Between ​the Lines (Between the Lines 1.) 10 csillagozás

Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Delilah is a bit of a loner who prefers spending her time in the school library with her head in a book—one book in particular. Between the Lines may be a fairy tale, but it feels real. Prince Oliver is brave, adventurous, and loving. He really speaks to Delilah.

And then one day Oliver actually speaks to her. Turns out, Oliver is more than a one-dimensional storybook prince. He’s a restless teen who feels trapped by his literary existence and hates that his entire life is predetermined. He’s sure there’s more for him out there in the real world, and Delilah might just be his key to freedom.

Delilah and Oliver work together to attempt to get Oliver out of his book, a challenging task that forces them to examine their perceptions of fate, the world, and their places in it. And as their attraction to each other grows along the way, a romance blossoms that is anything but a fairy tale.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 978147362420 · Illusztrálta: Yvonne Gilbert, Scott M. Fischer
>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444740998 · Illusztrálta: Yvonne Gilbert, Scott M. Fischer
>!
Hodder & Stoughton, UK, 2012
372 oldal · ISBN: 9781444740967 · Illusztrálta: Yvonne Gilbert, Scott M. Fischer

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Nokedli28>!
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Ha a néhány évvel fiatalabb énem olvasta volna a könyvet, biztos teljesen odalenne a regénytől.
Hihetetlenül izgatott voltam, amikor a kezembe került a könyv, mivel a történet elgondolása nagyon tetszett. Gondold el, hogy a könyv szereplői is igazi emberek, akik csak színészek és az olvasó előtt minden egyes alkalommal újra játszák a történetet. Ezen kívül pedig van saját személyiségük, hobbijaik és álmuk. Érdekesen hangzik, nem? Ráadásul humoros, tele van gyönyörű illusztrációkkal és egy varázslatos mesével. Oliver egy okos és aranyos herceg, Deliláhval pedig könnyen tudunk azonosulni.
Mint már említettem, ha korábban merült volna a történetbe, imádtam volna, így viszont néha laposnak és vontatottnak éreztem a cselekményt. spoiler Ettől eltekintve ez egy igazán mesés szerelmi történet, meleg szívvel ajánlom a fiatal generációnak, ha egy tündérmesébe szeretnének csöppenni.

agivagyok>!
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Tudom, hogy nem tökéletes ez a könyv, azt is tudom, hogy kissé kiszámítható, és egyáltalán nem Jodi-s… Tudom,na. De esküszöm, talán ez lehet életem könyve. Minden második mondatát szerettem volna kimásolni valahová, annyira „belém látott” ez a könyv. Delilah neve és karaktere annyira szerethető és kedves, na Oliverről ne is beszéljünk, szerintem… odavoltam érte :D Na és Frump? Imádtam ezt a kedves, aranyos, mese-történetet… :) Nagyon szerettem. Edgart sajnáltam egy picit, meglepődtem a döntésén, de egyébként minden pontban imádtam ezt a kis aranyos könyvet, minden egyes kis illusztrációjával együtt.

Mazsola_78 P>!
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Kicsit (nagyon) sokáig tartott az olvasása, de ez nem annak tudható be, hogy ne tetszett volna. Sajnos még elég nehezen tudom rávenni magam az idegen nyelven olvasásra.

Aranyos könyv, de van egy olyan érzésem, Jodi Picoult főleg a nevét adta a könyvhöz és a legtöbb rész a lánya által íródott. (Én a könyv részletekre tippelnék, hogy azok köszönhetőek Jodinak.)
Csupa szerethető szereplő, érdekes alaptörténet, nekem tetszett.
(Azért kíváncsi leszek, magyarul olvasva mennyire nyújt más élményt, mert bár könnyebb a nyelvezete, nem minden részt értettem teljesen.)
Jöhet magyarul, majd a folytatás is. :)

Fanni_Dorottya>!
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Nagyon vártam már a könyv olvasását, egyrészt mert melyik moly ne álmodozott volna erről a történetről, másrészt pedig eddigi tapasztalataim alapján Picoult nem tud olyat írni, ami ne tetszene.
Akkora nagy, életet megváltoztató élmény azért nem volt (valószínűleg túl sokat vártam tőle), de kifejezetten csalódást sem okozott.

spoiler

sz_klau93>!
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Between the Lines

Ha valaki egy kis tündérmesére vágyik a szürke hétköznapokon, akkor ez a könyv tökéletes választás lesz.
Nagyon elnyerte a tetszésem, valószínűleg azért is fogott meg ennyire ez a történet, mert szükségem volt egy kis „boldogan-amíg-meg-nem…” típusú könyvre.

A karakterek nagyon szimpatikusak voltak, Oliver cuki és hát, na… herceg :D Delilah pedig egy kedves lány, aki próbál hinni az életben és a boldog befejezésben, még akkor is, ha az élete nem épp egy leányálom.
Oliver karaktere és maga a könyv alapötlete nagyon el lett találva, úgyhogy egyáltalán nem csalódtam. Sőt! Kicsit még meg is lepődtem, hogy mennyire jó ez a könyv! Az elején féltem, hogy rossz irányba fog haladni az írónő és a lánya, de azért Jodi Picoult mégiscsak Jodi Picoult :)

Egyedül azért nem adok rá 5 csillagot, mert Oliver és Delilah szerelme eléggé instantra sikerült, legalábbis a számomra. Én nem tudok beleszeretni valakibe csak azért mert van pár közös vonásunk és mert jól néz ki.
Ettől függetlenül a párbeszédek nagyon tetszettek, a mellékszereplők is nagyon jól fel lettek építve.

Összegezve ez egy kedves, humoros „tündérmese” és csak remélni tudom, hogy amint bezárom a könyvem, boldogan élnek benne tovább, amíg meg nem halnak :)


Népszerű idézetek

Nokedli28>!

„Your father used to say that being scared just meant you had something worth coming back to”

10. oldal

sz_klau93>!

„This is so unreal. I feel like a princess.”
„Funny,” I say. „I was thinking the same thing.”
Delilah frowns. „You feel like a princess too?”

agivagyok>!

I'm weird.
Everyone says so. I suppose it's because while other fifteen-year-olds are talking about the best lip gloss and which movie star is hotter, I would rather be curled up with a book.

27. oldal

bea_vatott>!

„Men. You can't live without them… you can't legally drown them.”

238. oldal

Treacle>!

„What makes a treasure a treasure,” Marina replied, „is how rare a find it is, when you need it the most.”

sz_klau93>!

She's pretty, I suppose, with her silver hair and eyes the colour of violets in the meadow near the castle. But her shoe size is bigger then her IQ.

sz_klau93>!

„It is really worth dying for the person you love?”
„That's not the real question, Oliver. What you should be asking is, can you live without her?”

sz_klau93>!

I can live without leaving this fairy tale, but I can't live without her.

Treacle>!

Marina sighs. „Love's a tidal wave,” she says.
„Because it sweeps you off your feet?” I ask.
„No. Because it sucks you under and you drown.”
„But sometimes,” I point out, „it's the only thing that keeps you afloat.”

Treacle>!

No one ever asks a kid for her opinion, but it seems to me that growing up means you stop hoping for the best, and start expecting the worst. So how do you tell an adult that maybe everything wrong in the world stems from the fact that she's stopped believing the impossible can happen?


A sorozat következő kötete

Between the Lines sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: Tiger's Curse
Neil Gaiman: Stardust
Renée Ahdieh: The Moth & the Flame
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Catherynne M. Valente: The Boy Who Lost Fairyland
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Liz Braswell: As Old as Time
Stephen King: The Eyes of the Dragon
Shannon Hale: The Storybook of Legends