Add ​meg magad, szerelmem (Viking-trilógia 3.) 92 csillagozás

Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután tévesen kémnek nézték, Selig Haardrad, a viking iszonyú szenvedéseknek volt kitéve Gronwoodban, Lady Erika börtönében. Egy gondolat tartotta életben, a bosszú.

Amikor a sors a kezébe jutatta a szőke hajú ellenséget, Selig elhatározta, hogy megtöri a kőszívű lány büszkeségét. Arra azonban még lázálmaiban sem gondolt soha, hogy a végén őt is legyőzi az érzéki vágy és a diadalmas szerelem.

Eredeti mű: Johanna Lindsey: Surrender My Love

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
GABO, Budapest, 2012
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895174 · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Selig Haardrad


Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel 
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Nem igaz, hogy itt is majdnem ugyanaz történt, mint az előző két részben. Selig szimpi volt, sőt, kifejezetten kedveltem Kristen könyvében, de itt az elején úgy fejbe csapkodtam volna. Megint két főszereplő, akik nemcsak egymást idegesítik, de az olvasót is. Engem legalábbis :D Mégis hihetetlen, ahogy Johanna Lindsey képes a végére a legjobbat kihozni mindenkiből. Egyszerűen nem lehet nem szeretni a története. Az eleje felhúz, de végül minden olyan szépen összeáll. Kellemesen kikapcsol :)

>!
Elhaym
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

A nyelvi nehézségek, Kristen-Selig évődése sok mulatságos percet okozott nekem. Selig felkerült az álompasis listámra is. Jó, hogy nálunk nem telt el 14 év az első és harmadik rész megjelenése között. Ezt a sorozatot egymás után jó elolvasni.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/07/10/johanna-lindsey-…

>!
Panna
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Ez olyan volt,mintha csak muszájból írta volna az írónő. Langyos, unalmas, felszínes. Seligtől többet vártam.

>!
apwbdum
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Imádom Johanna Lindsey történeteit!
Valószínűleg nem árulok el nagy titkot ha leírom, hogy az első részben megismert Brenna és Garrick fiának történetét ismerhetjük meg. Itt sem kell csalódnunk. Nos, hogy mi sül ki egy történelmi romantikus regényből, ahol a főhős bosszút akar állni a főhősnőnkön. Szerintem egy fantasztikus regény.

>!
ggizi P
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Imádom a családi sorozatokat, mert akkor nagy eséllyel találkozhatunk újból a korábban már megismert szerepelőkkel is. Mint ahogy itt is:)) Alapból nagyon bírtam Brenna és Garrick könyvét, majd Kristenékét még inkább, hiszen abban újra megjelentek a szülők. De most…?! Itt volt mindenki. Olyan nemzetközi kavalkád állt össze a végére, hogy alig lehet számon tartani, ki kivel háborúzik vagy próbál békét kötni. Meg ez a rabszolgasors is elég szépen végigvonult a nőalakokon. Persze voltak azért eléggé bicskanyitogató jelenetek is rendesen, de hát ez sajna hozzátartozik a kor szelleméhez…:)
Nagyon jó kis sorozat volt!

>!
Delora
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Nem hiába féltem ettől a könyvtől. Szerettem ezt a részt is, de a nyomába sem érhet az első két részhez. Selig egy viking „ isten”, Lady Erika meg egy nem is tudom milyen karakter. Az alaptörténet jó volt, de nem tudtam összerakni a két szereplő kapcsolatát a sztoriba.
A történetet az előző részek két párja dobta fel számomra. Sok akadályt kellett leküzdenie a párnak, de egyik sem volt kidolgozva. Mindenből egy kicsit, felvezette az írónő a féltékenység szálat és 3 oldal múlva már sehol semmi…
Na mindegy, nem hiszem, hogy újraolvasom. Azért egyszer mindenki olvassa el, ha már idáig eljutott.

>!
Sünike
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

A Viking trilógia harmadik kötetének nagyon megörültem, mert az első két részt már régen megvettem németül. Mivel jó 15 év távlatából már nem emlékeztem Garrick és Brenna, valamint Kristen és Royce szerelmének alakulására, elővettem a két kötetet és újra elolvastam őket. Jó volt így egymás után végigolvasni a három kötetet.
Nagyjából ez a harmadik is hozta a két első színvonalát. Pár év múlva biztos elő fogom még venni.

>!
nat
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Messze ez a legjobb könyv a három közül.Erika valahol az előző két női főszereplő között helyezkedik el mentalitásban és ez szerintem nagyon jót tett a könyvnek. Brenna olyan mély nyomokat hagyott bennem,hogy még itt sem tudtam elviselni.
A történet egyébként elég kiszámítható, a történetszál végén,amikor kiderül ki felel a történtekért, szerintem teljesen felesleges volt.Semmi nagy dolog nem történik benne,mégis sikerült egy nap alatt kiolvasni.
Megmondom őszintén,hogy miután elolvastam a három könyvet azt javasolnám mindenkinek, aki ezt még nem tette meg,hogy kb három hónap szünetet iktasson be a könyvek közé. Ugyanis eszméletlenül egyformák. És itt most nem az írónő stílusára gondolok. Még ő maga is leírja a könyvben,hogy hát itt a feleségek rabszolgaként vannak tartva először. És ezt ellövi háromszor. És nem csak ezt. Julia Quinnek a könyveit is most olvastam egymás után,de ott legalább a történet mindig más volt, mások voltak a karakterek stb. Tudom,hogy kint sok év telt el a könyvek között, szóval így talán érthető a dolog. Mindenesetre a tanácsom: lassan! :)

5 hozzászólás
>!
Naomi1
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

Eleje letehetetlen, végére viszont ellaposodott a történet.

>!
Szilmariel
Johanna Lindsey: Add meg magad, szerelmem

A trilógia befejező része szerintem egy kicsi gyengébb lett, mint a jobban sikerült 2. rész.
Itt Kristen bátyja, Selig a férfi főszereplő és egy dán lány, Erika a női.
Erika számomra elég idegsítőnek tűnt és túl indulatosnak. Ha már ő volt ott az úrnő, ahol lakott, akkor jobban kézben kellett tartania a dolgokat, neki magának intézkedni és nem másra bízni valamit, és kicsit józanabb lenni, és ésszel gondolkodnia és cselekednie. Szóval szerintem megérdemelte, hogy a megkínzott Selig miatt elrabolják, rabszolga legyen, és Selig bosszújának alanya. Bár Selig bosszúszomja végül nem volt annyira erős és kitartó.
A végén meg olyan megoldás született, amit elég átlátszó volt és szinte csak a 2 érintett nem látta, hogy vonzódnak egymáshoz.
A korábbi szereplők feltűnése hozható fel pozitívumnak a könyvben.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

Erika alig akart hinni a fülének. Az anya és a lánya is korábban a rabszolgája volt a későbbi férjének? Nem csoda, hogy Selignek olyan könnyen jött az ötlet. A családi tradíció része.

198. oldal

>!
ggizi P

– Először idejöttünk, hogy megnyugtassunk titeket, Erika jól van – mondta Selig mindenki nagy meglepetésére. – Látjátok, hogy semmi baja, és most hazaviszem. Beletelik majd egy időbe, míg túlteszem magam azon, hogy majdnem elveszítettem. Amíg ez megtörténik, egy pillanatra sem engedem el magam mellől, így aztán egy darabig nem valószínű, hogy láttok. Föl kell épülnöm, a megrázkódtatások után, így biztos, hogy nem hagyom el a szobámat, legalább egy hétig.
Sokat sejtetően vigyorgott, miközben mindezt elmondta, és Erika a haja tövéig elvörösödött. Garrick és Royce vidáman kacagtak, Brenna pedig évődve megszólalt: – Azt hiszem, nekem is el kellene mennem, hogy gondos ápolásban részesítselek, míg föl nem épülsz.
– Ne, anya, ha azt akarod, hogy épelméjű maradjak…

>!
Sippancs P

– Nagyon szeretem a bátyámat, ezt ő is jól tudja, de szeretem, ha rend van a házamban, ami, ha ő is itt van, lehetetlen. Talán ha eltörnéd az orrát, mint már nem egyszer is javasoltam…
– Nem, soha nem javasoltad.
– Meg kellett volna tennem.

20-21. oldal

>!
Sippancs P

– Seliget megtalálták, el kell mennünk érte, de nem oda, ahova gondoltuk. Kelet-Angliában van.
– De hát épp ott kell lennie – jegyezte meg Thorolf.
– Igen, mint a vendégük. De egy nő, valami Lady Erika bebörtönözte.
– Thor fogára! Biztos rámosolygott a némberre, az meg nem engedi el.

78-79. oldal

>!
Sippancs P

Erika magához tért, még mielőtt lefektették a földre, és ezzel Selig egy kicsit legalább megnyugodott. Levágta Erikáról a kötelet, majd az ölébe kapta, és kis híján megfojtotta a szorításával.
– Hála legyen az összes isteneknek, hogy jól vagy! Jól vagy egyáltalán? Ha bántottak, megölöm őket megint, egytől-egyig. Ó, drágaságom, mennyire szeretlek! Életemben még ennyire nem ijedtem meg. És ha az életben még egyszer valaha egyedül elmégy valahova, mint most, esküszöm, leláncollak újból!
A hátuk mögött Turgeis megköszörülte a torkát.
– Lehet, hogy válaszolna is, ha kivennéd a szájából a rongyot.

353-354. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Selig Haardrad

Hasonló könyvek címkék alapján

Heather Graham: A hódító viking
Emma Merritt: A szerelem rabjai
A. O. Esther: Megbocsátás
A. O. Esther: Frigg rokkája III.
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Heather Graham: Eljő a reggel
Helen Mittermeyer: A fátyolhercegnő
Neal Stephenson – Nicole Galland: A D.O.D.O. felemelkedése és bukása
Bernard Cornwell: Felperzselt vidék
Mark Lawrence: Bolondok hercege