Lapról ​lapra (Sorok között 2.) 99 csillagozás

Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

A valóságban Delila és Olivér soha nem lehetne egy pár. Viszont itt vannak a valóságban, és mégis párként élnek. Szembe kell nézniük a ténnyel: a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” mondatot akár komolyan is vehetik. A sors azonban különös módon üzen nekik, és hamarosan rá kell jönniük: egy mese újraírása kockázatokkal jár.

A Sorok között folytatásában Olivérnek olyan hétköznapi problémákkal kell megküzdenie, amelyekről nem is álmodott: eddig mindenki az ő alattvalója volt, mostantól azonban neki kell alkalmazkodni másokhoz. Ami nem is olyan könnyű feladat, ha az embernek már előre meg van írva a meséje…
Delilának és Olivérnek közösen kell eldönteniük, mennyit hajlandóak kockáztatni az igaz szerelemért, hogy a történetük a való világban is boldog véget érjen. Hiszen a legnagyobb kalandok nem a tündérmesék lapjain történnek…

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Athenaeum, Budapest, 2016
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632935478 · Fordította: Babits Péter
>!
Athenaeum, Budapest, 2016
392 oldal · ISBN: 9789632936178 · Fordította: Babits Péter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Olivér · Delila Eve McPhee


Kedvencelte 11

Most olvassa 3

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Még jobban tetszett, mint az első rész! Más volt, kitágultak a határok, és ez előnyére vált a történetnek.

Egy eseménydús és vicces, szomorú és vidám, bájos és fiatalos, mesés és életteli történet volt.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/10/jodi-picoult-saman…

3 hozzászólás
>!
gabiica P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Nagyon szerettem. Beszippantott a maga kis mesevilágába, és engem sem akart elereszteni, de egyáltalán nem is bántam.
Sejtettem, hogy semmi nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy azt az előző kötet végén hihettük, de örültem, hogy végül minden megoldódott, ezáltal tetszett a befejezés is, hiszen minden jó, ha a vége jó.
Tetszettek a fejezeteket bevezető gondolatok, sokat gondolkoztam rajtuk, sok mindenre ráébresztettek, amiket talán már el is felejtettem, annyira az egyszerű, valós világban élek. De jól esett kicsit kiszakadni a mindennapokból, és belecsöppenni ebbe a mesevilágba.

>!
kellyolvas P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

A Sorok között folytatásában nem fognak csalódni az olvasók, nekem kifejezetten jobban tetszett mint az első rész. Nem kizárólag Delila és Olivér rózsaszín cukormázas szerelmének beteljesülése a tét, hanem a többi szereplő élete is szorosan összefonódik a könyvbéli mesével és annak szereplőivel. Barátságok, szerelmek szövődnek közöttük, veszteséggel és fájdalommal is szembe kell nézniük, míg végül rájönnek, hogy akkor teljesülnek a vágyak, ha tiszta szívvel, igaz érzelmekkel szállnak harcba értük.
Jól szórakoztam a szerzők humorán és elgondolkoztam a fejezetek közötti gyönyörű mondatokon, amelyek a könyvbéli szerző, Jessamyn naplójából eredhetnek. Szívből ajánlom a könyvet azoknak, akik az első rész alapján megszerették ezt a világot, és szeretnének újra elmerülni benne.

>!
loveQhuay
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

(…)az élet nem csak játék és mese (…)

Sose gondoltam volna, hogy az első rész mesés birodalmából átugrunk a rút valóságba. És nem gondoltam volna, hogy a könyv végén sírni is fogok…

Bőven felülmúlta az elképzeléseimet is és az első rész cselekményét is. Minden szinten.
Minden szereplőből kaptunk aki felbukkant. Mindenkinek lett egy örökkön-örökké -je.
Kaptunk Olivért amint boldogulni próbál a való életben és a középiskolában, amivel sok vicces jelenete volt. Volt Olivér-Delila szerelem is. Beleláthattunk Edgár személyiségébe, és magába a tündérmese szereplőibe is. Sokat nevethettünk, és sajnos sírhattunk is.
Magába szippantott, és nem engedett.

Imádtam a „fejezetek” előtti elemzéseket, jó tanácsokat, gondolatokat.

Varázslatos volt. Nincs rá jobb szavam.

6 hozzászólás
>!
Lorelei
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Megmondom őszintén a fülszöveg közel sem annyira figyelemfelkeltő, mint azt a történet megérdemelné. A Lapról lapra ugyanis sokkal többről szól, mint egy mese. A rengeteg tanulság és elgondolkodtató sor egy sokkal fantasztikusabb szintre emelte a sorozatot, már ha az egyáltalán lehetséges! Pont a semleges leírás miatt gondoltam úgy, hogy itt csak húzzuk az eseményeket, de nem! Végre nem csak a cukormázas szerelemnek jutott hely, hanem igazán izgalmas és fordulatos, drámai cselekményeknek is. A Sorok között valljuk be, kicsit kiszámíthatóra sikeredett, de az írópáros újabb műve, már sokkal több csavart tartogatott.

Olivert nagyon megkedveltem ebben a részben, végre karakteréhez igazán méltóan viselkedett! Az előző kötetben kicsit nyámnyilának és elveszettnek tűnt, de most nagyon szépen megállta a helyét szinte minden helyzetben. Hasonlóan érzek Edgarral kapcsolatban is, aki eddig semleges volt nekem. Most szerencsére jobban megismerhetjük. Csak úgy gyűlnek az álompasik! Delila kevésbé bizonytalan, kapott egy kellemes magabiztosságot. Jules pedig hozta a megszokott színvonalat, imádom a csajt és a megszólalásait. Egyszerűen fantasztikus mind a mese- mind pedig a valóságbeli szereplőgárda. Nem volt egy olyan személy sem, akit ne zártam volna a szívembe, beleértve a ”negatívakat” is.

A teljes bejegyzés itt olvasható: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2016/08/jodi-…

1 hozzászólás
>!
Orsi999
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Igazából nem sokat változott a véleményem erről a sorozatról. Még mindig volt olyan, amikor egy kicsit gyerekesnek tűnt, vagy unalmas volt, de úgy vagyok vele, hogy legalább eredeti.
Itt is eléggé kíváncsi voltam, hogy hogyan oldják meg a problémáikat, így ennek köszönhetően egy kicsit gyorsabban haladtam vele.
A szereplőkkel mostanra már nincs semmi bajom, de azért nem lettek kedvenceim.
Részemről a könyv legnagyobb hibája az volt, hogy nagyon hosszúak a fejezetek.

>!
AniTiger MP
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Nem hittem volna, hogy lesz olyan jó, mint az első rész, de éppen annyira szórakoztató és érdekes volt. Megmaradt a kalandos történetszövése és megmaradtak az izgalmas karakterek is. Megint úgy érzem, hogy bírnám még olvasni ezt a mesét – csak most nincs több rám váró folytatása. Jó lenne még ettől az anya-lánya párostól olvasni valamit, remélem, hogy összeállnak még pár könyv erejéig.

Tetszett, ahogy elegyítik a két világot, mert zseniális az a szituáció, amikor egy mesekönyvben bóklászó hercegnő ruhás tini az Instagramról beszél, és egyszer csak: UNIKORNIS!

Szép volt, humoros volt és nagyon jól esett… ♡
„– A világban nincs meg ez a varázslat – sóhajt fel. – Mit gondolsz, miért menekülnek az emberek a könyvekbe?”

Blogon: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/09/laprol-lapra.html

>!
Athenaeum, Budapest, 2016
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632935478 · Fordította: Babits Péter
>!
Pepe0810
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Egyáltalán nem csalódtam a folytatásban!Nagyon tetszett ez a rész is, izgalmas, fordulatos volt! :) Mikor elkezdtem olvasni, nem gondoltam volna, hogy ennyi izgalom lesz benne! :) Szívesen olvastam volna még tovább, remélem még lesz közös könyvük, hisz mind a két rész csodálatosra sikeredett! :) Nagyon tetszik a könyv borítója is! :)

>!
Klodette
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Csodálatos, lírai, szívet melengető és szívet tépő.
Ezernyi meg egy érzés kelt szárnyra bennem, miközben a Lapról lapra című könyvet olvastam. Nevettem, zokogtam, bosszús voltam és örültem. Annyira gyönyörűen lett megírva és olyan helytálló, hiszen a való életben tényleg nincsen boldog befejezés. :(
Az első rész is nagyon tetszett, de ez a második egyenesen fenomenális volt. Nem sokszor fordul elő, hogy egy sorozat második része jobb legyen, mint az első, de itt most ez a hipotézis is megdönteni látszik.
Ez az anya – lánya történet egyszerűen megfoghatatlan. Ha lehetne ötezer csillagot adnék rá.
Egy dolog volt ami nem tetszett. spoiler
Mindent egybevetve, csodálatos, érzelmi hullámvasút volt ez, ami teljes mértékben kikapcsolt. Boldog vagyok, hogy olvashattam. Ajánlom mindenkinek kortól és nemtől függetlenül. :)

>!
Babó_Buca P
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra

Igazi tündérköntösbe bújtatott tanmese, melyet minden tizenéves lánynak olvasnia kéne! Annyi minden megtalálható benne, az elengedés, a szeretet, a csalódás. Varázslat rejtezik a lapok között, ezt tisztán éreztem. Valahogy mindig elérte, hogy foglalkozzak vele, és a benne lévő szereplők is szerettek a színpadon parádézni. Ezért is esett meg az, hogy hamar befejeztem, pedig úgy eltöltötte volna még pár órát közöttük. Imádtam őket. Megesett velem az, hogy egy sorozat második részét jobban szerettem, mint az elsőt.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/11/hatarokon-ativ…


Népszerű idézetek

>!
Deszy P

A lányok sokat álmodoznak a tökéletes pasiról, de végül mindig beérik kevesebbel, amikor világos lesz számukra, hogy a tökéletes nem létezik.

>!
AniTiger MP

(…) – Delila létrehozott kettőnknek egy varázskaput, amin keresztül távolról is beszélhettünk.
    Skype-nak nevezte el.

37. oldal, OLIVÉR

Kapcsolódó szócikkek: Delila Eve McPhee
>!
AniTiger MP

    – A világban nincs meg ez a varázslat – sóhajt fel. – Mit gondolsz, miért menekülnek az emberek a könyvekbe?

320. oldal, EDGAR

Kapcsolódó szócikkek: könyv · varázslat
>!
Lorelei

– Hogy ki vagyok? – ismétlem. – Csak egy szimpla kamasz, aki szerelmes a királyfiba.
– Akármelyik királyfiba? – tréfálkozik.
– Csak a képzeletbeliekbe. Bukom a kétdimenziós pasikra. Minél laposabb, annál jobb.

253. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Olvasó nélkül viszont a történet csak félig kész. Mint egy tervrajz, amiből sosem építenek házat; mint egy úszómedence víz nélkül. Az alapok talán megvannak, de totál feleslegesek. Olvasó nélkül a szavak csak úgy vannak a lapokon, és hiába várják, hogy valaki a képzeletével életre keltse őket.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasó
>!
Deszy P

(…) nem is olyan könnyű megmondani, kié egy történet. A szerzőé, aki kitalálta? A szereplőké, akik működtetik? Az olvasóé, aki életet lehel belé? Talán egyik sem létezhet a többi nélkül. E varázslatos felállás híján a mese talán nem lenne több papírra vetett szavaknál.

>!
Deszy P

Nem azt mondom, hogy nem vagy fontos, hisz amint kinyitottad a történetet, a fejedben újjáéledtek a szereplők. Viszont ha egy fa kidől az erdőben, ahol éppen senki sem hallja, attól még kidől, nem igaz? Ha egy szereplő tétlenül ücsörög egy könyvben, amit éppen senki sem olvas, akkor már nem is létezik? Csak amikor tekinteted az oldalakat pásztázza, és fejedben hallod a mesét, akkor mozog, beszél és érez a te kedvedért?

>!
Sisyll

A remény vesz rá, hogy kinézzünk az ablakon, hátha már elállt az eső.

A remény hiteti el, hogy válaszolnak az üzenetünkre.

A remény vetet egy számmal kisebb farmert.

A remény keresteti elő a szánkót a lomos kamrában, amikor azt halljuk, hogy másnap havazni fog.

A remény miatt kelünk fel reggelente az ágyból és álmodunk az éjszaka sötétjében.

A remény hiteti el, hogy jobbra fordulnak a dolgok.

A remény tart minket életben.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény
>!
Sisyll

Nagy különbség van ház és otthon között.

Amikor átsétálunk a szomszéd házba, vagy bemegyünk a legjobb barátunk szobájába, miért nem gondoljuk, hogy otthon vagyunk? Nyilván egész más a környezet. Mások a bútorok, fura a falak színe, még a háziállatok is ismeretlenek.

De még ha minden ház egyforma is lenne – ha mindet ugyanúgy rendeznék be-, akkor sem éreznénk a miénknek a másét.

Mert az otthon nem az, ahol vagyunk, hanem akivel vagyunk.

371. oldal

Kapcsolódó szócikkek: otthon
>!
Babó_Buca P

Amikor szeretsz valakit, a hallgatás sosem kínos.

192. oldal, OLIVÉR


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Csillagpor
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Neil Gaiman: Coraline
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Edith Pattou: Északfi
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Michael Ende: A Végtelen Történet
Neil Gaiman: A temető könyve
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár