Sorok ​között (Sorok között 1.) 203 csillagozás

Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Mi ​történik olyankor, ha mégsem élnek boldogan, amíg meg nem halnak?

Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.
Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet.
A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét – egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót… (tovább)

Eredeti mű: Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

>!
Athenaeum, Budapest, 2016
368 oldal · ISBN: 9789632935485 · Fordította: Babits Péter
>!
Athenaeum, Budapest, 2016
366 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632935218 · Fordította: Babits Péter · Illusztrálta: Yvonne Gilbert, Scott M. Fischer

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Farkas · Delila Eve McPhee · Jules · Olivér


Kedvencelte 22

Most olvassa 14

Várólistára tette 167

Kívánságlistára tette 181

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Egy anya-lánya könyvesblog mi mást is írhatna erre az anya-lánya könyvre mint, hogy fantasztikus! Már csak az anya-lánya közös munka miatt is, hiszen mi aztán tudjuk milyen az. :) Jodi Picoult és lánya Samantha van Leer valami zseniálisan eredeti történetet hozott létre! Imádtam közös alkotásukat, annyira egyedülálló ötlet és megvalósítás, hogy csak rajongani és lelkendezni tudok a könyvről.

Jodi Picoult a kedvenc íróm. Könyvei nem könnyű témákat, helyzeteket dolgoznak fel, megcibálják a lelkünket és megdolgoztatják a könnycsatornáinkat.

Ez a könyv egyáltalán nem ilyen!

Ne várjunk tipikus Jodi Picoult-os regényt, sőt, ne várjunk semmit, csak engedjük el magunkat, kezdjünk el olvasni, és nagyon gyorsan hat majd a varázslat, ezt garantálhatom.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.co.ke/2016/03/jodi-picoult-sa…

4 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Nekem ez az első regényem Jodi Picoult-tól, korábban még nem futottunk össze, tehát összehasonlítással nem szolgálhatok, hogy a többi történetéhez képest mennyiben más az első young adult korosztálynak szóló könyve. Persze több szempontból is különleges ez a könyv, hiszen együtt írták a lányával, erről az előszóban részletesen be is számol Jodi. Természetesen azért nagyjából ismerem Jodi munkásságát, nagyon komoly témákról ír, ahol mindig valamilyen lélektani témát boncolgat, nos itt ilyesmire nem kell számítani, a Sorok között egy kifejezetten szórakoztató, igazi tündérmese.
Ami azonnal szembeötlik a regény kézbevételekor, az a gyönyörűséges kivitelezés. Yvonne Gilbert nevét egy életre megjegyeztem, annyira megtetszettek az illusztrációi. Részletesen kidolgozottak a meséhez tartozó rajzok, hosszan lehet bennük gyönyörködni. A másik illusztrátorról is essék szó, Scott M. Fisher készítette a könyvben felbukkanó árnyrajzokat, szintén remekül kiegészítve a szöveget.
A szerzőpáros remekül teljesített, élvezetes, sodró lendületű történetet alkottak, amit nem könnyen hagy félbe az olvasó. Végig feszültségben tartottak, vajon milyen módon sikerül megoldani a herceg „kiszabadítását”.
Ami engem azonnal megfogott Delila karakterében, az a mesék iránti vonzalma. Én még élénken emlékszem a gyerekkori meséimre, pontosan azért, amit Delila is előszeretettel alkalmaz, egy-egy kedvenc mesét a végtelenségig újraolvassa. Igenis van olyan történet, amit nem lehet megunni, és újraolvasva mindig fel lehet fedezni olyan részletet, ami felett korábban elsiklottál. Az sem hátrány, ha olyan szereplőkkel találkozol a mesékben, akiket nagyon is el tudnál képzelni a valóságban is. Delila pont erről ábrándozik az olvasás során, nagyon tetszik neki Oliver herceg, aki hősies és bátor, megmenti a szerelmét és boldogan élnek, amíg … Egy újraolvasás alkalmával rájön, hogy kapcsolatba tud lépni Oliverrel, méghozzá egy bizonyos oldal olvasásánál, ahol Oliver egyedül szerepel. Ha más is a színen van, akkor a mese zajlik a maga útján. De azon a bizonyos 43. oldalon Oliver a segítségét kéri. Szeretne kiszabadulni a könyvből, mert meg akarja ismerni a kinti világot, és persze Delilát. Természetesen a lány tisztában van vele, hogy erről senkivel sem beszélhet, mert hibbanttá nyilvánítják. Anyjának egyébként is az a véleménye, hogy túlságosan ragaszkodik a könyvhöz, és pszichológusra van szüksége.
A regény felépítése nagyon ötletes, váltott szemszögben olvashatjuk Delila és Oliver nézőpontjait, de a könyvbéli meséből is több részlet szerepel a regényben, teljes képet alkotva ezzel a herceg világáról.
Ha már itt tartunk, nagyon szerettem ezeket a részeket olvasni, amikor becsukódik a könyv, és a mesebéli szereplőknek nem a szerepüket kell játszaniuk, hanem élhetik a saját életüket, „civilben” beszélgetnek egymással, vagy épp a hobbijukkal foglalkoznak. Így sokat megtudhattam róluk, a főgonosz valójában inkább kedves és segítőkész, a kutyus egy átváltoztatott péklegény, és így tovább.
Az a különleges ebben a történetben, hogy abszolút kortalan. Ugyanolyan lelkesedéssel olvashatja egy kiskamasz, egy nagyobbacska középiskolás vagy éppen a felnőtt korosztály. Nekem nagyon tetszett a történet, mindenképp a beszerzendő könyvek közé tartozik, olyan, amit a család minden tagja elővesz és szívesen olvassa.

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Szerintem már minden fiatal lány álmodozott arról, hogy mi lenne, ha kedvenc könyvének jóképű hőse kiugorna a regényből. Vagy talán mi is szívesen fejest uranánk egy-egy érdekesebb történetbe. Pláne, ha jó a vége. Ennél már csak az lenne érdekesebb, ha maga a könyvszereplő is ezt szeretné. Ebben a történetben Oliver királyfi legfőbb vágya megpattani a meséből. Delila, 15 éves hősnőnk pedig szorgalmasan segíti. A próbálkozások vicces helyzeteket szülnek, mind a valós és a mesevilágban is.
Aranyos és kedves kis történet volt, és szerintem bármilyen korosztály olvashatja. A történetnek van tanulsága, amit levonhatunk a könyv végén.
Ahogy a gr-en láttam, folytatásos.

10 hozzászólás
>!
gabiica P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Nagyon szerettem. Könnyed, kedves kis anya-lánya történet, egy igazi kis tündérmese, varázslatos világot teremtve.
Noha nem ehhez hasonló történetekhez szoktam Jodi Picoulttól, ez azonban nagyon is elnyerte a tetszésemet. Kiragadott a saját kis világomból, és amíg olvastam, egy egészen újat teremtett számomra.
Új és eredeti az ötlet, az egész úgy tetszett, ahogy van.

>!
AniTiger MP
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Kering a neten egy kép ezzel a szöveggel: „Valakinek írnia kéne egy könyvet, amiben a főszereplő szépen lassan beleszeret az olvasóba.” – Ez az a könyv! Ez az anya-lánya páros megírta. Zseniális, abszolút új, ide nekem a folytatást!

Az a helyzet, hogy valami elképesztő módon elvarázsolt a történet és vissza kell fognom magamat, hogy ne idézzek ki minden nekem tetsző párbeszédet, mókás elszólást vagy bolondos történést. Rengeteg szereplő van sokféle személyiséggel, akik vagy a mese világát igyekeznek fenntartani vagy a valóságban képtelenek elfogadni a tündérmesék iránti vágyat / szeretetet. Ezt a könyvet nekem írták, imádtam! Kedvenc szereplők: Olivér, Delila, Frocli és Matilda királyné ^.^

Annyira olvastam volna még!

Bővebben (fangirling) – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/sorok-kozott.html

>!
robinson MP
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Mese ez vagy valóság? Ügyesen egyensúlyozik a történet, és bár a célközönség nem én vagyok, de kifejezetten jó volt olvasni, kikapcsolt. A gyönyörű kivitelű könyv mellett tagadhatalanul van bája, humora, varázsa az anya-lánya páros munkájának.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/04/sorok-kozott.html

>!
Csoszi P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

A legelső, amit szeretnék leszögezni, hogy ez a könyv egy nagyon igényes kiadvány, gyönyörű illusztrációkkal. A történet három egységre tagolódik: a mesére, valamint Olivér és Delila szemszögére, amelyek folyamatosan váltják egymást. Nem mondanám, hogy lerágtam a tíz körmöm a nagy izgalomtól, inkább olyan aranyos volt. A címe akár lehetne a következő: Hogyan szabadítsuk ki Olivért a lapok fogságából? Inkább a fiatalabb korosztálynak ajánlom.

>!
andicica1993
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Azt hiszem, hogy még nehezen találok szavakat. A fantasztikus nem igazán jó szó, talán a különleges szóval tudnám leírni a könyvet. Valami hihetetlen volt. Olyan bája, és magával ragadó képessége volt a történetnek, ami nagyon ritka. Csak olvastam, és egyszer csak elfogytak a sorok. A rajzok eszméletlenül szépek. Olyan érzésem volt mintha tényleg egy mesét olvasnék. Aki szereti a tündérmeséket, mindenképp olvassa el, csalódni biztos nem fog.

>!
loveQhuay P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Jodi Picoult neve nekem már évek óta garancia arra, hogy biztos jó könyvet fogok olvasni, és tuti nem fogom tudni letenni a kezemből, ha egyszer elkezdem.

És ez most sem volt másképp. Egy délután alatt ki is olvastam. Még szerencse, hogy a kezemben van a folytatás, bár azért nem volt függővége, örülök, hogy olvashatom tovább Olivér és Delila történetét, illetve remélhetőleg Edgar is kap még szerepet!

Egészen eredeti és különeges elgondolás volt a történet, szerintem mindenki szívesen átélne egy olyat, amikor a könyv főszereplője az olvasóba szeret bele.
Kicsit tartottam a könyvtől„ mert nem tudtam milyen lesz a kivitelezés és milyen munkát hozott össze Jodi a lányával, de bőven felülmúlta minden elvárásomat.

Tetszett benne minden, a szereplők, az élethelyzetek, maga a tündérmese és annak a való élettel való találkozása, a valós próblémák illetve megoldásai, szerettem Oliver gondolatait és Delila világát is. Egyszerűen tökéletes. Ráadásul a vége is meglepett, főleg Edgar!

És most jöjjön a folytatás… :)

>!
Orsi999
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között

Tetszett is meg nem is.
Tetszett, mert teljesen egyedi. Az alapötlet nagyon érdekes.
Nem tetszett, mert egy kicsit gyerekes volt. Úgy érzem, hogy már kezdem kinőni az ilyen könyveket. Néhol unalmas volt, de azért kíváncsi voltam, hogy hogyan sikerült megoldaniuk ezt a „problémát”. Sajnos a szereplőket nem sikerült megkedvelnem.


Népszerű idézetek

>!
Deszy P

– S honnan tudod, hogy te nem egy könyv lapjain élsz? Hogy nem olvasnak éppen most is rólad?

64. oldal, Olivér

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Olivér
>!
beatrix_0823 P

(…) számomra úgy tűnik, hogy akkor lesz felnőtt valaki, amikor már nem reménykedik a legjobban és elkezd készülni a legrosszabbra. De hogyan mondjuk meg egy felnőttnek, hogy talán minden rossz azért van a világon, mert már nem hiszünk abban, hogy a legjobb valóra válhat?

158. oldal, Delila

Kapcsolódó szócikkek: Delila Eve McPhee
>!
Lorelei

CSAK HOGY TUDJÁTOK: amikor azt mondják, ”Egyszer volt…”, csúnyán átvernek. Nem csak egyszer van. Még csak nem is kétszer. Annyiszor van, újra meg újra, ahányszor valaki kinyitja ezt a poros régi könyvet.

21. oldal

>!
AniTiger MP

Még sosem voltam szerelmes, de mindig úgy képzeltem, mint egy tisztítószer reklámját. A színész mutat egy szürke hétköznapi jelenetet, azután fog egy nagy szivacsot, átitatja szerelemmel, és letöröl vele mindent. Ugyanazt látják, csak eltűnnek a hibák, és eltűnik a szomorúság. A színek csak úgy sziporkáznak, tízszer tarkábban, mint előtte. Még a zene is hangosabb és tisztább. A szerelem, mondja a reklámarc, mindent fényesebbé varázsol.

163-164. oldal, 32. oldal - Delila

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Csoszi P

– Mi lenne, ha nem arra figyelnél, ami nincs, hanem arra, ami van?

108. oldal

>!
AniTiger MP

– Rendben – sóhajt fel a pszichiáter –, mondj kapásból öt helyet, ahol szívesebben lennél, mint itt.
Felnézek rá.
– Angliában a nagy pestis idején, a fogorvosnál gyökértömésen, a Teletubbies premierjén, egy Toi-Toi vécébe zárva, és mondjuk… az osztályban matek nagydoga alatt.

198. oldal, 37. oldal - Delila

Kapcsolódó szócikkek: Delila Eve McPhee
>!
Uzsonna 

    – Nekem elhiheted, hogy kamasznak lenni is olyan, mintha mellékszereplő lennél mások meséjében. Mindig van valaki, aki jobban tudja nálad, hogy mit kéne tenned.

99. oldal

>!
MFKata

– Sajnálom, de néha az a boldogság kulcsa, hogy beérjük kevesebbel is. – A kalóz elmosolyodik. – Akkor sosem leszünk csalódottak.

109. oldal

>!
AniTiger MP

– Az őszinteség ritkább, mint az olyan férfi, aki víz alatt is kap levegőt – jelentette ki Odessza.

91. oldal, 27. oldal


A sorozat következő kötete

Sorok között sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek
Cassandra Clare: Üvegváros
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben
Colleen Houck: A tigris küldetése
Aprilynne Pike: Illusions – Illúziók