Szarvak 470 csillagozás

Joe Hill: Szarvak Joe Hill: Szarvak

Ignatius Perrish sokáig a kiváltságosok életét élte, megvolt mindene, még a gyönyörű, életteli Merrin Williams szerelme is. Aztán a fiatal nőt rejtélyes körülmények között megerőszakolták és meggyilkolták, és Ignatius volt az egyetlen gyanúsított. Végül nem emeltek vádat ellene, de a közvélemény szemében mindig is bűnös maradt.

Ignatius egyik este rendesen berúg, és mindenféle szörnyűséget művel. Másnap reggel pokolian hasogat a feje… és észreveszi, hogy szarvai nőttek.

Vadiúj kinézetéhez vadiúj hatalom társul – elég egyetlen érintés, és belelát mások legsötétebb gondolataiba –, ezt pedig arra akarja használni, hogy megtalálja Merrin gyilkosát. Világéletében jól viselkedett, és kötelességtudóan imádkozott, de semmire sem ment vele. Eljött hát a bosszú ideje – most kapja meg az ördög, ami jár neki.

Joe Hill: Horns

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
GABO, Budapest, 2020
440 oldal · ISBN: 9789635660155 · Fordította: Uram Tamás
>!
GABO, Budapest, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634069898 · Fordította: Uram Tamás
>!
Európa, Budapest, 2012
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630793445 · Fordította: Uram Tamás

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Ignatius Perrish · Lee Tourneau · Merrin Williams


Kedvencelte 89

Most olvassa 41

Várólistára tette 304

Kívánságlistára tette 324

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Joe Hill: Szarvak

„Mániám, hogy valami olyat lássak, ami igazi. A legtöbb ember a felét sem érzi annak, amit kifele eljátszik.”

Ez igen, le a kalappal, de komolyan!
Még, hogy az apja nyomába se ér, aki ezt állítja sürgősen pihenje ki magát és vegye kézbe ezt a könyvet.
Zseniális és beteg, de annyira igaz.
Stephen King rajongásom egyre mélyebb, tavaly több könyvével „randiztam” pihentetőbb időszakomban, pár hónapja gondoltam egyet és polcra tettem ezt a könyvet. Hátha apjára ütött a fia..
Bár barátnőm választotta most nekem, ( amit ezúton is köszönök @Demise, mert bár nem a te stílusod, számomra nagyon „kellemes” órákat adtál)..
Nagyon jól megírt, rendkívül izgalmas, néhol szívet facsaró, de még számomra is adott, pedig nem a szokott hitvilágot képviselem.
Legyen szó jóról, gonoszról, élőről, vagy holtról, múltról vagy jelenről, feltörli veled a padlót.
Belefojt a valóság bugyraiba, csak annyira enged felszínre míg hörögve kapkodsz levegő után, de már nyomja is vissza a fejedet…legalább is így éreztem olvasás közben.
Nagyon nagy kedvenc és talán a következő sor miatt csillog igazán a szemem.:
„A Sátán és Isten elvileg háborúban állnak egymással. Ha viszont Isten gyűlöli a bűnt, a Sátán pedig megbüntetni a bűnösöket, akkor ezek ketten nem ugyanarra a kapura játszanak?”
Ettől még hívő nem leszek, de jót tett a kis lelkemnek. Természetesen újra olvasós és kedvenc!♥

10 hozzászólás
gazibla IP>!
Joe Hill: Szarvak

Hát ez nagyon jó volt. :) Hatalmas tehetséget örökölt az apjától Joe. :) Régebben párszor a kezembe került ez a könyv az Alexandrában és mindig elolvastam a fülszöveget, de sosem fogott meg. :) Aztán meg tudtam ki is Joe Hill és az apja miatt gondoltam még is csak adok egy esélyt ennek a könyvnek. :) Nem bántam meg. :) Laza, pörgős és a karakterek is jól meg vannak rajzolva. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó könyv amit tőle olvastam. :) Aki King munkásságát szereti az ezt a könyvet is szeretni fogja. :) Úgyhogy hajrá. :)

31 hozzászólás
anglee>!
Joe Hill: Szarvak

Ez a könyv lesz a Bibliám.
Aki nem olvasta még, sürgősen tegye meg.
Lebilincselő lélektani, és romantikus regény.
Csodálatosan bemutatja és jellemzi az emberi természetet. A rosszat.
Aki azt mondja, hogy ez a könyv nem jó, az biztos nem ezt olvasta, keveri valami mással. Vagy egyszerűen nem értette meg a mondanivalóját.
Megnevettet. Feldühít. Kikészít az igazságtalanságával. Megríkat. Megértet.
Így kellett lennie.
Amit pedig Istenről és a Sátánról állít, kenterbe ver minden tanítást.
Ha elolvastad, Te is hívő leszel.

13 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Joe Hill: Szarvak

Tudtam, hogy az én könyvem, de mégis féltem, hogy nem találunk egymásra. Halogattam, tologattam az olvasást, de a kíváncsiságom felül kerekedett.
Mosolyogtam magamban, mert az istenkép ebben a történtben azonos a sajátommal. Az üzenetek, az emberi gyarlóság, kétszínűség és romlottság bemutatása Nobelt érdemel.
Sokkal több megfontolandó tanács, útmutató volt benne, mint a már- már szentírásként kezelt Müller kötetekben.
Furcsállom, hogy sokak számára csak egy nyers, rémisztő fantasy történet jött le, nekem ez a szál teljesen mellékes.
Joe Hill ezzel a kötettel bizonyította, hogy felnőtt a feladathoz és nem az apja árnyéka. Sőt, talán a Szarvakban több tanulság lapul, mint pár tucat SK kötetben összesen (bár SK rajongó vagyok, be kell ismerni, a történetei legfőbb célja nem a társadalmi görbetükör)

Miközben ezt a sokat nem mondó pár sort idevéstem olyat csinálok, amit nagyon ritkán szoktam: nézem a filmet :D

Navi P>!
Joe Hill: Szarvak

Keresem a szavakat …
Ördögi igazságszolgáltatás.
Ez az, ami először eszembe jut a könyvről. Nem vagyok vallásos ember, nem hiszek az isteni teremtésben, ugyanakkor vallom, hogy vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni, tudományosan alátámasztani.
A Bibliával főiskolán egy szemesztert foglalkoztunk. Rengeteg mindent megtudtam, de tényleg vannak dolgok, amikre nem ad magyarázatot. Joe Hill olyan megközelítését adja az Ördög „létének”, amin eddig nem gondolkoztam el. Viszont ezek után valószínűleg jobban bele kell ásnom magam a témába.
A szereplőkről nem szeretnék beszélni. Mindenki azt kapta, amit kért vagy megérdemelt.

Csabii P>!
Joe Hill: Szarvak

Azzal kezdeném, hogy semmilyen összehasonlítási alapom nincs. Nem tudom, hogy ír Stephen King. Az első könyvem a King család könyvei közül a Szarvak volt de határozottan állíthatom, hogy kedvencet avattam ezzel a regénnyel. Imádtam minden oldalt és ezzel az imadattal egyenes arányban utáltam Lee-t. A kezdetektől fogva unszimpatikus volt. Na de nem szaladok ennyire előre…Ez a legdrágább használt könyvem de így olvasás után azt mondom a dupláját is kifizettem volna érte. Imádtam. Az atmoszféra amit a könyv megteremtett, a nyelvezete ahogy nem próbál finomkodni hanem kerekperec kimondja, szereplők kidolgozottsága minden jó volt. Nem akartam a végére érni. Pedig megtörtént és egy kis darabkája a lelkemnek ott maradt a vashámornál. Bemutatja a könyv a gonosz nagyon is emberi arcát, miként szerethet egy ember egy másik embert és ennek negatív oldalát. Joe Hill ezt nagyon jól tetted, hogy megirtad. Elfogytak az oldalak, vége a könyvnek :(

ggizi P>!
Joe Hill: Szarvak

Rögtön az elején már felcsigázott a sztori, amikor Ig egy újabb mélypontos éjszaka után szembesült növekvő szarvaival és annak másokban kiváltott hatásával. Nagyon ígéretesnek indult és rengeteg érdekes lehetőséggel kecsegtetett az egész. De a történet nagy része visszaemlékezés volt, ami kevésbé kötött le, mint Ig jelen állapota. Persze azok is kellettek a megértéshez és a tisztán látáshoz, neki is és az olvasónak is. Az alapsztori szerint egy veszekedős éjszaka után Ig szerelme meghal, és mindenki őt gyanúsítja vele. De aztán egy dorbézolást követően elkezd kinőni a szarv a fején, ami előhozza az emberek legsötétebb vágyait és gondolatait és a gyilkossággal kapcsolatban is előkerülnek eddig rejtett titkok, amik végre magyarázatot adhatnak a történtekre. És aztán jöhet a szarvval beerősített Ig bosszúja! Tetszettek a rehabilitációs kúrái, ördögi volt, tény és való. A végén volt egy kis hiányérzetem spoiler, de mivel Ig már túljutott ezen a szinten, hogy egyáltalán érdekelje ez a dolog, én is elengedtem a témát.

Mrs_Mila>!
Joe Hill: Szarvak

Hagytam kicsit ülepedni. Mert muszáj volt.
Ez a könyv valami elképesztő! Nem egy egyszerű thriller. Nem egy egyszerű fantasy. Ez sokkal több!
Érzelmi hullámvasúton ültem és nem akarok leszállni róla. Hol vigyorogtam, hol megdöbbentem, hol sírásközeli állapotok környékeztek.
Ezek és az ilyen olvasmányok kellenek nekem, ebben a torz világban valahogy remekül eltudok merülni. Beteg emberek, velejéig gonoszak, kegyetlenek, gyilkosok. Az ő fejeikbe és tetteikbe láthattam bele. Ez a könyv remekül elém tárta hogy mi is az az igazán rossz. Emellett pedig fény derül egy gyilkosság körülményeire.
Az emberek ilyenek. Kegyetlenek. Mennyi gonoszság és gonosz gondolatok vannak elrejtve a fejekben, amiket nem mondunk ki. De Ig, az újdonsült hatalmával képes arra hogy ezeket a valós és szörnyű vágyakat és érzéseket kimondassa az emberekkel.
Rengeteg tanulság és mély gondolat van elrejtve a könyvben. Ezért érzem sokkal többnek ezt a könyvet, mint egy szimpla regény.
Aki könnyű olvasmányt keres, ne ebbe fogjon bele! De ha valaki vágyik egy rendkívül összetett történetre, ahol a sorok mögé is kell nézni, annak bátran a kezébe nyomnám!
A vége valami eszelős!!!! Fantasztikus könyv, nem kérdés hogy 5 csillagot érdemel :)

2 hozzászólás
Csike_The_Techmarine>!
Joe Hill: Szarvak

Na ezzel a kritikával bajban vagyok.
Nem tudom pontosan, hogy mit írhatnék, pedig az esetek jelentős többségében előre kitalálom, hogy mit írok.
Nem akarok olyan nyílvánvaló megállapításokat tenni, hogy zseniális volt, felkavaró volt és kegyetlenül emberi.
Borzalmasan tetszett ez a könyv. Rettenetesen erős a mondanivalója, már aki fogékony erre. A könyv közepe táján olyan dolgok hagyták el Ig száját, amikre már gondoltam. Ez azt jelenti, hogy velem van a baj vagy, az író is hasonlókép gondolkodik az férfiakról,nőkről,viselkedéskultúránkról.
Valamiért jól tudtam Iggel azonosulni, talán ez nem túl jó :D
Viszont kicsit többet szerettem volna olvasni, ahogy használja a képességeit, de ez már legyen az én bajom.
Ez egy nagyon erős emberi jellemrajz, teljesen reálisan mutatja be az emberi kicsinyességet, a gyarlóságot és az önzőséget, amit mások iránt viseltetünk. Noha néha fel-fel csillan a remény, hogy érdemesek vagyunk valamire, aztán jön Lee és tökéletesen szétbarmolja az egészet. ( Rég gyűlöltem ennyire egy szereplőt)
Nem tudom mit vártam az első horror könyvemtől, de soha rosszabbat ennél.
Akinek érzékeny a lelki világa, vagy előszeretettel gondol arra, hogy az emberek jók, az ne olvassa el ezt a könyvet. Vagy igen és ördögi mókában lesz része.

2 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Joe Hill: Szarvak

Ha nem tudnám, hogy Joe Hill kicsoda, simán azt mondanám, hogy a Mester talált magának egy új álnevet. Bár rögtön felmerülne bennem a kérdés, hogy mi szüksége lenne rá…
Szóval JH le sem tagadhatná, hogy kinek a fia. És ez egyrészről egyáltalán nem baj, sőt… Ha lenne apatej, mondhatnánk, hogy avval szívott magába mindent. Egyértelműen érződik SK hatása.
Amit nagyon eredetinek éreztem az a felépítés, az időben való ugrálás – aminek a „segítségével” ugyanazt a pár órát megismerjük három különböző szemszögből –, a főszereplő. Nagyon tetszett az alapötlet, az egész átalakulás, az emberi kettősség, vagy sokszínűség ábrázolása. Valamint nagyon szépen megkoronázta a művet a vége, ami inkább csak sejtet, mintsem, hogy nagyon konkretizálna.
Mindenképpen kell még tőle olvasnom, neki pedig írnia, hogy én is és ő is megtalálja a színtisztán saját hangját!

Hill, nem most találkoztunk utoljára!

Jah, és feltétlenül megnézem, hogy Radcliffe és Alexander Aja mit hoznak ki a regényből.


Népszerű idézetek

Bolondkandúr>!

– Tetszett az AC/DC. Ha le akarsz lőni valakit, ilyesmit kell hallgatni közben.
– És mi van a Beatlesszel? Amikor őket hallgattad, nem akartál lelőni valakit?
Lee komoly képpel elgondolkodott. – De. Magamat.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: AC/DC · The Beatles
3 hozzászólás
Szelén P>!

– Nem – mondta Ig. – Csak azért hordom ezt, mert piros harisnya meg köpeny nem volt kéznél.
– Piros harisnya meg köpeny? – A lány hangja kábult és kicsit vontatott volt.
– Nem ez van általában az ördögön? Mint egy szuperhős ruhája. Ha jól megnézzük, a Sátán volt az első szuperhős.
– Nem inkább szupergonosz?
– Egyértelmű, hogy hős. Gondolj csak bele. Az első kalandja rögtön az volt, hogy kígyóalakot öltve kiszabadított két rabot, akik pucéran sínylődtek egy megalomániás, mindenható zsarnok harmadik világbeli dzsungelbörtönében. Egyben változatosabbá tette az étrendjüket, és ráirányította a szemüket saját szexualitásukra. Egy Dr. Philbe oltott Animal Man.

444. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ignatius Perrish
anglee>!

A Sátán és Isten elvileg háborúban állnak egymással. Ha viszont Isten gyűlöli a bűnt, a Sátán pedig megbüntetni a bűnösöket, akkor ezek ketten nem ugyanarra a kapura játszanak?

429. oldal

10 hozzászólás
Bolondkandúr>!

Ha úgyis a földi pokolban kell élned, ördögnek lenni kifizetődőbb.

441. oldal

Natasha>!

(…) a zene az a bizonyos harmadik, áram alatt lévő sín az élet metróalagútjában. Ha megérinted, a sokkhatás kizökkent az órák unalmas vánszorgásából, segít, hogy érezz valamit, hogy benned is fellobbanjon mind az a rengeteg érzés, amit az iskola és a tévé és a mosogatógép vacsora utáni feltöltésének megszokott körforgásában nem tudnál megtapasztani.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zene
MóroczMárk P>!

—. .-. ..-- .-.. —. -.-/…. …. – --. -.-/- .- .-.. .--.- .-.. -.- – --.. – ..-- -. -.-/.-. . – ..-- .-.. . --/- ..- -.. – -../-.- ../…- .- --. -.- – -.-/

Borító belső oldalán található MORSE kód (GABO 2020 kiadás)

3 hozzászólás
anglee>!

Ha belegondolsz, a legtöbb jó ötlet azért született, hogy könnyebben eshessünk bűnbe.

499. oldal

Szelén P>!

Mintha a romantikusok szerették volna Sátánt. Biztos azért, mert vagány szakálla van, él-hal a nőkért és a szexért, és tudja, hogyan kell egy jót bulizni.

429. oldal

Bleeding_Bride IP>!

Mániám, hogy valami olyat lássak, ami igazi. A legtöbb ember a felét sem érzi annak, amit kifele eljátszik.

149. oldal

eeszter P>!

Talán az ördög összes terve smafu az ember mesterkedéseihez képest.

464. oldal

2 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Éjszakai műszak
Stephen King: Christine
Stephen King: A búra alatt
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Chuck Wendig: Halálmadarak
Yrsa Sigurðardóttir: Emlékszem rád
Anne Rice: A múmia
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Stephen King: Az