Kulcs ​a zárját 3. (Locke & Key 3.) 42 csillagozás

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3. Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

A ​Locke-gyerekeknek sűrű éve volt: a szörnyű családi tragédiával és az ódon Kulcsházba való kényszerű költözéssel együtt egy ősi, sötét lény bukkant fel, és halálos játszmába kezdett ellenük, hogy megszerezze tőlük a világ végével fenyegető omega kulcsot.

Most úgy tűnik, a fenyegetésnek vége, a Locke-ok végre lazíthatnak, és élhetik tovább az életüket. Csakhogy a játszma még messze nem ért véget, a legyőzöttnek hitt démon pedig nyerésre áll. Kinsey és Tyler közben versenyt fut az idővel: igyekeznek feltárni Kulcsház véráztatta múltját, hogy egyszer és mindenkorra megtörjék a családon ülő átkot. A Fekete Kapun túl ugyanis sűrűsödik a sötétség, és arra készül, hogy minden létezőt elnyeljen…

Joe Hill, a horror mestere, Stephen King fia a Locke & Key képregénnyel aratta első kiugró sikerét. A sorozat váratlan fordulatokban gazdag, elképesztően izgalmas lezárása mellé örömhír, hogy hamarosan érkezik a Netflix nagyszabású adaptációja.

A kötet tartalmazza:… (tovább)

>!
Fumax, Budapest, 2019
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701248 · Fordította: Holló-Vaskó Péter · Illusztrálta: Gabriel Rodríguez

Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Szyszyyy IP
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Hű… Ez igen.
Nem hittem volna, hogy így megszetetem ezt a képregényt, de teljesen magába szippantott.
Biztos, hogy többször előfogom még venni.
Elképesztően nagy fantázia van ebben a történetben(ahogy azt már előző részeknél is hangsúlyoztam)és annyira jól összerakott.
Nagyon örültem, hogy ezúttal többet megtudhattunk a kulcsok eredetéről és arról mi történt a múltban.
És szerintem ez a rész volt az eddigi legkegyetlenebb és legvéresebb, amit én nem bántam, hisz mégiscsak horror is egyben. :D
A karakterek is jól ki voltak találva, egyikük se volt tökéletes és a történt alatt fejlődtek ők is. Habár volt olyan, akit kevésbé tudtam csak megkedvelni. Leginkább a mellékszereplők között, valószínűleg azért, mert ők valahogy nem érdekeltek annyira.
Nekem mondjuk Lucas volt a kedvencem. XD spoiler
Viszont volt egy rész, ami nem volt világos, spoiler de valószínűleg csak azért, mert éjjel három is elmúlt (és nem éjfélkor kellene letehetetlen képregényekbe kezdenem-főleg úgy, hogy holnap hétkor kelek…) és fáradt vagyok. XD

Nagyon kíváncsi leszek, hogy a filmből mit hoznak ki… Mérges leszek, ha elrontják.

2 hozzászólás
>!
borga
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Mostanra érett be a sorozat, ezzel a darabbal nálam. Eddig egy kicsi idegenkedés volt bennem, a groteszksége nem volt jóízű, bár az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a történet is különleges, az rajzok is egyediek és vitán felüli profizmusról árulkodnak. Most jutottam el oda, hogy a rajzok vonzóvá váltak, és ráéreztem a történet finomságaira is. Hiba lett volna kihagyni.

>!
No_Exist
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Azon kevesek egyike vagyok akik kedvelik a Királyi családot, de a fiú jobban megmozgatja a fantáziámat, mint apa, ezért amikor megtudtam, hogy jön magyarul a Locke & Key madarat lehetett volna fogatni velem.
Az első részt imádtam, a másodikat egy gyengébb átvezetésnek gondoltam, a harmadikban nagyot csalódtam. Ennél sokat sötétebb és grandiózusabb végjátékra számítottam, ráadásul Bode és Luke történetének befejezése sem tetszett. Az unatkozó helyi, vagány, hülye gyerekek bizonyítási vágyból elkövetett botlásait soha semmilyen formában nem kedvelem, nem tudok velük azonosulni, nem sajnálom őket, megérdemelte mindenki amit kapott, én mondjuk Rendellt jobban bűntettem volna a történtek után, de nem mindenki olyan szadista, mint én. A kulcsok eredete és történetei nagyon tetszettek, erről olvastam volna többet.

Ez a rész vagy inkább a vége nem tetszett, de nagyon örülök, hogy magyarul a polcomon lehet, mert gyönyörű és fogom még olvasni.

>!
Gunray
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Kicsit későn , de eljutottam a vélemény íráshoz, igen beleszólt a Karácsony Az úr sötét anyagai :) és persze az Anno 1800 is . :P
Azta mindenit !!
Joe Hill eddigi irásai a Szív alakú doboz az úgy ahogy bejött, a Furcsa időjárás , szerintem nem kapott el jó állapotomban, igy sajnos az nem jött be( majd egy újraolvasást beprobálok).
Eddig nem voltam annyira jó véleménnyel Joe-ról, de miután kezembe került a Locke and Key, hát egy nagyon jó pontot kapott tőlem Joe.
A történet a Locke családról szól akiket egy csapás ér, rá pár évvel meg visszatérnek a régi családi fészekbe , vagyis kúriába, a többit már nem igazán merem leírni mert az spoiler lenne, és hát valljuk be elég sok furcsaság történik velük :D
A harmadik kötet ott folytatódik ahol abbamaradt, már nagyon vártam hogy a kezembe kerüljön az utolsó rész, mert ahogy a 2. rész befejeződött az ááááááh :D
Sokan Joe Hillt meg a műveit apjához Stephen Kinghez hasonlítják, lehet előző két könyvnél én is ebbe a hibába estem, de itt már úgy álltam hozzá a dolgokhoz hogy azt hittem hogy Joe Hill apja egy átlagos amerikai munkás :D, és sikerült.
Nem csalódtam ebbe a sorozatban, a rajzok még mindig elragadóak , Gabriel Rodriguez a tájakat nagyon gyönyörűen ábrázolja, az embereket nem tudom olyan kis „cukinak” vannak ábrázolva, de a véres jeleneteknél már nem tartottam „cukinak”, sőt hideg rázott némelyiktől, rájuk lehet hangolódni, főleg hogy van ebben a sorozatban sok amerikai pop-utalás, meg egy két Kinges dolog. :D
A szereplők sokat fejlődtek nagy jellemfejlődésen estek át az első kötet óta, sokan jó fele.
Azoknak ajálom akik szeretik King munkásságát , megakarnak ismerkedni Joe Hill munkásságával, ezzel tegyenek probát, bátran ajánlom ,és természetesen azoknak ajánlom akik nagyon szeretik a képregényeket.

>!
Best_of_Comics
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Videó bemutató: https://youtu.be/Qni6ARJklg0

A harmadik kötet méltó lezárása a sorozatnak, minden fő szálon megkapjuk a megfelelő válaszokat. A második kötethez képest nagyot javult a sztori, de az első szintjét szerintem még mindig nem éri el.

Visszatértek némileg a horrorelemek, a tinidráma is erős, de néhány korábbi mellékszál elvarratlanul vagy kiaknázatlanul marad. A második kötetben behozott karakterek sincsenek eléggé felépítve, hogy a lezáráskor igazán átéljük velük a katarzist.

Ezzel együtt a testvérek karakterei zseniálisak, és a párhuzam az előző generációval nagyon ügyesen tematizálja a sztorit. Összességében egy nagyon szórakoztató kötettel zárult a Locke and Key történet.

Ajánlott olvasmány!

>!
zsof
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Wow, ez aztán a zárás.
Azért nem vagyok vele teljesen elégedett, pl a vége zavaros, meg Rodrigez ember arcai még mindig zavarnak kicsit.
Stephen King felbukkant a képregényben! :D

>!
Bloody_Bunny
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Egy újabb csodás kötet volt. És sajnos az utolsó.( DE a sorozatot már alig várjuk, mind, igaz? ;) ) Ez a kiadás egyszerűen csodaszép, mármint az egész sorozat. Csodaszép grafika, izgalmas sztori, vér, különleges kulcsok, mi kell még ?

>!
Praetorianus P
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Egy fantasztikus sorozat fantasztikus lezárása. Bepillanthattunk a múltba spoiler, ami lényegében ki is bogozta az elvarratlan és kusza szálak nagy részét. A fiatalok konfliktusai egyre mélyebbek lettek, a sztori meg egyre elborultabb. A történet a végére tényleg átment horrorba, abból is weirdbe, és bár korábban nem gondolkodtam el azon, hogy miért pont azt a nevet kapta a városka, amit kapott, most már egyértelmű. A főgonosz (akivel sosem találkozunk) neve ismerős lehet a városka névadójának munkásságából, de nem akarok semmiféle poént lelőni. Mindenesetre egy ordasnagy démonos mészárlást kapunk, amitől szabályosan sokkot kaptam, na nem az edzetlen idegrendszerem miatt, hanem mert nem számítottam ilyesmire a két előző kötet után.
Hill most is brillírozott. Muszáj volt megidéznie a Fater (azaz a Mester) első művét is, amin nem tudtam nem röhögni, de Vili a verébtől azért kicsit lehervadt a mosolyom. A lezárás olyan, amilyen. Nem mondom, hogy nem tetszett, kicsit talán erőltetettre sikerült, de mindenesetre megérthető, ha a kulcsokról szőtt beszélgetésekre (pontosan Tyler és az apja beszélgetésére) odafigyelünk.
Késő van, nem szaporítom… Kulcsház hiányozni fog, alig várom a belőle készült sorozatot. Hill sosem lesz a kedvenc íróm (bár még van hiányosságom a munkássága kapcsán), de ezt nagyon odatette, Rodriguez rajzai pedig nálam nagyon betaláltak. Mindent összevetve ez a képregény számomra a többször olvasós, felejthetetlen kategória. Egyértelműen 10/10.

>!
Action
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

A Locke & Key egy kiváló horrorképregény-sorozat, lenyűgöző történettel és baromi szép grafikával. Nekem nagyon bejött, tetszett a történet, a karakterek, meg az is, hogy nem csak a brutalitásra mentek rá az alkotók, hanem esetenként a játékosságra, humorra is. Érdemes egy próbát tenni vele.


Népszerű idézetek

>!
Deidra_Nicthea IP

A tested egy zár. A halál a kulcs. A kulcs elfordul… és szabad vagy.

>!
Deidra_Nicthea IP

– Az ám, haver. Ez igazságtalan volt. Igenis jó vagy matekból! És biztos nem halsz meg szűzen.
Hiszen van megtakarítás a neveden. Előbb-utóbb lesz pénzed kifizetni egy csajt, csak mindenképp védekezz, nehogy elkapj valami nemi betegséget.
– Kösz, Susogó. Az ilyen kemény napokat csak a te bölcs tanácsaiddal és szereteteddel vészelem át.

>!
Deidra_Nicthea IP

Nem kétlem, hogy meglátom a poklot a magam idejében, de míg élek, kihagynám.

>!
Deidra_Nicthea IP

– Ezer éve járok ide, és soha egy szem kulcsot se találtam. Pedig nem igazán érzem, hogy tele lennék rosszakarattal.
– Kivéve az anyádat.
– Ja, igaz! Egy nap még lemészárolom azt a ribancot.

>!
Deidra_Nicthea IP

– A bátyád mindjárt ideér. Ha találkoztok, légyszi, mondd el neki, nem kell aggódnia a bokszere miatt. Valószínűleg nagyban keresi.
Elképesztően kényelmes.

>!
Nerarosa

Nem becsülném le a megbánást. Nem jó érzés… De nehéz nélküle bármi értékeset elsajátítani.

>!
Praetorianus P

A titkolózás maga a pokol. Olyan börtönt alkot, amelybe magunkat zárjuk be.

Az utolsó tánc c. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 1. – Ébredés
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Paul Tobin: The Witcher 2. – Rókagyermek
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A hosszú hazaút
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 2. szám
Garth Ennis: John Constantine, Hellblazer: Káros szenvedélyek
Garth Ennis: Prédikátor 1.
Mauro Boselli: Dampyr: A Sötétség Gyermeke 5. – A kőhíd alatt
Tiziano Sclavi: Dylan Dog – Az élőholtak ébredése