A ​terhesség 5 csillagozás

Joanne Stone – Keith Eddleman – Mary Duenwald: A terhesség

Tudományosan korrekt, mindenre kiterjedő útmutató mindazoknak, akik életük legemlékezetesebbnek ígérkező kalandjába, a gyermekvállalásba készülnek belevágni, vagy már bele is vágtak. A leendő kismamák és apukák, nagymamák és nagypapák, barátok és ismerősök sok hasznos és pontos tudnivalót, könnyen érthető tanácsot és magyarázatot kaphatnak a terhesség és a gyermekszületés minden kérdésében, a baba tervezésétől a szoptatásig, a Tantusz-könyveknél megszokott olvasmányos stílusban. Miközben a várandóssággal kapcsolatos orvosi ismereteket szakmai igénnyel tárgyalja, nem marad el a gyermekszülés csodájával elválaszthatatlanul együtt járó jókedv és humor sem.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tantusz

>!
Panem, 2011
382 oldal · ISBN: 9789635455300 · Fordította: Tátrai Péter

Most olvassa 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

lejla>!
Joanne Stone – Keith Eddleman – Mary Duenwald: A terhesség

Nem olvastam el a teljes könyvet – főleg azért, mert már nem a terhességem elején tartok, így voltak benne nem releváns részek, ezeket kihagytam. Sok újdonsággal nem szolgál, de korrekt összefoglaló, jó kiindulási alap.

Viszont vannak benne felesleges butaságok is (pl. olyan tévhitek/babonák – ha sok a gyomorsavad sok lesz a baba haja – megcáfolása, amelyek szerintem nem is léteznek. Komolyan, van bárki, aki elhiszi, hogy ha csúnya dolgot néz, akkor csúnya gyereke lesz? A kora újkorban a szimpátia elmélethez kapcsolódóan tényleg hittek abban, hogy, ha mondjuk egy fehér nő a fogantatás közben egy néger ember képét nézi, akkor néger babája születik, de azért nem hinném, hogy ez az elmélet még tartja magát…) és sajnos veszedelmes tanácsok is. (Szerintem nagyon nem kellene még csak megemlíteni sem a szoptatást mint lehetséges fogamzásgátló módszert. Lehet, hogy a könyv leírja, hogy egyáltalán nem megbízható és válassz valami más védekezési formát mellé, de ha már meg van említve egy orvosok által írt könyvben, biztos lesz egy-két ember, aki majd azt gondolja, hogy elég az…)

Amin különösen jókat nevettem, az újdonsült apukáknak szánt jó tanácsok: „Vállalj többet a napi háztartásból. (Igen, jól érted: ez azt jelenti, hogy takarítasz, mosol, mosogatsz, sőt, akár még főzöl is.)” Persze félreértés ne essék, voltak azért ezek között is hasznos tanácsok.

9 hozzászólás
Szávitrí P>!
Joanne Stone – Keith Eddleman – Mary Duenwald: A terhesség

Nekem ez alapnak tökéletes volt. Rövid fejezetek vannak benne, könnyű megtalálni, ami épp érdekel vagy átugrani, ami épp nem. Sokszor kitér egy-egy mondatban arra, hogy hogy is van ez Magyarországon.

Dalma_Szikszai>!
Joanne Stone – Keith Eddleman – Mary Duenwald: A terhesség

Sokoldalú, lényeges információkat tartalmaz, amiket sajnálatos módon a terhesgondozás során nem biztos, hogy megosztanak a kismamával.

ritusss P>!
Joanne Stone – Keith Eddleman – Mary Duenwald: A terhesség

Néhány hasznos információ található benne, de összességében ugyanaz a sablon könyv, amiből van jó néhány a piacon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
Catharine Parker-Littler: Kérdezd a szülésznőt!
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Orosz Katalin – S. Nagy Zita: A sorsformáló 9+1 hónap
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol
Marie F. Mongan: Szülés, ahol én irányítok!
Jocelyne Robert: A születés csodálatos története
Kókai Magdolna: Ágy lábában van a másik…
Michel Odent: Császármetszés
Krasznai Péter: Lehet fájdalom nélkül is szülni