The ​Lollipop Shoes (Chocolat 2.) 7 csillagozás

Joanne Harris: The Lollipop Shoes Joanne Harris: The Lollipop Shoes Joanne Harris: The Lollipop Shoes Joanne Harris: The Lollipop Shoes Joanne Harris: The Lollipop Shoes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

(In the U.S.A. published as The Girl with no Shadow)

For all those who loved Chocolat – Vianne is back. Seeking refuge and anonymity in the cobbled streets of Montmartre, Vianne and her daughters, Rosette and Annie, live peacefully, if not happily, above their little chocolate shop. Nothing unusual marks them out; no red sachets hang by the door. The wind has stopped – at least for a while. Then into their lives blows Zozie de l'Alba, the lady with the lollipop shoes, and everything begins to change… But this new friendship is not what it seems. Ruthless, devious and seductive, Zozie de l'Alba has plans of her own – plans that will shake their world to pieces. And with everything she loves at stake, Vianne must face a difficult choice; to flee, as she has done so many times before, or to confront her most dangerous enemy … Herself.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Black Swan, London, 2008
592 oldal · ISBN: 9780552773157

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Joanne Harris: The Lollipop Shoes

Sokkal jobban tetszett mint az első rész. Tetszett, hogy három szálon futott a történet. Szerettem az új szereplőket. Harris nagyon jó jellem ábrázoló. Persze az ízek és az illatok sem maradhattak ki. Nagyon kiváncsi vagyok a befejezésre.

PuPilla>!
Joanne Harris: The Lollipop Shoes

Felülmúlja a Csokoládét, sokkal összetettebb, rejtélyesebb, izgalmasabb. Örök kedvenc marad. Elvarázsolt és szívdobogtatóan izgalmas a vége. A karakterek pedig ismerősek és rettentően szerettem őket olvasni.

2 hozzászólás
SinkaZsuzsanna>!
Joanne Harris: The Lollipop Shoes

Nagyon érdekes volt, de a vége szerintem lehetett volna jobban kidolgozott, a terjedelméhez képest fél mozdulattal le van zárva és szerintem nem túl hiteles módon, már ha lehet hitelességről beszélni mágia esetében. Ettől függetlenül nagy örömmel és kíváncsisággal olvastam, nehéz volt közben letenni, jöhet a harmadik rész!

Luca87 I>!
Joanne Harris: The Lollipop Shoes

Már azt hittem, sosem érek a végére. Furcsa, hogy ennyire szenvedős volt, mert szép szöveg, izgalmas történet, hátborzongatóan jó közbeékelt mesék, ráadásul mágikus realizmus, amit külön nagyon szeretek. Az lehetett a baj, hogy ennyi gonoszságot még elolvasni is nehéz. Ez egyébként teljesen jó indulatterápia lehet egy írónak – megalkot egy velejéig romlott, rosszindulatú szereplőt, akivel aztán… De ezt nem írhatom le, mert az már spoiler.

Régóta vártam, hogy megtudhassam, mi lett a szívemnek oly kedves Csokoládé főszereplőivel, és biztosan sokat segített volna a történet követésében, ha nem az első rész után laza 13 évvel olvasom el ezt a kötetet. Még mindig nem tudtam felidézni, pontosan hogyan végződött a Csokoládé, csak valami nagy botrány rémlik, valaki halála meg Roux eltűnése. Sebaj, azért így is élvezhető volt a második rész. Nagyon izgultam Vianne és Anouk miatt, és nagyon örültem az utolsó száz oldalon, amikor kicsit kevésbé nyomasztóvá vált a regény. Érdekesség, hogy olyan szinten szoktam le a csokiról, hogy még a csoki folyamatos (oldalanként két-háromszori, gyakran több bekezdésen át tartó) emlegetésétől sem kívántam meg. Azért abban van valami, hogy varázserővel bír :)

Nagyon kíváncsi leszek a harmadik kötetre, már alig várom, hogy belekezdjek, és remélem, az nem lesz ilyen nehéz.


Népszerű idézetek

brigi11 P>!

Two winds, if you like, blowing in opposite directions. One wind takes you to what you want. The other one drives you from what you fear. And people like us have to make a choice. To ride the wind, or to let it ride you.

360. oldal

Luca87 I>!

[…] a name is never just a name. To name a thing is to give it power, to invest it with an emotional significance […].

138. oldal


A sorozat következő kötete

Chocolat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Debora Geary: A Modern Witch
Jeaniene Frost: Into the Fire
Katherine Arden: The Winter of the Witch
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses
M. C. Beaton: Agatha Raisin and the Witch of Wyckhadden
Kresley Cole – Gena Showalter: Deep Kiss Of Winter
Lisa Kleypas: Crystal Cove
Deborah Harkness: A Discovery of Witches
Laura Thalassa: Dark Harmony
Chloe Neill: Friday Night Bites