Szívverés 5 csillagozás

Jodi Picoult: Szívverés

Mit ​kell egy nőnek magától értetődően feláldoznia gyermekeiért, családjáért? Mi az, amit még szülőként sem adhat fel? Megilleti a nőt az emberi méltóság joga akkor is, ha a méltóság fenntartásának a hűtlenség az ára? Mi tehet egy anya, ha csak két rossz lehetőség közül választhat?
Paige O'Toole-nak csak homályos emlékei vannak az édesanyjáról, aki akkor hagyta el őt, amikor Paige ötéves volt. Most, amikor művészi álmaiért és orvos szerelméért Chicagóba költözik, elhagyja apját, ám házasságkötése után anyjáról még halványan élő emlékei kétséget ébresztenek benne, hogy ő maga alkalmas lesz-e az anyaságra. Rájön, hogy ahhoz, hogy nyugodt lelkiismerettel vállalhasson gyermeket, előbb fel kell kutatnia az édesanyját, és meg kell értenie, miért hagyta el őt.

A The New York Times könyves sikerlistáját másfél évtizede uraló Jodi Picoult legemblematikusabb írói eszköze a morális pánik ábrázolása. Szereplőit olyan krízishelyzetekben ismerjük meg, amelyekben nemcsak az ő… (tovább)

Eredeti mű: Jodi Picoult: Harvesting the Heart

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Athenaeum, Budapest, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632938462 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2019
480 oldal · ISBN: 9789632939186 · Fordította: Goitein Veronika

Most olvassa 9

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
adrykacska P
Jodi Picoult: Szívverés

Ahogy a regény fülszövegében is olvashattuk, a könyv egy anyáról szól, aki a szülést követően nem tudott megbékélni az új helyzetével, hogy az álmait és a vágyait egy időre a háttérbe szorítsa. Sok fiatal anyuka magára ismerhet a történet egyes képkockáiban. A Szívverés alaptémája az, hogy egy anya elhagyja a gyermekét a múltban, ami megismétlődik a jelenben is. A borzalmas téma mellé még egy tabunak számító kérdéskör is társult, ami az abortusz. Két ekkora témát gyúrt egybe az írónő, és mi olvasók meg szóhoz sem jutunk. 2019-ben már sokkal több segítséget kapnak a kismamák, mint korábban, így a nehéz időszakot is talán könnyebb átvészelni. Ez a probléma napvilágot látott, és talán empatikusabbak a férfiak is a társukkal szemben. A regényben a váltott idősíkok tetszettek a legjobban, ahogy a jelennel párhuzamosan megismerhettük Paige múltját. Gyönyörű történet kerekedett abból ahogy Paige a családját is hátrahagyva önmagát kereste, majd foggal körömmel küzdött azért, hogy visszakapja a férjét és kisfiát. Jodi Picoult összes könyve egy mindent elsöprő érzelmi hullámvasút. A történet zseniális, és egyben borzalmas is, de bepillantatás enged az emberi sorsok alakulásába. Minden könyvére jellemző, hogy feszült drámai pillanatoknak lehetünk a szemtanúi.
https://adrykacska.blogspot.com/2019/05/jodi-picoult-sz…

>!
Athenaeum, Budapest, 2019
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632938462 · Fordította: Goitein Veronika
>!
elgatto
Jodi Picoult: Szívverés

Nekem nagyon hiányzott belőle az a tipikus „jodi picoulltság”.
Imádom a könyveit, de ez nem lesz a kedvencem.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Legyen előtted mindig út,
Fújjon mindig hátad mögül a szél,
Az eső puhán essen földjeidre,
A nap melegen süsse arcodat,
S amíg újra találkozunk,
Hordjon tenyerén az Isten.

197. oldal

7 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P

Írj egy listát mindarról, amire képes vagy!, tanácsolta. Elvileg egy ilyen lista összeállítása után az ember jobb véleménnyel lesz saját magáról és a képességeiről.

226. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Mégis mi történik pontosan úgy, ahogy azt az ember eltervezi? Az életet nem lehet előre eltervezni. Az életet élni kell.

117. Oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Az orvosok idejekorán megtanulják, hogy a halál az élet része. A szülőknek ugyanezt nem volna szabad megtanulniuk.

462. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

… van az úgy, hogy az embernek kockáztatnia kell.

83. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Ha az autódat szerelőre bízod, igyekszel egy isteni szerelőt találni. Ha az életed bízod egy sebészre, akkor igyekszel egy istent találni.

384. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Lassan felismertem, hogy bár a múlt árnyalhatja a jövőt, nem határozza meg azt. Ha ebben hinni tudok, akkor könnyebb lesz elengednem a vétkeimet.

279. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Figyeltem az elefántokat, miközben azon gondolkodtam, milyen lenne, ha a testem mindkét oldalán lenne szemem. Nem tudtam, örülnék-e annak, ha ilyen szemszögből látnám a dolgokat.

83. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

Az életet nem lehet előre megtervezni. Az életet élni kell.

117. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Leda Schwartz: A negyedik szerető
Alice Feeney: Időnként hazudok
Leda Schwartz: A harmadik szerető
Jennifer Weiner: Kismamák pácban
Nathaniel Hawthorne: A skarlát betű
Emily Giffin: Láthatatlan kötelék
Gayle Forman: Engedj el
Elizabeth Strout: Amy és Isabelle
Závada Pál: Jadviga párnája