Ajándék (A Malory család 6.) 95 csillagozás

Johanna Lindsey: Ajándék

A ​Maloray család az ősi birtokon, Haverstonban gyűlik össze, hogy együtt ünnepelje a karácsonyt, de nem mindenki érzi magát emelkedett hangulatban. Sok a feszültség és a megoldhatatlannak tűnő probléma. Ekkor egy szépen becsomagolt ajándék bukkan fel a szalonban, amelyről senki nem tudja, hogy ki tette oda, és kinek szánták. A család fiatalabb tagjai egy idő után nem bírják tovább, és felbontják a rejtélyes csomagot, hogy megtudják, mi van benne.
Egy régi időkben írt naplóra bukkannak, amely elmeséli nekik Christopher Malory és egy Anasztázia nevű cigánylány szenvedélyes szerelmének történetét. Egy ígéret miatt Anasztázia kénytelen olyan férfihoz feleségül menni, akitől irtózik. Az előre elrendezett házasságtól csak úgy menekülhet meg, ha egy nem cigány férfi lesz a férje. A jóképű angol lordot már az első találkozásuk alkalmával megbabonázza a lány különleges szépsége, de elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen alacsony származású nővel kössön házasságot. Ám a béke és az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
GABO, Budapest, 2009
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893019 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Jeremy Malory · Warren Anderson · Derek Malory · Amy Malory · Regina "Reggie" Eden · Anasztázia Sztefanova · Christopher Malory · Jason Malory


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

gabriel93>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Na én ezt a csomagot gondolkodás nélkül kidobtam volna. Kapásból bomba riadót fújtam volna :D
Akkora ez a család, hogy alig bírom megjegyezni, hogy ki kicsoda. Rengeteg ez a sok nép.
Nagyon szeretem az ilyen elveszett naplós dolgokat. Történet a történetben. És lassan a családtagok neveit is kezdem megjegyezni :D
Milyen festett idenitással rendelkezik ez a Christian.

Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Ha valamilyen oknál fogva nem szerettem volna már eddig is a sorozat korábbi részeit, akkor ezzel a kötettel garantáltam beleszerettem volna a Malory családba. Ez a történet, a korábbi kötetekhez képest hat évvel később játszódik. A családok szépen gyarapodtak az évek során, az új generáció elkezdett felcseperedni. Minden családtag házastársaikkal és gyermekeikkel az ősi családi birtokon gyűlik össze Karácsony alkalmából. Azonban egy nem várt ajándéknak köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy közösen feltárják őseik, Anasztázia és Christopher Malory megismerkedésének és szerelmének gyönyörű történetét. A közös nyomozás még inkább összehozza a családtagokat, és a történetnek hála a szerelmek is megerősödnek a házastársak között. Persze a szokásos ugratások, csipkelődések már elmaradhatatlan velejárói a Malory testvéreknek, így most sem szenvedett hiányt ezekben a történet. Sőt némi családi perpatvar is megpróbálta felkavarni az állóvizet. Csodálatos, gyönyörű mese volt ez a szerelemről, mely nem ismer se társadalmi szabályokat se nemzetiségi kérdéseket. Összességében elmondhatom, hogy imádom a karácsonyi történeteket. Ez a kötet nem csak szívhez szóló volt, hanem izgalmas és fordulatos is, egy csipetnyi természetfelettivel meghintve. Kár, hogy ilyen kis rövid volt a többi kötethez képest.

>!
GABO, Budapest, 2009
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893019 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Végre Jason megkapta a várva várt ajándékát <3 Juuuj, nagyon örülök nekik, itt volt az ideje.
Jó volt megismerni Christopher és Anasztázia történetét, még ha nagyon rövidke is volt. Mondjuk a Malory makacsság itt is megvolt :D
A poénok csak úgy röpködtek, megin volt min jóízűeket nevetni. Georgienak külön örülök, mivel ő is tartogat meglepetést James számára, ami az elején nem indult igazán kellemesen az adagolást illetően, de na… csak kibökte, hogy miért volt olyan feldúlt :D

kuliga P>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Ez a regény egy kicsit olyan hatású, mintha a sorozat lezárásaként született volna. Bár a főbb szereplők benne vannak a regényben, de tulajdonképpen csak egy naplót olvasnak karácsonyi környezetben. A főbb szereplők tulajdonkép a Malory ősök, de mellette szépen szövődik a már ismert szereplők története.
Karácsonyi regény, karácsonyi hangulattal. Szép szerelmi csoda: hihetetlen egy cigánylány és egy nemes szerelme.

papramona>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Egy nagy katyvaszra sikerült szerintem ez a könyv, se eleje se vége, mindenbe beleláttunk kicsit de mégsem, a Christopher-Anasztázia szerelmi szál össze lett csapva, az egész család egy helyen volt és úgy éreztem, mintha egyszerre 50 embert próbálna meg a könyv főszereplőnek tenni és így mindenkiből kaptunk néhány percet. Szerettem, hogy mindenki jelen volt és együtt voltak, de elég lett volna a tudat is, hogy mindenki együtt ünnepel és mondjuk úgy csak 5-6 ember próbál meg egyszerre érvényesülni.

l_moni>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Valahogy nem tetszett a történet.
Az indítás szuper volt. Az ajándék amiről senki se tud semmit.
A korábbi szereplők mind szerepeltek ez nagyon jó volt :) Furcsa volt, hogy oly sok év eltelt a történetben.

Ercsusz>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Rögtön az első fejezetekben választ kaptam az előző értékelésemben feltett kérdésre, miszerint tudott e a család James és Molly kapcsolatáról. Legalábbis mivel Molly szemével láttam a dolgokat, azt hittem, hogy megkaptam a választ :)

Amint Anastasia és a nagymamája került előtérbe, rögtön rájöttem, kié lehet a sír. Szép és gyors volt Christopher és Anastasia története. Persze szomorú, hiszen Marija miatt sírtam is, de most már pontosan értem, honnan származik a Maloryk szenvedélyessége és konoksága. Vártam már, hogy megismerjem őket, hisz eddig nem volt olyan rész, ahol ne említették volna őket. És lám, nem csalódtam :) Habár nagyon rövidke volt az ő részük, de akkor is élveztem minden sorát.
A legviccesebb ismét a vitázások voltak, meg persze hogy ki mit örökölt a híres Anna Malorytól.

Georgina kínja. szegény nem tudta, mit kezdjen vele és hogyan mondja el, de végül csak sikerült. James is jól reagált rá.
És végre Molly és Jason is megkapták a régóta várt önfeledt boldogságot! Igazán megérdemelték már.

Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Egy újabb történet a Malory családról. Tetszett minden sora, hiszen egy újabb Malory szerelmes történetet ismerhettünk meg. Ennek ráadásaként az összes Malory jelen volt. Továbbra is kedvelem Warren és Amy párosát, de a többiek is jöhetnek. Szeretem ahogy ellenkeznek egymással. Tetszett, ahogy Anthony menekült James elől. Jó helyre vitte a lányokat. Megérdemelte a monoklit. Tetszett a naplóban felolvasott történet.

danlin>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Ez az eddigi leggyengébb regénye: kevés a szerelem, az akció, és sok lényegtelen párbeszédből áll. Persze a Malory-rajongoknak ez is kötelező darab.

Britta89>!
Johanna Lindsey: Ajándék

Sajnálom, de nekem nem nyerte el a tetszésemet. A nevek kavalkádja a történet elejét teljesen élvezhetetlenné tette. Számomra egy összekuszálódott cselekménye volt. Az ajándék, a sír felkutatása…komolyan mint egy csapat óvodás, akik kitaláltak valamit, hogy most éppen mivel foglalják el magukat.


Népszerű idézetek

gabriel93>!

Milyen jó, ha az ember a testével is kívánja azt, akit a lelkével szeret!

gabriel93>!

Az üres gyomor békétlenséget okoz.

Kapcsolódó szócikkek: gyomor
Szelén>!

A fiatalember [Jeremy] a kilincs után nyúlt, de ekkor Reggie lépett be a helyiségbe. Mezítláb volt, köntöse övét kötözgette. Amikor meglátta az ott lévők csodálkozó pillantását, dacosan felszegte a fejét.
– Nem azért jöttem le, hogy kinyissam az ajándékot… nos, lehet, hogy igen, de az utolsó pillanatban úgyis meggondoltam volna magam.
– Ez hazugság! – szólalt meg Derek a nő háta mögött. – De nem rossz próbálkozás. Megengeded, hogy kölcsönvegyem a gyengécske kifogásodat? A semminél az is jobb.

Kapcsolódó szócikkek: Derek Malory · Jeremy Malory · Regina "Reggie" Eden
DarknessAngel>!

Amikor Travis meglátta a helyiségben lévőket mérgesen odaszólt a fivérének: – Mondtam, hogy nem jó ötlet.
– Éppen ellenkezőleg. Úgy látszik, nem csak nekünk jutott az eszünkbe – felelte Marshall vidáman.
– A pokolba! Az egész családnak egy rugóra jár az agya? – nevetett fel Jeremy.
– Ez nem igaz – válaszolta Amy. – Jason bácsi és az apám nincs itt. James és Tony bácsi sem. Pedig ők egyformán gondolkodnak, de mégsem ugyanúgy, mint mi.
Ebben a pillanatban valaki köhintett a hallban, és Amy az égre emelte a tekintetét.
Elmosolyodott, amikor meghallotta Anthony hangját.
– A fiatalok azt hiszik, hogy mi már túl öregek vagyunk a virrasztáshoz?
– Már megint a korunk miatt panaszkodsz, drága öcsém? – csattant fel James.

gabriel93>!

Az ember soha nem lehet túl öreg a szerelemhez.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Sippancs P>!

A szerelem kedvéért az ember elárulhatja a népét, és mindazt, amiben addig hitt.

101. oldal

Szelén>!

– Nagyon vicces vagy részegen. A nyelved nem forog nehezen, és nem is tántorogsz. Első pillantásra egyáltalán nem látszik rajtad, hogy felöntöttél a garatra. Csak a beszéded árulja el, hogy részeg vagy… tiszta fejjel biztosan nem mondanál olyanokat, mint tegnap este.
– Mit mondtam?
– Például, hogy soha többé nem táncolhatok. Ez ostobaság, mert úgyis fogok… ha megkérsz rá. Aztán felültettél a lovadra, és rám förmedtél, hogy ott várjak, amíg megölöd Nyikolájt.
A férfi szeme tágra nyílt a rémülettől.
– Ugye nem tettem meg?
– Nem. Addig keresgéltél egy megfelelő fegyvert, amíg a végén elfelejtetted, hogy mire készültél.
A férfi arca eltorzult a fájdalomtól.
– Soha többé nem iszom ennyit! Ha még egyszer rumot látok…
– Tudom. Inkább eltöröd a saját fejeden, minthogy igyál belőle.
– Arra azért nem vetemednék.
A lány felnevetett.
– Sejtettem. Tegnap mégis ezt mondtad.

Kapcsolódó szócikkek: Anasztázia Sztefanova · Christopher Malory
gabriel93>!

Sajnos nagyon nehéz kijavítani az ifjúkorban elkövetett hibákat.

gabriel93>!

Az amerikai nők egészen mások, mint az angolok. Ráadásul rendkívül önfejűek.

gabriel93>!

Jó, ha az ember mindkét szülőjétől örököl tulajdonságokat, ha azok valóban értékesek.


A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Felhők felett
J. D. Robb: Halálos ünnep
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Debbie Macomber: Szent karácsony éjjel
Susan Wiggs: Mennyből az angyal
Richard Paul Evans: Kegyelem
Nora Roberts – Debbie Macomber: Tündöklő karácsony
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben