Szarvak 608 csillagozás

Joe Hill: Szarvak Joe Hill: Szarvak

Ignatius Perrish sokáig a kiváltságosok életét élte, megvolt mindene, még a gyönyörű, életteli Merrin Williams szerelme is. Aztán a fiatal nőt rejtélyes körülmények között megerőszakolták és meggyilkolták, és Ignatius volt az egyetlen gyanúsított. Végül nem emeltek vádat ellene, de a közvélemény szemében mindig is bűnös maradt.

Ignatius egyik este rendesen berúg, és mindenféle szörnyűséget művel. Másnap reggel pokolian hasogat a feje… és észreveszi, hogy szarvai nőttek.

Vadiúj kinézetéhez vadiúj hatalom társul – elég egyetlen érintés, és belelát mások legsötétebb gondolataiba –, ezt pedig arra akarja használni, hogy megtalálja Merrin gyilkosát. Világéletében jól viselkedett, és kötelességtudóan imádkozott, de semmire sem ment vele. Eljött hát a bosszú ideje – most kapja meg az ördög, ami jár neki.

Joe Hill: Horns

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634069898 · Fordította: Uram Tamás
>!
GABO, Budapest, 2020
440 oldal · ISBN: 9789635660155 · Fordította: Uram Tamás
>!
Európa, Budapest, 2012
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630793445 · Fordította: Uram Tamás

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Ignatius Perrish · Lee Tourneau · Merrin Williams


Kedvencelte 95

Most olvassa 35

Várólistára tette 308

Kívánságlistára tette 320

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Joe Hill: Szarvak

Aki ismeri (netán szereti is) Stephen King-et, annak elengedhetetlen, hogy ismerje a fiát, Joe Hill-t is. Nem lehet könnyű egy ilyen édesapja árnyékában könyvet írni, ráadásul hasonló zsánerben… A Szarvak egy kihívás kapcsán került a kezembe, egyébként valószínűleg nem kerítettem volna sort rá, mert a szerző másik két műve (A szív alakú doboz, NOS4A2) ajánlások és fülszövegek alapján is jobban felcsigázta az érdeklődésemet.
Ha már a fülszövegekre tereltem a szót, el kell mondjam, hogy a Szarvak egyik nagy hátránya szerintem a spoileres fülszöveg. A könyv 40%-áig meg sem történik Merrin meggyilkolása. Csupán megismerjük Ig, Lee, Terry, Glenna és a többiek előtörténeteit, gyerekkori élményeit, stb. Ráadásul a huszonhat éves srác jelenidejű történetei sokkal inkább kedvemre valók voltak olvasás közben, mint a múlt eseményei. Nyilván a kettő egymás nélkül semmit nem ért volna, de az időben való ide-oda ugrálás engem őszintén zavart olvasás közben.
Az egész könyv egy visszataszító, obszcén, nyers kirakós, számomra ráadásul rendkívül túlírt és terjengős fantasy / horror. Kingből kiindulva mondjuk erre számíthattam volna… de mivel ez volt az első Joe Hill-olvasásom, így egy kicsit meglepett, hogy ő nem egy pörgősebb, fiatalosabb vonalat képvisel.
Őszintén untam néhány fejezetet, máskor viszont teljesen belemerültem a brutális, szennyes, kíméletlen történetbe.
A sokszoros díjnyertes Joe Hill második regénye engem nem győzött meg, se a nyomozás, se a bosszú része nem hozott lázba. Összességében mégis azt érzem, hogy nem kell feladnom a vele való ismerkedést és bizalmat kell szavaznom a többi könyvének is. Meglátjuk…

>!
GABO, Budapest, 2020
440 oldal · ISBN: 9789635660155 · Fordította: Uram Tamás
8 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Joe Hill: Szarvak

„Mániám, hogy valami olyat lássak, ami igazi. A legtöbb ember a felét sem érzi annak, amit kifele eljátszik.”

Ez igen, le a kalappal, de komolyan!
Még, hogy az apja nyomába se ér, aki ezt állítja sürgősen pihenje ki magát és vegye kézbe ezt a könyvet.
Zseniális és beteg, de annyira igaz.
Stephen King rajongásom egyre mélyebb, tavaly több könyvével „randiztam” pihentetőbb időszakomban, pár hónapja gondoltam egyet és polcra tettem ezt a könyvet. Hátha apjára ütött a fia..
Bár barátnőm választotta most nekem, ( amit ezúton is köszönök @Demise, mert bár nem a te stílusod, számomra nagyon „kellemes” órákat adtál)..
Nagyon jól megírt, rendkívül izgalmas, néhol szívet facsaró, de még számomra is adott, pedig nem a szokott hitvilágot képviselem.
Legyen szó jóról, gonoszról, élőről, vagy holtról, múltról vagy jelenről, feltörli veled a padlót.
Belefojt a valóság bugyraiba, csak annyira enged felszínre míg hörögve kapkodsz levegő után, de már nyomja is vissza a fejedet…legalább is így éreztem olvasás közben.
Nagyon nagy kedvenc és talán a következő sor miatt csillog igazán a szemem.:
„A Sátán és Isten elvileg háborúban állnak egymással. Ha viszont Isten gyűlöli a bűnt, a Sátán pedig megbüntetni a bűnösöket, akkor ezek ketten nem ugyanarra a kapura játszanak?”
Ettől még hívő nem leszek, de jót tett a kis lelkemnek. Természetesen újra olvasós és kedvenc!♥

10 hozzászólás
dagikám>!
Joe Hill: Szarvak

Ignatius arra ébredt egyik reggel, hogy szarvak nőttek a fején és akivel találkozik mindenki elmeséli akaratlanul legféltettebb titkát. Ha Ignatius hozzájuk is ér szintén belelát a fejükbe. Ezt az új képességét akarja felhasználni, hogy kiderítse ki ölte meg a szerelmét egy évvel ezelőtt,és ha kiderül tisztára moshassa a nevét.
Nyomasztó volt az egész könyv hangulata, ilyen érzéseket csak Stephen King tud kiváltani belőlem. Hiába,nem esett messze az alma a fájától.

2 hozzászólás
gazibla IP>!
Joe Hill: Szarvak

Hát ez nagyon jó volt. :) Hatalmas tehetséget örökölt az apjától Joe. :) Régebben párszor a kezembe került ez a könyv az Alexandrában és mindig elolvastam a fülszöveget, de sosem fogott meg. :) Aztán meg tudtam ki is Joe Hill és az apja miatt gondoltam még is csak adok egy esélyt ennek a könyvnek. :) Nem bántam meg. :) Laza, pörgős és a karakterek is jól meg vannak rajzolva. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó könyv amit tőle olvastam. :) Aki King munkásságát szereti az ezt a könyvet is szeretni fogja. :) Úgyhogy hajrá. :)

31 hozzászólás
anglee>!
Joe Hill: Szarvak

Ez a könyv lesz a Bibliám.
Aki nem olvasta még, sürgősen tegye meg.
Lebilincselő lélektani, és romantikus regény.
Csodálatosan bemutatja és jellemzi az emberi természetet. A rosszat.
Aki azt mondja, hogy ez a könyv nem jó, az biztos nem ezt olvasta, keveri valami mással. Vagy egyszerűen nem értette meg a mondanivalóját.
Megnevettet. Feldühít. Kikészít az igazságtalanságával. Megríkat. Megértet.
Így kellett lennie.
Amit pedig Istenről és a Sátánról állít, kenterbe ver minden tanítást.
Ha elolvastad, Te is hívő leszel.

13 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Joe Hill: Szarvak

Tudtam, hogy az én könyvem, de mégis féltem, hogy nem találunk egymásra. Halogattam, tologattam az olvasást, de a kíváncsiságom felül kerekedett.
Mosolyogtam magamban, mert az istenkép ebben a történtben azonos a sajátommal. Az üzenetek, az emberi gyarlóság, kétszínűség és romlottság bemutatása Nobelt érdemel.
Sokkal több megfontolandó tanács, útmutató volt benne, mint a már- már szentírásként kezelt Müller kötetekben.
Furcsállom, hogy sokak számára csak egy nyers, rémisztő fantasy történet jött le, nekem ez a szál teljesen mellékes.
Joe Hill ezzel a kötettel bizonyította, hogy felnőtt a feladathoz és nem az apja árnyéka. Sőt, talán a Szarvakban több tanulság lapul, mint pár tucat SK kötetben összesen (bár SK rajongó vagyok, be kell ismerni, a történetei legfőbb célja nem a társadalmi görbetükör)

Miközben ezt a sokat nem mondó pár sort idevéstem olyat csinálok, amit nagyon ritkán szoktam: nézem a filmet :D

Bt_Dóri P>!
Joe Hill: Szarvak

Nem kis nyomás a Mester fiaként és íróként boldogulni… De Joe Hill zseniális! Olvastam már novelláit (Furcsa időjárás), regényét (Szív alakú doboz) és képregényét (Locke & Key), így kíváncsi voltam, mit is tud ebből a Szarvak című kötetből kihozni. Nem csalódtam, bár a sztori elején kiderül a ki személye, mégis annyira rabul ejtett oldalról oldalra, hogy ritka élmény volt olvasni! Maga a sztori is érdekes, hiszen egy nap szarvakkal ébredni és hallani a mások rólad alkotott – ŐSZINTE!! – véleményét, az eltitkolt vágyaikat és reményeiket, minden ködösítés és szépítés nélkül, hátborzongató! Ugyanakkor elgondolkodtató, senki se az, akinek látszik: se a pap, se a szülők és főképp nem a barátok. A tökéletes élet hirtelen atomjaira hullott és elszabadulnak a gondolatok, indulatok… Nagyon szuper könyv, remek történetmesélő, ajánlom a műfaj kedvelőinek! ☺

2 hozzászólás
Navi>!
Joe Hill: Szarvak

Keresem a szavakat …
Ördögi igazságszolgáltatás.
Ez az, ami először eszembe jut a könyvről. Nem vagyok vallásos ember, nem hiszek az isteni teremtésben, ugyanakkor vallom, hogy vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni, tudományosan alátámasztani.
A Bibliával főiskolán egy szemesztert foglalkoztunk. Rengeteg mindent megtudtam, de tényleg vannak dolgok, amikre nem ad magyarázatot. Joe Hill olyan megközelítését adja az Ördög „létének”, amin eddig nem gondolkoztam el. Viszont ezek után valószínűleg jobban bele kell ásnom magam a témába.
A szereplőkről nem szeretnék beszélni. Mindenki azt kapta, amit kért vagy megérdemelt.

MóroczMárk>!
Joe Hill: Szarvak

Az alapkoncepciója a könyvnek zseniális, a könyv feléig végig 5 csillagot érdemelt volna.
Aztán valahogy ez megtört, és kissé átment…nem is tudom, unalmasnak nem mondanám, inkább érdektelenségbe.
Múltban tengődünk, összeismerkedéseket ismerünk meg sok sok oldalon keresztül.
Szürreális visszaemlékezések, egy szerelem kialakulása, barátságok létrejötte a múltban ami a könyv nagyjából felét jellemzi.
A jelenben amikor Ig a szarvakat használva tud meg olyanokat idegenektől amiket nem akarna szépen háttérbe húzódik. Ezeket a részeket pedig nagyon-nagyon élveztem. Itt előjöttek az emberek legféltettebb titkaik, a legmocskosabb gondolataik és vágyaik. Ötcsillagos részek.

A film nagyon tetszett, bár nem most láttam.
Mindenképp szerezzétek be és olvassátok el, a 3,5 csillagom csak a pillanatnyi elégedetlenségem miatt van, és a off sok felesleges visszaemlékezés miatt.

Csabii>!
Joe Hill: Szarvak

Azzal kezdeném, hogy semmilyen összehasonlítási alapom nincs. Nem tudom, hogy ír Stephen King. Az első könyvem a King család könyvei közül a Szarvak volt de határozottan állíthatom, hogy kedvencet avattam ezzel a regénnyel. Imádtam minden oldalt és ezzel az imadattal egyenes arányban utáltam Lee-t. A kezdetektől fogva unszimpatikus volt. Na de nem szaladok ennyire előre…Ez a legdrágább használt könyvem de így olvasás után azt mondom a dupláját is kifizettem volna érte. Imádtam. Az atmoszféra amit a könyv megteremtett, a nyelvezete ahogy nem próbál finomkodni hanem kerekperec kimondja, szereplők kidolgozottsága minden jó volt. Nem akartam a végére érni. Pedig megtörtént és egy kis darabkája a lelkemnek ott maradt a vashámornál. Bemutatja a könyv a gonosz nagyon is emberi arcát, miként szerethet egy ember egy másik embert és ennek negatív oldalát.


Népszerű idézetek

Bolondkandúr>!

– Tetszett az AC/DC. Ha le akarsz lőni valakit, ilyesmit kell hallgatni közben.
– És mi van a Beatlesszel? Amikor őket hallgattad, nem akartál lelőni valakit?
Lee komoly képpel elgondolkodott. – De. Magamat.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: AC/DC · The Beatles
3 hozzászólás
Szelén>!

– Nem – mondta Ig. – Csak azért hordom ezt, mert piros harisnya meg köpeny nem volt kéznél.
– Piros harisnya meg köpeny? – A lány hangja kábult és kicsit vontatott volt.
– Nem ez van általában az ördögön? Mint egy szuperhős ruhája. Ha jól megnézzük, a Sátán volt az első szuperhős.
– Nem inkább szupergonosz?
– Egyértelmű, hogy hős. Gondolj csak bele. Az első kalandja rögtön az volt, hogy kígyóalakot öltve kiszabadított két rabot, akik pucéran sínylődtek egy megalomániás, mindenható zsarnok harmadik világbeli dzsungelbörtönében. Egyben változatosabbá tette az étrendjüket, és ráirányította a szemüket saját szexualitásukra. Egy Dr. Philbe oltott Animal Man.

444. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ignatius Perrish
anglee>!

A Sátán és Isten elvileg háborúban állnak egymással. Ha viszont Isten gyűlöli a bűnt, a Sátán pedig megbüntetni a bűnösöket, akkor ezek ketten nem ugyanarra a kapura játszanak?

429. oldal

10 hozzászólás
Bolondkandúr>!

Ha úgyis a földi pokolban kell élned, ördögnek lenni kifizetődőbb.

441. oldal

Natasha>!

[…] a zene az a bizonyos harmadik, áram alatt lévő sín az élet metróalagútjában. Ha megérinted, a sokkhatás kizökkent az órák unalmas vánszorgásából, segít, hogy érezz valamit, hogy benned is fellobbanjon mind az a rengeteg érzés, amit az iskola és a tévé és a mosogatógép vacsora utáni feltöltésének megszokott körforgásában nem tudnál megtapasztani.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zene
anglee>!

Ha belegondolsz, a legtöbb jó ötlet azért született, hogy könnyebben eshessünk bűnbe.

499. oldal

MóroczMárk>!

—. .-. ..-- .-.. —. -.-/…. …. – --. -.-/- .- .-.. .--.- .-.. -.- – --.. – ..-- -. -.-/.-. . – ..-- .-.. . --/- ..- -.. – -../-.- ../…- .- --. -.- – -.-/

Borító belső oldalán található MORSE kód (GABO 2020 kiadás)

3 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!

Mániám, hogy valami olyat lássak, ami igazi. A legtöbb ember a felét sem érzi annak, amit kifele eljátszik.

149. oldal

eeszter>!

Talán az ördög összes terve smafu az ember mesterkedéseihez képest.

464. oldal

2 hozzászólás
Godzsi IP>!

Csak az nem hibázik, aki túl sokat gondolkodik. Annál nagyobb hiba nincs is.

355. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház
Stephen King: A kívülálló
John Cure: Démonok ivadéka
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: Álom doktor
Chuck Wendig: Vészmadarak
Stephen Chbosky: Képzelt barát
Meiszner Krisztina: MásValaki problémája
Peet Goodman: Újra meg újra
Yrsa Sigurðardóttir: Emlékszem rád