The ​Other Side (Stranger Things 1.) 5 csillagozás

Jody Houser: Stranger Things 1. – The Other Side

When Will Byers finds himself in the Upside Down, an impossible dark parody of his own world, he's understandably frightened. But that's nothing compared with the fear that takes hold when he realizes whats in that world with him!

No one escapes a Demogorgon unscathed . . .

Based on Will's unseen journey during season 1 of the hit Netflix show Stranger Things.

”Blends 80's comic aesthetic with modern sensibilities to triumphant effect.” -Multiversity Comics

>!
Dark Horse, Milwaukie, 2019
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781506709765 · Illusztrálta: Stefano Martino, Keith Champagne

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Near
Jody Houser: Stranger Things 1. – The Other Side

Iszonyúan vártam a hétfői napot. Egész hétvégén ezen a képregényen járt az eszem, de meg akartam tartani a munkanapra egy kis motivációnak.
…és tudjátok mit? Hozta a kötelező színvonalat, a történetvezetés különösen tetszett, ahogy ugrált az Upside-down és a képzelet/valóság között. Magába a rajzba sem lehet belekötni, néhol nagyon is tetszettek egyes megoldások. Maga a történet viszont nem ad hozzá annyit a sorozathoz és világhoz, mint reméltem. Oké, igazából fogalmam sincs, mit vártam tőle. Nem az egész minden megoldását és a 42-t. Mégis, éppen csak annyit ad hozzá, amennyit nagyrészt sejtettünk és elképzeltünk.
Most viszont egy kicsit még nehezebb kivárni azt a bizonyos 3. évadot.

>!
Hotaru_Bia
Jody Houser: Stranger Things 1. – The Other Side

Érdekes volt az első évadot ilyen rövid formában látni, Will szemszögén keresztül, végig az Upside Downban… Tetszett a kivitelezés, bár néha furcsák voltak a rajzok, bár lehet csak mert nem szoktam a mangákon kívül más képregényt olvasni. Azért így hiányoztak a többiek, különösen El, de majd talán a következő kötetből több kiderül. De a demogorgon itt is félelmetes volt.

>!
Nikola9
Jody Houser: Stranger Things 1. – The Other Side

Jó volt betekinteni Will Tótágasban lévő idejébe, hisz a sorozat erre külön nem tért/térhetett ki. A rajzstílus is tetszett, szépen ki voltak dolgozva a jelenetek. Tetszett, hogy bár már ismertem a történetet, hiszen láttam a sorozatot, mégis tudott apró újdonságokat is mutatni. Főleg a végét illetően spoiler.

>!
FélszipókásŐsmoly
Jody Houser: Stranger Things 1. – The Other Side

Rövid, de hatásos. A történet: Will tótágasi napjait mutatja be, pótolva mindazt, amit a sorozatban az „innenső oldalról” láthattunk csak. Tehát szorosan kapcsolódnak egymáshoz, a képregény érdemben hozzátesz a sorozathoz – sőt, néhány, a sorozatban látott jelenetet igencsak újraértékelhetünk ezek után. Ötletes volt az is (és kihasználja a képregényes formát), ahogy a DnD-partiban játszott szerepén, varázslós jelenetekkel mutatta be Will gondolatait, érzéseit egy-egy helyzetben, nem pusztán felhőalakú buborékkal narrálva.

A rajzok nekem nem tetszettek. Nem voltak rosszak, csak ritkán szeretem azokat, amikor valós színészeket kísérelnek meg oldalakon keresztül ábrázolni. Nyilván nem lesz olyan, mint az élőszereplős. Elevent például afro kisfiúnak néztem kétszer is, de aztán a pólója alapján leesett, hogy kiről van szó. A színezés viszont szépen visszaadta a hangulatot és a dimenziók különbözőségeit (Tótágas: tompa, sötét, zöldes fekete színvilág; Will képzelete: sokszínű, fényes; hétköznapi világ: elevenebb színek, de kellően árnyaltan).


Népszerű idézetek

>!
Near

The first truth he learned about adventuring still stands. The party that fights together survives together.

>!
Near

It's been years since Will feared what might be lurking under his bed. But here, now? Those nightmares are brought into sharp relief, carved into his brain as if they never really left.

>!
Near

Having the means to speak isn't the same as having the right words.


A sorozat következő kötete

Stranger Things sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Wood: Caledonia
Kelly Sue DeConnick: Pretty Deadly 2. – The Bear
Christophe Arleston: Ythaq 3. – The Whisper of the Stars
Robin Furth – Peter David: The Dark Tower – The Long Road Home
Mike Mignola: Hellboy Omnibus 2. – Strange Places
Daniel Bettridge: The Unofficial Stranger Things A-Z
Joshua Luna: Girls 4. – Extinction
Paul Tobin: Prometheus: Fire and Stone
Mark Verheiden: Aliens: The Original Comics Series 2.
Scott Snyder – Stephen King: American Vampire 1.