Kulcs ​a zárját 2. (Locke & Key 2.) 61 csillagozás

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután egy tragédia miatt a Locke család élete fenekestül felfordult, a massachusettsi Lovecraftba kellett költözniük, őseik hatalmas, ódon birtokára, a Kulcsházba. Itt azonban megpróbáltatásaik tovább folytatódnak: Nina, az anya egyre mélyebbre süllyed alkoholizmusába, a gyerekeknek pedig nemcsak a kamaszkor és az iskola nehézségeivel kell megbirkózniuk, hanem egy könyörtelen és fáradhatatlan szörnyeteggel is, ami semmitől nem riad vissza, hogy legyőzhesse őket, és szélesre tárhassa a ind közül legősibb és leggonoszabb kapu szárnyait.

Katasztrófák lánca követi a Locke-okat, és csak idő kérdése, mikor éri utol egyiküket a végtelen sötétség…

Joe Hill, a horrormester Stephen King fia a Locke & Key képregénnyel aratta első kiugró sikerét, hamarosan érkezik belőle a Netflix nagyszabású adaptációja.

>!
Fumax, Budapest, 2019
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700739 · Fordította: Holló-Vaskó Péter · Illusztrálta: Gabriel Rodriguez

Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Deidra_Nicthea IP
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Ezúton szeretném jelezni, hogy ez a képregény még mindig félelmetesen csodálatos.

>!
LRn
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

A második kötet ismét két részt fog össze a sorozatból, s ismét gyönyörűen tálalja fel számunkra. Szeretem ezt a szép, keménytáblás, nagyalakú, minőségi papírra nyomott formátumot (bár sajnos emiatt a mutatós, igényes kiadás miatt csak még zavaróbbak a szövegben maradt hibák…)

A Locke-család – érthető módon – még mindig nem heverte ki a tragédiát, sőt egyre mélyebbre merülnek a személyes poklukba: az anya alkoholizmusa kezd eldurvulni, Tyler egy parttalan, érzelmileg kiszipolyozó kapcsolatban vezekel, Kinsey egyre veszélyesebb helyzetekbe kerül üvegbe zárt érzései miatt, Bode pedig, mint egy kis kulcsmágnes, folytatja a misztikus tér felfedezését – különböző menekülőutakon, de mind egyre távolabb kerülnek a valóságtól. Ez bizonyos szempontból nem is hátrány, hiszen a valóság maga is többszörösen meghasad – a ház, amelyben mozognak, folyamatosan változó, álomszerű térré válik, amelyben point-and-click játékokhoz hasonlóan kerülnek elő az újabb és újabb kulcsok és rejtélyek. A normális világ külső szereplőivel létesített kapcsolatokat egyre nehezebb kezelniük, összeegyeztetniük a kulcsok világával, pedig hőseinknek nagy szüksége van ezekre a kapcsolatokra…

A képi világgal továbbra is vannak fenntartásaim, de már jobban elfogadtam, mint az előző kötetben – ebben segítségemre volt az is, hogy egy kicsit kreatívabbak voltak az alkotók. A második rész elején például Bill Watterson előtt tisztelegtek, és ez egészen különös humorú atmoszférát teremtett az amúgy nyomasztó, véres eseményekhez. Végre egy kis merészség!

Emellett persze továbbra is jelen vannak a popkult-utalások, a misztikus horrorok kliséi, King papa hatása – és ez még mindig jól működik. Várom a következőt.

>!
Aliko P
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Az első résznél már kifejtettem a véleményemet és egyszerűen nem tudok többet mondani erről a könyvről se. Továbbra is imádom az egészet, csodálatosnak tartom az ötletet és lenyűgözőnek a kivitelezést. A történet érdekes és izgalmas, a karakterek nagyszerűek, a konfliktus jól felépített és most körömrágva várhatom a folytatást… Remélem tényleg igazak a pletykák, hogy év végén hozzák!

>!
RandomSky
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

A trilógia 2. része csak még jobban beránt, mint az első, és a fokozás meg kavarás mellett jut hely a jellemfejlődésnek (vagy -változásnak) is, meg egy Kázmér és Huba tribute résznek. Bővebben: http://ekultura.hu/2019/10/03/joe-hill-locke-key-luxusk…

>!
Gunray
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Eddig megvagyok elégedve a sorozattal föleg a végével huu basszus remélem nem Kell rá sokat várni a befejezésre. Ez ám Epic.

2 hozzászólás
>!
Doctor_Manhattan
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Hill a legjobb King-regényeket idéző magabiztossággal játszadozik a Locke-családdal, továbbra is tudatosan és jól építi fel szereplőit, hogy aztán a konfliktusok ne csak a látványról, hanem az érzelmekről is szóljanak. Az egész ház újfent pazar térnek bizonyult, az előző kötetből már ismerős motívumokat sikerült újragondolnia, az újabb és újabb kulcsok bevonása garancia arra, hogy ne fulladjon unalomba a sztori. A „krumplifejekkel” már aligha fogok megbarátkozni, de egyébként a rajzok is nagyon rendben voltak, kiváltképp amikor éppen egy másik mű előtt tisztelegtek.

>!
Szyszyyy IP
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Ahhhh, most várnom kell a folytatásra… :(
Annyira türelmetlenül vártam a megjelenést és túl hamar vége lett.
Ez a rész is tök jó volt. Olyan fantáziadús ez a történet. *-* Imádom.
Izgalmas, érdekes, szórakoztató és a befejezés WTF.
Remélem hamar érkezik a következő kötet. :D

>!
zsof
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Remek volt ez a kötet is. De tényleg. Remek.

Vili a veréb koppintás azért volt benne.

>!
Nikita88
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Te jó ég! Nem találok szavakat! Ez a történet még mindig zseniális, fantasztikus és ijesztő! Az 5* talán nem is elegendő, hogy kifejezze, mennyire.

>!
MortuusEst
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.

Minden oldalát élveztem. Ez most az egyik kedvenc sorozatom.


Népszerű idézetek

>!
Deidra_Nicthea IP

Asszem, ha etikaórán is csalsz, akkor végképp reménytelen eset vagy.

>!
Deidra_Nicthea IP

A tanároknak is kijárna az olyan temetés, mint a zsaruknak, nem gondolja? Valami látványos. Mi fegyveres tisztelgést kapunk, ugye? A tanárok is megérdemelnenek valamit. Kioszthatnának egy feleletválasztós dolgozatot a temetésen. Ki kéne tölteni egy 2B-s ceruzával. Ki emlékszik a legtöbbre az elhunyttal kapcsolatban. Ehelyett a pasasnak nyolc béna mécsessel meg egy depressziós edzővel kell beérnie. Én mondom, a tanárok szarul jártak.

>!
Deidra_Nicthea IP

– Ne menekülj, csak rontasz a helyzeten!
– Nem adom vissza a sapkád, amíg nem kapom vissza a fej kulcsot!
– Ha nem hagyod abba, akkor a hagyományos módon nyitom fel a fejed! Koponyatöréssel!

1 hozzászólás
>!
Deidra_Nicthea IP

– Ez a karom és az agyar törvénye. Csak azért létezel, hogy a magasabb rendű állatoknak, mint mi, rágcsául szolgálj a főétkezések között. Ez van, ha a természet nem ad fegyvert, hogy védd magad. Fogadd el: semmid sincs!
– Nagyon tévedsz!
– Ó igen? Miért, mid van?
– Barátaim!

5 hozzászólás
>!
Deidra_Nicthea IP

Döbbenetes, mennyire nem érzed magad viharvert, magányos hősnek, ha telemegy a csőröd valaki popótollával!

>!
BBetti86 

– Francot csinálsz, ember? Nagy hibát követsz el.
– Nem halok meg egy kis hidegtől.
– Nem az életedről beszélek, hanem a gyászos alsógatyádról. Meg arról a döntésről, hogy megvillantod két totál jó csaj előtt.
– Tartsd a frontot, Jamal. Ha nem jönnék vissza, mondd el anyámnak, hogy szerettem.
– Ne parázz, haver. Itt maradok, és páholyból nézem végig, ahogy megfulladsz. Akkor se mennék le oda, ha cserébe nekem ígérnéd az X-Men legelső számát.

Árnyak koronája - A barlang mélyén


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Caine: Az üvegház
Stephen King: Az
Amanda Stevens: A birodalom
Stephen King: A halálsoron
Dean Koontz – Kevin J. Anderson: A tékozló fiú
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Benjamin Percy: Vörös hold
Pádár Ádám – Szebeni Péter: Céltalan