Ki ​ez a férfi (Ez a férfi 4.) 150 csillagozás

Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Jesse „Lord” Wardnak aranyélete van. Mi több, egyszerűen tökéletes. Nagyszerű formában van, még ma is megbabonáz bárkit és egyetlen pillantással őrült vágyat ébreszt a feleségében, Avában. Kézben tart mindent. Pontosan úgy, ahogy szereti.

De ez az eszményi világ darabokra hullik, amikor Ava egy szörnyű baleset következtében életveszélyes fejsérüléssel kórházba kerül. Jesse kétségbeesett és dühös. Úgy érzi, a léte forog kockán. Az asszony szerelme nélkül az ő életének sincs értelme. Amikor Ava magához tér, Jesse ingatag életében kezd helyreállni a rend. De az őt fenyegető lidércnyomásnak itt még nincs vége. Még csak most kezdődik: Ava emlékezetéből ugyanis eltűnt az utolsó tizenhat év. Vagyis az, amit Jesse-vel töltött. A közös életük. Idegenként tekint a férjére.

Jesse-nek most mindent el kell követnie, hogy felkutassa Ava emlékeit, és segítsen a feleségének, hogy újra őrülten, szenvedélyesen beleszeressen…

>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
490 oldal · ISBN: 9786156022370 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022363 · Fordította: Alföldi Zsófia

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jesse Ward · Ava O'Shea · Drew Davies · Raya Rivers · Jacob Ward · Maddie Ward


Kedvencelte 24

Most olvassa 6

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Illatos_Hópehely>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Amikor a kezembe került a könyv, nem bírtam ki és belelapoztam.
25. oldal, a történet főszereplője Jesse, Maddie és egy spoiler, majdnem hangosan felröhögtem, ami azért lett volna kínos, mert épp a buszon ültem.
Elfogult vagyok Ward kapcsán, és az elején féltem hogy JEM egy puhapöcsöt csinált belőle, de hál istennek nem ez történt.
Megkaptam a szexi, jó humorú, túl aggódó Lordomat.
Nagy küzdelem volt ez most neki Ava balesete után, de ezt is mint mindent megoldotta.
A végén egy nem várt szereplő rendesen felzaklatott.
Örülök, hogy az írónő beleszőtte a régi szereplőket is, mert azokon a jeleneteken jókat mosolyogtam.
Jesse gyerekeit azért nem irigylem, főleg Maddie-t, szegényt nem egyszer hozta kínos helyzetbe. a fiúkkal kapcsolatban.
Ebben a kategóriában nekem maximálisan Ward a kedvencem és plusz pont, hogy szép lassan hozzám öregedett. :)

Egyébként a Whit this Man-ből hogy lett „Ki ez a férfi ?"

spoiler
spoiler

10 hozzászólás
Bitten>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Hat hosszú éve nem éreztem ezt. Hat évvel ezelőtt a krémek krémjvel volt lehetöségem belecsöppenni a molyvilágba. Mára már legtöbbjük megkopott és rongyosra olvasott. Jesse-ék egyike a kedvenceknek. Egy olyan rétegnek melyet überelni nem lehet, egy olyan rétegnek mely a halhatatlanok társulatával vetekszik. Lenyűgöz magávalragad lelkembe mar.

A legek legje. Hálás vagyok hogy nem tiporták túlzottan porba, hálás vagyok hogy élvezhető és hogy eljött anélkül hogy mennem kellett volna érte. Egyszer majd a hazai is porondra kerül.

Egyetlen Manorunk lelkét adó Lordja…..
Imádom még mindig!

"Ez a pillanat, ez az értékes pillanat az, amiért
egy férfinak élnie kéne."

Mindig is az különböztette meg a Lordunkat másoktól, hogy különleges lelke van…..

Olyan a történet mint szilánkok tengere. Néhány mondatának súlya alatt újabb darab roppan kisebbre, vele mi magunk is. Néhány mondatának olyan éle van, mely szinte heget vág rajtunk is.

7 hozzászólás
kocybaba P>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Jesse Ward még a sokadik x-el is változatlan szerelem.*-*
A neve még mindig egy fogalom és egyenlő egy páratlan, neurotikus, irányítás és birtoklásmániás, szexi esztelennel, aki néhanapján b*zi sok tud lenni.
A könyv egy dekányit sem vett vissza hévből és ahogy olvastam megcsapott az az utánozhatatlan légkör, amit csak úgy ont magából ez a sorozat. Semmi nem hiányzott belőle, a drámahegyek, a földöntúli szenvedély, a kortól való fóbia, a mocskos beszéd, a mogyoróvaj imádat… Színtiszta nosztalgia fogott el és még a már elcsépeltnek számító amnéziakártyát is ügyesen játszotta ki. Maga volt a Wardos mennyország, Ava-val és a gyerekekkel, az émelyítően édes befejezésével, ami hozzájuk tartozik. Tökéletes lezárás és az újraolvasása is nagyon érik.

3 hozzászólás
Ács_Milán>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

„- A mi utunk soha nem ér véget, bébi. – (…) – Soha.”

Nálam ez a sorozat magasan vezeti a népszerűségi listát. Sőt! Mondhatom, hogy első helyen áll! Így, amikor megtudtam, hogy kiadják magyarul a negyedik részt, szinte repestem a boldogságtól és mondhatom, hogy nagyon nagy elvárásokkal kezdtem neki az olvasásnak.
Mielőtt nekikezdtem a történetnek, azt gondoltam, hogy ez nem lehet kevesebb, mint 5 csillag. De…. tévedtem! Ugyanis bármennyire szerettem volna új kedvencet avatni, nem sikerült. Számomra gyengébb volt ez a rész,- még ha csak egy hajszállal is – mint az előző 3 rész.
Ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam a történet olvasása közben.

Jesse Wardról olvasni számomra mindig felüdülés. Jókat derültem, amikor tisztára ráparázott a korára. Igen, hát ilyenek a férfiak nagy többségben… Ha megjelenik pl egy ősz hajszál, akkora nagy tragédiának fogják fel, mintha legalábbis atomrobbanás következett volna be.
Számomra a történet egy ideig hozta a megszokott színvonalat. Imádtam, ahogy Jesse gondoskodott a feleségéről, óvta, védelmezte és igazi szerelemmel szerette, támogatta mindenben. Mert erről szól a jó házasság. Attól, hogy x éve házasságban él egy házaspár, nem szükséges ellaposodni a kapcsolatuknak. Itt pont annak lehettünk szemtanúi, hogy hogyan tartsuk életben a tüzet és szerelmet.
Ha nem tudtam volna, hogy mennyi idősek is lettek a főszereplőink, akkor is érezni lehetett, hogy már nem 20 évesek. Az írónőnek zseniálisan sikerült megalkotni az idősebb Jesse Wardot is.
Voltak meglepetések és számomra vicces jelenetek a történet során.
A történet kb utolsó 50 oldalánál éreztem azt, hogy egy kicsit túl lett tolva. Nekem egy kicsit soknak bizonyultak az itt leírt események.

És egy utolsó megjegyzés, ami inkább a kiadónak szól!
Nem a történet hibája, sokkal inkább a kiadóé, hogy a sorozatos elírások, betűtévesztések számomra sokat rontottak az olvasási élményen.
És arra azért sokkal jobban oda kellett volna figyelni a fordítónak, hogy Samnek Kate az egyik oldalon még a barátnője, a következő oldalon már úgy hivatkoznak rá, mint a felesége. Lehet hogy más olvasónál nem bizonyul nagy hibának, engem mégis nagyon zavart.

Összességében szórakoztató és szerethető történet volt az „idősödő” Jesse Ward története is. Biztos vagyok benne, hogy újraolvasós lesz azért ez a rész is, mert az első hármat még biztos, hogy többször a kezembe fogom venni.

marilynmiller I>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Nagyon vártam a folytatást, hiszem a Férfi trilógia az egyik kedvenc sorozatom.♥️
Ahogy Jodi az egyik kedvenc íróm, és Jesse Ward, na ő Jesse Ward.♥️♥️♥️

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban…
Az okát nem tudom, de tényleg. Direkt nem olvastam el a trilógiát, más szemmel akartam ezt nézni.
Lehet azért vannak vegyes érzéseim, mert Jesse itt már sokkal idősebb, amivel az elején nehezebben barátkoztam meg. Biztos hibás vagyok :D de ez van. Az én emlékeimben fiatal és dögös. Zabolátlan és neorotikus. De persze ne higgyük, hogy ezeket kinőtte :D NEM!

Az első oldalak… talán száz oldal nem szippantott be annyira. Valami hiányzott. Az a bizonyos lángolás. A mindent elsöprő szenvedély… Mintha Jodi kereste volna a karaktereket. Talán neki is furcsa volt így írni Jesse-ről. Nem tudom…
Ez a könyv nálam nem az erotikus vonalat erősítette, sokkal inkább az érzelmek oldalát, amik lassan bontakoztak ki.
Aztán a baleset után átfordult bennem a dolog. Kezdett feltűnni az igazi Ward. Az évődések, hogy néha visszamentünk az időben. A szokások, a kettejük kapcsolata, ahogy Jesse elérte, hogy Ava újra beleszeressen. Hogy mi újra beleszeressünk…
Bevallom, tetszett Jesse-ben ez a kettősség. Gyengéd és kemény. Mindig megvolt a helye, hogy mikor melyik énje győzött. És mindig jókor. ;)
Azt tudtuk, hogy a hatalmas és kemény test, még hatalmasabb szívet takar. Egy halálig tartó szerelmes szívet. Ami nem csak szerelmet táplál, hanem a gyerekei iránti szeretetet is.
Féltem, hogy a klisés sztorit hogyan ugorja meg Jodi. Megtudta. Persze, hogy meg. Hozta a tőle elvárt szintet, ezzel teljesen más szintre emelve Jesse és Ava kapcsolatát.

Istenem a Lord mint apa…♥️
Imádtam azokat a részeket. A humorral átitatott családi részeket. Igazából az egészet imádtam, nincs mese, újra behódoltam. És persze egy csipet csavar a végére, ami számomra majdhogynem egyértelmű volt. Kellett bele.

Azt hiszem, így el tudjuk engedni a Manor dögös urát,(vagy nem ;) ) akin nem fognak az évek. A női olvasók, legalábbis én, tűzben égtem. De azt hiszem, ez a tűz akkor lesz igazán lobbanékony, ha újraolvasom a trilógiát.

L_B_Mariann P>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Óóh, Jesse Ward!♥️♥️♥️
Kérlek ne aggódj a korod miatt! Engem egyáltalán nem zavar!!! Ugyanolyan hatással vagy rám, mint annak idején!!! ;) Tudod, bárhol bármikor baby!

Nagyon tetszett! Akárcsak a sorozat előző részei.
Ava-t, nagyon sajnáltam, hogy ennyi mindenen kell keresztül mennie. Ahogyan Jesse mellette állt, támogatta!!! Szó szerint imádattal szereti a feleségét. Az évek múlásával egyre jobban és jobban. Az ő szerelmük valóban mindent túlél!
Az ikreket nagyon szerettem benne, annyira aranyosak voltak!
Na és Kate! Nélküle nem lett volna teljes a történet!
Szóval, jó volt ismét belecsöppeni, a Ward család életébe! Imádtam!

(Egyetlenegy icipici negatívum: A Zara-s dolog nagyon egyértelmű volt. Szerintem, máshogyan is meglehetett volna oldani a végét. Nem hiányzott bele az a hibbant tyúk!)

2 hozzászólás
turanett P>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Bevallom, egy kissé féltem tőle, mert vajon mennyi bőrt lehet lehúzni egy történetről, de nem csalódtam. Sőt. Megismerhettem egy új jesse-t. Egy „türelmes” Jesset. Ez a számára is meretlen terep volt, de szerintem jól szerepelt. Ava idegesített néha. Sokszor teljesen feleslegesen dacolt a Lorddal. Annyira bosszantó volt. Ilyenkor sajnáltam Jesset, mert megjárta a poklot. Természetesen, ennek a dacnak köszönhették a bajt is. Szegény John. :(. Őt nagyon kedveltem. Annak ellenére, hogy tele volt klisékkel, kiszámítható elemekkel, végül vissza kaptam Avat és Jesset. Vissza kaptam azt a hangulatot, ami a trilógiát átszőtte. Jó volt róluk újra olvasni, a gyerekekről és persze a barátokról is. Hiányozni fognak.

Annie1416>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Most tudatosult bennem igazàn, hogy Jesse Wardot nem lehet csak úgy elfelejteni. Mióta 6 évvel ezelőtt először elolvastam az első részt, tudtam, hogy ő az én emberem.♥
Még mindig egy irányítàsmániás pacàk, de így 50 évesen is baromi szexi és imàdnivaló.
Hozta a könyv, amit vàrtam, de nàlam még mindig az első 3 rész a nyerő! :)

Hópárduc P>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Ez a rész nekem egy kicsit nehezen indult. Nem úgy, mint a többi rész.
Jesse furcsa volt ebben a részben. Állandóan a korával voltak elfoglalva, ez néha már idegesítő volt.
Ava-nak visszatért a „régi énje”, évődtek Jesse-vel.
Talán kicsit elhúzottnak gondolnám ezt a részt, kevesebb oldalba is belefért volna. A vége pedig kicsit rövidre zárt volt ehhez képest.
Szórakozásnak megfelelt.

Trice29 P>!
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi

Ez most egy kicsit más volt, de ugyanúgy felkavarja az érzelmeket. Szerettem a családos Jesse túlkapásait, jókat mosolyogtam rajta. A kémia is a helyén volt. A babák pedig szuper cukiság ♥


Népszerű idézetek

nypiro P>!

– Ahhoz képest, amilyen öreg vagy, elég nagy rád az igény, Jesse Ward.

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ava O'Shea · Jesse Ward
1 hozzászólás
nypiro P>!

Ez a nő együttélésünk minden egyes napján elbűvöl. Nemcsak olyankor, amikor a karomban tartom, vagy amikor mélyen belé temetkezem, hanem minden egyes mozdulatával. Valahányszor rám néz, hozzám szól, megérint. Én vagyok a világ legszerencsésebb férfija, és mindennap minden pillanatáért köszönettel tartozom a sorsnak. Szenvedélyesen szeretem, és ez a szeretet percről percre erősödik.

Kapcsolódó szócikkek: Ava O'Shea · Jesse Ward
nypiro P>!

– Hány éves vagy? – érdeklődik, a nyakam köré fonja a karját, és a vállamra teszi az állát.
– Huszonnégy.

Kapcsolódó szócikkek: Ava O'Shea · Jesse Ward
turanett P>!

A srácok twisterezni akarnak a nagyszülőkkel. Én a helyetekben előre bejelentkeznék a mentőknél.

Ács_Milán>!

Ő a mindenem. Az életem. Az éjjelem és a nappalom, ő a számomra a tűz, a víz és a levegő.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Ward
nypiro P>!

Összeomlottam, és meg sem próbáltam tartani magam. Hiszen emberi lény vagyok. Apa vagyok. Férj. A családom egyszerre jelenti a legnagyobb gyengeségemet, és a legnagyobb erőmet. Értük élek és lélegzem, és ez soha nem fog megváltozni.

448. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Ward
Ács_Milán>!

Nagyon vékony határvonal húzódik a szeretet és a gyűlölet között, […]

435. oldal

kocybaba P>!

Nincs még egy olyan férfi a földön, mint Jesse Ward.

221. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Csilla: Szerelem újraírva
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
T. M. Frazier: Tyrant – Zsarnok
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
E. L. James: Mister
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben