csinálni?
Julia felsikoltott, mert a férfi lebukott mellette, és lehúzta magával.

320. oldal

Ilya>!

– Talán Richard nem is az ő gyereke – vetette fel James.
Julia csak bámulta a férfit, de Georgina felvonta a szemöldökét.
– Ezt komolyan gondolod?
– Igen. Volt egy bizonyos Lady Allen, akit még a szilaj londoni éveimben ismertem.
– Ugye nem? – kiáltott fel Georgina.

Kapcsolódó szócikkek: Georgina Anderson · James Malory · Julia Miller · Richard Allen
Ercsusz>!

– Rávett minket, hogy magunkkal hozzuk Angliába, de ez nem volt jó ötlet. Hogyan engedhettük meg?
Ezt önmagának mondta, de Drew követte a tekintetét, és felhorkantott.
– Azért, mert a legjobb barátod.
Az asszony a férjére nézett.
– Most már te vagy a legjobb barátom! – jelentette ki határozottan.
– Én a férjed vagyok, és az más. Hallgattál Ohrra, a másik legjobb barátodra, és elhitted neki, hogy Richard igazából nem is szerelmes a húgomba. Tudod, Gabby – tette hozzá Drew váratlanul, és összehúzott szemmel nézett a feleségére túl sok férfi barátod van.

Kapcsolódó szócikkek: Drew Anderson · Gabrielle Brooks · Richard Allen
Ercsusz>!

– Majd meglátod, hogy minden rendben lesz, chérie. Imád téged.
– Minden nőt imád – válaszolta Gabrielle.
Richard felnevetett.
– Én is, de mindegyiket odaadnám, ha megkaphatnám…
– Hallgass! – szólt rá akkor Gabrielle komolyan. – Richard, légy szíves, ne epekedj tovább egy másik férfi felesége után. Malory nem fogja még egyszer eltűrni a közeledésedet. Aggódom az életedért, ha nem józanodsz ki.
– Ki mondta, hogy a szerelem józan?

Ercsusz>!

– (…) Na, most már eleget aggodalmaskodtál a barátod miatt?
A nő felsóhajtott.
– Bárcsak abba tudnám hagyni! De annyira félek, hogy ha ismét meglátja a húgodat, akkor megfeledkezik az óvatosságról, és…
– Akkor nem csak Jamesszel gyűlik meg a baja – figyelmeztette Drew. -ezt ugye tudod?
– Igen – sóhajtott fel ismét a nő.
– Mi lenne, ha Ohrral együtt a tengerbe hajítanám? Persze egy mentőcsónakkal együtt. Mire kieveznek Anglia partjaira, már jövünk is visszafelé, és minden gond megoldódna.

Kapcsolódó szócikkek: Drew Anderson · Gabrielle Brooks · James Malory · Richard Allen

A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Julia Quinn: És boldogan éltek
Kinley MacGregor: A kitaszított
Judith McNaught: Álomkirályság