Sing ​You Home 8 csillagozás

Jodi Picoult: Sing You Home Jodi Picoult: Sing You Home Jodi Picoult: Sing You Home Jodi Picoult: Sing You Home Jodi Picoult: Sing You Home Jodi Picoult: Sing You Home

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoe ​Baxter has spent ten years trying to get pregnant, and after multiple miscarriages and infertility issues, it looks like her dream is about to come true – she is seven months pregnant. But a terrible turn of events leads to a nightmare – one that takes away the baby she has already fallen for; and breaks apart her marriage to Max. In the aftermath, she throws herself into her career as a music therapist – using music clinically to soothe burn victims in a hospital; to help Alzheimer’s patients connect with the present; to provide solace for hospice patients. When Vanessa – a guidance counselor – asks her to work with a suicidal teen, their relationship moves from business to friendship and then, to Zoe’s surprise, blossoms into love. When Zoe allows herself to start thinking of having a family, again, she remembers that there are still frozen embryos that were never used by herself and Max.

Meanwhile, Max has found peace at the bottom of a bottle – until he is redeemed… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Hodder & Stoughton, London, 2012
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444724554
>!
Atria, New York, 2011
466 oldal · ISBN: 1439102724
>!
Hodder & Stoughton, London, 2011
424 oldal · ISBN: 1444724533

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Papusz>!
Jodi Picoult: Sing You Home

Amikor egy kétéves gyerek végre elalszik a kórházban, és nincs mit olvasnod, és csak kirohansz a shopba, és eltévedsz a sok egyforma folyosón, és alig találsz ki, aztán vissza… nos, én ebben a helyzetben kaptam fel ezt a könyvet. Fogalmam sem volt, miről szól, csak tudtam, hogy a szerző népszerű. A fülszöveg meg tragikusan semmitmondó ezen a kiadáson. Persze akkor is megvettem volna valószínűleg, ha tudom, miről szól, van nekem leszbikus barátnőm, falaztam is már neki eleget, és esküszöm, még jól is esik valami mást olvasni, mint a jól bevált rómeóésjúliákat.

Először csak négyet akartam rá adni. Mert fordulatos, de nem letehetetlenül izgalmas. Mert romantikus, de nem annyira. Mert úgy feszeget kérdéseket, hogy igazából nem is feszegeti őket.

Mi történt aztán?

Úgy felpörögtek az események, hogy csak kapkodtam a fejem. Brutális párbeszédek, hirtelen fordulatok, agyalás. És az is eszembe jutott, hogy már a huszadik oldal környékén sírtam. Szóval, jó ez a könyv. Van benne egy lassabb, négycsillagos szakasz, de összességében nagyon jó, különösen a bírósági ügy kezdetétől.

5 hozzászólás
metahari P>!
Jodi Picoult: Sing You Home

A felénél járva kezdett határozottan idegesíteni a sok közhely és a szirup, amely a beszélőkből áradt, holott kemény dolgokat szerettek volna mondani. De így nem lehet. Jól ír Jodi Picoult, olvastatja magát a könyve, apró darabokra tagolja, hogy a reklámok helyett pont tudjunk olvasni tévénézés közben, de de de ez csak egy tévénézés.
Alapvetően jó dolog az, hogy időt és energiát nem kímélve összeszedte, milyen nyomással szembesülnek a melegek, családi, baráti, munkahelyi és társadalmi oldalról, nagyon sok tipikus reakciót mutat be, megannyi kérdés ott van a levegőben.
A válaszokra kíváncsi olvasó meg – értékítélete és szíve szerint – választhat magának kedvenc szereplőt.
Azt, hogy kinek van igaza, talán nem is érdemes kutatni. Az élet nem egy tévéműsor, bár majd' mindenki szeretné a happy endet és a romantikus végcím-zenét.
(lehet, nem is fejezem be ezt a könyvet, hanem megyek, szeretek valakit és hibákat követek el mindeközben, isten engem úgy segélyezzen)
(végül csak befejeztem, de nem tudott meggyőzni. a bírósági részek egészen jól mutatnak a filmvásznon, na de hát megint csak visszakanyarodunk a televíziós szappanoperák fordulataihoz. sok minden, elég sok minden nem valószerű, ellenben az összes de összes homoszexualitás-egyház-iskola-gyerekszülés klisét megtalálhatjuk a történetben. minden könyv megtalálja a maga olvasóját – szoktam mottósítani a véleményemet, ez a könyv sem kivétel, sőt. de inkább bekapok egy fokhagymagerezdet, ja nem, ide egy egész füzérrel!

csuriburi>!
Jodi Picoult: Sing You Home

Érdekes volt, szívesen olvastam. Jó témákat feszeget az írónő a regényeimben. Sajnos a dalokat nem tudtam meghallgatni, mert nem működik a könyvben megadott honlap. Az viszont nem tetszett, hogy a könyv elején és minden fejezet elején van a tartalomjegyzék (angol kiadás). Úgy éreztem, hogy még az első sor előtt spoilerez.

katen P>!
Jodi Picoult: Sing You Home

A könyv kétharmada (eleje-vége) megint nagyon tetszett, a közepe viszont számomra unalomba fulladt – bár ez nálam lassan állandósult JP betegség.
Hihetetlen témák vannak ennek a könyvnek is a középpontjában: egy(-két) nő, aki mindent megtenne, hogy gyermeke lehessen, homoszexualitás, társadalmi kirekesztés, az egyház szerepe a mai világban, alkoholizmus, szeretet, szerelem, család, bizalom, hűség…
Jó könyv volt, nagyon izgalmasra sikerült a vége, kivételesen a bírósági tárgyalást élveztem a legjobban. És volt egy jelenet (az első hó…), ami majdnemhogy meg is könnyeztetett, olyan kis szép, megható volt.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Papusz>!

'There is very little in this world that Oreos cannot solve.'

Track 9 - Vanessa

Kapcsolódó szócikkek: Oreo
3 hozzászólás
Papusz>!

What songs would be on a mix tape that describes you?
(…)
This is true of everyone: the music we choose is a clear reflection of who we really are.

Track 4 - Zoe

1 hozzászólás
Papusz>!

…it's not gender that makes a family; it's love. You don't need a mother and a father; you don't necessarily even need two parents. You just need someone who's got your back.

Track 7 - Zoe

Papusz>!

'Did anyone explain what music therapy is, exactly?'
'Bullshit?' Lucy offers.
'It's a way to use music to access feelings that are sometimes locked inside,' I say, as if she hasn't even spoken. 'In fact, you're probably doing a little of this on your own already. Everyone does. You know how, when you have a bad day and you only want to put on your sweats and eat a pint of chocolate ice cream and sob to the song „All by Myself”? That's music therapy. Or when it finally gets warm enough to roll down the windows of your car, so you crank up the stereo and sing along? That's music therapy, too."

Track 4 - Zoe

Papusz>!

'There are lots of times when I've been sure God's left me. But then it turns out I was just looking in the wrong place.'

Track 6 - Max

Papusz>!

'Anxiety's like a rocking chair. It gives you something to do, but it doesn't get you very far.'

Track 7 - Zoe

metahari P>!

„Then just tell me. As an academic exercise, of course…”
„Tell you what?”
„What you're looking for.”
„For God's sake, Vanessa, I have no idea. I'm not thinking about any of that yet.”
(…)
„Someone real,” I hear myself saying. „Someone who never has to pretend, and who I never have to pretend around. Someone who's smart, but knows how to laugh at himself. Someone who would listen to a symphony and start to cry, because he understands that music can be too big for words. Someone who knows me better than I know myself. Someone I want to talk to first thing in the morning and last thing at night. Someone I feel like I've known my whole life, even if I haven't.”
When I'm done, I look up to find Vanessa smirking at me. „Gee,” she says. „I'm certainly glad you aren't thinking about this yet.”
I finish my wine. „Well, you asked.”
„I did. So that when I bump into your future spouse on the street, I can give out your number.”
„What's your perfect date?” I ask.
Vanessa tosses a twenty-dollar bill on the table. „Oh, I'm not nearly as discriminating. Female, desperate, willing.” She glances up at the mermaid, now drinking sullenly from a whiskey glass. „Human.”
„You're so picky,” I say, laughing. „How are you ever going to find someone?”
„Story of my life,” she replies. „Story of my life.”
It is not until I am home and lying in bed that I realize Vanessa never seriously answered my question, at least not nearly as seriously as I'd answered hers.

118. oldal

2 hozzászólás
metahari P>!

The difference between people who become musicians and people who become music therapists is simple: a change in focus from what you personally can get out of music and what you can encourage someone else to get out of it. Music therapy is music without the ego – although most of us still hone our skills by playing in community bands and performing in choirs.

128. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: November 9 (angol)
Colleen Hoover: Maybe Someday
Jennifer Niven: All the Bright Places
Erin Watt: When It's Real
Erin Morgenstern: The Night Circus
Claire LaZebnik: Things I Should Have Known
Penelope Ward: Neighbor Dearest
Colleen Hoover: Hopeless
Lora Leigh: Wild Card
Jennifer Probst: Searching for Someday