Gigantikus teherautók, lábakon lépegető exkavátorok, a szemeket egyenként vető munkagépek vagy egymással versengő teherhúzó traktorok! Lenyűgöző műszaki megoldásokról és sok meglepő részletről szerezhetünk tudomást ebben a gyerekeknek íródott, de felnőtteknek is érdekes olvasmányt nyújtó könyvben. A világhírű magyar traktorokról külön fejezetben szólunk.
Traktorok, kamionok, buldózerek 3 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mi micsoda

Talán ennél kevésbé szárazon is elő lehetett volna adni, a technikai részletek helyenként egy autószerelői szakiskolás tinédzser kíváncsiságát is kielégítették volna. Emellett azonban tele van érdekességgel, egyik-másik különlegesebb jármű még engem is meglepett, sose hallottam korábban róla. És szép gondolat volt külön plusz tartalmat belerakni a magyar traktorgyártás hőskoráról.

Nekem öt csillagos, mert bevallom hősiesen nem sokat konyítok a témához. Ezt az alábbi párbeszéddel tudom alátámasztani, amely köztem és öt éves fiam közt zajlott le ma eme könyv lapozgatása közben:
– Nézd, lánctalpas traktor! – villogok én.
– Nem, ez gumihevederes. – közli rezzenéstelen arccal.
Oké… ;)