Maul ​– Vesztegzár 48 csillagozás

Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

A Galaxis legrosszabb bűnözőit egy űrbörtönbe gyűjtik össze, ahol ölni kell az életben maradáshoz. Gladiátorharcok során mérik össze az elítéltek erejét, és a véres sportból egy törvényen kívüli szervezet húz hasznot. A vad aréna legújabb harcosa pontosan olyan démoni és halálos, amilyennek látszik, és nem csak a túlélésért küzd. A küldetése megszerezni egy pusztító erejű fegyvert, amellyel sötét mesterei térdre kényszeríthetik a Jediket és meghódíthatják a Galaxist…
A két Sith Nagyúr, Darth Plagueis és Darth Sidious minden áron meg akarja szerezni ezt a fegyvert, csakhogy az odáig vezető úton félelmetes tanítványuknak előbb le kell győznie egy kannibál bandát, Jabbát, a huttot és egy leírhatatlan idegen rémet. Más nem is diadalmaskodhatna a halál arénájában, csak a Sötét Oldal rettegett tanítványa, Darth Maul.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Szukits, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973225 · Fordította: Habony Gábor

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Darth Maul · Jabba Desilijic Tiure


Kedvencelte 19

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Schreiber úr korábbi könyve (Halálosztag) és a téma miatt sejtettem, hogy ezúttal sem fog finomkodni. Ez bejött, ugyan horrorba nem megy át a történet, de így is bővelkedik kemény jelenetekben. A sztori egyébként nagyon pörgős, ezt jól mutatja, hogy az átlagos terjedelem ellenére sok rövid fejezetre bomlik, így nem válik unalmassá.
Darth Maul az eredeti nyúlfarknyi szerepe ellenére nagy népszerűségre tett szert. Szerencsére ezt az írók is belátták, így a zabrak Sith-et több történetben is főszereplőként láthattunk viszont, mint itt is. Ezáltal jobban megismerhetjük a karakterét, a gondolatait, a mesteréhez való viszonyát.
Ami a mellékszereplőket illeti, hát a többség csak van, ahogy az egy börtönös sztorinál várható spoiler, a cselekmény előlendítésén kívül túl sok szerepük nincs. Egy-ketten persze kiemelkednek, és a Maulhoz való viszonyuk érdekes „mi lett volna, ha?” lehetőségeket dob fel.
Két apróbb negatívum mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni.
Egyrészt a kronológiával van egy kis gond. James Luceno elég jól összedolgozta az elérhető történeteket a Darth Plagueis regényben, ez viszont később íródott és úgy tűnik a szerkesztő kicsit benézte a dolgok sorrendjét. spoiler
A másik, ami szemet szúrt, az Sidious és Plagueis viszonya. Nem emlékeztem rá, hogy Sidious ennyire tartott volt Plagueis-től, ill. utóbbi ennyire felsőbbrendűnek és gyanakvónak állította volna be magát, és a Darth Plagueis regény újraolvasása ezt meg is erősítette. Ezt a részt kicsit még finomítani kellett volna.

>!
Szukits, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973225 · Fordította: Habony Gábor
5 hozzászólás
Andru P>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Hát ez most annyira nem jött be :(
A történet nagyon szaggatott volt, afféle hol ide – hol oda kapok. Rövidek voltak a fejezetek, de nem éreztem, hogy valóban elválasztanak valamit velük.
A történetet értettem, de szükségtelenül bonyolítottnak találtam. Valószínűleg emiatt erőltetettnek is. Maga az ötlet nem lett volna rossz, de a kivitelezés nem volt az igazi.
Maga a sztori akciódús és feszített volt, lekötött volna, ha a többi ott nem lett volna

JustOneMorePage>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

A könyv odakötözött magához, és nem engedett el amíg ki nem olvastam. Maul egy már már szerethető karakter lett a könyvben, fura nekem azért is mert a képességei alapján nekem a filmben túl könnyen bukik el. Persze tudom hogy Jin mester nagyon jó kardforgató stb. de mégis. A történetszál is elég izgalmas, azt kell hogy mondjam,az egyik kedvenc könyvemmé nőtte ki magát :)

PAVideoStudio>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Akciódús, izgalmas, feszült, Maul itt tényleg főszereplő, a mellékszereplők is érdekesek, rejtélyes történet jellemzi. A vadászó árnyék egy vukiszőrnyivel jobban tetszik.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/AmevoMNZJ40

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

4 hozzászólás
Swoosh>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Nem tudtam minek fogok neki, csak a címet láttam.

Nem tudtam hogy a sith-ekrol lesz szo :)

Eleg jo volt. :) van ebbol tobb is ?

Trillian>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

A szerzőtől még csak a Halálvilág című könyvet olvastam, de az nem nagyon tetszett, úgyhogy nem voltak nagy elvárásaim. De ez a könyv kifejezetten jó volt. Nagyon tetszett a története, végig izgalmas és fordulatos volt. Mault nem tartottam valami sokra a film alapján, ott csak egy mellékszereplő volt. Valamennyire változott a véleményem vele kapcsolatban, de nem túl sokat. Verekedni jól tud, még az Erő használata nélkül is, és bár okosnak nem mondanám, de a felmerülő akadályokat egész jól megoldotta. A könyv szereplői igen változatosak voltak, de a legtöbbjük szimpatikussá vált. Nekem picit furcsa volt, hogy Jabba ebben a történetben szerepel, de a könyv végére egészen megszoktam. A Farkasféregről, -akinek az ötlete amúgy nagyon tetszett- csak annyit mondanék, hogy folyton Bram Stoker A fehér féreg fészke című könyvét juttatta eszembe. Összességében egy jó történetet olvastam, ami egy csodálatos helyszínen játszódik (nagyon tetszett a börtön felépítése), egészen jó szereplőkkel. Remélem a Halálosztag inkább ehhez fog közelebb állni színvonal tekintetében, mint a Halálvilághoz.

Ebe_Endocott>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Állati jó könyv volt, főleg az első része, ahogy Maul megkavarja az állóvizet a börtönben, na meg persze a párharcai is fenomenálisak. Két közepes SW regény után sikerült igazán nagyon dobbantania az írónak, jó volt a helyszín, a mellékszereplők, és az előbbiekhez képest visszafogott, de azért mégis bőséges vérontás is pont jó volt!

Ikarosz>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Megmondom őszintén, sosem kedveltem Mault. Tudom, hogy elég népszerű karakter, de én csak egy egyszerű verőembernek tartottam.
Nos, jelentem, elolvastam a könyvet, és Mault még mindig csak egy egyszerű verőembernek tartom, aki izgalmas helyeken és körülmények között veri a népeket, és regényt lehetett róla írni.
Pozitív csalódás volt(főleg, hogy hullámos volt a könyvem, de sikerült kivasalni)

Goratrix>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Nehezen szántam rá magam, nem dobott fel az ismertető. Aztán hatalmas pozitív csalódás lett. Lassan indult, de nagyon felpörgött és a végére nagyon izgalmas lett. Maul nem lett árnyaltabb figura, de a mellékszereplők kárpótolnak ezért, jók és változatosak. A sztori végül érdekes lett, bár sok ponton előre kitalálható. Biztos előveszem máskor is.

Kisfonai_Bernadette>!
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár

Maul soha nem tartozott a kedvenc szereplőim közé, de ezután a könyv után felkerült a Top5 SW gonosztevőim listájára. Nagyon jó kis könyv, 364 oldal tömény 'gonoszság'.

Mindenkinek ajánlom, akár első SW könyvnek is.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

PAVideoStudio>!

– Hé, haver! – szólt oda az egyik elítélt. – Mit keresel itt?
– Bajt – felelte Maul és egyenesen a fickó képébe bámult. – Kérsz belőle?

36. oldal, 4. fejezet - Maul: Vesztegzár (Szukits, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Darth Maul
Bertwad>!

(…) mi az élet, ha nem egy találós kérdés, amelyre senki sem tudja a választ?

PAVideoStudio>!

Tehát a szórakoztató-ipari vállalkozások szellemében szeretném az egyetlen értelmes dolgot tenni.
Maul felnézett a hangszóróra a fal felső sarkában.
– Öngyilkos lesz és megmenti magától a Galaxist? – kérdezte közömbösen.

277. oldal, 54. fejezet - Maul: Vesztegzár (Szukits, 2014)

1 hozzászólás
Bertwad>!

A rémálomnak is van rémálma, sötétség mélyén lakik bezárva.

PAVideoStudio>!

Tudatának megmaradt szilánkjaiban a mestere hangja zengett:
Lényünknek vannak olyan aspektusai, amelyek csak az elviselhetetlen szenvedés legmélyebb vermeiben fedik fel magukat. Azokban a pillanatokban, amikor már minden más lemállott rólunk, és semmi sem fedheti el valónknak ezeket a mélyen rejlő részeit. Amikor az örökkévalóság szélén állva szembenézünk a halállal.

183. oldal, 32. fejezet - Maul: Vesztegzár (Szukits, 2014)

PAVideoStudio>!

Megrázta a fejét és így folytatta: – A tetteinknek következményei vannak. Bár a folyók különböző irányokban vájnak medret maguknak, végül mind a tengerbe ömlenek. Ugyanígy a tetteink eredménye sem kétséges.

303. oldal, 60. fejezet - Maul: Vesztegzár (Szukits, 2014)

Bertwad>!

egy olyan Galaxisban, ahol sok minden csak virtuális vagy szimulált, a valóság a legszórakoztatóbb.

sirszalhasogato >!

Végtelen kegyelmességében Jabba úgy döntött, hogy hagyja Radique-t, hadd essen áldozatul saját sikerének.

246. oldal, 48. fejezet - Trónterem (Szukits, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Jabba Desilijic Tiure

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Ílion
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
John Jackson Miller: Kenobi
Claudia Gray: Elveszett csillagok
Frederik Pohl: Átjáró
Timothy Zahn: Gazfickók
James Luceno: Darth Plagueis