A ​belső ajtók mágikus ereje 7 csillagozás

Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alice érzékeny teremtés, és másképp látja a világot. Az ismerősei azonban ebből semmit sem vesznek észre. Sőt! Még Alice sem ismeri magát, csak elhiszi, hogy ő csupán egy a sok meg nem értett művészlélek közül, aki az alkotásnak (festészetnek) akarja szentelni az életét (mellesleg olyan akaratos, mint egy tinédzser, és felelőtlen mohósággal falja az életet és a fiúkat). Önmagáról, a világról és az önkifejezési módjáról alkotott képe azonban gyökeresen megváltozik, amikor szembe találja magát egy különleges ajtóval, melyen egy misztikus üzenetet olvas:

"Az ajtók különböző világokba nyíló kapuk.
Döntsd el, hová szeretnél most belépni."

Alice belép, és megismerkedik valakivel, aki beavatja őt a belső ajtók végeláthatatlan világaiba, és felfedi a bennük rejlő, mindent felülíró erőket. A varázslat innentől kezdve átszínezi Alice életét.

Ám évek múltán a világ(a) megrendül és a feje tetejére áll minden… .. . . .

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Átjárók, 2015
276 oldal · ISBN: 9789631242256
>!
Átjárók, Budapest, 2015
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631240184

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bencsik_Julianna>!
Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje

Nagyon jó és fordulatos könyv. Nekem néha már túl gyors is volt az iram, főleg amikor a varázslatos világokban járt a főhős. Néha elszédültem, felnéztem a könyvből és aztán visszazuhantam. Egyszerre érte el ez a regény, hogy letegyem, kézbe vegyem. Ingáztam. Néha kilökött, de úgy, hogy aztán megint magába szívott. Érdekes érzés volt. Mintha nem is egy könyvet olvastam volna, hanem egy élőlényt vettem volna a kezembe, és ő játszott velem, az érzéseimmel, és kénye-kedve szerint dobált.
Alice személyisége először nem fogott meg, de az, ahogy változott és amilyenné vált az már nagyon szimpatikus volt. Jó volt látni, ahogy teljesen átalakul a karaktere, a gondolkodásmódja. Nekem különösen tetszett az, ahogy a varázslatot áthozta a hétköznapi életébe. Elképesztően látta a világot a kapott és tovább fejlesztett tudás birtokában.
A fülszöveg utolsó sora szimbolikusan nagyon igaz a többszörös váratlan fordulat miatt. Nagyon éles némelyik váltás, szinte már fájó, ugyanakkor elgondolkodtató.

czicza>!
Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje

Amikor megpillantunk egy könyvet az első benyomást a könyv borítója adja. Hat ránk. A borító élénk rózsaszín színe eléggé figyelemfelkeltő volt ezért könnyen odavonzotta tekintetemet. Rózsaszín az érzelmek színe. Majd megpillantottam a borítón egy hatalmas kulcslyukat. Mit tesz a gyerek ha kíváncsi!? Kukucskál a kulcslyukon keresztül. Bár nem vagyok már kislány de kíváncsi annál inkább. Ezért vettem meg a könyvet hogy megtudjam mi van az ajtó másik oldalán. :-)
Alice a főszereplő egy fantasztikus lány, aki a művészet iránt érdeklődik ezért más mint a többi fiatal. Sok fiatal még 30 évesen sem tudja mivel szeretne foglalkozni felnőttként. Édesapja támogatja „álmodozásait” hisz ő is művész lélek. Édesanyja reálisabban szemléli a dolgokat ezért jobban tetszene neki ha lánya az üzleti világban találná meg számításait.
De egy igazi művész soha nem adja fel féltve őrzött álmait! Ahogy egyre több ajtót nyitogat ki magában, rájön hogyan tudná az álmait a realitással ötvözni. Alkalmazza a kapott módszert, így művészi képességei csiszolódnak, kiteljesednek.
Teljesül édesanyja kívánsága is amikor Alice eldönti hogy mivel szeretne foglalkozni.
Fantasztikus! Sokan megirigyelhetik hogy hogyan váltja valóra lépésről-lépésre álmait ez a lány.
Amikor megvalósítja álmait, úgy érzi valami mégis hiányzik az életéből. A SZERELEM! Az sem mindennapi ahogy rátalál az igaz szerelem. Igazán nagy fordulat a könyvben. Ledöbbentem.
Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a könyvet! Számomra nagyon sokat adott! Érdemes meg-megállni és elgondolkozni azon mit is szeretne átadni nekünk a könyv írója. Érzelemgazdag, elgondolkodtató csodálatos könyv! Bízok benne hogy még sok könyvet fog írni Jocelyn Witech, mert engem nagyon megfogott a stílusa, szavai ereje és érzelemvilága!

klearan>!
Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje

Ez a pörgős teljesen magába szívott, és el nem eresztett, amíg ki nem olvastam. Csak úgy zajlanak az események, akár a főszereplő életét nézzük, akár a varázslatos történeteket, melyek be vannak ékelve a fő eseményszálba. Nagyon fantáziadúsan vannak megírva ezek a varázselemekkel, szimbólumokkal átszőtt, bölcsességeket tartalmazó események, amik hatására a főszereplő jelleme és felfogása tejesen megváltozik, és elindul egy olyan úton, hogy megvalósítsa álmait. A szájtátós hatást azonban nemcsak a színes elemek miatt éreztem, hanem a hirtelen és váratlan fordulatok miatt egyaránt. Egyszerűen leesett az állam több helyen is. Mikor már nem számítottam arra, hogy bármi új is lehet, akkor jött egy újabb csavar és a vége is teljesen váratlan volt. Egyszerűen lehengerlő! Mintha vízcseppként egy vízesésben száguldottam volna végig olvasás közben.

noraheincz>!
Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje

Mi van az ajtón túl? Bennem biztos a para jelent volna meg a legtöbb esetben, de Alice mindig olyan egyszerűen belépett. Én lehet meg se találnám őket. Ilyeneken morfondíroztam többek között, mikor a könyvet olvastam. És persze el is gondolkodtatott. Mert oké, hogy ez egy regény, de a legtöbb dolognak azért van valóság alapja. Én mint magánember be tudok-e lépni az ajtókon? Hát én a könyv alapján felbuzdulva, megpróbáltam. Kerestem ajtót. És hogy találtam-e? Találtam bizony! Azt hogy hogyan csináltam most itt nem taglalnám, de elárulom, a könyv elolvasása hozzásegített!

Mené>!
Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje

Ajánlom mindenkinek ezt a regényt, aki a kreativitását szeretné még jobban kiteljesíteni Nyomon követhetjük a regényen keresztül Alicében végbemenő változásokat, melyet a Belső Ajtók használata hatására élt meg. De ez a regény lehet ennél több is azok számára, akik vállalkoznak egy nagy kalandra és be szeretnének lépni a saját Belső Ajtójukon, hiszen egy csodás világ fog eléjük tárulni, saját belső világuk.


Népszerű idézetek

czicza>!

Jusson eszedbe…
Magadon és, ahogy az életed eseményeit megéled bármikor változtathatsz
De! A már megtörtént eseményeken nem tudsz változtatni.

A kapott kulcsok…
Segítségével bármikor kinyithatod a belső ajtókat, amik támogatnak téged.
De! Nem cselekszenek helyetted. Neked is tenned kell.

115. oldal Megvalósítás c. fejezet

Lana89>!

Tehát akkor tudom igazán kifejezni magam, ha nem akarok kitűnni, csak mindig azt adom, ami bennem van, minden belső és külső elvárástól függetlenül?

39

Lana89>!

-Lásd meg, hogy ha nem azzal foglalkozol, ami a célod, akkor minden az ellenkező irányba vezet téged…
– De vedd észre azt is, hogy felesleges olyan dolog miatt idegeskedned, ami úgyis elkészül előbb-utóbb …

58

Lana89>!

Tenném kell azért, hogy elérjem azt amire vágyom. A világ feltételei lehet, sosem tűnnek majd elég jónak ahhoz, hogy elinduljak, épp ezért bármikor elindulhatok.

95

Lana89>!

Néha el kell engedni a biztosat a bizonytalanért hogy sikert érjünk el.

97

Lana89>!

Magadon és, ahogy az életed eseményeit megéled bármikor változtathatsz De! A már megtörtént eseményeken nem tudsz változtatni.

115

Lana89>!

Ami hozzád tartozik, az mindig veled lesz. Ha elengeded, visszatalál hozzád.

192

klearan>!

– … Segíteni akartál nekem… Azt akartad, hogy én is úgy lássam a világot, ahogy te is. Hogy ne érezd magad egyedül, és valaki megértsem téged, a te művészetedet is.
– Nem! – Felém fordult hirtelen. – Azt szeretném, hogy úgy lásd a világot, ahogy te látod és senki más!
Mindig az élt bennem, hogy nem látom jól a dolgokat. Azt hittem, ha nagyon más vagyok, akkor örök magányra ítélem magam, mert senki se fog megérteni… esetleg a hasonlóan meg nem értett lelkek. És akkor itt van valaki, aki pont az ellentétéről beszél. Valaki, aki azt akarja, és úgy érzi, hogy az a jó, ha egyedien látom a világot. …
Grace azt akarja, hogy elsősorban én értsem meg magam és akkor már nem érzem úgy, hogy bárki másnak meg kellene érteni engem.

93. oldal - Tartalom

átjárók KU>!

Mindenki azt érzékel és fog fel a varázslatból, amire képes. De ez nem von le semmit a mágia értékéből. Varázsolj és ne törődj azzal, hogy más mit érzékel vagy éppen lát-e belőle bármit is. Fogadd el, hogy ahányféle szempáron keresztül látnak az emberek, annyi tükröződése létezik a varázslatodnak.

60. oldal, 3. fejezet - Tartalom


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Nyulász Péter: Ciprián
Benina: A Boszorka démona
Szurovecz Kitti: A fény háborúja
László Zoltán: Nagate
Arthur Madsen: Az új generáció