Kincses ​Óceán 21 csillagozás

Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett.
Hatására számos országban több millióan felfedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT és a BŰVÖS ERDŐ után új színezője is megérkezett hozzánk.
A KINCSES ÓCEÁN a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit.

Kalandozásaid során megismerheted a tengerek és óceánok különleges állatait, növényeit és lényeit. A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634031505 · Illusztrálta: Johanna Basford

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

Mpattus>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Az elmúlt fél évben három felnőtt színezőkönyvvel ismerkedtem meg. Az első, ha jobban belegondolok, tulajdonképpen csak poénnak indult. Egy fricskának szántam, bizonyítva, hogy megint egy értelmetlen, és gyorsan múló hóbort kapott lángra a könyvpiacon, kihasználva egy addig talán kiaknázatlan szegmenst. A mondat utolsó felével talán kicsit még mindig egyetértek. Mindenesetre, az első színezőkönyvem felülírta a sztereotípiáim, és be kellett látnom, hogy színezni jó. A második könyvet már az összehasonlítás miatt vettem kezembe: hogy vajon minden színező ugyanazt az élményt nyújtja-e, van-e különbség. Kiderült, van. Nem jobb/rosszabb értelemben. Hanem az érzéseket tekintve, amit a színezés kivált. Aztán, tudjátok hogy van ez, jött a Kincses óceán, és nem volt menekvés. Már csak azért sem, mert igazából Johanna Basford Titkos kertje volt az első, ami felkeltette a figyelmem a felnőtt színezők iránt.

Értékelés és képek itt:
http://www.szembetuno.blogspot.hu/2016/03/kincses-ocean.html

Nienna001 P>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Végignéztem az oldalakat és elkezdtem a bálnát színezni :) Úgy érzem most már olvasottnak jelölhetem. Bár sokkal több idő lesz mire kiszínezem az oldalakat. Nem is biztos hogy mindegyik kész lesz valaha. 600 Ft-ot megért a Líra akcióban. viszont nagyon nagyon aprólékos… Azt hittem Millie Marotta az. Visszaszívtam :D

4 hozzászólás
mcborzaska>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Ez is csodaszép, akárcsak a többi színező. Ennek a kiszínezése fog a legtöbb időbe telni, hisz annyira aprólékos.
Egyetlen hátránya, hogy még ha ceruzával alászínezek, akkor is átnyomódik a filctoll ellentétben a Titkos kerttel és a Bűvös erdővel, amikbe simán filccel színezek, és semmi sem nyomódik át, annyival jobb volna egyoldalasra nyomtatni.

orbanszandra>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Na igen, ezt a könyvet ugyebár nem olvasni, hanem színezni kell, úgyhogy elleszek vele jó darabig! Azt hiszem megtaláltam az unalmas órákra való elfoglaltságot, már csak ceruzák kellenek a táskámba. Csak gyorsan átlapoztam egyelőre, de már most imádom!
És hogy ne csak az „unalmas” színezés legyen, még meg is lehet keresgélni az elrejtett kincseket a rajzokon. HATALMAS KEDVENC!

(Felesleges addig az olvasottban tartani, míg ki nem színezem, mert akkor jó sokáig lenne ott)

Belle_Maundrell >!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Imádatos és idegtépően aprólékos. :D Sokszor az agyamra ment az a rengeteg moszat meg halacska, de nagyon szépek és változatosak a képek, ahogy Johanna Basford többi színezőjében is. A hableányok kicsit husisak voltak nekem, úgyhogy egy plusz hajtincs beiktatásával karcsúsítottam a derekukat, és nagyon csinosak lettek. A legjobban talán a kalózhajós képeket szerettem, de a medúzákat és a polipokat is nagyon jó volt kiszínezni. Meg mindent. Érdekes, hogy ez volt a legbonyolultabb színezőm evör, de mégis ezzel végeztem a leghamarabb, ha a karácsonyit nem számoljuk. Mindenesetre áldom a sasszemem kontaktlencse feltalálóját – na meg a hegyezőt –, hogy minden incifinci bigyót sikerült kiszíneznem. Ezek után a dzsungeles nagy rajzai gyerekjátéknak fognak tűnni.

andie88_Sentellion>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Eddig ez a második felnőtt kifestő, amit kipróbáltam. Az első a Pandala-szigetek volt, úgyhogy nem nagyon tudom összehasonlítani Johanna előző munkáival. A Pandalánál viszont klasszisokkal jobb, pedig Orsolya is nagyon ügyes, de a Kincses Óceán rajzai részletesebbek, amitől sokkal idegölőbb is. Hamar rájöttem, hogy bizony kevés ammóm van nekem ehhez, de akkor is nekiálltam.

Fun fact, hogy semmi szándékom nem volt részt venni a turnéban, mert még nem kapott el a kifestő láz, aztán az egyik Blogturnés tag sunyi módon megosztott egy WIP képet a kifestőből, amin épp a jolly roger-t színezte és elvesztem. Ha csak ez az egy kép lenne benne újra és újra és újra, akkor is imádnám. De persze nem így van, emellett még megannyi gyönyörű, művészi, és egyszerűbb rajzot is találhatunk.

Ami legelőször feltűnt, az a vastagsága. Nem hittem volna, hogy ilyen sok oldalból áll (nem néztem utána), de gondolom ez nem újdonság a Basford rajongóknak. Ahogy a gyönyörű borító sem, hisz mindegyik könyve hasonló borítókkal jött ki. Tetszik, hogy az is ennyire részletes, az aranyozott motívumok is vonzák a tekintetemet, illetve ha valaki nagyon szeretné, ezt is kiszínezheti. Én nem tettem, mert nekem így tökéletes, de sokan igen.

Az illusztrációk között mindenki találhat magának kedvére valót. Vannak könnyebbek, bonyolultabbak, iszonyú részletesek, állatok, hajók, tárgyak, épületek, vízi jelenetek, szóval tényleg egy kincsekkel teli óceán az egész könyv.

Már akkor beleszerettem, amikor megláttam a második oldalt, ahol megadhatjuk, hogy kinek a tulajdona a könyv. Nagyon tetszik, hogy Johanna még erre is gondolt és így még egyedibbé és személyesebbé tehetjük.

Vannak olyan oldalak, ahol nem a teljes lapot fedi be az illusztráció, lehetővé téve, hogy esetleg kiegészítsük egy-egy rajzzal, ha ügyesek vagyunk vagy pedig akár át is alakíthatunk egy-egy rajzot tetszés szerint.

Említettem már, hogy a borító is kiszínezhető, ugyanígy a hátlap, a copyright oldal, a borító belső fele, a cím, a végén pedig egy majdnem 1 méter hosszú, kihajtható ÉS KITÉPHETŐ, dupla oldalú színezőt is találhatunk. Sajnos ez az egyetlen (biztonságosan) kitéphető oldal, nem is értem miért nem csinálják meg az összeset így.

A lapok két oldalasak, tehát sajnos ennél is előfordulhat, hogy a két kedvencünk ugyanazon a lapon van (ilyenkor rohanunk fénymásoltatni), a tapintásuk kellemes és puha, a legolcsóbb színes ceruza is jól fog rajta. Amiért még negatívum, hogy két oldalasak, amikor filctollal/festékkel akarunk színezni. Nem annyira, mint az átlagos színezőknél, de sajnos ennél is átüt.

Színezéshez mindenképpen ajánlok valami vékony hegyű színes tollat is, mert rengeteg helyen szükség lesz rá, az apró részletek kiszínezéséhez. Én is beszerzek párat, mert a Kincses Óceán annyira megtetszett, hogy azt hiszem kitapétázom vele az egyik falamat.

Köszönöm Johanna Basford, hogy megtanítottál átmenetesen színezni! :D

(Képek a blogon.)

nemszilvi P>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Nagyon szépek a rajzok, ez most sem okozott csalódást. Viszont némelyik minta annyira aprólékos, hogy elbizonytalanodtam, ceruzával neki merjek-e egyáltalán állni, vagy csak be kellene ruháznom zselés tollra, tűfilcre. Tényleg az ember legszívesebben ránagyítana ezekre a mini-mintákra…
A Bűvös Erdőhöz hasonlóan ebben a könyvben is található egy, illetve kettő gigantikus négyoldalas kihajtható képecske, amit szerintem akár még ki is lehet majd emelni a könyvből, mivel csak egy oldala van rögzítve.

Irodalmár_Macska>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Az egyetlen gondom vele az volt, hogy nem kezdhettem bele azonnal a színezésbe, mivel a ceruzáim nem fogtak elég vékonyan és élénken, így vennem kellett egy nagy halomnyi tűfilcet is. A gyönyörű rajzok viszont teljesen kárpótoltak a kis kényelmetlenségért.:)

D_Csabusa>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Szerintem az eddigiek közül ez a legaprólékosabb szóval ezt én a profiknak ajánlom a kezdőknek viszont a titkos kert vagy a bűvös erdő tökéletes a 3 közül nekem ez a kedvencem mert olyan aprólékos viszont kicsit csalódtam mert johanna ennél a könyvnél kicsit elbízta magát de attól én még megadtam az 5 csillagot

kmarcsi P>!
Johanna Basford: Kincses Óceán

Johanna Basford: Kincses Óceán Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

Kellemes időtöltés, bár ár-érték arányban egy kicsit sokallom. Jó lenne ha egy oldalas nyomtatás lenne, hogy ne üssön át a szín a lapokon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szökés Csodaországba
Debbie Macomber: Gyere haza!
Kerby Rosanes: Creamorphia
Millie Marotta: Káprázatos trópusok
Virágos álmok
Lee Il-Sun: Elbűvölő London
Claire Belton: Pusheen
Gareth Moore: Pontról pontra
Kerby Rosanes: Animorphia
Claire Cater: Japán minták