Add ​meg magad, szerelmem (Viking-trilógia 3.) 132 csillagozás

Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután tévesen kémnek nézték, Selig Haardrad, a viking iszonyú szenvedéseknek volt kitéve Gronwoodban, Lady Erika börtönében. Egy gondolat tartotta életben, a bosszú.

Amikor a sors a kezébe jutatta a szőke hajú ellenséget, Selig elhatározta, hogy megtöri a kőszívű lány büszkeségét. Arra azonban még lázálmaiban sem gondolt soha, hogy a végén őt is legyőzi az érzéki vágy és a diadalmas szerelem.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
GABO, Budapest, 2012
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895174 · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Selig Haardrad


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

juanito_b192 P>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Előre bocsátom, nem olvastam az első két részt, de majd sort kerítek rájuk. Ez a rész egyszerűen fantasztikusra sikerült. Ezért szeretem Lindsey könyveit, már a fülszöveggel berántja az olvasót, hogy aztán a történetben végig magával vigye. Selig és Erika igazi kutya-macska típusú páros voltak, néha a fejemet fogtam tőlük, néha pedig melegség öntött el. Utóbbit annak ellenére mondom, hogy azért becsúszott egy-egy durvább rész is. Nagyon jó regény, akik szereti a romantikusokat, azoknak ajánlom, nem fognak csalódni benne.

Dawnofmyth>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Ez tetszett a legjobban, pörgős, eseménydús és nagyon szórakoztató. Ezen is sokat nevettem, bár igaz itt a bosszúról szól az egész, sok sok megalázó résszel. Az első két rész szereplői is feltűnnek benne. Selig itt sokszor elveti a sulykot a viselkedésével, és amennyire megkedveltem a második részben, ebben annyit esett a szememben. Igaz, ennek is happy end lett a vége, de sok szórakoztató pillanatot köszönhetek ennek a sorozatnak.

DarknessAngel>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Nem igaz, hogy itt is majdnem ugyanaz történt, mint az előző két részben. Selig szimpi volt, sőt, kifejezetten kedveltem Kristen könyvében, de itt az elején úgy fejbe csapkodtam volna. Megint két főszereplő, akik nemcsak egymást idegesítik, de az olvasót is. Engem legalábbis :D Mégis hihetetlen, ahogy Johanna Lindsey képes a végére a legjobbat kihozni mindenkiből. Egyszerűen nem lehet nem szeretni a története. Az eleje felhúz, de végül minden olyan szépen összeáll. Kellemesen kikapcsol :)

Dixy05 P>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Jajj nekem. Ezzel a sorozattal az írónő nagyon feladta nekem a leckét. Sokszor előfordult, hogy be akartam hajítani a könyvet a sarokba. Mennyi felesleges félreértés, egyikből következett a másik, aztán megint a bosszúállás, a másik megtörése. Ismét túl sok a durvaság, és nagyon kis vékonyka szálat kapott a szerelem. Pedig a második részben olyan szépen, részletesen megírta az írónő. Itt a záró kötetben pedig szépen el lett hanyagolva. Többet reméltem, és mint a trilógia utolsó kötete egy kerek és különleges lezárásban reménykedtem. Ehelyett egy összecsapott valamit kaptam. A karaktereket is hol szerettem, hol utáltam. Nem ez volt a kedvenc sorozatom Johanna Lindsey-től. Összességében nézve nem bántam meg, hogy elolvastam. Sőt a második rész lett a kedvencem a sorozatból, de az egész egyben nem bűvölt el, olvastam már ennél jobb könyveket is az írónőtől.

Ancsúr>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Ez a könyv borítója egészen más, mint az előző kettőé. Nem is nagyon illik ebbe a trilógiába ezekkel a színekkel, de nem is ez a lényeg, ha erről a sorozatról van szó. A lényeg maga a cselekmény.
Selig könyvére már nagyon kíváncsi voltam, mert a férfi attitűdjéből kiindulva azt hittem, hogy tele lesz a könyv csábítással és szenvedéllyel. Viszont ezt pont nem kaptam meg, amit egy kicsit sajnálok is. Az előző részekben több izgalom volt. Kicsit laposnak tartom ezt a záró részt.
Nagyon sok mellékszereplőben láttam lehetőséget, akik megkavarhatták volna a szerelmes párunk körüli állóvizet, de az írónő inkább az egyszerűbb (és laposabb) utat választotta, és inkább meghagyta őket a háttérben. spoiler
Szóval nekem nem volt az igazi ez a könyv, de a sorozatot még mindig nagyon szeretem, és bátran ajánlom mindenkinek, aki csak egy picit is szereti az izmos, viking pasikkal, kalandokkal, nagy veszekedésekkel és romantikus pillanatokkal tarkított könyveket.

2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Könnyed romantikus történet, kellemes kikapcsolódás volt. Selig nem semmi egy viking. Tetszik a stílusa. Nem semmi az, ami történt vele. Erika aranyos, szerintem erős és bátor. Tetszik, ahogy viseli a sorsát. Bíztam benne, hogy spoiler Tetszett, ahogy a háttérben, alattomosan működésbe lépett köztük a kémia. Jó volt olvasni ezt a folyamatot. Jól alakult a történt.

zöldelefánt P>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Az eleje kicsit nehezen indult, olyan semmilyen volt számomra, de a végére megtetszett. Beindultak az események. Jókat nevettem rajta. A végén már az is szórakoztató volt, ki milyen nyelven beszél, vagy éppen melyiket nem érti. :)
Thor fogára, ez a Selig miután meggyógyult vicces egy viking lett. :) Tetszett, hogy a már megismert kis család mindegyik tagja jelen volt a könyvben.
Toronymagas Turgiest, de szerettem, vicces volt…és félelmetes.

Elhaym>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

A nyelvi nehézségek, Kristen-Selig évődése sok mulatságos percet okozott nekem. Selig felkerült az álompasis listámra is. Jó, hogy nálunk nem telt el 14 év az első és harmadik rész megjelenése között. Ezt a sorozatot egymás után jó elolvasni.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/07/10/johanna-lindsey-…

Heni_s_BookBar>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Ez a fiú ugyanolyan tökfej, mint az apja. Összeségében nem volt olyan rossz, de jónak sem mondanám. Csalódtam a sorozatban, mert azt hittem lesz olyan jó, mint a Malory család, de sajnos nem így lett. Mindenesetre fogok még próbálkozni az írónő más könyveivel is, mert maga a stílusa szerintem remek, csak ebben a trilógiájában számomra nem voltak túlságosan szerethetőek a karakterek.

SICSI P>!
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Sajnos a szerelem itt nem kapott nagy hangsúlyt. Sőt nem is értem, hogy ennyi gyűlölködés után hogyan tudtak hirtelen egymásba szeretni.
Nem volt szép, ahogy Lady Erika bánt Seliggel, de Selig bosszúállása sem volt túl szép. Viszont örültem a sok ismerős szereplőnek. Turgeis is szimpatikus volt. Amit furcsálltam, az Kristen viselkedése. Valahogy inkább Brennát tudtam volna így elképzelni.
Összességében nem volt rossz ez a rész sem.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Erika alig akart hinni a fülének. Az anya és a lánya is korábban a rabszolgája volt a későbbi férjének? Nem csoda, hogy Selignek olyan könnyen jött az ötlet. A családi tradíció része.

198. oldal

Sippancs P>!

– Nagyon szeretem a bátyámat, ezt ő is jól tudja, de szeretem, ha rend van a házamban, ami, ha ő is itt van, lehetetlen. Talán ha eltörnéd az orrát, mint már nem egyszer is javasoltam…
– Nem, soha nem javasoltad.
– Meg kellett volna tennem.

20-21. oldal

ggizi P>!

– Először idejöttünk, hogy megnyugtassunk titeket, Erika jól van – mondta Selig mindenki nagy meglepetésére. – Látjátok, hogy semmi baja, és most hazaviszem. Beletelik majd egy időbe, míg túlteszem magam azon, hogy majdnem elveszítettem. Amíg ez megtörténik, egy pillanatra sem engedem el magam mellől, így aztán egy darabig nem valószínű, hogy láttok. Föl kell épülnöm, a megrázkódtatások után, így biztos, hogy nem hagyom el a szobámat, legalább egy hétig.
Sokat sejtetően vigyorgott, miközben mindezt elmondta, és Erika a haja tövéig elvörösödött. Garrick és Royce vidáman kacagtak, Brenna pedig évődve megszólalt: – Azt hiszem, nekem is el kellene mennem, hogy gondos ápolásban részesítselek, míg föl nem épülsz.
– Ne, anya, ha azt akarod, hogy épelméjű maradjak…

Sippancs P>!

Erika magához tért, még mielőtt lefektették a földre, és ezzel Selig egy kicsit legalább megnyugodott. Levágta Erikáról a kötelet, majd az ölébe kapta, és kis híján megfojtotta a szorításával.
– Hála legyen az összes isteneknek, hogy jól vagy! Jól vagy egyáltalán? Ha bántottak, megölöm őket megint, egytől-egyig. Ó, drágaságom, mennyire szeretlek! Életemben még ennyire nem ijedtem meg. És ha az életben még egyszer valaha egyedül elmégy valahova, mint most, esküszöm, leláncollak újból!
A hátuk mögött Turgeis megköszörülte a torkát.
– Lehet, hogy válaszolna is, ha kivennéd a szájából a rongyot.

353-354. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Selig Haardrad
Sippancs P>!

– Seliget megtalálták, el kell mennünk érte, de nem oda, ahova gondoltuk. Kelet-Angliában van.
– De hát épp ott kell lennie – jegyezte meg Thorolf.
– Igen, mint a vendégük. De egy nő, valami Lady Erika bebörtönözte.
– Thor fogára! Biztos rámosolygott a némberre, az meg nem engedi el.

78-79. oldal

SICSI P>!

Lehet, gondolta, hogy nem is kérdezek tőle semmit, csak elviszem a tóhoz, és egyszerűen bedobom. Majd utána megbeszélhetjük, szeretne-e úszni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Helen Mittermeyer: A fátyolhercegnő
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Kathleen E. Woodiwiss: Örökké
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből
Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz