Némi ​gyűlölet (Az őrület kora 1.) 3 csillagozás

Joe Abercrombie: Némi gyűlölet

Háború. ​Politika. Forradalom. Eljött az őrület kora.

Gyárkémények nőnek Adua fölé, a világ új lehetőségek tárházává változott. Csakhogy a régi viszályok szemernyit sem csillapodtak. Angland véráztatta határainál Leo dan Brock azért küzd, hogy hírnevet szerezzen magának a csatamezőn, és legyőzze Alkony Stour portyázó seregeit. A koronától remél segítséget, Jezal király fia, a semmirekellő Orso herceg azonban mindenkinek csak csalódást okoz.

Savine dan Glokta – úrinő, befektető, az Unió legrettegettebb emberének lánya – célul tűzte ki, hogy a társadalom salakdombjának legtetejére kapaszkodjék. Bármi áron. A külvárosokban azonban tombol a düh, amit a világ minden pénzével sem lehet kordában tartani.

Felvirradt a gépek kora, de még él a mágia is. Az őrült domblakó, Isern-i-Phail segítségével Rikke, a Kutyaember lánya mindent megtesz, hogy úrrá legyen a Hosszú Szem képességén, amiről maga sem tudja, hogy áldás vagy átok. A jövőbe látni egy dolog, de amíg az Első… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450575 · Fordította: Kamper Gergely

Most olvassa 5

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

SirThelen88>!
Joe Abercrombie: Némi gyűlölet

Még bőven a regény hatása alatt állok. Nagybetűs zsenialitás, méltó folytatása a First Law sorozatnak. Maximálisan megérte a várakozást.
Remélem, hogy nem kell éveket várni a folytatásra.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Hallotta az íj húrjának pattanását.
Látta a nyílvesszőt.
A Hosszú Szemmel látta.
És egyetlen pillanat alatt, mint amikor kitárják a spalettát, és a hajnali napfény beragyog a szobába, úrrá lett rajta a teljes bizonyosság, hogy azt a nyílvesszőt neki szánják.
Látta hol van, látta a maga teljes egészében, azt is, hogy hol volt, azt is, hogy hol lesz.
Látta, hogyan készült, az összeszorított fogú kovácsot, amint a nyílhegyet kalapálja, a nyílkészítőt, aki a nyelvével nyomta ki az arcát, miközben a tollakat nyírta.
Látta azt is, hogy korhadó szárral, rozsdás fejjel fogja végezni a bogáncsban.

Könyvmolyképző KU>!

Az üzlet tengere volt ez. A veszélyes vizeken kiszámíthatatlan viharok söpörtek végig, vagyonok süllyedtek el, vállalkozások vesztek oda a teljes személyzetükkel, hírnevek buktak a hullámok alá, azonban egy jószemű kapitány látványos sikereknél köthetett ki, ha ügyesen navigált a vagyon és a befolyás rejtett áramlatain.

Könyvmolyképző KU>!

– Isern-i-Phail vagyok! Apám, Crummock-i-Phail volt a Félelmetes Fenris és a Véres Kilences küzdelmének bírája. – Páran nevettek, és biztató kiáltások harsantak. – Őt mindenki jól ismerte! Domblakó lévén jelenleg én állok hozzá a legközelebb, hogy semleges félnek lehessen nevezni. Ráadásul engem is ugyanolyan jól ismernek, mint őt. – Felszegte az állát, és magára mutatott. – Csak engem az éles eszemről és a szemkápráztató szépségemről. – Újabb nevetés. – Szóval úgy esett, hogy domblakóként én fogok bíráskodni ebben a küzdelemben. – Stourra vigyorgott. – Bár illő előzetesen kinyilvánítanom, hogy gyűlölöm ezt a szardarabot itt, és alkalomadtán rá lehetne beszélni, hogy magam öljem meg.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Császára
George R. R. Martin: Kardok vihara
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
R. F. Kuang: Sárkányköztársaság
Stephen King: A Setét Torony – A harcos
Mark Lawrence: Vörös Nővér
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Brian Staveley: Az utolsó halandó kötelék
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Brandon Sanderson: A korok hőse 1-2.