Hat (Stranger Things 2.) 19 csillagozás

Jody Houser: Stranger Things 2. – Hat

1978. AMERIKA. MÉG JAVÁBAN TART A HIDEGHÁBORÚ, FÉNYKORÁT ÉLIK A VESZÉLYES TUDOMÁNYOS KÍSÉRLETEK…

Francine a hetvenes évek átlagos tinédzsere lehetne, ha nem lennének bizonyos mentális képességei. Így ahelyett, hogy az amerikai iskolások hétköznapjait élné, kénytelen Dr. Brenner felügyelete alatt tölteni napjait a Hawkins Laboratóriumban. A lány azonban egyre inkább úgy érzi, hogy kihasználják, és képességeit fegyverként akarják használni. Végül egy olyan sötét jövőkép kezd körvonalazódni előtte, amelynek semmiképp sem akar részese lenni. Persze Francine számára a jövő könnyen megváltoztatható és irányítható…

>!
Szukits, Szeged, 2020
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975854 · Fordította: Uray Márton · Illusztrálta: Edgar Salazar

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Jody Houser: Stranger Things 2. – Hat

Továbbra is tartom magam azon kijelentésemhez, hogy érdekes, izgalmas sztori és sok-sok potenciált rejt magában, rengeteg kiaknázatlan lehetőség van benne, amit a sorozat készítői talán sosem fognak igazán bemutatni és kidolgozni a képernyőn.
A Hat című képregény Francine, a hatos számú különleges képességekkel megáldott vagy éppen megvert tinijének életébe ad betekintést, akit akárcsak Tizenegyet vagy Nyolcat a hawkinsi laboratóriumban tartanak fogva és különböző ijesztő és megterhelő kísérletek elvégzését kényszerítik rá Dr. Brenner felügyelete alatt.
Francine mellett több alanyt is megismerhetünk, mindüket más-más képességekkel.
A sztori két szálon fut, egyik a jelenben, még másik a múltban, ahol feltárul Francine családjának története is.
Természetesen vannak visszatérő, már jól ismert karakterek, de a lényeg mégis az, hogy tágítja a Stranger Things univerzumát és nem Tizire vagy Tótágasra helyezi a hangsúlyt, bár kezdem azt gondolni, hogy a rajongói teória, miszerint Tótágas világa egy bizarr jövő és nem egy párhuzamos világ, egyre inkább megállni látszik a lábain.
A képregény egyébként jól ábrázolta a tényt, miszerint teljesen felesleges kényszeríteni bármelyik alanyt arra, hogy fejlessze nyomás alatt a tudását, hiszen Tizi és Hat esetében is akkor működött leginkább a képességük és vették hasznát, amikor szabadnak érezték magukat.
Mint mindig, úgy most is kitartóan követelem Tótágas bővebb bemutatását, feltárását és magyarázatát, valamint a Steve Harrington-t középpontba állító regényt vagy bármit. ;)

Kicsi bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/07/kepregeny-a…

fowler P>!
Jody Houser: Stranger Things 2. – Hat

Picit többet vártam, bár 96 oldalba komplett, önállóan a helyét megálló előzménytörténetet beleszuszakolni viszonylag nehéz – nem is sikerült maradéktalanul. Jobban tetszett, mint a Gyanakvó elmék, de picit kevésbé, mint az A túloldalon. Ebben a történetben olyan a filmben egyébként kevésbé fontosnak tűnő, vagy kevesebbet látott, ezért rejtélyesebb mellékszereplők kapnak egy kicsit nagyobb szerepet, mint Dr. Brenner vagy Connie Frazier, megtudhatjuk, kicsoda Három és Hat, sőt, egy képkocka erejéig Nyolc is feltűnik. Ugyanazt tudom leírni amit az előző kötetnél is tettem: aki belépő szinten kezelné a kötetet, ne tegye, látni és ismerni kell hozzá a sorozat első két évadát. Rajongóknak viszont kvázi kötelező.

A_S1M0N P>!
Jody Houser: Stranger Things 2. – Hat

Jó volt, csak kevés! :D

Az előző kötettől eltérően itt nem a sorozatból már jól ismert szereplő van a középpontban (spoiler), aminek én örültem, így tovább mélyült ez a történet is.
Francine szimpatikus, ahogy a többi gyerek is, a cselekmény érdekes, izgalmas, a vége spoiler.

Külön tetszett spoiler pedig hangos nevetést váltott ki belőlem! :D

Várom a következőt!

AdamMyFriend>!
Jody Houser: Stranger Things 2. – Hat

Az előző képregénnyel ellentétben ez a történet nem a sorozat főszereplőit mozgatja spoiler, sőt, időrendet tekintve is az első évad előtt 5 (esetenként 13) évvel járunk.

Francine (később Hat) különleges képességére való ráismerésének hátterére, majd ezt követően a hírhedt Hawkins Laboratóriumban töltött „karrierjébe” nyerhetünk bepillantást. Érdekes volt számomra Dr. Brenner pár fokkal emberibbnek való ábrázolása – a sorozatban nem igazán volt több „A Gonosz Szereplőnél”, itt viszont bizonyos helyzetekben spoiler még akár szimpatikusnak is lehetne titulálni, egy nagyobb cél iránt elkötelezett tudósnak. Amilyen fókuszba került ebben a történetben, óhatatlanul eszembejutott egy interjú, ahol a show producerei megerősítették hogy Brenner továbbra is életben van…
Ez a tény, valamint az itt-ott elejtett plusz információk spoiler komolyan elgondolkoztatnak, hogy vajon az utolsó évad milyen irányba fog elmenni, a multimédiás projektté bővített franchise teljes követése kifizetődő lesz-e, egyáltalán szóbakerülnek-e valamikor az itt megjelenített karakterek a képernyőn?

Edgar Salazar véleményem szerint jobb munkát végzett a rajzokkal mint korábban Stefano Martino tette, kellemesebbnek tartom Salazar munkáját (pláne a szereplők arcát!), mint A Túloldalon-ért felelős Martino-ét.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gwenda Bond: Gyanakvó elmék
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Justin Cronin: A szabadulás
Clive Barker: Végső felvonás
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen King – Peter Straub: A talizmán
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.
Tiziano Sclavi: Dylan Dog – Az élőholtak ébredése
Garth Ennis: Prédikátor 1.
Paul Tobin: The Witcher 1. – Az elátkozottak háza