House ​Rules 7 csillagozás

Jodi Picoult: House Rules Jodi Picoult: House Rules Jodi Picoult: House Rules Jodi Picoult: House Rules Jodi Picoult: House Rules Jodi Picoult: House Rules Jodi Picoult: House Rules

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​astonishing new novel from #1 New York Times bestselling author Jodi Picoult about a family torn apart by an accusation of murder.

They tell me I'm lucky to have a son who's so verbal, who is blisteringly intelligent, who can take apart the broken microwave and have it working again an hour later. They think there is no greater hell than having a son who is locked in his own world, unaware that there's a wider one to explore. But try having a son who is locked in his own world, and still wants to make a connection. A son who tries to be like everyone else, but truly doesn't know how.

Jacob Hunt is a teenage boy with Asperger's syndrome. He's hopeless at reading social cues or expressing himself well to others, and like many kids with AS, Jacob has a special focus on one subject – in his case, forensic analysis. He's always showing up at crime scenes, thanks to the police scanner he keeps in his room, and telling the cops what they need to do…and he's usually… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Atria, 2010
532 oldal · ISBN: 0743296435
>!
Hodder & Stoughton, London, 2010
604 oldal · ISBN: 0340979070

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Szamღca >!
Jodi Picoult: House Rules

Vegyesek az erzelmeim a konyvvel kapcsolatban. Kezdenem azzal ami nagyon tetszett. Nagyon erdekes volt olvasni kicsit reszletesebben Aspergeres viselkedesrol; nagyon – nagyon tetszett a valtott szemleletmod ahol betekintest nyerhettunk, hogy milyen lehet egy Aspergeres gyerek anyukajanak; testverenek lenni…. mit erezhet maga az Aspergeres aki mar felnottkent felfogja, hogy a viselkedese zavart kelt de bizonyos dolgok olyan mertekben kizokkentik nyugalmabol, hogy keptelen urra lenni sajat magan….. vagy milyen kulsoskent eddig teljesen laikuskent latni egy ilyen embert….. Voltak oldalak amiket faltam….. erdekelt mi lesz a sorsuk; tetszettek a leirasok….
De…. maga a hattertortenet annnnnnnnnyira idegesitett…. itt Spoiler…..
spoiler

cinnamon>!
Jodi Picoult: House Rules

Sok hűhó semmiért – végig ez járt a fejemben. Nem lett volna egyszerűbb már az elején megkérdezni, mi is történt valójában? (Én speciel azonnal rájöttem, úgyhogy körömrágós izgalmakra ne nagyon számítsatok.) Az anya karakterét ráadásul nagyon ellenszenvesnek találtam.

1 hozzászólás
Viktoria_Agnes_Takacs P>!
Jodi Picoult: House Rules

Nem ez az első regényem tőle. Írónak erősen közepes. Ami az egyetlen erőssége, a témaválasztás. Az alapkonfliktusok mindig jól eltaláltak, az embert önreflexióra késztetik, mindig fel kell tenni a kérdést: én hogy viselkednék ebben a helyzetben. Emellett viszont a könyvek feleslegesen terjengősek, tele vannak teljesen felesleges, ráadásul valószerűtlen eseményekkel. Amúgy ez a könyv azért is volt érdekes, mert akad néhány ismerősöm, aki erősen az Asperger határvidékén mozog és komoly problémáik vannak a társadalomba való beilleszkedéssel.

naravna>!
Jodi Picoult: House Rules

Fájdalmas és nagyon érzékeny ábrázolása annak, hogy mi történhet egy családban, ha az egyik gyerek egy kicsit más. Mindenki hibázik a könyvben csak úgy, mint a valódi emberek, és éreznek: önzőek vagy túl odaadóak, hisztiznek és irigykednek, mérgesek és szomorúak. De valahogy az ember mégis azt gondolja, hogy van remény egy boldogabb életre.
Aki rejtélyt és krimiszerű nyomozást várt, annak nem ez a könyve. Aki nem ijed meg a lélektani könyvektől, annak ajánlom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Karen M. McManus: One of Us Is Lying
Alafair Burke: The Wife
J. A. Redmerski: Killing Sarai
Paula Hawkins: Into the Water
J.D. Barker: The Sixth Wicked Child
Julie Garwood: Heartbreaker
Lisa Genova: Still Alice
Colleen Hoover: November 9 (angol)