Furcsa ​időjárás 112 csillagozás

Joe Hill: Furcsa időjárás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​a Szilícium Völgyben élő kamaszfiú megismerkedik egy Föníciai nevű tetovált férfival, aki Polaroid fényképezőgépével képes ellopni mások emlékeit.

Egy biztonsági őr hősiesen megakadályoz egy lövöldözést, amivel a fegyverviselést pártoló amerikaiak példaképe lesz, a férfit elvakító reflektorfényben azonban elkezd szétesni a sztorija, és vele együtt ő maga is.

Egy fiatalember nekiveselkedik élete első ejtőernyős ugrásának, és egy lehetetlenül szilárd felhőn köt ki, páragomolyagok prosperói szigetén, amelynek mintha saját akarata lenne.

A coloradói Boulder utcái felett megnyílnak a felhők, majd kristályszögek kezdenek belőlük záporozni, és egy huszonéves lány a rengeteg áldozattal járó felfordulás közepette útnak indul, hogy értesítse szerelme édesapját lánya tragikus haláláról.

Az 1972-ben született Joe Hill népszerű, többszörös díjnyertes író, A szív alakú doboz, a Szarvak, a NOS4A2 és a Spóra című regények,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek

>!
GABO, Budapest, 2018
520 oldal · ISBN: 9789634067429 · Fordította: Uram Tamás
>!
GABO, Budapest, 2018
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067115 · Fordította: Uram Tamás

Enciklopédia 3


Kedvencelte 5

Most olvassa 14

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
EssentialHencsi MP
Joe Hill: Furcsa időjárás

A novellák és a kisregények mindig is a gyengéim voltak, nincs laca-faca, bele a közepébe. Ugyanígy gondolja Joe Hill is, meg is emíti az utószóban. Nagyon örülök, hogy találtam az életünkben legalább egy közös pontot.
Négy tökéletes kisregény, a zseniális apuci nyomdokain haladva. A Pillanatfelvétel a tartalma miatt hasonlíthat A napkutyára, de csak annyi a közös benne, hogy van benne Polaroid fényképezőgép és tinédzser.
A Csőre töltve fricska a fegyvertartást pártolóknak, nagyon izgalmas, feszes tempójú, és hát a vége… :O
Az Ég és föld között az egyetlen, ami számomra kilóg a sorból, nem, nem volt rossz, de valamiért nem volt az igazi. Attól függetlenül ha minden novelláskötetben ilyen lenne a leggyengébb láncszem, szebb lenne a világ.
És hát itt a végén az Eső. Csodálatos. Joe Hill saját bevallása szerint a Spóra kifigurázásaként írta, mielőtt valaki más megteszi előtte. És mivel tudom, sokaknak az nem tetszett, tessék ezt elolvasni.
Összességében remek könyv, és remélem, hogy a monstre regényei közt szakít majd időt még több ilyen kisebb lélegzetvételű írásokra is.

>!
Kókuszka P
Joe Hill: Furcsa időjárás

Négy egymástól különböző, bizarr történet. Legjobban a
Pillanatfelvétel tetszett.
A narrátor, kövér és magányos 13 éves korára emlékszik vissza, amikor megismerkedik a Polaroid emberrel, aki agysorvasztó, gondolatok ellopására alkalmas fényképezőgéppel rendelkezik. Félelmét legyőzve buli mordályával védelmezi egykori dadáját, akinek emlékeit már csak néhány papírkép őrzi. Inkább szomorú történet, mint cidrizős, emlékeink nélkül, akár jók, akár rosszak elveszünk a világban.
A második egy csőre töltött, erőszakra hajló pszichopatáról szól. Ez a legösszetettebb: rasszizmus, rendőrségi brutalitás, házastársi kapcsolatok, visszaélések, sérült emberek, a média szerepe, fegyver gátlástalan használata. Karakterei jól ábrázoltak, összefüggnek egymással.
Ég és föld között valamint az Eső nekem túl elvont volt.

>!
bokrichard
Joe Hill: Furcsa időjárás

Most kicsit frusztrált vagyok, talán mostanában csúcsosodik ki bennem a meló és a jogsi szerzés párhuzamosságának nehézségei. Nem könnyen hozom össze az olvasással, de hát ez az élet…

Lamentáló szekciómat csak azért emlegetem fel újra és újra, mert fontos szűrőrendszere az életem a könyveknek, amiket a kezembe veszek. Sok az elvárás, felém is, és nekem a könyvek felé is. Ezért az egyik kedvenc írómmá avanzsált King fia, a kiskirály újdonsült novelláskötete nagy várakozással kezdtem bele. És…

Jön a klasszikus semmi extra érzés. Nem találom benne azt, amit keresek. Természetesen jó kis történetek, de nincs semmi különleges bennük.Könnyen olvastatja magát, lehet haladni, de számomra eleve a műfaj miatt nem kiteljesedettek a sztorik. Próbálom jobban szeretni az olvasottakat, de most nem annyira megy. Attól függetlenül töretlen híve maradok a családnak!

>!
Lisie87 P
Joe Hill: Furcsa időjárás

Az alacsony % miatt kicsit tartottam a könyvtől, de szerencsére feleslegesen.
Mind a négy kisregény nagyon tetszett, bár még csak két könyvét olvastam az írónak, úgy érzem, hogy kiforrott a saját stílusa. Bejön, határozottan!
Pillanatfelvétel
Kellemes borzongatós, lehetett volna kicsit félelmetesebb, de élvezhető volt a történet végéig.
Csőre töltve
Az elején kicsit vakartam a fejem, hogy ki-mi-hol-merre. Aztán kezdett összeállni a történet, és izgatottan faltam a sorokat. Nagyon gonosz történet!! Aki olvasta tudja miért. Még jó, hogy nálunk annyira nem „divat” a fegyver. …
Ég és föld között
Hasonlóan vélekedem, mint a Pillanatfelvétel-ről. Lehetett volna kicsit borzongatósabb, de azért élvezhető volt. Érdekes, de az életben is találkoztam már példával, hogy ha egy lány elkönyvel egy fiút barátnak, onnan nagyon valószínűtlen, hogy tovább lépne a „szerelem”
kategóriába.
Eső
A csőre töltve mellett ez volt a másik kedvencem. Komor, kilátástalan világvége hangulat. Végig nagyon tetszett, és megdöbbentett a végkifejlet, erre nem számítottam! :D

9 hozzászólás
>!
Nikymeria P
Joe Hill: Furcsa időjárás

Egyszerűen nem eresztettek a kisregények, rendes gyomorgörcsöm volt végig… (Egyedül talán az Ég és föld között volt elvontabb, amit annyira nem szerettem.)
Akárcsak az apja…
És mégsem.
Borzasztó igazságtalanságnak tartom ez után a 4 történet után az apukájához hasonlítani.
Nem tudom megfogalmazni, miért, vagy hogy, de más. És én imádom.

Az Európa kiadóra meg borzalmas mérges vagyok, amiért kiadta a kezéből Joe Hill regényeinek gondozását. A GABO könyvét alig tudtam úgy fogni, olvasni, hogy ne törjem meg a gerincét. Keressenek másik nyomdát. Nem nehéz.

4 hozzászólás
>!
smetalin
Joe Hill: Furcsa időjárás

Az első két regény a kötetben, azt is mondhatnám hogy ragyogó volt! A harmadik, hű ott valahogy ki lóg a lóláb, az eleje vicces, nagyon vicces, de utána……..zuhanó repülés. Az utolsó regénye, nálam csak „elmegy” kategória, de semmi hűha érzést nem keltett és maradandó élményt sem adott. Nem is értem ezt a horror címkét, azért mert S.K. fia a szerző már alapból rá kell ezt nyomni? Inkább a sci-fi legyen ott, az jobban passzol.

3 hozzászólás
>!
Static
Joe Hill: Furcsa időjárás

Te jó ég… Az első történet olyan volt, mintha régi Kinget olvastam volna. Az Ég és föld között pedig a második kedvencem lett. Teljesen beszippantott a könyv.
Jöhet a következő…

>!
tominho68
Joe Hill: Furcsa időjárás

Rezgett a léc, hogy ott legyen az ötödik csillag is – de a könyv harmadik kisregénye (Ég és föld között) nálam egy picit kilógott a többi közül. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a korábban olvasott, féltéglányi méretű és terjedelmű könyvek után mit tesz elém Hill, csalódnom szerencsére nem kellett. Színvonalas, pörgős, izgalmas egy délutános kalandokat kaptam, nem is nagyon lehet vacakolni a történetekkel, pillanatok alatt beszippantottak. Jó szívvel ajánlom mindenkinek! (Megjegyzem: karácsonyi ajándéknak is remek választás – csak én nem tudtam-akartam addig várni.)

>!
Dorka50 P
Joe Hill: Furcsa időjárás

Pillanatfelvétel: Ez egy igazi King írás. Szuper volt. Nagyon tetszett az ötlet és a megvalósítás. spoiler Őrület. És a tutyumutyi srác aki csak összeszedi magát és a sarkára áll. A vége nagyon szomorú volt ahogy „segít” a régi dadának továbblépni és amire használja azt a valamit igazán ijesztő volt.

Csőre töltve: Egy igazi beteg sztori. Nagyon kivoltam olvasás közben. De ezt már megszoktam a Nos4a2-nál. Beteg és elvont, mint az apja.

Ég és föld között: Őszinte leszek ez tetszett a legkevésbé. Nem akart átjönni a történet és a lényeg. Ezért a novelláért lett csak 4 csillagos számomra a könyv.

Eső: Na ez viszont kárpótolt. Imádtam. Egyszerűen lenyűgöző volt a sztori. Nagyon tetszett ahogy levezette napról napra megkattan a világ egy ilyen katasztrófa után és szépen elindul a pusztítás. Cukorfalat is nagyon bejött. Vannak érzelmei, de nem omlik össze, pedig nem keveset veszített.

Azt kell mondjam Joe Hill kezd apuka fölé kerülni. Remélem a többi könyve is ennyire tetszeni fog, mint azok amiket már olvastam tőle. :)

>!
cintiatekla P
Joe Hill: Furcsa időjárás

Az elrugaszkodottság és a hétköznapiság lengte át leginkább a sztorikat, és emiatt tetszettek annyira, habár talán egy kicsit kilóg az eddigi művei sorából a Furcsa időjárás. Rajongóknak kötelező olvasmány, mindenki másnak pedig akár ismerkedésnek jó lehet ez a négy kisregény a szerzővel, ha csak csipegetni szeretnétek, vagy nem tudjátok eldönteni, hogy tényleg belevágnátok-e a hosszabb kötetekbe.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/12/joe-hill-furcsa-idoj…


Népszerű idézetek

>!
Kókuszka P

Semmi nem nyomasztja jobban az embert, mint a tehetetlenség.

430. oldal, Eső

>!
Kókuszka P

Kívül viselte az érzéseit, dísztelen ruhaként, amely minden rezdülését látni engedte, miközben a világban járt-kelt.

197. oldal, Csőre töltve

>!
Kókuszka P

Holly képtelen volt kiállni magáért. Mintha a többi ember elvárásai szélrohamok volnának, amelyek között újságlapként hányódik erre-arra.

198. oldal, Csőre töltve

>!
EssentialHencsi MP

– Mindig fan falami fálsághelyzet. Ety örökös tűzoltás az életem. Az összes izomatyú, aki nekem dolgozik, meg tud emelni százhúsz kilót, de etyik sem tud elszámolni tíznél tovább. Elfotynak az ujjak, megáll a tudomány.

Pillanatfelvétel

>!
EssentialHencsi MP

Az elnököt biztonságos helyszínre menekítették, onnan üzent Twitter-jelenlétének teljes súlyával. A következőt posztolta: „ELLENSÉGEINK NEM TUDJÁK, MEKKORA POFONBA FOGNAK BELESZALADNI EZÉRT! JÖN MÉG KUTYÁRA KAMION!!!#Denver Colorado America!!”
Az alelnök megígérte, hogy minden erejéből imádkozik a gyászolókért és a halottakért; egész nap és egész éjjel fel sem kel majd térdepeltéből, fogadkozott.
Megnyugtató volt a tudat, hogy nemzetünk vezetői az összes rendelkezésükre álló erőforrást bevetik, hogy segítsenek a bajba jutottakon, úgymint: közösségi média és Jézus Krisztus.

Eső

>!
chhaya P

Nem volt konkrét okom az elővigyázatosságra – de hát gondolkodásunk java bőven a tudatos szint alatt zajlik, és semmi köze a racionalitáshoz.

>!
chhaya P

A Google csapatában sincs egyetlen srác sem, aki ne akarta volna feltalálni a lányok szoknyáján átlátó röntgenszemüveget.

>!
Near

Sok élet a valóságban is regényesen végződik, csak nyitva kell tartanod a szemedet, hogy észrevedd, cimbi.

>!
SH4D0W

– Találd fel az öregedés ellenszerét – mondta. – Szörnyű ety kitolás esz az emberekkel. Megöregedni piszkosul nem csak annyit jelent, hoty nem faty többé fiatal.

23. oldal

>!
Jeffi P

Racionális kamasz voltam. Isaac Asimovot olvastam, hősként tiszteltem Carl Sagant, és lelki rokonságot éreztem Andy Griffith Matlockjával.

29. oldal - Pillanatfelvétel


Hasonló könyvek címkék alapján

Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Stephen King: Az
Stephen King: Állattemető
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Dan Simmons: Terror
Stephen King: A ragyogás
Stephen King – Peter Straub: A talizmán
Stephen King: Végítélet
Dean Koontz – Kevin J. Anderson: A tékozló fiú
Christie Golden: A Holtak Tánca