Ajándék (A Malory család 6.) 72 csillagozás

Johanna Lindsey: Ajándék

A ​Maloray család az ősi birtokon, Haverstonban gyűlik össze, hogy együtt ünnepelje a karácsonyt, de nem mindenki érzi magát emelkedett hangulatban. Sok a feszültség és a megoldhatatlannak tűnő probléma. Ekkor egy szépen becsomagolt ajándék bukkan fel a szalonban, amelyről senki nem tudja, hogy ki tette oda, és kinek szánták. A család fiatalabb tagjai egy idő után nem bírják tovább, és felbontják a rejtélyes csomagot, hogy megtudják, mi van benne.
Egy régi időkben írt naplóra bukkannak, amely elmeséli nekik Christopher Malory és egy Anasztázia nevű cigánylány szenvedélyes szerelmének történetét. Egy ígéret miatt Anasztázia kénytelen olyan férfihoz feleségül menni, akitől irtózik. Az előre elrendezett házasságtól csak úgy menekülhet meg, ha egy nem cigány férfi lesz a férje. A jóképű angol lordot már az első találkozásuk alkalmával megbabonázza a lány különleges szépsége, de elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen alacsony származású nővel kössön házasságot. Ám a béke és az… (tovább)

Eredeti mű: Johanna Lindsey: The Present

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
GABO, Budapest, 2009
298 oldal · ISBN: 9789636893019 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

James Malory · Anthony Malory · Jeremy Malory · Warren Anderson · Derek Malory · Amy Malory · Anasztázia Sztefanova · Christopher Malory · Jason Malory · Regina "Reggie" Eden


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel P
Johanna Lindsey: Ajándék

Végre Jason megkapta a várva várt ajándékát <3 Juuuj, nagyon örülök nekik, itt volt az ideje.
Jó volt megismerni Christopher és Anasztázia történetét, még ha nagyon rövidke is volt. Mondjuk a Malory makacsság itt is megvolt :D
A poénok csak úgy röpködtek, megin volt min jóízűeket nevetni. Georgienak külön örülök, mivel ő is tartogat meglepetést James számára, ami az elején nem indult igazán kellemesen az adagolást illetően, de na… csak kibökte, hogy miért volt olyan feldúlt :D

>!
l_moni
Johanna Lindsey: Ajándék

Valahogy nem tetszett a történet.
Az indítás szuper volt. Az ajándék amiről senki se tud semmit.
A korábbi szereplők mind szerepeltek ez nagyon jó volt :) Furcsa volt, hogy oly sok év eltelt a történetben.

>!
Ercsusz
Johanna Lindsey: Ajándék

Rögtön az első fejezetekben választ kaptam az előző értékelésemben feltett kérdésre, miszerint tudott e a család James és Molly kapcsolatáról. Legalábbis mivel Molly szemével láttam a dolgokat, azt hittem, hogy megkaptam a választ :)

Amint Anastasia és a nagymamája került előtérbe, rögtön rájöttem, kié lehet a sír. Szép és gyors volt Christopher és Anastasia története. Persze szomorú, hiszen Marija miatt sírtam is, de most már pontosan értem, honnan származik a Maloryk szenvedélyessége és konoksága. Vártam már, hogy megismerjem őket, hisz eddig nem volt olyan rész, ahol ne említették volna őket. És lám, nem csalódtam :) Habár nagyon rövidke volt az ő részük, de akkor is élveztem minden sorát.
A legviccesebb ismét a vitázások voltak, meg persze hogy ki mit örökölt a híres Anna Malorytól.

Georgina kínja. szegény nem tudta, mit kezdjen vele és hogyan mondja el, de végül csak sikerült. James is jól reagált rá.
És végre Molly és Jason is megkapták a régóta várt önfeledt boldogságot! Igazán megérdemelték már.

>!
Paulina_Sándorné
Johanna Lindsey: Ajándék

Egy újabb történet a Malory családról. Tetszett minden sora, hiszen egy újabb Malory szerelmes történetet ismerhettünk meg. Ennek ráadásaként az összes Malory jelen volt. Továbbra is kedvelem Warren és Amy párosát, de a többiek is jöhetnek. Szeretem ahogy ellenkeznek egymással. Tetszett, ahogy Anthony menekült James elől. Jó helyre vitte a lányokat. Megérdemelte a monoklit. Tetszett a naplóban felolvasott történet.

>!
Becca
Johanna Lindsey: Ajándék

tetszett, hogy végre fény derült az ősök történetére is, és hogy minden jó ha a vége jó ;)

>!
Britta89
Johanna Lindsey: Ajándék

Sajnálom, de nekem nem nyerte el a tetszésemet. A nevek kavalkádja a történet elejét teljesen élvezhetetlenné tette. Számomra egy összekuszálódott cselekménye volt. Az ajándék, a sír felkutatása…komolyan mint egy csapat óvodás, akik kitaláltak valamit, hogy most éppen mivel foglalják el magukat.

>!
danlin
Johanna Lindsey: Ajándék

Ez az eddigi leggyengébb regénye: kevés a szerelem, az akció, és sok lényegtelen párbeszédből áll. Persze a Malory-rajongoknak ez is kötelező darab.

>!
ieszti
Johanna Lindsey: Ajándék

Egyhuzamban 6 Malory család könyv… azt hiszem picit sok volt. Most az biztos, hogy szünet következik, mert hiába tetszett a könyv, már kicsit beleuntam a Maloryk tökéletesen alakuló életébe.
Maga a könyv hozta a szokásos J.Lindsey szintvonalat – tehát olvasmányos, magával ragadó stílus. Végre kiderül a Malory család titka… na persze kis csavar van itt is – de ezt a „poént” nem lövöm le.

Ajánlani még mindig azoknak tudom ezt a sorozatot, akik szeretik a történelmi romantikus regényeket.

>!
Évi112
Johanna Lindsey: Ajándék

Egy kicsit kevésbé kidolgozott történet a korábbiakhoz képest, de a karácsonyi hangulatomnak nagyon jót tett. Arról nem is beszélve, hogy én is nagyon örülnék, ha előkerülne egy ilyen napló valamelyik nagyszülőmről vagy dédnagyszülőmről.

>!
Vaniliamamor_Bella
Johanna Lindsey: Ajándék

Nagyon kedves kis történet. Hosszú kihagyás után étrtem vissza a sorozathoz, jó volt ismét róluk olvasni, annak kifejezetten örülök, hogy az összes családtag viszonylag sokat szerepel a könyvben.


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel P

Amikor Travis meglátta a helyiségben lévőket mérgesen odaszólt a fivérének: – Mondtam, hogy nem jó ötlet.
– Éppen ellenkezőleg. Úgy látszik, nem csak nekünk jutott az eszünkbe – felelte Marshall vidáman.
– A pokolba! Az egész családnak egy rugóra jár az agya? – nevetett fel Jeremy.
– Ez nem igaz – válaszolta Amy. – Jason bácsi és az apám nincs itt. James és Tony bácsi sem. Pedig ők egyformán gondolkodnak, de mégsem ugyanúgy, mint mi.
Ebben a pillanatban valaki köhintett a hallban, és Amy az égre emelte a tekintetét.
Elmosolyodott, amikor meghallotta Anthony hangját.
– A fiatalok azt hiszik, hogy mi már túl öregek vagyunk a virrasztáshoz?
– Már megint a korunk miatt panaszkodsz, drága öcsém? – csattant fel James.

>!
Sippancs P

A szerelem kedvéért az ember elárulhatja a népét, és mindazt, amiben addig hitt.

101. oldal

>!
Csoszi P

A fiatalember [Jeremy] a kilincs után nyúlt, de ekkor Reggie lépett be a helyiségbe. Mezítláb volt, köntöse övét kötözgette. Amikor meglátta az ott lévők csodálkozó pillantását, dacosan felszegte a fejét.
– Nem azért jöttem le, hogy kinyissam az ajándékot… nos, lehet, hogy igen, de az utolsó pillanatban úgyis meggondoltam volna magam.
– Ez hazugság! – szólalt meg Derek a nő háta mögött. – De nem rossz próbálkozás. Megengeded, hogy kölcsönvegyem a gyengécske kifogásodat? A semminél az is jobb.

Kapcsolódó szócikkek: Derek Malory · Jeremy Malory · Regina "Reggie" Eden
>!
Sippancs P

A lány gyakran ugratta a nagymamáját a lovagja miatt. Milyen kár, hogy már túl öreg a szerelemhez, szokta mondogatni. Erre az idős asszony többnyire felnevetett, majd kacsintva megjegyezte:
– Az ember soha nem lehet túl öreg a szerelemhez.

92. oldal

>!
Csoszi P

– Nagyon vicces vagy részegen. A nyelved nem forog nehezen, és nem is tántorogsz. Első pillantásra egyáltalán nem látszik rajtad, hogy felöntöttél a garatra. Csak a beszéded árulja el, hogy részeg vagy… tiszta fejjel biztosan nem mondanál olyanokat, mint tegnap este.
– Mit mondtam?
– Például, hogy soha többé nem táncolhatok. Ez ostobaság, mert úgyis fogok… ha megkérsz rá. Aztán felültettél a lovadra, és rám förmedtél, hogy ott várjak, amíg megölöd Nyikolájt.
A férfi szeme tágra nyílt a rémülettől.
– Ugye nem tettem meg?
– Nem. Addig keresgéltél egy megfelelő fegyvert, amíg a végén elfelejtetted, hogy mire készültél.
A férfi arca eltorzult a fájdalomtól.
– Soha többé nem iszom ennyit! Ha még egyszer rumot látok…
– Tudom. Inkább eltöröd a saját fejeden, minthogy igyál belőle.
– Arra azért nem vetemednék.
A lány felnevetett.
– Sejtettem. Tegnap mégis ezt mondtad.

Kapcsolódó szócikkek: Anasztázia Sztefanova · Christopher Malory
>!
Sippancs P

Miután kiadta a parancsot, Jason elindult az ajtó felé, hogy a két öccse magába szálljon, és belássa, milyen ostobán viselkedett.
– Úgy néztek ki, mint két pandamedve. Szép kis példát mutattok a gyerekeknek – jegyezte meg távozása előtt.
– Pandamedve? – horkantott fel Anthony, amikor az ajtó becsukódott a bátyja mögött.
– De legalább nem füstölt a feje – jegyezte meg komor arccal James.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · James Malory · Jason Malory
>!
Ercsusz

– Volt egy kis gondunk a hintóval – mondta mosolyogva.
– Egy kis gond! – fortyant fel Amy. – Állítom, hogy az a hintó el van átkozva. Mit is
mondtál, kitől vetted? Szerintem jól becsaptak.
A férfi felnevetett, és megveregette a felesége kezét.
– Ne idegeskedj miatta, drágám. Ma reggel elküldtem néhány embert, hogy szedjék szét. Biztos hasznát veszik majd a tűzifának.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Malory · Warren Anderson
>!
Ercsusz

Warren hitetlenkedve csóválta a fejét.
– Nem értem ezt a felhajtást egy régi sír miatt. Nyilvánvaló, hogy nem családtag nyugszik ott, hiszen akkor a családi kriptában lenne.
– Szóval te semmi különöset nem találnál abban, ha valakit eltemetnének a kertedben, és nem közölnék veled, hogy ki volt az illető, és miért ott helyezik végső nyugalomra? – érdeklődött Anthony. – Talán Amerikában megszokott jelenség, hogy jeltelen női sírok bukkannak fel valakinek a birtokán?

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Malory · Warren Anderson

A sorozat következő kötete

A Malory család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Emily March: Angyalszárnyak
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Sandra Brown: Vad dolgok
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Susan Wiggs: Mennyből az angyal
Cecelia Ahern: Ajándék
Julie Garwood: A menyasszony
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány