Semmi ​lány (Frogmorton Farm 1.) 6 csillagozás

Jodi Taylor: Semmi lány

Jodi Taylor szívet melengető és humoros.

Amikor a súlyos dadogástól és önbizalomhiánytól szenvedő Jenny Dove, a „Semmi lány” megpróbál véget vetni életének , megjelenik Thomas, a misztikus, aranyszínű, gyömbéres keksz illatú ló, melyet csak ő lát. Segítségével Jenny váratlanul szert tesz egy férjre – az elbűvölő és kaotikus festő, Russel Checkland személyében, s innentől már semmi sem úgy alakul, ahogy tervezte.

A túlságosan féltő és elnyomó rokonokkal valamint a világ legszétszórtabb házastársával megáldva, Jennynek vajon sikerül-e Semmi lányból Valami lánnyá válnia? Méghozzá gyorsan!

Jodi Taylor best-seller St. Mary krónikák sorozatának rajongói számára kötelező, de bárkinek ajánlható olvasmány ez az angol humorú, thrillerrel és egy csipet misztikummal megfűszerezett romantikus regény!

Eredeti mű: Jodi Taylor: The Nothing Girl

>!
Metropolis Media, Budapest, 2019
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155859458 · Fordította: Szente Mihály

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

>!
theodora 
Jodi Taylor: Semmi lány

Tetszett ez a történet, ami igazából egy érdekes chicklit, egy cseppnyi mágiával Thomas, a láthatatlan ló / belső hang személyében – szóval nincs itt semmilyen fantasy, scifi, dark akármi vonal. Nagyon élveztem Jenny csetlését-botlását, csipkelődését Russellel, na és a helyszín is vitt mindent. Szeretem az ilyen testi-lelki és környezetbeli fejlődésről, építkezésről szóló történeteket és ez pont ilyen volt.
Ajánlom ezt a regényt azoknak, akik egy könnyedebb, szórakoztató, de nem bugyuta chicklitet, fejlődésről szóló könyvet keresnek! (Illetve akik szeretik a lovakat, azoknak is kedves történet lesz ;))
Bővebben a blogon ;)

>!
Hanon13
Jodi Taylor: Semmi lány

Ha valaki egy kellemes, nyári olvasmányt keres akkor mindenképpen ezt válassza! Most pedig megpróbálom megindokolni hogy miért.
A történet egy olyan lányről szól, aki egy trauma miatt szinte teljesen elzárkózott másoktól. Semmi önbizalma nincsen, de ahogy haladunk előre a történetben Jenny egyre bátrabb és bátrabb lesz. Férje, Russel pont az ellentetje. Mindig hangos, teli energiával és be nem áll a szája. Ő pedig szépen lassan megtanulja, hogy nem kell mindig beszélnie ahhoz, hogy másokra hasson és elmondja a véleményét. A kapcsolatuk lassú és viszontagságokkal teli, de mindketten nyernek rajta.
Az írásmód könnyed és szórakoztató. Nincsenek benne bonyolult frázisok, akár egy fárasztó nap után is nyugodtan olvasható. Illetve kiemelném azt a pár kifejezetten angol viccet amit az írónő beleírt. Én kifejezetten imádom az angol humort.
A harmadik indokom pedig: Van benne egy gyömbéres keksz illatú ló. Ennyi.

>!
BBetti86 
Jodi Taylor: Semmi lány

Tetszett benne, hogy romantikus regény, de nem csak az. Jenny és Russell szerelme nem olyan szenvedélyes vagy heves, de hihetőbb, mint a Christian-Ana-féle románcok. Van benne természetfeletti elem – szerintetek egy ló lehet védőangyal? Itt hajlok az igen felé. Van benne krimi – Jenny balesetei tényleg balesetek? Jó a szerző stílusa, van humora, és nagyon jól megfogja, ahogy egy magányos nő kinyitja a szívét és élni kezd. Sokkal jobban tetszett, mint a szerző időutazós sorozata.


Népszerű idézetek

>!
theodora 

A Semmi lány.
Ma már tudom, hogy vannak hozzám hasonlók. Emberek, akik véletlenül vagy szándékosan átzuhantak az élet repedésein. És senki sem vette észre. Kiáltasz, és senki nem hallja meg. Fuldokolsz, és senki nem látja rajtad. Nem arról van szó, hogy szándékosan nem törődnek veled, mert ahhoz először is látniuk kellene téged. Azokról az emberekről beszélek, akik olyanok, mint én – szellemek a saját életükben. Ártanak maguknak, csak hogy ellenőrizzék, hogy még életben vannak.

7. oldal

>!
Noriii

Tovább sétáltunk, és sokáig hallgattunk. Nem akartam piszkálni Russelt, és Júlia néni jóvoltából tudtam, hogy ha egy nő kétszer megemlíti ugyanazt a dolgot egy férfinak egy évtizeden belül, az piszkálásnak minősül, így hát befogtam a számat.

215. oldal

>!
theodora 

A vége az lett, hogy mégsem öltem meg magam.

(első mondat)

>!
theodora 

– Russel már gyerekkorában is ezt csinálta. Az egész birtok tele volt beteg állatokkal. És ő az összeset megtartotta. Ha Russel Checkland megmentett valakit, az egy egész életre szólt.

185. oldal

>!
Noriii

Találtam egy csendes foltot – nem egy sarkot! –, és az italomat kortyolgatva nézelődtem. Reméltem, hogy rejtélyesnek és bölcsnek látszom. És ekkor megérkezett Thomas.
Nem ízlik az innivaló?
– De nagyon finom. Miért?
Furcsa képet vágsz.
– A végzet asszonyát alakítom.
Ne csináld – kérte Thomas. – De most komolyan, ne!
– Te ló vagy – vágtam vissza –, azt sem tudod, mi az az arckifejezés.

30. oldal

>!
Noriii

Egy darabig csak nézegettük egymást, aztán megkérdeztem:
– Miért vagy itt?
Hogy a barátod legyek.
Ez túl szépnek tűnt ahhoz, hogy igaz legyen, és nem engedtem meg magamnak, hogy elhiggyem. Még sosem volt barátom.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban
P. G. Wodehouse: Telihold Blandingsben
M. C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Cally Taylor: A mennyország várhat
Gerald Durrell: Istenek kertje
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
P. G. Wodehouse: Megőrült, Jeeves?